2017 Kasım Annelerinin Alışverişleri-Fotoğraflı

Kızlar bütün alışveriş için ayıracağınız bütçeyi düşündünüz mü. Üst sınırınız ne olacak.
ben hiç düşünmedim ama çok açılmak istemiyorum ama çokta dandik şeyler almam kıyafetleri özellikle pamuklu olur. biberon alırsam cam olmasına özen göstereceğim emzik alırsam philips aventim soothie emziğini düşünüyorum.deterjanlarını şampuanının kremlerini araştırıp zararsızlarını almak istiyorum. zaten erkek olursa bebeğim bir çok kıyafeti ablam verecek en azından ilk masrafımın yarısı azalmış olur. yani sağlığı söz konusuysa kesenin ağzını açacağım ama oyuncakmış ıvır zıvır kehribar kolyeymiş falan filan çokta alma taraftarı değilim.

Ben de senin gibi düşünüyorum canım. Ivır zıvır şeyler almıcam ama gerekli ne varsa da kısmayı düşünmüyorum. Bebeklerin her şeyleri o kadar hassas ki onlara uygun seçmeye çalışıyorum her şeyi. Daha şimdiden mesela bir sürü kıyafet geldi. Cinsiyet öğrenildikten sonra da gelir baya. Bir tek kıyafette çok fazla almamaya dikkat edicem. Ablan olduğu için şanslısın :) ben kız erkek fark etmez giydirirdim :))

aslında bende aynı şeyi düşünüyorum 2. bir çocuk istemiyor ablam veririm derse kullanırım bende

Ben de geçen bunu aldım. Çok olumlu yorum duydum avent hakkında. Biraz pahalıydı ama aralıklı alışveriş yaparsam gözüme batmaz herhalde

Benim oğlum sadece bu biberonu tuttu. Avent natural serisi. Ben cam da plastik de almıştım. Açıkcası cam kırılır diye korkuyordum ama dışına bir de kendi kılıfından almıştım. Oğlum bile tuttu yere attı ama kırılmadı. Plastik olanı ayaklanmaya başladığında eline vermiştim, cama güvenememiştim. Ama gel gör ki toplasan kaç kere kullandı oğlum.. Biberon, emzikle işi olmadı.. Alacaksanız 1-2 tane alın biberonu.
Emziğe de fazla abanmayın bence. Mesela chicco kauçuk, avent klasik, suavinex hatta bakkal emziği dedikleri tipleri denedim ben ama oğlum sadece avent soothie tuttu emzikte de. Onu da zorla tuttu, çok kısa süre sonra da onu da attı..

Ben de var. Yani aslında evimde chicco polly mama sandalyesi var. Bundan da çok memnunum. Biraz yer kaplıyor ama doğduğunda ana kucağı gibi kullanmıştım ben. Hem yüksekteydi, hem de yenidoğan aparatı ile çok rahattı içerisinde uyuyordu bile. Şimdi de önündeki tepsisini çıkardım sandalye gibi kullanıyorum oğlumda. Yeni bebek gelince gene anakucağı moduna dönecek. Ama annemde ve kayınvalidem kullanmak için ikea antilop alıp bıraktım. Akrabaya, pikniğe ya da devremülk tarzı yerlere tatile giderken hoop ayakları çıkarıp bagaja atıp rahatlıkla götürmek çok kolayıma geliyor. Ayrıca oğlumda çok rahat ki ben pek rahat edeceğini sanmamıştım :) ilk oturttuğum dönemde biraz zorlandım çünkü içerisinden çıkan şişme kumaş aparatıyl oğlum içerisine sığmadı. Onu koymayınca da kafasını geri attığında kafasını çarpıp ağlıyordu, sonradan çözüm buldum ince bir battaniye katlayıp arkasına koyuyordum. Yani tavsiye ederim ikea antilop mama sandalyesini ama doğumdan itibaren anakucağı olarak da kullanabildiğim için chicco polly mama sandalyesini de tavsiye ederim. İkisinden dd memnunum :)

Kızlar bütün alışveriş için ayıracağınız bütçeyi düşündünüz mü. Üst sınırınız ne olacak.

Ben oğlumda kenara az az para atmıştım hamile öğrendiğimi günden beri. Ayrıca aileler ve arkadaşlardan hediye alıp soranlara da bölmüştüm. Ne kadarlık birşey almak istiyorsunuz diye sordum yakın olanlara, onlar da zaten almayı düşündüğün birşeyi almak istiyoruz demişlerdi. Böylelikle bölmüştüm ve büyük masrafları almıştı yakınlarımız. En önemlisi de beğendiğim giyim mağazalarına, joker ve e-bebeke, internet sitelerine üye olup kampanyaları takip etmiştim. Baya bir para biriktirmiştim ben, eşim ne ara aldık bu kadar şeyi diye farketmemişti cidden :) hatta aileler bu kadar destek olunca biriktirdiğim para arttı, altın alıp oğluma sakladım. Bence para biriktirin hemen birşeyler almaya başlamak yerine bütçenize göre bir hedef koyun, günlük haftalık ya da aylık bir miktar kenara atın. Kumbara yapmıştım. Eşime ayrı para attırıyordum, kendim ayrı atıyordum ben. Babam arada torunuma bişe alırsın diye para verince onları da koydum. Kısacası bir an önce başlayıp para biriktirmenizi tavsiye ederim :)

Nacizane tavsiyem bebek bakım ürünü (şampuan, bez gibi) ile biberon ve emzikleri abartmayın bence.
Yani bence mesela bakım ürünlerini çok fazla yedekli almayın. Oğlumda piyasadaki bütün bezleri denedim. Tek bir bez kullanabiliyor, ya bir gün ya bir hafta sonra feci halde pişik yapıyor diğer hepsi. Ama benim kullandığımı da arkadaşım kullanamadı, onun kızına da benim kullandığım pişik yaptı. Şampuan için doğduğunda mustela almıştım. Evdeki bitince eşantiyon çıkan bilindik marka bir bebek şampuanı kullanmıştık konak olmuştu. Musteladan memnundum ama arkadaşım da unibabyden memnundu mesela. Benim oğlumun ciddi fazla hassas, hemen alerjik tepki veriyor. Bu yüzden herşeyi kullanamıyorum. Yedekli alsam elimde patlarmış kullanmadıklarımın hepsi.. Bu yüzden yedekli ve fazlaca almayın diyorum. Ben de eşim de böyleyiz, mesela benim bazen deodoranttan tenim kabarır. Oğlumuz bize çekmesin bu konuda diye dua ediyorduk ama kısmet..
Biberon ve emzik konusunda da anne memesine en yakın falan diye avent natural önermişlerdi bana ama oğlum zaten başkasını tutmadı.. Arkadaşımın kızı sadece şu klasik bizim zamanımızdaki tip biberonları tuttu, başka arkadaşım kolikten çok çekmişti dr brown biberonu tek geçerim diyordu. Bebeğe göre değişiyor maalesef bu da. Tercih meselesi yani. Emzik de aynı şekilde. Piyasadaki her tip emziği denedim, zorla avent soothie tuttu onu da kısa sürede reddetti.. 2 biberon yeterli bence başta, tutarsa biberonu sonradan gene alırsınız. Evinizde boşa yer kaplamaz bence.

Kızlar günaydın liste güzel olmuş elinize sağlık.
Ben cam biberonda tedirginim bir yakınım cam biberon yüzünden kötü bi olay yaşadı o yüzden cam biberondan korkuyorum

Çok güzel yazmışsın canım. Böyle tecrübeleri okumak iyi oluyor. Aventten ufak boy ikili biberon aldım büyük boydan da ikili bi tane alıcam. Ayrıca Dr brown da alsam mı kararsızım. Benim minikler ikiz olduğu için sayılarda karar veremiyorum. Yeter mi yetmez mi bilemiyorum. Otomatik olarak her aldığımı ikiyle çarpasım geliyor :)

Arkadaşlar mrb güzel bir sayfa olmuş. Benim de ikinci çocuğum olacak Allh izin verirse. İlkinde Tecrübesizlikler oluyor bazen. Mesela ben kıyafet hep tam üstüne olsun diye 0-3 ay almıştım ama oğlum 4.5 kilo doğunca çoğu kıyafeti giydiremedim bez cok değil ama 3-4 paket 1 numara almıştım hep elimde kaldı bu bez zaten bulunan bi şey cok stok yapmaya gerek yok zaten internette çoğu sitede hep indirim oluyor oralardan tercih edebilirsiniz. Biberon ve emzik göğüs pompası avent dışında kullanmadı bizimki anne göğüs ucuyla uyumlu ürünleri. Cam biberon kullandık ama aventin cam olmayan ürünlerinde bpa %0 onlarda sağlıklı sadece sterilize ederken cam daha kolay bunu belirtmek isterim. Tulumlar yerine alt üst takımlar daha kullanışlı çünkü ilk Zaman'lar cok bez değişimi oluyor cok yazdım galiba ama paylaşmak istedim

Kizlar alintilayamadim ne guzel tavsiyeler gelmis mutlaka herkesin cikaracagi dersler vardir. Daha cok tavsiye daha fazla kolaylik diyorum yesekkur ederim kizlar

Kızlar bende bugün bebek arabası ve telsiz falan bakayım dedim fikir edinme amaçlı az çok karar verdim sayılır ama henüz almak için erken mi sizce ??

E bebekte beğendim sizce nasıllar ??
Canim arabanin oturulacak kismi cikiyor mu? Ablamin kullandigina benzettim eger cikiyor ve sadece iskeleti kaliyorsa sakin alma. Oturma yerini takmak cikarmak tasimak cok zor. Ama yok sadece one arkaya yaslaniyor ve cikmiyorsa alabilirsin. Ama henuz erken bence parani ayarla daha sonra gorecegin baska bir model olabilir. Ben buyuk esyalarda o sekilde yapmayi dusunuyorum aklim kesin kalir benim baska bir seylerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…