- 4 Temmuz 2017
- 129
- 186
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.641
Okadar uykusuzum ki olurda ikinci olursa huniyi takıp gezerim
Yeni doğum yapmış gibiyım zaten kızım tüm gece memeye yapışık 8-30 9 arası uyuyor. Ben yatağa girene kadar saat 12-1 oluyor ve kızım uyanmaya başlıyor. Sürekli memede durmak, kucağımda uyumak istıyor. Hergün toplam 4 saat anca yatıyorum. Oda en az 20 defa uyanarak kalktığımda her yerim agrıyor.
Bu sabah bağırdım yeter artık diye sıçradı birde onun vicdan yükü bindi omuzlarıma.
Evden yaptığım bir işim var günde 2-3 saatimi ayırıyorum kızım uyuyunca ev işi + kendi işimi yapıyorum. Uyuduğum günlerde hepsi birikiyor daha çıkamaza giriyorum. Şimdi temizlik için birini araştırıyorum en azından ayda 2 defa gelse iş yüküm azalıcak. Teşekkür ederim cevabın için de.Canım seni çok iyi anlıyorum, o uyuyunca kalan işlerini halletmek veya biraz kendine zaman ayırmak istiyorsun. Ama eğer çok yorgun oluyorsan ve gün içinde mutsuzsan bunu kızına da yansıtıyorsan, o uyuyunca sen de yat dinlen canım. Saat 1e kadar uyanmadan uyuyorsa sen de uyu canım her zaman olmasa bile haftanın belli günleri, gerçekten çok iyi gelecektir. Unutma geçici bu zamanlar, eşin de anlayış gösterecektir.
Benim oglum su sekilde, nasil anlatsam kafasinin arkasi bombe seklinde yuvarlak inmiyor,sanki orayi bicakla kesmissin gibi duz. Babasinin ve dedesinin de ayni. Zaten vucut hatlari da cok minyon,omuzlari dar, kollari kisa, elleri ayaklari küçük. 14.aydaki kontrolde 10 kilo ve 78 cmdi. O yuzden ben genel yapısının boyle olduğunu düşünüyorum.EEG ve beyin ultrason sonuçlarımız temiz çıktı çok şükür. Baş çevresinin küçük olması genetik olarak değerlendirildi minyon bir tipimiz olacak .üstümden bir yük kalkmış gibiyim derken bu sefer de psikanaliz test istediler gerekli mi değil mi bilmiyorum bu konuda herhangi bir fikri olan var mı acaba??? ?
Sukur canim temiz cikmasina cok sevindim. Cogu doktor persentil tablosuna gore gelisim geriligi var diyebiliyor ama genetik cok etkiliyor. Ya benim ayagimda bas parmaktan sonraki 2 parmagim dipten hafif yapisik oglumunda ayniEEG ve beyin ultrason sonuçlarımız temiz çıktı çok şükür. Baş çevresinin küçük olması genetik olarak değerlendirildi minyon bir tipimiz olacak .üstümden bir yük kalkmış gibiyim derken bu sefer de psikanaliz test istediler gerekli mi değil mi bilmiyorum bu konuda herhangi bir fikri olan var mı acaba??? ?
Bizdede aynı eskiden yerdi. Ama yaklaşık bir aydır bizde sadece tarhana çorbası yoğurt ve ekmek yiyoruz. Ne yaparsam yapayım açmıyor bile ağzını. Kafasını çevirmiyor. Tadına baksa beğenmese neyse de hiç denemiyor bile nasıl olmuş die . Diretincede ağlıyor. Tek tip besleniyoruz çok üzülüyorum . Corbanın içine farklı şeyler koymaya başladım.Kizlar oglumun 16 aylik olmasina 9 gun var ve bebegim sadece ekmek yogurt ve anne sutu ile yasiyor istahi yerinde ama yemek yemeye cok direniyor bazen cok sevdigi seylerin zorla tadina baktiriyorum oylelikle yemeye devam ediyor. Kakasi bile yenidogan zamanina döndu. Kilosu iyi 15 ay kontrolunde 13 kiloydu cok kilo almiyor ama vermiyorda tek avuntum bu. Yaptiklarimin cogu ya cop oluyor ya ben yiyorum. Eline ekmek lavaş kurabiye tarzi seyler vereyim bende iyisi yok mama diye geliyor devamini istiyor. Bu aylarda karbonhidrata duskunluk oldugunu okumustum ama tek tarafli beslendigi icin icim hic rahat degil severek yedigi seylere yumurta sebze vs katarak kurtarmaya calisiyorum ama ne kadar yararli bilmiyorumsizlerde durumlar nasil?
Bizde hemen hemen aynıyız gerçi biz başından beri çok iştahlı değiliz .Eline verirsem kuru kuru ekmek yiyor elma armut falan ama hep eliyle yemek istiyor o da bir hafta çok iyi yiyor sonra hastalanıyor ve iki hafta hiçbir şey yediremiyorum .Geçen ay eşim nutrigina üzüm çekirdeği özü aldı eczacı özellikle vermiş ama günlük kullanamıyorum onu içirdiğim gün gerçekten ne yedirsem diye şaşırıyorumKizlar oglumun 16 aylik olmasina 9 gun var ve bebegim sadece ekmek yogurt ve anne sutu ile yasiyor istahi yerinde ama yemek yemeye cok direniyor bazen cok sevdigi seylerin zorla tadina baktiriyorum oylelikle yemeye devam ediyor. Kakasi bile yenidogan zamanina döndu. Kilosu iyi 15 ay kontrolunde 13 kiloydu cok kilo almiyor ama vermiyorda tek avuntum bu. Yaptiklarimin cogu ya cop oluyor ya ben yiyorum. Eline ekmek lavaş kurabiye tarzi seyler vereyim bende iyisi yok mama diye geliyor devamini istiyor. Bu aylarda karbonhidrata duskunluk oldugunu okumustum ama tek tarafli beslendigi icin icim hic rahat degil severek yedigi seylere yumurta sebze vs katarak kurtarmaya calisiyorum ama ne kadar yararli bilmiyorumsizlerde durumlar nasil?
Kizlar oglumun 16 aylik olmasina 9 gun var ve bebegim sadece ekmek yogurt ve anne sutu ile yasiyor istahi yerinde ama yemek yemeye cok direniyor bazen cok sevdigi seylerin zorla tadina baktiriyorum oylelikle yemeye devam ediyor. Kakasi bile yenidogan zamanina döndu. Kilosu iyi 15 ay kontrolunde 13 kiloydu cok kilo almiyor ama vermiyorda tek avuntum bu. Yaptiklarimin cogu ya cop oluyor ya ben yiyorum. Eline ekmek lavaş kurabiye tarzi seyler vereyim bende iyisi yok mama diye geliyor devamini istiyor. Bu aylarda karbonhidrata duskunluk oldugunu okumustum ama tek tarafli beslendigi icin icim hic rahat degil severek yedigi seylere yumurta sebze vs katarak kurtarmaya calisiyorum ama ne kadar yararli bilmiyorumsizlerde durumlar nasil?
Bizdede aynı eskiden yerdi. Ama yaklaşık bir aydır bizde sadece tarhana çorbası yoğurt ve ekmek yiyoruz. Ne yaparsam yapayım açmıyor bile ağzını. Kafasını çevirmiyor. Tadına baksa beğenmese neyse de hiç denemiyor bile nasıl olmuş die . Diretincede ağlıyor. Tek tip besleniyoruz çok üzülüyorum . Corbanın içine farklı şeyler koymaya başladım.
Bizde hemen hemen aynıyız gerçi biz başından beri çok iştahlı değiliz .Eline verirsem kuru kuru ekmek yiyor elma armut falan ama hep eliyle yemek istiyor o da bir hafta çok iyi yiyor sonra hastalanıyor ve iki hafta hiçbir şey yediremiyorum .Geçen ay eşim nutrigina üzüm çekirdeği özü aldı eczacı özellikle vermiş ama günlük kullanamıyorum onu içirdiğim gün gerçekten ne yedirsem diye şaşırıyorum
Bizimki de aynı. En sevdiği ve hayır demediği şeyler ekmek, pilav, makarna, kurabiye. Çorba, et ve sebze yemeklerini asla yemiyor. Tadına bile bakmak istemiyor. Önceden köftesini sebzesini yoğurduna pilavına karıştırıp yediriyordum, artık onu da yemiyor farkedip hemen ağzından çıkarıyor. Ben de sabahları yumurtalı ekmek falan yapıyorum, bazen de haşlanmış yumurtayı ezip sevdiği meyveyle yediriyorum. Aaah çok zor çok inat bu sıpalar :)
İnadı sadece yemek konusunda mı?Demek denilenler gibi bu aylarda yemeyi redetmeleri normal. Valla artik ne yapsam ne yedirsem sasirdim hayir yapiyorum yemiyorda. Bu sabah krep yaptim biraz sert oldu onun yarisini yiyince bayram ettimomlet tarzi yumusak seyleri direkt agzindan cikariyor haslabmis yumurtayi eliyle ezip pure yapiyor diye 1 haftadir yumurta yediremiyordum. Dun corba yaptim yumurta koydum icine tabi yine yemedi.
Karisik vermedim derken her seyi pure yapip bulamac seklinde verilmesine bende sîcak bakmiyorum. Benim yemeyecegim hicbir karisimi mama adi altinda vermedim ogluma. Yumurta peynir tereyagi pekmez biskuvi falan acayip karisimlar yapip yediriyorlar igrenc geliyor bana.Ama sebzeli muffin sebzeli omlet krep falan cok yaptim. Ekmegi biskuviyi krakeri falan ben yapiyorum onlara baya alisti disarda da kurtaricim oluyor valla kus kadar yedigi bu kadar enerji uretiyorsa yeme duzeni normale donunce ne olur hic bilmiyorum.Bizde de geçen ay vardi yani 13 14 ay arasi hic bisey yediremedim. Son 1 aydir düzeldi cok şükür. Zorlamayi ve karisik yedirmeyi sevmiyorum. Herseyi tek tek veriyorum. Aç olsa zaten yer bi sekilde diye düşünüyorum. Az cok anne sutu de alıyor.
Hala ekmegin, sekerin, tuzun tadını bilmiyoretraftan ufak tefek verenlere birsey demiyorum. Ama ben doyumluk olarak vermedim hiç.
Tabi degil. Bez degistirmek ust bas degistirmek bebek arabasina oturtmak her seyimiz olayli. Disariya cikacaksak en az 1 saat oncesinden beyfendiyi hazirliyorum cigliklar esliginde hazirlaniyoruz tam cikicaz o kaka mutlaka yapilacak hop yine alt degisiyor bin bir emekle o kaciyor ben kovaliyorum. Sonra bebek arabasina imkani yok binmek.istemiyor yuruyecek beyfendi. Etlerini kopariyormusum gibi agliyor. En son tramvayda ciglik cigliga incem diye agladi kucagima aldim yere indi insanlarin bacaklarina tutunarak seyahat etti ve kendi basina tramvaydan indi Allahtan yanimda kardesim oluyor yoksa hem bebek arabasini hem oglumu imkani.yok idare edemiyorum en son ne zaman tek basimiza disari ciktik hatirlamiyorum.İnadı sadece yemek konusunda mı?biz bez değiştirmek istemiyoruz uyanınca yelek giydideyim diyorum çıkartmak istiyor çorapları zaten çıkarıp atıyor .Dün hava güzeldi dışarı çıktık elimi kesinlikle tutmadı kendi başına yürümek istiyor yani sanırım artık her konuda inatlaşma başladı bizde. Ama her halleri ayrı güzel
Artık bağımsızlıklarını ilan ediyorlar resmen evde 15 aylık bir ergen var artık diyorum kendi kendime.Tabi degil. Bez degistirmek ust bas degistirmek bebek arabasina oturtmak her seyimiz olayli. Disariya cikacaksak en az 1 saat oncesinden beyfendiyi hazirliyorum cigliklar esliginde hazirlaniyoruz tam cikicaz o kaka mutlaka yapilacak hop yine alt degisiyor bin bir emekle o kaciyor ben kovaliyorum. Sonra bebek arabasina imkani yok binmek.istemiyor yuruyecek beyfendi. Etlerini kopariyormusum gibi agliyor. En son tramvayda ciglik cigliga incem diye agladi kucagima aldim yere indi insanlarin bacaklarina tutunarak seyahat etti ve kendi basina tramvaydan indi Allahtan yanimda kardesim oluyor yoksa hem bebek arabasini hem oglumu imkani.yok idare edemiyorum en son ne zaman tek basimiza disari ciktik hatirlamiyorum.
Ben inek sutu ve mama ile ilgili doktorumun soyledigi seyi paslasmak istiyorum. Benim kizim hic emmedigi icin ilk 1 yil sutumu sagarak icirdim. Biraz mama takviyesi de verdim. Ama 1 yil sonunda o kadar yoruldum ki sagmaktan, 1 yasini doldurunca biraktim. Doktorum bana kesinlikle 1 yasindan sonra mamaya devam etmememizi soyledi. Cunku 1 yasindan buyuk cocuklar icin uretilen mamalarda asiri derecede seker var. Eger anne sutu icmiyorsa, 1 yasindan sonra bebegin ana besin maddesi yemekler olmali. Zaten mamalarin tamami inek veya keci sutunden yapiliyor. Sut alerjisi olanlar icin uretilen mamalar bile inek sutunden elde edilen proteinlerin hideolize edilmesinden olusuyor. O yuzden mama vermenin bir anlami yok.
Cocuk yaklasik 500 ml inek sutunde bulunan kalsiyumu gunluk olarak almak zorunda. Bunu ister sut, ister yogurt, ister kefir/peynir gibi urunlerden alabilir. Yemeklere kattiginiz sut de bu miktara dahil. Bunlarin disinda da kalsiyumdan zengin besinler susam, susamdan uretilen tahin, nohut, nohuttan yapilan humus, badem ezmesi, ispanak, brokoli. Bunlari internetten arastirabilirsiniz.
Ben kahvaltilarda omletine susam katiyorum, her gun 1 kase yogurt yiyor. Gun icinde kalsiyumdan zengin besinler veriyorum. Gece yatmadan baska turlu uyumadigi icin sut iciriyorum, onda da sutun icine birkac kasik kefir karistiriyorum.
Biraz uzun yazdim ama hem cocuk doktorumuzdan hem de cocuk diyetisyeninden ogrendigim, 1 yasindan sonra mama verilmemesi gerektigi. Tabi birkac hafta alisma suresi oluyor cocukta mamayi biraktirana kadar. Hic sut icirmek zorunda degilsiniz ama gunluk kalsiyumunu farkli besinlerden karsilamak gerekiyor.
Kizlar oglumun 16 aylik olmasina 9 gun var ve bebegim sadece ekmek yogurt ve anne sutu ile yasiyor istahi yerinde ama yemek yemeye cok direniyor bazen cok sevdigi seylerin zorla tadina baktiriyorum oylelikle yemeye devam ediyor. Kakasi bile yenidogan zamanina döndu. Kilosu iyi 15 ay kontrolunde 13 kiloydu cok kilo almiyor ama vermiyorda tek avuntum bu. Yaptiklarimin cogu ya cop oluyor ya ben yiyorum. Eline ekmek lavaş kurabiye tarzi seyler vereyim bende iyisi yok mama diye geliyor devamini istiyor. Bu aylarda karbonhidrata duskunluk oldugunu okumustum ama tek tarafli beslendigi icin icim hic rahat degil severek yedigi seylere yumurta sebze vs katarak kurtarmaya calisiyorum ama ne kadar yararli bilmiyorumsizlerde durumlar nasil?
Bizdede aynı eskiden yerdi. Ama yaklaşık bir aydır bizde sadece tarhana çorbası yoğurt ve ekmek yiyoruz. Ne yaparsam yapayım açmıyor bile ağzını. Kafasını çevirmiyor. Tadına baksa beğenmese neyse de hiç denemiyor bile nasıl olmuş die . Diretincede ağlıyor. Tek tip besleniyoruz çok üzülüyorum . Corbanın içine farklı şeyler koymaya başladım.