2017 Şubat Anneleri

Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış misali yaklaşık 10 yıldır var bu tartışma..
İlk Kadir Tuğcu'nun mama yerine sütü savunmasını Gaye Sümer 'in(Kızı Ela'nın dr.ymuş)yazılarından okumuştum.
Sonra yaklaşık 10 yazı dizisinden oluşan süt dosyası adlı yazısını okumuştum Alternatif annenin(gerçi o 1 yaş sonrasını savunuyor) ikisinin de ortak noktası %2,3 civarı alerjik reaksiyon gösterdiği..
Böylece ticari mal mantığı almış götürmüş eski doğrularımızı.. Şimdi bir yerde süt deyince ooooo süt verilmez bilmiyor musun 1 yaş altına verilmediğini (öcü o öcü )gözüyle bilinci oluşturulmuş
 
derandiren ben hurma canavarıyım.
Günde 1 paketi (hani şu iftarlık beyaz köpük pakette satılıyoya) rahat bitiririm.
Süt eşliğinde yemeye bayılırım.

TuRuNCu keşke 2 ay önce bu aklı alsaydım senden.
Acaba çok mu geç kaldımki
Şuan bi göğüs boş nerdeyse diğeri de orta şeker ve kilo alımı pek iyi değil kızımın cesaret edemiyorum :'(

MaHlass sizden aldığım cesaretle mamayı bırakıp kutu süte geçesim var.
Sanki mamadan daha sağlıklıdır.
Günlük keçi sütünü denesemmi ki acaba....
Kafamda milyon soruuuu
 
Kilo veren arkadaslara selam.ben kucagimda kizla ayakta hizlica yemekten doydugumumu anlamiyom bilmem kilo vermem durdu korkuyorum tartiya cikmaktan almisim diye.
 
Kilo veren arkadaslara selam.ben kucagimda kizla ayakta hizlica yemekten doydugumumu anlamiyom bilmem kilo vermem durdu korkuyorum tartiya cikmaktan almisim diye.

Canım sorun zaten yemeği yapabilmek bizim için, yapacak fırsat buluyorsan ne mutlu.. yapamıyorum ki ayakta da olsa yiyeyim:) ancak baba gelince oyalıyor öyle.. akşamdan akşama yemeyle de harcadığım kalorinin yarısını bile almıyorumdur..
 
İki cocukla duzenli yemek yapmak nerdee canim.parca parca yapmaya calisiyom.ocagi bi yakiyom bi sonduruyom.nasil olursa artik.bazen yari pisiyo bazen hamur oluyo oyle idare ediyom iste.canlari sag olsun da Allah bizlerede guc kuvvet versin.
 
Huni takıp gezicem Bebek emecek diye ödüm kopuyor sıcaktan yapış yapış mahvoluyoruz evine top düşmüş gibi yemek yapmak Nasıl bişi unuttum ama yine de kilo veremiyorum üzerine bu sıcakta yoğunluğu azalmayan regl oluyorum sinirlerim bozuldu büyük çocuğa sürekli bağırıyorum gözüme batıyor herşeyi sabah çamaşır atarsam gece ancak seriyorum bu durum iyice beni delirtiyor. Birde tek gidip geldiğim dertleştiğim komşum şehir dışına gidiyor temelli çok Can'ım sıkkın

Deniz'e sokmayı düşünen varsa ben 10 dk soktum müstelanın baby güneş kremi aldım ağlamadı sevdi
 
Geçmiş olsun dilekleriniz için çoook teşekkür ederim..yarın tam bir hafta olacak.yatış yapıldığında crp değeri serviste en yüksek olan bizdik.burada bu sekilde bi salgın varmış sanırım.
En son kilo ile ilgili yazışmışsınız sanırım.benim durumumda sizlerden biraz daha farklı..ben iki hamileligimde de hiperemezis yaşadım.6.haftanin başında bir sey yiyememeye başlarım.su bike icemez hale gelirim 1 hafta icinde..hastane yatıslari ve serumlar başlar.7.ayda kilo almaya baslarim.bu hamileligimde 13 kilo verdim.dogumdan sonra hamile kaldığım kilonun altina düştüm.ama buyuk bi özlemle yedigim için hamile kaldığım kilodayim yine..Allahım can sağlığı versin..
 
Dünür ne diyon sen yaa bende büyüttük rahatlicaz diye bakıyorum ay ben nerelere gidem bi yürüyüp konuşaydı iyiydi sanki TuRuNCu
Sütten kesip wc eğitimini bitirip kreşe gidecek yaşa gelince rahatlıyorsun bir dönem 6 yaşa gelince birde ön ergenlik çıkarmışlar kabuslar yine başlıyor hele ben gibi başka şehirde yalnız büyütülen tek çocuksa öz güven tavan inatta tavan güzellik şiddet vs asla yola getirmiyor gören çok sabırlısın diyor ama dişlerim tek tek dökülmeye başladı... Ay bunalımdayım gelecek günleri yazmışım ama
 

Canım inan hiç bir şey diyemiyorum şuan.
Tek önerim bol bol ten teması sağlayıp emzirmen. Ne kadar çok emerse o kadar süt geliyor. Tomris'in emzirme kampını deneyebilirsin belki ?
Bu aylarda zor olan meme de 10-15 dakika emmeyi sağlamak.
İlk aylar bol bol emiyordu ama şu aralar 1 dk emip başka şeylerle ilgileniyor.
Ama hiç bir şey için geç değildir bence.
Emzirme ve süt olayı gözyaşı gibidir diye duymuştum. Yani sadece ihtiyaç olunca salgılanıyor. O yüzden bol bol emzirme tavsiye ediliyor..
 
Kiz turuncu kitap gibi kadinsin ha...
 
cnm b
bnm oglan hic emmedi bastan beri mama ve sagdigim sutle gittik 1 aydan sonra sütum yariya düştü ucuncu ayin sonuna geldigimzde biberonun dibini ortmuodu oyle diyim:) gecenlerde merak edip biraz pompaladm 1 damla cikmio bitti gitti yani anlicagin artik sadece mama son bi haftadr yogurt erik corba tatttrdm.yogurt her gun vericem 1 dolu mama kasigi veriorm su an cok seviyor..sen yine sanslisin cnm emiyormus pes etme devam et insallah sütün de devam eder..tabi süt olmazsa da uzme kendini. bn kendimi cok uzdum sut için daha dogrusu emziremedgm için bilmiorm unutabilir miyim belki emecekti bnm oglan cok denedm ama asiri zorlamadm daha cok aglatmali ac birakmaloydi belki ama kiyamadm olmadi iste sonuc olarak neyse bn ettm sen etme süt devam eder allahin izniyle olmazsa da smdiye kadar ictikleri kardir napalim:)
 
cnm hangi ilde oturuodn swn ? 150 cc su fazla degil mi??? bu arada bnm de sacim acayip dokuluo sac döküntüsü toplamanktan igrendm artik
 
dimi
dimi ya eskiden kucuck bebelere yari sut yari su yapip icirirlermis boyle mama mi varmis olsa da herkesin bütçesi yeter miydi mi??? bnm de kafam karisik bebek bakiminda her sey ikilem..mama mi daha iyi sut mu bilemiyorum. .
 
Bebek mamalarında inek sütü proteini parçalıyorlarmış güya ama temelde yine inek sütü yani. Artık çoğu şey piyasanın dayatması diye düşünüyorum. Bir de konu dışı olarak organik giyim mevzusu var ona da ayrı sinir oluyorum :/:/
 
A Alyasena canım görüşemedik çoktandir hepimiz ayni dertten yakınıyoruz yetişememek:) bende hiçbirşeye yetişemiyorum artik maalesef aç kalıyorum bide hergün
Can'ım benim sıcaklardan giremedim koşuşturmaca kız birde kucak yada ilgi istiyor koy yatsın modunda değil cilveleşmek istiyor alın beni diye kedi gibi miyavlıyor ev sıcak nem haddinden fazla kıyamam sana ihmal etmemeye çalış kendini ela inş daha iyidir aklımdasın soramadım sinir krizi halindeydim oğlan aç geziyor dondurma ile gün geçiştiriyoruz resmen bir mücver yedirmek için döktüğüm dilin haddi hesabı yok yemeyen çocuk da zor Bebek de zor geliyorlar bana :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…