- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #8.881
Canım ben cumartesi günü kan verdim. Çarşamba yani bugün için sonuçlar çıkar dediler. Doktor bu cumartesi tekrar kontrole çağırdı. Gittiğimde alıp göstereceğim sonuçları. Ense kalınlığına ultrasonda bakarken söylüyor zaten. Ultrason kağıdında da yazıyor. Ense kalınlık ölçüsü de büyük ölçüde fikir veriyormuş. Fakat bu testler %100 kesin sonuç vermiyormuş. İnternetten öyle okumuştum.Arkadaşlar bişi sorucam ikili teste girenlere. Şimdi hem kan sonuçlarına hem ultrason görüntülemesine bakıyorlar ve ona göre yorum yapıyorlar ya, bu vereceğimiz kan tahlili çok mu detaylı birşey? Sonuçlanması uzun sürüyor mu? Şimdi gittiğimde nasıl olacak, o gün ultrason sonuçlarını söyleyecek, sonra kan sonucu çıkınca bir daha mı gideceğiz?
Ultrasonda 2 şeye bakıyor doktor, burun kemiği oluşmuş mu bunu tespit ediyor. Bebek uyumuyorsa, ters değil ya da çok hareketli değilse 5 saniyede buluyor ve gösteriyor diğeri de ensesine bakıp ölçüm yapıyor onu da hemen söylüyor. Bu arada genel bir inceleme de yapılıyor hepsi bu. Bu sonuç rapor şeklinde hemen size teslim ediliyor. (Ben bu sonucu aynı gün doktoruma gösterdiğimde beğenmiş tamam kafaya takılacak bir şey yok demişti, kan sonucunu daha sonra mesaj atarsın demişti.)Arkadaşlar bişi sorucam ikili teste girenlere. Şimdi hem kan sonuçlarına hem ultrason görüntülemesine bakıyorlar ve ona göre yorum yapıyorlar ya, bu vereceğimiz kan tahlili çok mu detaylı birşey? Sonuçlanması uzun sürüyor mu? Şimdi gittiğimde nasıl olacak, o gün ultrason sonuçlarını söyleyecek, sonra kan sonucu çıkınca bir daha mı gideceğiz?
sağlıklı olsun da tatlım inşallah sağlıklı kucağına alırsınBen önce kız hissediyordum bu ara erkek gibi geliyor ama nub teorisine göre de kız Çin takviminde erkek valla ne olduğu belli değilartık Dr netleştirecek Kız erkek Allah tan sağlıklı olsun da :) sen ne hissediyorsun?
bende kan sonucunu doktoruma whatsaaptan yazacağım gelmene gerek yok değerlerin gayet iyi dedi. 1,1 çıktı benimkinin ense kalınlığıEki Görüntüle 1987606
Ultrasonda 2 şeye bakıyor doktor, burun kemiği oluşmuş mu bunu tespit ediyor. Bebek uyumuyorsa, ters değil ya da çok hareketli değilse 5 saniyede buluyor ve gösteriyor diğeri de ensesine bakıp ölçüm yapıyor onu da hemen söylüyor. Bu arada genel bir inceleme de yapılıyor hepsi bu. Bu sonuç rapor şeklinde hemen size teslim ediliyor. (Ben bu sonucu aynı gün doktoruma gösterdiğimde beğenmiş tamam kafaya takılacak bir şey yok demişti, kan sonucunu daha sonra mesaj atarsın demişti.)
Bir tüp de kan veriyorsunuz. Kan taraması detaylı oluyor sanırım, özelde 2 günde çıkmıştı.
Sonra da ortak olasılık içeren bir rapor çıkıyor.onu da doktorunuza mail atabilir ya da gösterebilirsiniz.
Çıkan sonuç da şöyle bir şey.
Kendiniz bile yorumlayabilirsiniz aslında.
canım bu haftalarda yani 11-12. haftada nub cinsel organa dönüşüyor ben kuyruk diyince kaba bir tabir yapmıştımCinsiyet konuşulmuş ama nub teorisiyle de tahmin yapmak için daha yeni yeni zamanına geldik sanki, yani bana öyle söylediler :) 11.haftadan sonra gel dedi bana doktor nub ya da kemik yapısına göre tahmin için. Haftaya kontrolüm var benim de, belki bir tahmin de bulunur diye bekliyorum bakalım :) oğlumda hamileliğimi öğrendiğimden beri oğlan diye hissediyordum ama bu hamileliğimde açıkcası hissettiğimden emin değilim çünkü çevremden çok etkileniyor olabilirim. Başta ben de kız hissediyordum ama şu an emin değilim.. Herkes kız olduğunu düşünüyor, eşim dahi erkek ismi de düşünelim dediğimde hiç erkek olabileceğini düşünmedim dedi; o derece psikolojik baskı var
bir garip oblomov canım nub teorisine göre cinsiyet tahminini 11.haftanı doldurduktan sonra yapabilirim dediler bana. 12.haftadan itibaren daha net görülüyormuş. Dediğin kuyruk ile bu nub farklı olmasın? Nub genital bölgedeki çıkıntı, hatta genital nub da diyorlar. Bu çıkıntı kaybolmuyor sonradan değişerek genital organı oluşturuyor. Hani fetüslerin ilk başlarda yavru kurbağalar gibi kuyrukları oluyor da 10.hafta civarı kayboluyor ya, bu onun gibi değil. Ben mi yanlış biliyorum acaba? Benim bildiğim böyle bebeklerin yandan ultrason görüntüsünde sırtından poposuna doğru hafif bir çıkıntı görünüyor, o omurga. Bir de karınlarının altında bacak arası bölgesinde kemik gibi bi çıkıntı oluyor tıpkı omurga çıkıntısı gibi, o da genital nub. İkisinin açısına bakıyorlar. Paralel gibiyse kız, 30' açısı varsa erkek diyorlar.
canım iyi olmana çok sevindim hava değişikliği anneni görmek iyi gelmiştirSelam hanımlar, çok şükür psikolojim yerine geldi halsizliğim baya baya azaldı kendimi 3 gündür çok dinamik hissediyorum. Hatırlayanlar vardır belki Türkiye'ye anneme gitmiştim çok kötüyüm diye. Artık evime döndüm ve maşallahım var. Cuma günü ikili testimiz yapılacak. 1 aydır bebişimi görmedim heyecanla cumayı bekliyorum. İnşallah iyidir. Umarım sizin bebişlerinizde iyidir.
Ben kız hissediyorum :) içime öyle doğuyor sanki.Selam kızlar :)
Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmeden kız mı erkek mı ne hissediyorsunuz acaba
Geçmiş olsun canım. Maalesef bilgim yok bu konuda. Çok dayanamıcak gibiysen doktorunla konuş o seni yönlendirir ne yapman gerektiğine.Siyatik ağrısı için burada başlıktan cevap alamadım ama sonradan yaşarsanız siz de bilin.. Ilık suyla duş aldım, sonra da ağrıyan bacağımın üzerine uzandım. Uyumuşum, kalktığımda ağrısı baya hafiflemişti. Duştan önce o kadar kötüydüm ki iş için evden uzaktayım, gözlerimden yaşlar süzülüyordu kendimi odaya zor attım. İş miş hak getire.. Yürüyemediğim gibi ağrıdan ayakta zor duruyordum. Karşımdaki yüzümden anladı ağrınız mı var diye.. İğne iğne batıyordu kalçamdan aşağı doğru.. Şimdi çok şükür geçmiş yani baya azalmış. Aklınızda bulunsun ılık duş ve ağrıyan tarafa doğru yatmak işe yaradı bende.
Geçmiş olsun canım. İnşallah bir an önce geçer rahatsızlığın...Siyatik ağrısı için burada başlıktan cevap alamadım ama sonradan yaşarsanız siz de bilin.. Ilık suyla duş aldım, sonra da ağrıyan bacağımın üzerine uzandım. Uyumuşum, kalktığımda ağrısı baya hafiflemişti. Duştan önce o kadar kötüydüm ki iş için evden uzaktayım, gözlerimden yaşlar süzülüyordu kendimi odaya zor attım. İş miş hak getire.. Yürüyemediğim gibi ağrıdan ayakta zor duruyordum. Karşımdaki yüzümden anladı ağrınız mı var diye.. İğne iğne batıyordu kalçamdan aşağı doğru.. Şimdi çok şükür geçmiş yani baya azalmış. Aklınızda bulunsun ılık duş ve ağrıyan tarafa doğru yatmak işe yaradı bende.
canım bu haftalarda yani 11-12. haftada nub cinsel organa dönüşüyor ben kuyruk diyince kaba bir tabir yapmıştımilk başta erkeğin ve kızın organı aynıdır sonradan şekil değiştiriyor şimdilerde bebeklerimizin cinsiyetleri belli bazı doktorlar işte işini garantiye almak ve yasal kürtaj zamanının geçmesini bekliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?