- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.841
Bu tarz seyler anne babanin bilecegi is Ekran bagimlisi yapmakta erken tuvalete oturtmakta ha gerekli mi bencede gereksiz gerekli oldugunu dusunseydim bende yapardim. Ben duydugumu soyledim arkadasin bebegi cogu cocugun yapamayacagi seyi yapmis ve erkenden soylemis etraf erken demis ya daha erken ogrenenleride var anlaminda paylastim insanlar bu tarz seyler hakkinda konusmayi kendilerine hak goruyorlar ama bu seyler tamamiyle bakan kisiyle alakali kimsenin haddi olmamali anneye babaya karismak. Bu arada 2 3 yas gibi genellemeleri dogru bulmuyorum (her konuda) her cocuk kendine ozel daha erken ogreneni oldugu gibi daha gec ogreneni oluyor.arkadasimin kizi 5 yasinda alti baglaniyor kaslari daha gelismemis bu durumda bile cok bilmisler var ya kiyamam anneye yukleniyorlar sanki kadinin sucuymus gibi halbuki cocugun kendi bedeniyle ilgili bir durum buBizim bir tandığımız çocuğuna 4 ay dolunca tuvalet eğitimi vermeye başladı. Yine bez bağlıyordu ama her bezini değiştireceği zaman "çişşşş" diye su sesi çıkarır gibi yapıp çocuğu koşulluyordu ve çocuk zamanla çişini tutup sadece bez açılınca yapmayı öğrendi. Ha bana sorarsanız böyle bir şeye gerek var mı? Bence hiç gerek yok. Çocuk tam anlamıyla ekran bağımlısı, doğduğundan beri elinde telefon kafasını kaldırmıyor telefondan tabletten, neredeyse 4 yaşına gelecek daha konuşmuyor ama anne babası ne kadar kısa sürede bez bıraktıklarıyla övünüyor. Sizin okuduğunuz şeyin de bez maliyetini kesmek dışında herhangi bir faydası var mıymış? Bu tarz şeylerin ilerde çocuklarda gizli sorunlara neden olabileceğini okumuştum. Ne bileyim bence keşfedip öğrenmesi ve odaklanması gereken başka bir sürü şey varken kaslarına söz geçirmeye zorlanması hoş gelmiyor bana. 2-3 yaş arası en uygun dönem bence. Sonuçta koca çocuk olup hala çişini tutmayı bilmeyen kakasını söylemeyen çocuk pek yok, zamanı gelince her şeyi rahat rahat öğreniyorlar.