2017 Kasım Annelerinin Alışverişleri-Fotoğraflı

canım bu puset ayrı port bebe ayrı ikiside takılıyor bende şimdi almayı düşünmüyorum açıkçası fiyatlarına bi göz gezdirdim bugün

evim malesef büyük bebeğin odası en arka oda mutfakta mesela hayatta duymam sesini o yüzden baktım canım telsize

eflatunseker
Telsiz kameralı mı anlayamadım ama kameralı telsizleri tavsiye ederim. Motorolanın kameralı telsizinden almıştım ebebekten. Oğlumun hem oyun alanını hem de yatağını görecek şekilde taktım kamerayı. Gündüz sessizken napıyor diye oyununu bozmadan bakabilmenin ötesinde gece her mırın kırın edişine gitmemiz gerekmiyor. Bazen geri uyuyor mesela, kameradan bakıp duruma göre gidiyoruz. Oğlum uyandığında ağlamıyor, biz bunu kameraya bağlıyoruz çünkü bazen o daha seslenmeden uyandığını ve kalkmaya yeltendiğini görüp yanına gidiyoruz. Klasik telsizden de annemde kullanıyorum. Her sese gidip kontrol etmem gerekiyor. Açıkcası kameralı olanlar daha kullanışlı bence.
Bebek arabasını da bilmiyorum ama (bu aralar pek bilindik olduğundan bu markaları söylüyorum) stokke xplory tarzı oturma ünitesiyle birlikte kapanmayan arabalar tekken çok zor kullanılıyor. Arkadaşımda vardı, parça parça bagaja koymak hem uzun hem de çok yer kaplayan birşey. Kısa süre sonra başka araba almak durumunda kaldı. Portbebesi ayrı tabii ama normal oturma ünitesi ile birlikte kapanan modelleri önerebilirim. Ben concord kullanıyorum, çok memnunum ama çok seyahat ettiğimizden baston pusete de ihtiyacım oldu. Bugaboo bee tarzı birşey alsaymışım demedim değil.
Belki biliyorsunuzdur (istanbuldakiler için önerebilirim) altunizade jokerde deneme parkuru var. Arabaları farklı zeminlerde sürüp deneyebiliyorsunuz, açıp kapamasına, taşımasına, ek parçalarına vs bakabiliyorsunuz. Aklınızda olsun, mesela biz orada deneyip aklımızda yokken concord almıştık çünkü eşim zemindeki engelleri hissettirmiyor diye arabaya vurulmuştu.

Ni5AN
Benim evim de çok büyük değil, aynı düşünceyle ben de başta almamıştım hatta çok karşı çıkmıştım eşim alalım dediğinde. Ama sonuç; oğlumun odasını ayırdığımın 2.haftasında koşa koşa gittim aldım çünkü ne yalan söyliyeyim gece zırt pırt kalkıp odasına gitmek çok yorucu gelmişti ama dediğin gibi aslında başta bu kadar ihtiyaç varken bunu da ilk alışverişte almak çok elzem değil bence de. Zaten doğduğunda bir dönem anne yanında yatıyorlar, gündüz desen emzirme varsa işin içinde zaten yapışık ikizler gibi dolanıyorsun. Doğum sonrasında ihtiyaca göre bakılabilir. Hatta tercih meselesi tabii ama bence odasını ayırana kadar çok da gerekli değil.

bir garip oblomov ben de bakıyorum yatak beşik kısmetse odasını tam takım alıp yatak odama ikea nın ahşap beşiklerinden düşünüyorum
ben oda yapamayacağım bebeğime yeterli odam yok. o nedenle bende yatak odama ikeanın beşiklerinden almak istiyorum idareten ama eşimi kandıramadım henüz pek pimpirikli beyfendi bakalım inşallah istediğim gibi olur her şey

Bayanlar kimse henüz alisveris yapmadimi? Yaptiysada kacinci haftadan sonra yapti? Ben yarin 15. haftama girecegim insallah. Ve simdiden düsünüyorum biberon, Fircasi, Emzik vs. almaya Yada biberon isiticisi avent markasinin bir sürü secenegi var.

canım ufaktan battaniye örmeye ya da bişiler dikmeye başlayanlar var ama çoğunluğumuz cinsiyet öğrenemediği için pek girişemedik bişiler almaya sizin cinsiyet belli oldu mu

canım ufaktan battaniye örmeye ya da bişiler dikmeye başlayanlar var ama çoğunluğumuz cinsiyet öğrenemediği için pek girişemedik bişiler almaya sizin cinsiyet belli oldu mu
iki doktora gittim ikiside erkek gibi dedi ama 100% kesin demediler henüz erken diye. Almanyadaym ben bruda hemen cinsiyeti söylemiyorlar bilselerde. Aldirirlar falan diye. Yasak yani. Bende erkek hissediyorum ama bellide olmaz. Biberon biberon isiticisi bebek mamasi yapmasi icin makinalar vs. bunlari almak icin cinsiyete gerek yokki normalde. Ondan sordum Battaniye kiyafet vs. cinsiyeti ögrendikten sonraki is

Iki fikir arasında kalmış durumdayım
1. Insanın şu hayatta kac kere çocuğu olur ki, her heveslendigimi almalıyım
2. Coook hızlı buyuyorlar ve büyüdükçe ihtiyaçları sürekli değişiyor. Bu yüzden ilk başta stok yapmaktansa, ihtiyac zamani ihtiyac kadar alıp ziyan etmemeliyim.

Alışveriş yapmaktan nefret ederim insallah kıymetli bi bebeğim olur :)

Ben 2 yaşına kadar yatagima bitişik beşikte yatirmayi düşünüyorum. Tek tarafindaki çıta çıkan besiklerden. Cocuk odasinda su an misafir mobilyalari var ama onları artik elden çıkaracağız. 2 kapakli minicik bebek dolaplari kesinlikle cok kullanissiz. Ben duvar yettigi kadar büyük bir dolap yaptıracağım. 4 yada 5 kapakli. Bir de tek kişilik bazali yatak alacağım. Lohusalik zamaninda annem kv orda yatarlar. Cocuk kendi odasina cektigi zaman da o yatağın önüne bariyer alırız düşündüm. Ayrıca cekmece, komodin vs düşünmüyorum. Dolap buyuk olduğunda hepsini alacaktir. Mobilya doldurup çocuğu oyun alani olmayan bir odaya hapsetmek istemiyorum.
Bebek arabası olarak araştırďıgım kadarıyla concord neo cok güzel. Maxi cosiler de güzel. Ama butceyi aşar mi bilmiyorum gercekten pahali arabalar. Yani aslında otomobil tekerleğine benzeyen yüksek ve havalı tekerlekli olanların sürüşü çok rahat. Tabii travel sistem şart.
6.ayda hemen oto koltuğu alacağım çünkü arakada oturmaktan nefret ederim. Insallah çocuğum sever :)
Dikiş biliyorum ama şu aralar cook üşeniyorum birseyler dikmeye. Hic olmazsa bi nevresim el emegi hatıra olsun diyorum ama henüz halim yok.
Oo çok uzun yazdım ama durumlar böyle:)
Erkek olursa az kullanılmış çok esya gelir. Ama kız olursa yakinimda pek yeni dogmus kız yok. Bakalım kismette ne var :)

tabi dediğin ürünleri alabilirsin ben ebebek sitesinden biberon emzik vs hepsini bir almayı düşünüyorum ısıtyıcı mama yapma makinesi almayacağım. biberon için cinsiyet gerekmiyor ama emziğini renkli almak istiyorum o nedenle bekleyeceğim 2 hafta daha

haklisin emzik almam zaten daha onuda cinsiyet belli olunca alacagim. Daha emzik zinciri yaptirmak istiyorum isimiyle istiyorumda istiyorum sonra pisman olcam ama cok alincada...

Günaydın canım evet daha önce söylemiştin oda yapamayacağını sağlık olsun. Sağolsun benim eşim çok karışmıyo sadece bakarken teknik kısımları konusunda uyarıyo sağlamlık bebek için uyumlu mu bu konularda uyarıyo ona göre ortak nokta buluyoruz :)

benimki ikeanın ürünlerini pek sevmiyor banada uygun geliyor zaten çok yatmıcaklar pek sağlam vs bişi almaya gerek yok piyasada ikea tarzı olupta 1000 liraya kadar varan ürünler var oda yapsam büyüyen yataklardan alırdım acımazdım paraya ama oda yapmadığım için çok geliyor o paralar bana. ben bir beşik bir 2 kapılı dolabını almak istiyorum 700 lira civarı bişi yapıyor

Cok uygunmus canim hangi model bu bahsettigin ikeada mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…