Nacizane tavsiyem bebek bakım ürünü (şampuan, bez gibi) ile biberon ve emzikleri abartmayın bence.
Yani bence mesela bakım ürünlerini çok fazla yedekli almayın. Oğlumda piyasadaki bütün bezleri denedim. Tek bir bez kullanabiliyor, ya bir gün ya bir hafta sonra feci halde pişik yapıyor diğer hepsi. Ama benim kullandığımı da arkadaşım kullanamadı, onun kızına da benim kullandığım pişik yaptı. Şampuan için doğduğunda mustela almıştım. Evdeki bitince eşantiyon çıkan bilindik marka bir bebek şampuanı kullanmıştık konak olmuştu. Musteladan memnundum ama arkadaşım da unibabyden memnundu mesela. Benim oğlumun ciddi fazla hassas, hemen alerjik tepki veriyor. Bu yüzden herşeyi kullanamıyorum. Yedekli alsam elimde patlarmış kullanmadıklarımın hepsi.. Bu yüzden yedekli ve fazlaca almayın diyorum. Ben de eşim de böyleyiz, mesela benim bazen deodoranttan tenim kabarır. Oğlumuz bize çekmesin bu konuda diye dua ediyorduk ama kısmet..
Biberon ve emzik konusunda da anne memesine en yakın falan diye avent natural önermişlerdi bana ama oğlum zaten başkasını tutmadı.. Arkadaşımın kızı sadece şu klasik bizim zamanımızdaki tip biberonları tuttu, başka arkadaşım kolikten çok çekmişti dr brown biberonu tek geçerim diyordu. Bebeğe göre değişiyor maalesef bu da. Tercih meselesi yani. Emzik de aynı şekilde. Piyasadaki her tip emziği denedim, zorla avent soothie tuttu onu da kısa sürede reddetti.. 2 biberon yeterli bence başta, tutarsa biberonu sonradan gene alırsınız. Evinizde boşa yer kaplamaz bence.