2017 Şubat Anneleri


Bizimki hiç durmuyor artık .. emeklemeyi resmen koşarak yapıyor sürekli peşinde koşuyorum.. koltuğa sandalyeye mutfak dolaplarına buzdolabına tv ünitesine kısacası nereyi bulsa tutunup kalkıyor pıtır pıtır yürüyor ama elini henüz bırakmıyor . Yere bıraktığım an başka odalara koridora kaçıyor hemen:) çok yorucu olmaya başladı ama iyi olmaları herşeye değer şikayet değil de işte insani yorgunluklar..


Geçmiş olsun düşmesi kötü olmuş.. tekrarı olmaz inşallah..

Biz dün 9 aylık olduk kızlar.. uyku eğitimi ile ilgili yazıyı okumaya fırsatım olmadı şimdi okuyacağım ama 8 aylık tan beri kendi odasında yatıyor gece.. onunda uykuları rahatladı bizim de .. bizimle yatarken yatakta dönsem sesten rahatsız oluyordu uyanıyordu hemen.. odasına geçeli yani son bir aydır gece o da bende daha rahat uyuyoruz..

Bugün de sağlık ocağı izlemimiz vardı parmağından kan aldılar 10.6 çıktı.. kan damlası kullanmadım hiç. Sizinkiler ölçüldü mü nasıl değerler?
 
Bizimki 8.6 çıktı. Bende kullanmamistim demir ilacı artik kullanıyorum. 1,5 ay fln olacak. Kıyma ve keçiboynuzu pekmezi tuketiyruz ağırlıklı. İnş yükselmiştir. Parmaktan değilde tam kan sayımı yaptirmistim ben hgb si 8.6 çıkmıştı.
 
bende 6. Ayda ayırdım dönsek uyanıyordu kapılarımız dipdibe çok rahat ettik. Bu arada bizimde kan 10larda çıktı hiç ilaç kullanmadık ve alerjiden dolayı 5 aydır katı diyetteyim. Genetik galiba bende hiç kansızlık çekmedim. :)
 
Yandık canlar yandık valla..
Evdeyken peşinde koşmaktan bir hal oluyorum..
Kurmalı araba gibi bizimki bir kaçıyor ki emekleyerek
Set yaptım artık eve, belli alandan çıkmasın diye.. Dışarda da bir sakin etrafı izlicem diye..Evdeki canavar bu mu der gören!
 

Benim oğlan da aynı dünürüm. Kafasına göre oda oda emekliyor. Hele banyonun kapısını açık görse hızla emeklerken eli ayağı birbirine dolanıyor :))
Peşinde dolanmaktan iş güç yapamaz oldum valla. Tatlı yorgunluklar diyorum ben ,çünkü çok çabuk geçiyor zaman...

Biz henüz kan ölçümü yaptırmadık. 1 yaşında yaptırmayı düşünüyorum.
Maaşallah Eloşumun değeri çok güzel çıkmış. Üstelik blw uygulamanıza rağmen...
Bu konu beni çok düşündürüyordu ve kafamda soru işareti kalmadı diyebilirim..
Öpüyoruz kuzuyu oğluşumla :))
 
Günaydın kızlar..

9.5 aylık olduk biz...Şu aralar o kadar sevimliler ki doyamıyorum. Her fırsatta "keşke hiiiç büyümese" diye hayıflanıyorum :)
Dün benim büyük oğlan eline tuz döküp yalamak isteyince babası "fazla tuz yersen büyüyemez kısa kalırsın" dedi.
Oğluş da kocaman gözler ve tüm masumluğu ile "o zaman Saltuk yesin de kısa kalsın ,annem onun büyümesini istemiyor zaten " dedi :)...
Keşke o kadar kolay olsaydı evlat ,tuzla beslerdim o zaman sizi ,diyemedim tabi...
Demem o ki ,tadını çıkarın her günün...Çünkü telafisi yok
 
Merhaba kızlar...
Doğum günümüze daha 2 buçuk ay var ama ben şimdiden ne yapacağima ne edecegime karar vermek istiyorum. Aile arasında evimde şirin bir doğum günü partisi yapmak istiyorum. İnternetten biraz baktım ürünleri nerden alabilirim diye. Parti malzemeleri satan bir çok site var ama nereye güvenebilirim bilemedim.
Benim gibi araştırma yapan varmı. İlk çocuğunda doğum günü partisi yapıp malzemeleri aldığınız yerler nereler kızlar Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
canım ben de araştırmalara başladım, bambam temalı olsun istiyorum o temayı yazıp aratınca çıkan sitelerden yararlanabilirim diye düşünüyorum. sen de o şekilde yapabilirsin belki
 
canım gece emzirme olayını nasıl yapıyorsun? valla emzirdikten sonra yerine bırakınca uyanır diye denemedim bile. benim de kolayıma geliyor bir de kötü alıştırdım ben kendim de zevk alıyorum beraber yatmaktan bazen sadece uykumun arasında saçlarını okşuyorum hemen dalıyor. iyi olmadı bu galiba. bir yandan da tadını çıkar boşver diyorum beşiğine yatıyor ama 1 saat sonra uyanıp emmek istiyor o zaman alıyorum mecbur.
bizim kan değerleri 8.4 çıkmıştı. sidefer kullanıyoruz sabah akşam 10 damla. keçiboynuzu özütü ve kıyma tabi. bende de vardı hep kansızlık zaten
 
O araştıranlardan biri de benim :)
Biz yıldız konsepti yapcaz ilki için inşallah..
Şimdilik tek odaklandığım konsept bu yani..
Ankaradasın nasılsa şeker hamurlu butik pasta fikrin varsa kesinlikle ilk tercihin Pastanecim olsun..
Liva da güzel yapıyor ama Pastanecimi tek geçerim..
Oscara verme yanılgısında bulunma derim biz onda bir hayal kırıklığı yaşadık..
Pinterestten araştırıyorum bende butik pasta ve konseptleri..
Banner türü şeyleri henüz karar veremedim ben..
İg'den mi sipariş versem kendim mi yapsam bilmiyorum henüz..
Parti malzemesi satan bildiğim bir moda çarşısı var Izmir caddesinde 1-2 küçük yer daha var..
Masa dekoratif ürünleri de Euroflora'dan alabilirim..
 
Son düzenleme:

Aşıklar aynı kafada desene:)) o kadar hızlı koşuyolarsa bunlar oğluşun kızımı kaçırır yakında dünür :)))

Bende kan olayından çok tedirgindim dediğin gibi blw yapıyorum diye etkiler mi endişesindeydim ama şükür öyle olmadı .. daha kıymayı falan çok yeni başladım vermeye üstelik.. inşallah biraz daha oturursa yeme düzeni daha iyi olur diye düşünüyorum bakalım..

Kızım öpücükleri aldı o da öpüyormuş


Bende şimdiden düşünmeye başladım artık bakmalıyım son zamana bırakmayayım diye ama kafamda hiç net bişey yok bakalım ne olacak:)


Canım ben Ela’nın beşiğini montessori yatakla değiştirdim , değiştirirken de ölçüsünü baya büyük yaptırdım taklalar ata ata yattığı için.. yatak 120 ye 200 ölçüsünde, emzirmeye gidince bende yanına yatıp emziriyorum dalınca çıkıyorum.. çok rahat ettim. Al koy yapmamış oluyorum. Bizimki zaten yatarak emmeden de uyumuyor pek.

Kansızlık bende de hep olurdu ama düşündüğümden yüksek çıktı şükür.. keçiboynuzu özünü nerden alıyorsun hangi marka , bende vermek istiyorum.. kıymaya da yeni başladık bakalım.. inşallah sizinki de çabucak yükselir..
 
maşalllah canım. Aynı bizimkide öyle hemen peşimden geliyo. Bide ortalığı daha güvenli hale getirdim. Kablolar. Yer süsleri falan kaldırdım hemen koşuyo bide. Kanepeye tutunup kalkıyor. Yürürlermi dersin. haberleşelim ayakta rahat durup adım attıklarında. Bizim tam 9 ay birhaftamız doldu.
 

Ben henüz hiç ortalığı toplamadım o da ısrarla tehlikeli kısımlara gidiyor hayır hayır diyorum bazen dinliyor bazen de gülüp inadına gidiyor:) çok da toplama taraftarı değilim ama bakalım mecbur bırakacak mı beni.

Herkes hızını görünce 10 aya kalmaz yürür diyor da ben bilemiyorum ya.. 9 ay 2 günlük bizimki de.. haberleşelim yürürlerse:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…