2017 Şubat Anneleri

Doğumdan sonraki üç ay günümde oldum.
Mayıs ve haziranda hiç olmadım.
Bakalım bu ay olcak mı....
Bu ay da olmazsa 3 aydır adet görmüyo olcam
Ona rağmen hamile kalmışımdır gibi bi korku yok.
Diyomya eşimle birbirimizin yüzünü görmüyoz nerdeyse
 
Kızlar birkaç sorum olcak...
1- ilk altı ay kullanılan 1 numara mama 6. Ay dolunca yani bize göre 5temmuz itibariyle (5 şubat doğumlu) kullanılıyo mu yoksa 2 numaraya mı geçcez? ( TuRuNCu senin bi paylaşımında ilk çocuğunda 6 ay mama kullandım dediğini hatırlıyorum. 6. Aydan sonra Ne ile devam etmiştin?)
2- bebeklerin 6 Aydan 1 yaşına kadar günlük anne sütü, mama ya da tercihe göre kutu süt tüketimi günlük asgari kaç ml olmalı? Yani süt temel besin olcak üzerini ek gıda ile tamamlıcaz demi. Bu durumda kaç öğünün ne kadarı süt ne kadarı ek gıda? Kafam çok karışık.. Örnek tabloların hepsi farklı telden Çalıyo ( mete58 senin desteğini de bekliyorum bu konuda :)
3-benim kız bu havalarda bile banyoda üşüyo oyüzden hala haftada 2 banyo yaptırıyorum. Sıklaştırmak istiyorum ama korkuyorum. Her gün duş aldıranlar Nasıl başarıyorsunuz? Özellikle iç Anadolu'da yaşayanlar?
4-Eşimle birlikte yatmak için oturma odasına yer yatağı atcaz (kızım hala gece benle uyuduğu ve beşikten emzirmek için aldığımda uykusu açılıp geri uyutmak zor olduğu için) ama aylardır ayrı yattığımız için bu süreç eşim için çok zor olcak çünkü her tıkırtıya uyanan biri. Onun da uykusuz kalmasını istemiyorum Ama yine de taviz vermemek için geri adım atmamayı düşünmüyorum. Kızım gece emmelerini bırakınca yatakodasına geçeriz dedik. Yani uzun bi süreç bizi bekliyo. Bu konuda tavsiyesi olan?biraz manevi desteğe ihtiyacım var kızlar çünkü bu mesele uzun süredir beni geriyo....
 
2- Benim oğlan 25 ocak doğumlu 6. Aya girdik yoğurt şeftali kayısı elma denemeleri yaptım şükür bir problem çıkmadı. İki gündür düzenli yoğurt veriyorum ama ek gıda konusunda bir düzenim yok ve nasıl bir düzen yapmam gerektiğini de bilmiyorum. İkinci bebekleri olan arkadaşlar bizimle paylaşır sa bizlere çok faydası olur.
3- Ben nerdeyse 2 aydır hergün duşa sokuyorum oglani. Ankara da yaşıyorum. Kuvetini dolduruyoruz ona yatıyor rahat 10 15 dk falan içinde duruyor. Suyun sıcaklığını kendi üzerimizde deniyoruz. Eğer bizi yakiyor gibi olursa sogutuyoruz. Kuvetten çıkınca da fiskiye altına alıp duruluyoruz. Her gün yıkamak bebekleri çok rahatlatıyor cnm ve bu sicaklar da bebek banyo da üşümez gibi çünkü havalar çok sıcak. Usudugunu nasıl anliyorsun. Kışın bende üsur eder diye 3 güne fln yıkıyor dum.
 
1 ve 2 hakkında benim de fikrim yok canım izlemedeyim. 3. için benim günde 2 kez bile yaptırdığım oluyor ankaradayim banyon çok mu soğuk sadece çıkınca havluya sarana kadar usuyebilir (biz bile o zaman usuyebiliyoruz-ben hep kendimle kiyasliyorum bebegimi) o da çok kısa. ben odada kuvetiyle yaptırıyorum banyon soguksa onu deneyebilirsin. 4 için de sesle uyumaya zamanla alisacaktir yol yakinken o düzene geçin derim
 
Kızlar tecrübe olsun dye paylaşıyorum. Cumartesi günü oğluma patates verdim ilk gün severek yedi diğer 2 gün nazlanarak biraz yedi.4. Gün vermedim bıraktım. Cumartesiden itibaren boynunda yüzünde ensesinde kızarıklıklar başlatı pütür pütür sonra giderek yayıldı bugün de hafiften bacaklarına inmeye başladı. Doktora gittik. Dr alerji olabilir ağzından akan salyalardan mantar olabilir dedi 2 tane krem verdi. Bir de alerji damlası verdi gece yatmadan vericez aynı zamanda uyutur bebeği bu damla dedi. Ek gıdaya başlamamız gerektiğini söyledi. Saat 11 de meyve cam rendede rendelenmiş. 4 te yoğurt her gün taze mayalanmış olcak ve gece de aptamilin pirinçli sütlü mamasını yazdı. Bu mama tüm süt proteininden arındırılmışmış alerji yapmaz dedi. 5 gün sonra başlayın dedi hatta. Bir de demir damlasını mutlaka verin. Her gün olmasa da 2 günde bir 2 kaşık pekmezin içine damlatıp verin dedi. Daha önce demir damlası vermiştim ve oğlum gece hiç uyumadı ıkındı durdu ben de katim. Bakalım 5 gün sonra doktorun dediği düEnde başlıcaz umarım sıkıntı yaratmaz.
 
İlk 3 hakkında hiçbir fikrim yok ama 4. Konuda biz de muzdaribiz. Oğlumla beraber yayıyoruz eşim salında uyıyor. Kendisi çok huyludur hemen uyanır çıt desek. Sanırım bidaha hiç koccamla yatamıcam. Gerçi mutluyum oğluşumla uyumaktan ama bilemiyorum.
 
Btljn canım biz küveti doldurmuyoruz başının altına sünger koyup vücudu biraz suyla temas edecek şekilde yıkıyoruz. Bugün yıkadım, köpüklerken vücudu hemen buz gibi oluyo banyo biraz serin, ve ağlıyo.
üzerine sıcak su dökünce susuyo, o şekilde anladım üşüdüğünü.
Siz küveti tamamen doldurunca çocuk batmıyo mu, ya da ağzına yüzüne su köpük vs kaçmıyo mu?
Simit tarzı bişey mi kullanıyorsunuz?
Bu banyo meselesi baştan beri olay bizde maalesef...
Şöyle hergün suya tutup ferahlatmak istiyorum ama çok korkuya ya da üşüyo, içeriye leğen su vs taşımak da hiç kolay olmuyo..
M muhendiseylul hergün odaya küvet taşımak zor olmuyo mu?
Banyo biraz soğuk ve fayanslar siyah ağırlıklı loş bi aydınlatma var sanırım ordan da korkuyor.
Benim kız akşam uykusu öncesi 2 saat çok mızırdanıyo, o vakit o huysuzken odayı duşa hazırlamak çok zor oluyo. Tek başıma yıkıyorum genelde. Babası haftasonu yardımcı olabiliyor sadece.
Şöyle ılık suyun altına tutsam da sesi çıkmadan havluya sarıversem diye hayal kuruyorum.
Bi de ağırlaştı, tek kolumla tutamıyorum. Küvet işin içine girince de noolduğnu yazdım işte....
Valla her gün becerebilenlerin karşısında saygıyla eğiliyom kızlar :)
Nurrcaneliff rahatsız değilsin anladığım kadarıyla ayrı yatmaktan.
E peki özel hayatınızı etkilemiyor mu bu durum?
Ben uzaklaştığımızı düşünüyorum.
Sarılıp yattığımız günleri özlüyorum.
Şimdi nerdeyse yüzünü göremez oldum.
Bari aynı odada yatak da varlığını hissedeyim en azından geceleri diyorum
 
Revna cnm ben küvet üstünde babyjem marka köpüklü file kullanıyorum. Her yerinden takmiyorum küvete baş kısmı gelecek şekilde file yi takiyorum. Yattığı zmn baş boyun daha yukarıda kalıyor omuzdan itibaren suyun içinde oluyor. ztn köpüklu file yi su kaldırıyor.
Köpük işine gelince de mustela şampuan kullanıyorum elime sürüp kopurtup baş vücut yıkıyorum yani suyun içi çok az köpük oluyor belkide şampuan dan dolayi dir. İlk başta başında durup 5 10 dk suyla oynatiyoruz bacaklarını kollarını fln şampuanlama işini en sona bırakıyoruz. Sonra da fiskiye ile su tutup havlu ya sariyorum.
Daha küçükken ve kışin iki kişi ile yıkıyorduk. Şimdi çok daha rahat ya babası yada ben yıkıyorum.
 
Canım biz ilk bir hafta tek ayri yattık hep beraber yatmamıza rağmen o eski sarılmalar sıcaklık ve özel paylaşımlarda yok. Eşim çok değişti önceleri kafama takıyordum şimdi umursamıyorum artık umarim düzelir
 

İnşallah düzelir canım.
Ben de şimdiye kadar umursamadım ama artık duygusal olarak boşluk hissetmeye başladım.
Bi an önce eskiye dönmek istiyorum.
Eşimin gözündeki "kutsal dokunulmaz ana" profilimden kurtulmak istiyorum yani :))
 
:)) Valla eşim saçma salak birşeye dönüşmüş saldım artık ne hali varsa görsün ama yanyana yatmak lazım tabi zamanla alışır bebeğin sesine. İlk zamanlar eşim sesten uyanıyordu şimdi alıştı oda uyanmıyor.
 

Sadece banyo kismin cecap yazabilecegom cunku emziriyorum ve kocqmla odamizda yatiyoruz bebisde besiginde yanima almaya hep korkmusumdur. Ben nevsehirde yasiyorum canim banyonun penceresini kapatip kenei kuvetinde maksimum 10 dk duracak sekilde banyo yaptiriyorum. Hemen havlusun sarip once kremleyip sonra giydiriyorum. Ama oglumun bu aralar burnu hep tiklali bi yerlerde usuttum ama banyodan olacagini sanmiyorum
 

Biz sadece ilk 3 gun ayri yattim kocamla. Sonra hep beraberiz ama galuba benim kocada kutsal dookunulmak ana plarak goruyor beni :)
 

Ben kovasina su hazirliyorum. Dusakabinin icine ufak bi tabure koydum. Dizlerimin ustune yatiriyorum. Bir onden bir arkadan su dökerek yikiyorum. Hic üsümüyor. Vücuduma yakin tutuyorum düsmemesine dikkat etmek gerekiyor. Kollarim hep üstünde oluyor. 5-6 dakikada yikayip cikiyorum. Cok pratik oluyor. Düsürmekten cekiniyorsaniz ilk denemelerinizde yaninizda biri olabilir. Sonra siz de alisiyorsunuz. Küvetle,su tasimakla ugrasmiyorum.
 
Eşimle ayri yatma konusunda da ben cok acımıyorum açikcasi uykusuz kalirsa da kalsin. Ben de kaliyorum sonucta. Zamanla alisir. Bir sekilde ayni odada yatmayi becermemiz lazim yoksa aile duzenimiz bozulur. Baska bir olasilik daha var ama onun icin erken bence. Bebegi baska odaya alip telsizle sesini duyunca esimi uyandirmadan yanina gidebilirim ama bence simdilik cok erken bunun icin. En azindan 2 yasinda olmali. Baska odada yalniz birakamam. Aklima baska cözüm gelmiyor maalesef.
 
Cnm beslenme olayini kontrolde bana 6 aydan 8 ay bitene kdr ana öğün anne sütü/formül mama ara öğün ek gıda seklinde dendi..Meyve verceksen kusluk vakti (10 gibi) sebzeyi de ogĺeden sonra 1 2 gibi veya ikindi gibi seklinde..-Mama da 2 no 6 aydan itibaren diye biliyorum-
Bende banyoyu uzun suredir hergun banyoda yaptiriyorum kovasini dolduruyorum kucagima oturtuyorum dusakabinimde cok daha kolay oluyor kuvetten.
Ben hicbir zaman ayri yatmadim esimden alismaya bagli oldugunu dusunuyorum birkac gun sizlanacak aliscak zamanla inatlasmadan sabirla cozmelisin..
 
1 ve 2 ek gida ve mama cevap veremiyorum canim sagarak sut veriyorum istahsiz kizim var bide malum ek gidaya cesaret edemedim kaldı
3 banyo konusunda ilk siralarda cok aglardi tutamazdim 2 ay kadar annemle yikadik sonra esimle 1 aydir da tek yada esimle yikiyoruz bizim iş serbest oldugu icin evde esim banyoyu oyun oynayarak yapmaya alisti 1 aydir rahatlik ordan geliyor kuvetini eliyle tutuyor oturmak istiyor yaslasam da oturuyor alta kaymasin diye havlu atiyorum sirtina ve kafasina da minder tarzi birsey var her banyomuzda yikaniyor onu kullaniyorum kafasi sirti ona yasli altinda havluyla tek yikiyorum banyonun camini kapisini kapatiyorum
4 dogumdan beri 1 kez annem yatti onun disinda ayni yataktayiz nadiren salonda uyuyakalır eşim kizim hep yataginda uyudu yanima hic almadim kanka durumuna gelince bende derandiren in dediği gibi gibi saldım zaten o kadar tartisma yipratti ben istemiyorum hep bahane sunuyorum onun gozunde kutsal anne profili yok
 
Revna ha bide banyoda kopuklemeye baslarken kuvet baya su oluyor tipayi aciyorum o arada su giderken usumesin diye ara ara dökuyorum tam bitince tipayi kapatip duruluyorum sonra kucagimda biraz daha su ile tam yikiyorum havlumuzun basligini gecirip cikiyoz
 
Revna cum bende ayri yatak taraftari degilim hos eski sicaklik olmuyo hele iki cocuktan sonra ama ayri yatak daha da sogutuyo bence.ses konusunda benim esim de hassas ama alisti .fedakarlik yapmasi lazim biz nasil uykusuz kaliyosak onlarda alismali sese artik.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…