2017 Şubat Anneleri

Merhaba arkadaşlar hepimiz sanirim 1,5 yasina yakın yerinde durmayan surekli konusmaya çalışan bebelerle ugrasmaktam yorgun düşüyoruz . Ama harika geciyor günler onalrin büyüdüğünü huylarının değiştiğini görmek paha biçilemez duyguymus Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu. 10. Ve 11 disler geliyor benim kızımın da onlarla uğraşıyor bu ara. Yavas yavas kendi uyumasi icin calismalar yapıyorum umarım basarir. Emmeden uyumaya başladık son 1 haftadır.
 
Merhabalar cnm. Oğlan ile son surat ilgilenmeye devam. Yaz gelince iyice dışarı merakı sardı bizde park bahçe geziyoruz.
Birde benim oğlan pek bir meraklı evde açılmadık çekmece dolap kalmıyor. Dağıtıyor ediyor sonra onları topla et. Bir taraftan is yaparken bir taraf dağılıyor. Diyorum kendi kendime ne merakmış arkadaş. Çevredeki arkadaş a soruyorum 1 kere açar incelerdi sonra açmazdi diyor ama bizim ki aynı yeri 1000 kere acıyor. Neyse bende gelişimin bir parçası deyip geçmeye çalışıyorum.
Ayın 25 inde tam 1 buçuk oluyoruz. Zmn geçtikçe anlaşmak daha kolay oluyor çünkü herseyi anlayıp ifade etmeye çalışıyor. İki kelimeli cümleler kurmaya başladı yavaş yavaş.
Azı lar çıkıyor ve hepsi birden patlak verdi baya bi etkiliyor. Gece 1 buçuk 2 saate bir uyanıyor. Ve surekli emek istiyor.
Sürekli hareket Halinde oyucaklarla oynarken bile kıpır kıpır.
Bizde durumlar böyle inş herkesin bebeğinin ve kendinin keyfi, sağlığı, sıhhati yerindedir.
 
Bizimki de öyle sadece çekmece kapak da değil; çamaşır makinesi, bulaşık makinesinin düğmeleri ve kapakları kurcalamaya bayılıyor..Favorisi elektrik süpürgesi ile evi süpürmek oyuncakları ile hiç ilgilenmez bile..Ocak doğumlu arkadaşı var apartmanda o hiç ilgilenmiyor mesala ev aletleri ile..
Konuşma da hala bir şey yok yalnız.. Dede anne baba hav hoop oley amin sadece bu kelimeler var..Işaret ederek anlatmaya çalışıyor ben de işaret ettiği şeyin ismini söylüyorum ona..
 
Öylemi bilmiyordum doktora sorarim canım ama zaten yoğurda süte alerjisi var onlarin firinlanmasi nasıl olurki bilmiyorum.
Hatirladim işini sen söyleyince inşallah atanmak nasip olur canım sanada banada Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın
 
Fırınlanmış süt ürününü genelde tolere edebiliyorlarmış..Nasıl yapıyorlar mesela; fırında 180 derecede pişmiş kek içindeki süt ısıl işleme girdiği için reaksiyon göstermiyormuş..Tabi en iyisini dr'un bilir..Çünkü igE kaynaklı reaksiyonu var sanırım Ela'nın cilt tepkilerinden..Ancak birçok dr diyet açılırken de genelde onunla açıyorlar..
Amiin hepimizin emeğini Rabbim boşa çıkarmasın..
 
AçabilDigi bütün çekmece dolap ne varsa açıp içini boşaltıyor. Aynı şekilde çamaşır bulasik makinesi düğmelerine basıyor. Ben bir taraftan topluyorum o bir taraftan boşaltıyor. Olaya iyi tatafindan bakalım meraklı kaşif keşfetmeyi seven çocuklarımız var.
 
Ben çok mutlu oluyorum zararlı olmayan her şeyi keşfettiğinde ama garip tepkiler de alıyorum. Misal kv ve yaşlı tayfası: "İyi alıştırmışsın da gittiğiniz hiçbir yerde rahat vermez ki her yerde bulaşık çamaşır makinesi karıştırılmaz" diyor.. Alıştırmakla ne alakası var mizaç bu diyorum..Oğlum meraklı ve bu meraklılığından rahatsız olan hiç kimse olmadı. Kaldı ki kırıp dökecek şeyler de yapmıyor düğmeye basıyor, çevirmeli düğmelerle oynuyor..Onları şimdi her şeye engellersek bu engellemelerin etkisi hırçınlık olarak geri döner bize..
 
ELada aynen öyle,alıştırmakla alakası yok sürekli böyle davranmayacaklar keşfediyorlar bu şekilde.Birde bu aralar girdiği odanin kapisini kapatiyor bulaşık dizerken ben kapağini kapatiyo balkon kapisini falan kapatiyo ve ben ne yapsam taklit ediyor:)) yüzümü kaşisam saçimi düzeltsem ayni hareketler
 
Bay
Bayiliyorum hersyi tekrar ve taklit etmesine bi de bu ara yeni huyu çıktı tekrar edemeyecegi kadar uzun birsey soyleyince heeh diyor defalarca ben tekrar ediyorum o heeeh diyor. Merak etmeseler hiçbirşeyi ogrenemezler. Benim kızım da bulaşık makinasını bosaltmama yardim ediyor balkinda camasir asarken sepetten bana veriyor ben asiyirum. Katlarken de sepetten veriyor katlıyorum . Ev süpürürken ne zaman elimden bıraksam o alıyor başlıyor yapmaya. Balkonda elinde süpürge bez benim gibi yapmaya çalışıyor. En sevdigim ise oyuncak bebegini benim onu sevdigim gibi sevmeye çalışması konuşmalar öpmeler sarılmalar.
Dili de baya çözülmeye basladi tekrar ede ede bazen cok sasirtan şeyler söylüyor pat diye ama en favori kelimemiz hala mama ve baba adını bilmediği herşey mama
 
Konuşmaya geçip soru sormaları başlayana dek zaten devam ederler böyle..Sonrasında " Bu ne? Bu ne? " diye tekrarlı sorulara başlarlar
Taklitleri çok komik yaa benim en çok güldüğüm makyaj malzemelerimi alıp hangisinin nereye sürüldüğünü görerek öğrenmiş olması..Allık fırçamı alıyor yanağına sürüyor, rujumu alıp dudağına sürmeye çalışıyor.
 
Çok tatlılar gerçekten :) bizim elada herşeye mama diyor bizimkilerde koşup su getiriyor:))) ne istese mama mama
yerim yaa:)) elada öyle kulaklığı kulağina takmaya çalışması,telefonla konuşması falan herşey taklit bu ara. Ama sanırım atak dönemindeyiz 72. Hafta tam uyumuyor sürekli huysuz sinir ediyor bu ara beni
 
Herkese günaydın bütün dişler cıktı en son arka azilar kaldı ama kaşıntısı şimdiden başladı erken degil mi daha el sürekli ağızda bi türlü rahat edemedi çocuk
Yazı sürekli allerji döküntüyle geçirdik kremler şuruplar şimdide iltihaplı sinek ısırıkları var ne yapmak gerekir bilen var mı fotoğraf ekleyemedim
 
Doktora gittim böcek ısırığı dedi
Emzirmeyi de bırakabilirsin dedi tavsiyelere açığım
 
Kızlar uzun zamandır giremedim, kubra5505 in bebeği neden vefat etti ? İlk sayfada yazıyor, çok üzüldüm...
 
Sağol cnm nedenini bizde bilmiyoruz otopsiye göndermedik bende az oranda kah pihtilasmasi cıktı
Cennette buluşursunuz inşallah canım, bu durumda karnındayken vefat etti galiba ? Çok zor olmalı, inşallah yine hamile kalıp sağlıcakla kavuşursun bebeğine
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…