- Emoji Skoru
- 1.292
- Puanlar
- 333
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #7.941
Amin canım çok doğru söylüyorsun omru olan doğacak boşuna evham yapıyoruz galiba.Arkadaşlar genelleme yapmayalım lütfen. Geriden gelenlerinki durdu, 2., 3. Gebeliği olanlarınki durdu vs. Diye.
Benim hem önceden kayıplarım var hem bebeğim geriden geliyor hem de bu ilk gebeliğim değil. O zaman ben de mi kaybedeceğim?
Yiyecek ekmeği olan nasibi olan doğacak, olmayan doğmayacak.
Allah evlatlarımızı bize bağışlasın, daha fazla genelleme yapıp kategori oluşturmayalım lütfen.
Canım zaman zaman bende de oluyor, galiba rahmimiz ve bebislerimiz büyüyor maşallahkızlar bugün kasığıma batmalar oluyor sizde de oluyor mu
deneyimli değilim ama internetten almanı önermem normalde 36 bedenim hatta bazen o bile büyük gelir ama geçen hafta hamile pantolonu denediğimde sıktı bayaArkadaşlar bir şey sormak istiyorum daha şimdiden taytlarım ve pantolonlarımın sıkmaya başladı ve ciddi rahatsız ediyor özellikle tecrübeli anneler nerelerden kendinize hamile kıyafeti aldınız internetten alışveriş yapıyor musunuz ?
deneyimli değilim ama internetten almanı önermem normalde 36 bedenim hatta bazen o bile büyük gelir ama geçen hafta hamile pantolonu denediğimde sıktı bayaayarlı diye almadım bende internetten aldığın olmazsa birde değişimle uğraşacaksın
bende ordan alırım diye gittim ama kenarları ayarlı olan bulursan al ben bulamadım aslında çokta gezemedim acayip kalabalıktı ilk gözüme çarpan kotu aldım denedim ve bilgiğin sardı sarmaladı 1 ay sonra giyebilir miydim kestiremedim.birde şimdiki şişlik bebek değil o nedenle de kararsız kaldım. sadece hamile kıyıafeti satan dükkanlar oluyoır oralarada bakmanı tavsiye ederimbende 36 bedenim ama şimdiden bu kadar sıkması çok rahatsız ediyor o aman mecbur waikikiye gidicez artık...
bende ordan alırım diye gittim ama kenarları ayarlı olan bulursan al ben bulamadım aslında çokta gezemedim acayip kalabalıktı ilk gözüme çarpan kotu aldım denedim ve bilgiğin sardı sarmaladı 1 ay sonra giyebilir miydim kestiremedim.birde şimdiki şişlik bebek değil o nedenle de kararsız kaldım. sadece hamile kıyıafeti satan dükkanlar oluyoır oralarada bakmanı tavsiye ederim
Kızlar ya korkmaya başladım ben. Genelde geriden gelen bebeklerin kalbi durdu topigimizde dikkat ettiniz mı bilmem. Benim bebegim için de 5 gün geride demişti doktor. Allahım korktuklarimizi başımıza getirme yarabbim.
N NewHopes
visnelikurabiye
Özellikle ikinizi etiketledim ilk sizleri gördüm diye ama sonradan gördüm ki korkan çok olmuş :)
Bebeğin geriden gelmesi yani gelişiminin geri olması her zaman sıkıntı değil. 1 hafta 10 gün kadar fark kabul edilebilir deniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sizin kese göründüğünden beri var olan bi fark söz konusu. Sıkıntılı olabilecek olan ileri haftalarda tek ölçümde diğerlerine göre gerilik olması (mesela baş çevresi ve boyu haftasıyla uyumludur karın çapı çok geridedir gibi) bir de sürekli açılan fark (bebeğin beslenemediğini, gelişemediğini gösterdiğinden) diye biliyorum. Bu durumda da riskli gebelik durumuna giriyor, doktorunuz ona göre takip ediyor diye biliyorum. Dediğim gibi sizlerin bebeği ilk gördüğünüzden beri haftasından geri olma durumu var; geç döllenme olabilir bu geriden geliyor, gelişmiyor demek değildir. Özellikle ilk 8 haftadaki kayıpların bebekteki anomaliden kaynaklı olduğunu söylüyor doktorlar. Yediğimiz içtiğimiz hiçbirşey doğal değil. Kaldı ki yaşadığımız dünyada çok fazla dış etkene maruz kalıyoruz; xray cihazları, elektronik alanlar vs vs. Bu kadar etken içerisinde etkilenmek olağan olabilir, bu yüzden erken dönem kayıplarının arttığını savunan bi yazıya denk gelmiştim. Araştırmadım ama olabilir yani bu kadar doğallıktan uzaktayken.. (İlk bebeğimi kaybettiğimde uterus içi gelişim geriliği dendi doğumdan sonra.bunun sebebi de belli değil.bu yazdıklarımı o zaman öğrenmiştim.benim her hamileliğimde aynısının olma riski var çünkü sebebi belli değil ve tedbir alamıyorum bu yüzden.böyle bakınca çok tedirgin olmam lazım ama artık biliyorum ki elimden teslim olup dua etmekten başka birşey gelemez, allaha sığınıp emanetini ona emanet ediyorum.)
Kısacası kayıpları duydukça kendinize çıkarım yapıp korkmayın artık bence. Allah göstermesin doğumda bebeğini kaybeden anneler var, doğuma kadar korkacakmıyız? Ya da allah korusun doğumdan sonra daha hastanedeyken annesini emerken kaybedilen bebekler var, allaha emanetler hepsi..
Ya mübdi tesbihi düşük olmaması için okunurmuş. İçinizi rahatlatır belki, bakın isterseniz netten de. Sağ işaret parmağınızı göbeğinize koyup okuyorsunuz. 21 kereydi sayısı da.
N NewHopes
visnelikurabiye
Özellikle ikinizi etiketledim ilk sizleri gördüm diye ama sonradan gördüm ki korkan çok olmuş :)
Bebeğin geriden gelmesi yani gelişiminin geri olması her zaman sıkıntı değil. 1 hafta 10 gün kadar fark kabul edilebilir deniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sizin kese göründüğünden beri var olan bi fark söz konusu. Sıkıntılı olabilecek olan ileri haftalarda tek ölçümde diğerlerine göre gerilik olması (mesela baş çevresi ve boyu haftasıyla uyumludur karın çapı çok geridedir gibi) bir de sürekli açılan fark (bebeğin beslenemediğini, gelişemediğini gösterdiğinden) diye biliyorum. Bu durumda da riskli gebelik durumuna giriyor, doktorunuz ona göre takip ediyor diye biliyorum. Dediğim gibi sizlerin bebeği ilk gördüğünüzden beri haftasından geri olma durumu var; geç döllenme olabilir bu geriden geliyor, gelişmiyor demek değildir. Özellikle ilk 8 haftadaki kayıpların bebekteki anomaliden kaynaklı olduğunu söylüyor doktorlar. Yediğimiz içtiğimiz hiçbirşey doğal değil. Kaldı ki yaşadığımız dünyada çok fazla dış etkene maruz kalıyoruz; xray cihazları, elektronik alanlar vs vs. Bu kadar etken içerisinde etkilenmek olağan olabilir, bu yüzden erken dönem kayıplarının arttığını savunan bi yazıya denk gelmiştim. Araştırmadım ama olabilir yani bu kadar doğallıktan uzaktayken.. (İlk bebeğimi kaybettiğimde uterus içi gelişim geriliği dendi doğumdan sonra.bunun sebebi de belli değil.bu yazdıklarımı o zaman öğrenmiştim.benim her hamileliğimde aynısının olma riski var çünkü sebebi belli değil ve tedbir alamıyorum bu yüzden.böyle bakınca çok tedirgin olmam lazım ama artık biliyorum ki elimden teslim olup dua etmekten başka birşey gelemez, allaha sığınıp emanetini ona emanet ediyorum.)
Kısacası kayıpları duydukça kendinize çıkarım yapıp korkmayın artık bence. Allah göstermesin doğumda bebeğini kaybeden anneler var, doğuma kadar korkacakmıyız? Ya da allah korusun doğumdan sonra daha hastanedeyken annesini emerken kaybedilen bebekler var, allaha emanetler hepsi..
Ya mübdi tesbihi düşük olmaması için okunurmuş. İçinizi rahatlatır belki, bakın isterseniz netten de. Sağ işaret parmağınızı göbeğinize koyup okuyorsunuz. 21 kereydi sayısı da.
Canım ne güzel yürekli bir insansın sen.senin zaten kendine ait bir derdin varken şu an bir de bizlere moral vermeye çalışıyorsun. Rabbim bu güzel yüreğinin karşılığını en güzel şekilde versin insallah.canım herkesin ki kötü sonuçlanacak diye bir durum yok, moralinizi yüksek tutun. Bizde ilk başta kese boş dendi, sonra kalp atışı duyuldu ama bir hafta geride dendi zaten başından problemliydi, sonra da zaten komple geri kaldı ve kalbi durdu. Bikaç gün ileride geride görünmesi inan normal. Umarım tüm hamişler bebeklerini kucağına alırlar.
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum daha şimdiden taytlarım ve pantolonlarımın sıkmaya başladı ve ciddi rahatsız ediyor özellikle tecrübeli anneler nerelerden kendinize hamile kıyafeti aldınız internetten alışveriş yapıyor musunuz ?
Ben de çok sık atıştırıyorum. Keşke badem ceviz yesem ben de, etipuf yiyorum midem kazınınca. Acayip tatlı yer oldum. Rüyamda bile tatlı yiyorumkızlar ben ara öğünlerde meyve badem ceviz yiyorum ama doyurmuyor bende mısır gevreğinin tatlıları meyvelileri oluyor ya onlardan aldım zararı olur mu? baya ağzımı oyalıyor azar azar yiyorum bazen tam öğün yapıp süte koyarak yiyorum. dün internetten baktığımda yenmemesi gerekenler listesinde başta değil ama kalorisi çok diyor benim yediklerim reklamlarda kilo vermek için olanlardanağzımın tadı olmadığından sürekli bir şeyler yeme gereği duyuyorum hele hafif tatlı oldu mu daha iyi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?