Gunaydin kizlar.biz de 9 aylık olduk.(30 gun sayarak hesapliyorum) emekleme 6 aydan beri var.1-2 aydır da ayaga kalkip yürümelere başladı.
yürüteç almadik zararli diye.ilk adim arabasi aldık.onundeki oyuncaklarla da oynuyo.kollarindan tutarsak bayağı yürüyor.
diş henüz yoktu.dün çizgi şeklinde beyazlık gördüm.sanırım dişimiz de geliyor.
Uykularimiz egitimle birlikte daha iyi oldu.daha uzun uyuyor cok şükür.
Kizlar bizim evde sinek çıkmaya basladi 3 gecedir oglumu ısırıyor.ne kullanabilirim acaba?
Bir de yaz geliyor.gunes koruyucu kullanmak gerekir mi?denize de gidicez.en azından o zamanlarda gerekir heralde.
Maşallah kızına canım.Rabbimize emanetler tatlı yavrularımız.Benim kızımda 1 hafta sonra 9 ayını dolduracak.Bugün babasını işe uğurlarken hadi kızım babaya bay bay yapalım dedim,elini kaldırdı sağa sola salladı.Aman ne mutlu oldum bir bilseniz.Dünyalar benim oldu sanki.Bebeklerin yeni şeyler öğrenip yapmaları ne tatlı oluyor değil mi?Selam arkadaşlar bizim kızda gecen hafta 9bucuk aylık ilk disini cıkardı 2gün cok agladı sebebi dismis sonra rahatladı yavrum emekleme hala yok bacaklarının ustune dogru kendini kaldiriyor popuyu dikip geri atıyor ileri gitmiyor cok rahat oturuyor oturdugu yerde kendi etrafnda donuyor yerlerde yuvarlana yuvarlana odsyı turluyor baba dede bazen anne nene diyor ama bilincli degil bay bay alkıs yapıyor ama kendi kemdine biz diyince yapmıyor babası ve abisine asık onlar eve gelince cok seviniyor 1haftadır desteksiz kendi uyuyor yanina uzaniyorum emzigini agzina veriyorum done done uyuyor ama hala saat duzenimiz yok bazen 9bucuk bazen gece 12.30 hic blli olmuyor gunduz uykulari cok kisa 30dk en fazla 1saat oda nadir
Suyunu kullanıyorum ama tavuk pek vermedim.kızlar tavuk çorbası yapıyor musunuz bebeklerinize ?
Bebeklere 1 yasindan once beyazini vermemelerinin nedeni protein fazla geldigi icin canim. Ama sen zaten cogu seye uymuyorsun erkenden tattirdin senin kiza herseyi o yuzden bildigin gibi devam et.Ben kızıma yumurta beyazı veriyorum artık. Balığa geçmeyi dusunuyoruz. 9.ayin içindeyiz.
Al_pi çocuk gelişimi mezunuydun galiba sana sormak istiyorum bebekler gelisimindeki davranislari vaktinde yapamadıklarinda bı sorun olur mu. Benim kız hiç gel gel bay bay alkış yapmıyor yapması gerekiyor ama hiç emekleme de istemiyor sürekli yerde ama yuzustu olunca sadece agliyor . Bize eğitimlerde hep her çocuğun gelisimi farklıdır her çocuk aynı zamanda yapmaz diye öğrettiler ne düşünecegimi bilemiyorum kızımın yapmamasına da uzuluyorum
Bugün yaptım yedirdim canım.Biraz un kavurdum tavuk suyuyla pişirdim ve tavuk etini içine ince ince kattımkızlar tavuk çorbası yapıyor musunuz bebeklerinize ?
Evet canım diş zamanı hiç birşey yemediği gibi bir gün emmeyi de bıraktı.Hiçbir şey tutamıyordu ağzıyla.Ben de sütümü sağıp çay kaşığı ile ağzına zorla dökmekte buldum çareyi.Allahtan emmemesi 1 gün sürdü.Biraz rahatlayınca anne sütü aldı çok şükür.Ek gıdaya 1 hafta falan ara vermiştik o dönemde.Çünkü ek gıdayı ağzına değdirdiğimde yemediği gibi midesinde ne varsa çıkarıyorduKizlar bizim ki hep agzini kilitliyor cok istahsiz dis zamani sizin de oyle miydi daha disimiz cikmadi..cok da hareketliyiz dolayisiyla bayagi bir zayifiz
Bana da aile hekimimiz sarısını yedir beyazını verme demişti.Sebebini sormamıştımBen kızıma yumurta beyazı veriyorum artık. Balığa geçmeyi dusunuyoruz. 9.ayin içindeyiz.
Senin ikiz kızın mı var canım? Suyu seviyorlarsa bebe küvetine ılık su doldur oturt oynasınlar.Kremlerden ziyade havalandırma iyi geliyor.Önce epey bir havalandır sonra krem sür.Pudrayı tavsiye etmeyenler var ama kızıma pudra hediye gelmişti.Kullandım çok işe yaradı.Azıcık kızarıklık olsa pudraladım geçti.Allah şifa versin.Geçmiş olsunbenim kızların poposu hep pişik bi turlu iyi olmuyor sürmediğim şey kalmadı
evet canm ikiz kızlarım var temmuz annesiyim ben de seviyorlar çok küvetlerini suyla doldurunca oynuyorlar çok sağol tavsiyelerin icin hepsini uygulayacam ins popoları berbat bi haldeSenin ikiz kızın mı var canım? Suyu seviyorlarsa bebe küvetine ılık su doldur oturt oynasınlar.Kremlerden ziyade havalandırma iyi geliyor.Önce epey bir havalandır sonra krem sür.Pudrayı tavsiye etmeyenler var ama kızıma pudra hediye gelmişti.Kullandım çok işe yaradı.Azıcık kızarıklık olsa pudraladım geçti.Allah şifa versin.Geçmiş olsun
ben de yapayım diyorum ins severler :)Bugün yaptım yedirdim canım.Biraz un kavurdum tavuk suyuyla pişirdim ve tavuk etini içine ince ince kattım
Geçer inşallah canım.Benim bu kızımda çok pişik olmadı ama oğlumda olmuştu altına alt değiştirme örtülerinden serip uzun süre sık sık havalandırmıştım geçmiştievet canm ikiz kızlarım var temmuz annesiyim ben de seviyorlar çok küvetlerini suyla doldurunca oynuyorlar çok sağol tavsiyelerin icin hepsini uygulayacam ins popoları berbat bi halde