2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Amin canım çok doğru söylüyorsun omru olan doğacak boşuna evham yapıyoruz galiba.

Aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza çok üzüldüm Allah yardımcıları olsun tez Zamanda sağlıklı yavruları olsun inşallah. Okudukça bende çok korkuyorum, umutla beklediğimiz bebeklerimiz karnımızda ama ne durumdalar bilmiyoruz Dr randevusu beklemek çok zor iki Dr ile mi takip yaptırsam diye düşünüyorum bazen. Pimpirikli olmamak lazım ama hassas bir dönem gerçekten. Allah evlatlarımıza sağlık ve ömür ver hayırlısıyla hepimiz kucağımıza alırız inşallah

Günaydın kızlar,öksürük bende de kusmayi artırdı,güne kusmayla başladım yine,oksurmekten .aramizdan kasıklarim agriyor.aramkzdan ayrılan arkadaşlar inşallah en kısa sürede tekrar sağlıklı hamilelik geçirirler.

N NewHopes
visnelikurabiye
Özellikle ikinizi etiketledim ilk sizleri gördüm diye ama sonradan gördüm ki korkan çok olmuş :)
Bebeğin geriden gelmesi yani gelişiminin geri olması her zaman sıkıntı değil. 1 hafta 10 gün kadar fark kabul edilebilir deniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sizin kese göründüğünden beri var olan bi fark söz konusu. Sıkıntılı olabilecek olan ileri haftalarda tek ölçümde diğerlerine göre gerilik olması (mesela baş çevresi ve boyu haftasıyla uyumludur karın çapı çok geridedir gibi) bir de sürekli açılan fark (bebeğin beslenemediğini, gelişemediğini gösterdiğinden) diye biliyorum. Bu durumda da riskli gebelik durumuna giriyor, doktorunuz ona göre takip ediyor diye biliyorum. Dediğim gibi sizlerin bebeği ilk gördüğünüzden beri haftasından geri olma durumu var; geç döllenme olabilir bu geriden geliyor, gelişmiyor demek değildir. Özellikle ilk 8 haftadaki kayıpların bebekteki anomaliden kaynaklı olduğunu söylüyor doktorlar. Yediğimiz içtiğimiz hiçbirşey doğal değil. Kaldı ki yaşadığımız dünyada çok fazla dış etkene maruz kalıyoruz; xray cihazları, elektronik alanlar vs vs. Bu kadar etken içerisinde etkilenmek olağan olabilir, bu yüzden erken dönem kayıplarının arttığını savunan bi yazıya denk gelmiştim. Araştırmadım ama olabilir yani bu kadar doğallıktan uzaktayken.. (İlk bebeğimi kaybettiğimde uterus içi gelişim geriliği dendi doğumdan sonra.bunun sebebi de belli değil.bu yazdıklarımı o zaman öğrenmiştim.benim her hamileliğimde aynısının olma riski var çünkü sebebi belli değil ve tedbir alamıyorum bu yüzden.böyle bakınca çok tedirgin olmam lazım ama artık biliyorum ki elimden teslim olup dua etmekten başka birşey gelemez, allaha sığınıp emanetini ona emanet ediyorum.)
Kısacası kayıpları duydukça kendinize çıkarım yapıp korkmayın artık bence. Allah göstermesin doğumda bebeğini kaybeden anneler var, doğuma kadar korkacakmıyız? Ya da allah korusun doğumdan sonra daha hastanedeyken annesini emerken kaybedilen bebekler var, allaha emanetler hepsi..
Ya mübdi tesbihi düşük olmaması için okunurmuş. İçinizi rahatlatır belki, bakın isterseniz netten de. Sağ işaret parmağınızı göbeğinize koyup okuyorsunuz. 21 kereydi sayısı da.

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum daha şimdiden taytlarım ve pantolonlarımın sıkmaya başladı ve ciddi rahatsız ediyor özellikle tecrübeli anneler nerelerden kendinize hamile kıyafeti aldınız internetten alışveriş yapıyor musunuz ?

deneyimli değilim ama internetten almanı önermem normalde 36 bedenim hatta bazen o bile büyük gelir ama geçen hafta hamile pantolonu denediğimde sıktı bayaayarlı diye almadım bendeinternetten aldığın olmazsa birde değişimle uğraşacaksın

kızlar ben ara öğünlerde meyve badem ceviz yiyorum ama doyurmuyor bende mısır gevreğinin tatlıları meyvelileri oluyor ya onlardan aldım zararı olur mu? baya ağzımı oyalıyor azar azar yiyorum bazen tam öğün yapıp süte koyarak yiyorum. dün internetten baktığımda yenmemesi gerekenler listesinde başta değil ama kalorisi çok diyor benim yediklerim reklamlarda kilo vermek için olanlardanağzımın tadı olmadığından sürekli bir şeyler yeme gereği duyuyorum hele hafif tatlı oldu mu daha iyi oluyor

bende 36 bedenim ama şimdiden bu kadar sıkması çok rahatsız ediyor o aman mecbur waikikiye gidicez artık...

bende 36 bedenim ama şimdiden bu kadar sıkması çok rahatsız ediyor o aman mecbur waikikiye gidicez artık...
bende ordan alırım diye gittim ama kenarları ayarlı olan bulursan al ben bulamadım aslında çokta gezemedim acayip kalabalıktı ilk gözüme çarpan kotu aldım denedim ve bilgiğin sardı sarmaladı 1 ay sonra giyebilir miydim kestiremedim.birde şimdiki şişlik bebek değil o nedenle de kararsız kaldım. sadece hamile kıyıafeti satan dükkanlar oluyoır oralarada bakmanı tavsiye ederim

Aslında bir bakıma rahatız yaza denk geldiği için elbise giyme şansımızda çok yüksek ama havaların ısınmasına daha çok var ki zaten havalar bir öyle bir böyle artık tayt giydiğimde göbeğimin ltına kadar kıvırıyorum sıkmasın diye

Kızlar ya korkmaya başladım ben. Genelde geriden gelen bebeklerin kalbi durdu topigimizde dikkat ettiniz mı bilmem. Benim bebegim için de 5 gün geride demişti doktor. Allahım korktuklarimizi başımıza getirme yarabbim.

canım herkesin ki kötü sonuçlanacak diye bir durum yok, moralinizi yüksek tutun. Bizde ilk başta kese boş dendi, sonra kalp atışı duyuldu ama bir hafta geride dendi zaten başından problemliydi, sonra da zaten komple geri kaldı ve kalbi durdu. Bikaç gün ileride geride görünmesi inan normal. Umarım tüm hamişler bebeklerini kucağına alırlar.

kesinlikle katılıyorum, hamilelik olayı belli olmuyor hiç ama üç beş gün geri veya ileri diye endişeye kapılmamak gerek. Herkesin durumu aynı değil, ne kadar rahat ve sakin olursanız o kadar kolay ve keyifli geçer hamilelik süreci. Sabır ve umutla bekleyin minişleri, gerisi Allaha kalmış. stres en kötüsü, yapmayın kızlar, aman haa..

canım sağol desteğin için... bir önceki yazında da gayet destekçi olmuştun, bir kez daha teşekkür ediyorum.
bendeki tedirginlik ölçüsü 2 gün geriden geliyor diye değil. o kısma normal dediği için hiç takılmadım bile.
yapı olarak rahat bir insan değilim genelde, nedense konuların hep en riskli olasılıkları aklıma geliverir hayatta. hamileliğimde de bu oluyor. ailemde bebek kaybeden olmadı ama görümcem 2 kere yaşadı, onun ne kadar sarsıldığını görünce ben de kendimi inceler buldum öğrendiğimden beri. bir de burada yazılanlardan da çok etkilendim, iki üç gün önce kalbini duyduk herşey yolundaydı diyenler sonra gelip veda etti, hiçbir belirti olmadan böyle birşey yaşadılar. kendime tüm mantıklı açıklamaları yapıyorum, tek çarenin Allah'a güvenmek, dua etmek olduğunu da biliyorum, ama nasıl desem, içgüdü mü, hormonlar mı, her neyse onunla cebelleşiyorum. ama inanın hepinizin tavsiyesini dikkate alıyorum. şu an bekliyorum ki hayırlısıyla şu 3 ayı devirsek, ben de bi kendime gelsem diye. belki de doktorun dediği gibi, progesteron tarafından esir alınmış durumdayımdır.

Canım ne güzel yürekli bir insansın sen.senin zaten kendine ait bir derdin varken şu an bir de bizlere moral vermeye çalışıyorsun. Rabbim bu güzel yüreğinin karşılığını en güzel şekilde versin insallah.

Ben şimdilik kendi kıyafetlerimle idare ediyorum ama yakında hamile pantolonu bakmaya çıkıcam, pantolonlar kapanmıyor. Taytlarım da sıkmaya başladı, idareten giyiyorum

pantolonlarım belimi sıktığı için hamile pantolonu aldım ben de ama düşüp düşüp duruyorlar büzsem de ipini :) arkadaşlarım giysilerin karnını sıkmasın dediği için gittim istanbul bakırköyde ebru hamile giyim var oradan aldım. bilinen bir hamile giyim mağazasıdır eskiden beri. internet satışları da varmış. bakabilirsiniz ben pantolon ve etek kalitelerinden memnun kaldım.

Ben de çok sık atıştırıyorum. Keşke badem ceviz yesem ben de, etipuf yiyorum midem kazınınca. Acayip tatlı yer oldum. Rüyamda bile tatlı yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…