- 4 Nisan 2016
- 335
- 298
- 35
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
aventin can biberonları çok güzel canım ablam büyük boyunu aldı ama oğlu ne emzik ne biberon almadı ağzına o ayrı bende kara kara düşünüyorum alsam mı diyeBen de geçen bunu aldım. Çok olumlu yorum duydum avent hakkında. Biraz pahalıydı ama aralıklı alışveriş yaparsam gözüme batmaz herhalde
bende deli gibi yatak ve beşik bakıyorum desembir garip oblomov yaa ne iyi yapmışsın bu sayfayı açarak.. bende bebek arabası araştıyorum ama çokk yüksek fiyat vermek istemiyorum. deli gibi sadece araba bakıyorum nedense
Evet her bebek almayabilir canım ama yine de bulundurmak lazım bir iki tane. Benim aldığım cam değil canım. Camlar daha sağlıklı aslında ama hem ağır oluyor hem de kırılma tehlikesi var.aventin can biberonları çok güzel canım ablam büyük boyunu aldı ama oğlu ne emzik ne biberon almadı ağzına o ayrı bende kara kara düşünüyorum alsam mı diye
Ben de bu ara beşik bakıyorum süreklibende deli gibi yatak ve beşik bakıyorum desemdemek bir şeye takıyoruz
Bende bugün aldım aynısını pazartesi kargoya verilicek aventten arkadaşlarım cok memnunlar bende 120 ml aldım cam özellikle tercih ettimBen de geçen bunu aldım. Çok olumlu yorum duydum avent hakkında. Biraz pahalıydı ama aralıklı alışveriş yaparsam gözüme batmaz herhalde
canım ağır evet ama kırılmaya karşı dayanıklı hem sterilize etme açısından da çok iyi ısıya karşı dayanıklıEvet her bebek almayabilir canım ama yine de bulundurmak lazım bir iki tane. Benim aldığım cam değil canım. Camlar daha sağlıklı aslında ama hem ağır oluyor hem de kırılma tehlikesi var.
Hayırlı olsun hepimize :) bende bunu bekliyodum sabırsızlıklae hadi cicisleri alan anneler foto bekliyoruz ben daha bişey almadım oglusumda kullanmadığım birkaç şey var ve cinsiyeti öğrenmeyi bekliyorum eğer erkekse zaten sonlara doğru alışveriş yaparım kısmet olursa tabi güzel şeyler rast gelirse kacirmam
Aynen bende öyle düşünüyorum canim erkekse abisinin kuculmuslerini giycek duruyor baya kıyafeti oglumun zaten ilk üç ay ne zaman büyüyorlar da o kıyafetler kuculuyor anlamıyor insan :)Topiğimiz hayırlı olsun kızlar, anne ihtiyaç listesi de hazırlanmalı bence.
Bende cinsiyetini öğrenmeyi bekliyorum. Eğer kızsa kıyafet konusunda ablasının küçülmüşlerini giyecek. Beşikti, bebek arabasıydı battaniye yastıkta vs gibi şeylerimiz var zaten. Ama erkekse her şeye sıfırdan başlayacaz
Ay di.i yarinda anne ihtiyac listesi hazirlayayim emzirme sutyene gogys bakim kremi sut sagma makinesi falanTopiğimiz hayırlı olsun kızlar, anne ihtiyaç listesi de hazırlanmalı bence.
Bende cinsiyetini öğrenmeyi bekliyorum. Eğer kızsa kıyafet konusunda ablasının küçülmüşlerini giyecek. Beşikti, bebek arabasıydı battaniye yastıkta vs gibi şeylerimiz var zaten. Ama erkekse her şeye sıfırdan başlayacaz
Ay di.i yarinda anne ihtiyac listesi hazirlayayim emzirme sutyene gogys bakim kremi sut sagma makinesi falan
Çocuğun yediği helal giydiği haram derlerAynen bende öyle düşünüyorum canim erkekse abisinin kuculmuslerini giycek duruyor baya kıyafeti oglumun zaten ilk üç ay ne zaman büyüyorlar da o kıyafetler kuculuyor anlamıyor insan :)
Topigin hayırlı olsun cnm benm için çok erken ama takipteyim sizi fikir olur banadaMerhaba 2017 Kasım Anneleri;
İlk üç aylık dönemimizi bir çoğumuz geride bıraktık. Kimimiz bebişlerinin cinsiyetini öğrenebildik kimimizde mayıs sonunu bekliyoruz hayırlısıyla öğrenir öğrenmez alışveriş yapmak için yanıp tutuşan anneler olarak bizimde aldıklarımızı paylaştığımız bir topiğimiz olsun istedim. Bebişlerimizin bir nevi çeyizini birlikte hazırlayalım aldıklarımızı paylaşalım yakaladığımız indirimlerden birbirimizi haberdar edelim. Tabi bu konuda da deneyimli annelerin yardımına çok ihtiyacımız olacak. İlk sayfamızı sürekli yenileyerek hem bebeklerimizin ihtiyaç listesini, hemde doğumumuzda hastane çantamıza neleri koyacağımızı zamanı geldiğinde hep birlikte oluşturalım
BEBEK İHTİYAÇ LİSTEMİZ
Giysi Grubu
Hastane Çıkışı 2 adet (bir tanesi bebeğimiz doğduktan sonra bir tanesi de süslü olanlardan foto çekimi için)
Alttan çıtçıtlı badi 5-6 adet (bizler kasım annesi olacağımızdan uzun kollu)
Atlet Kilot (ben çok elzem olduğunu düşünmüyorum)
Zıbın (ben hala ne işe yaradığını bilmiyorum)
Tulum 3-4 adet
Pijama takımı
Bere 3-4 adet
Eldiven 3-4 adet
Çorap Patik 3-4 adet
Önlük
Patikli Pantolon
Hırka-Yelek
Ağız Mendili 6-7 adet
Müslin bez
Yüz örtüsü
Alt Açma
Battaniye (Penye, Kadife, Peluş)
Nevresim Takımı
Temizlik Grubu
Tırnak Makası
Burun Aspiratörü
Derece
Islak Mendik
Pişik Kremi
Bebeyağı
Saç Fırçası
Küvet
Küver Filesi
Şampuan
Kova
Maşrapa
Banyo Süngeri
Banyo Havlusu
Bornoz
Yeni Doğan Bebek Bezi
Beslenme Grubu
Biberon
Biberon Temizleme Fırçası
Emzik
HASTANE ÇANTASI LİSTEMİZ
Nacizane bi tavsiye verebilir miyim? Bu hafta carsamba gunu takiplerime gittigim hastanemin gebelik okulu basladi. Yenidogan hemsiresi ve doktoru kiralanabilen gogus pompalarindan bahsettiler. Eger ihtiyaciniz olursa bu girmalari arastirin piyasadakiler sadece gogus ucundaki sutleri topluyor dediler.Ay di.i yarinda anne ihtiyac listesi hazirlayayim emzirme sutyene gogys bakim kremi sut sagma makinesi falan
Kızlar özellikle göğüs kalkanı almanızı çok tavsiye ediyorum. Benim çok işime yaradı. Normalde göğüs ucu yara olduğu zaman kıyafet ile temas etmemesi için kullanılır . Benim göğüs ucum hiç yara olmamıştı ben sadece akan sütümü içinde biriktirmek için kullandım. Hele ki emzirmeye başladığımız anlarda ilk gelen sarı süt yani ağız sütü de denir, bebeğin sarılık olmasını engeller. Ben ağız sütünün bir damlasını bile göğüs kalkanı sayesinde ziyan etmedim. Emzirmediğim zamanlarda göğüs kalkanının içinde sarı süt birikiyordu ve emzireceğim zaman kaşıkla önce onu veriyor, ardından emzirmeye başlıyordum. Bu sayede kızımın sarılığı çok hızlı bir şekilde geriledi.
Çocuğun yediği helal giydiği haram derlerAynen öyle oluyor canım hızlıca büyüyorlar bir bakmışsın geçen ay aldığın kıyafet olmuyor Hem daha ilk çocuklarda küçük olduğu için yeni gibi duruyor her şey.