- 25 Temmuz 2014
- 109
- 128
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.201
Bizde de durum aynı sürekli dikkati dağılıyor bazen 3 4 dakika bile emmiyor bende hep yatak odasında loş ortamda emziriyorum birde sürekli birşeyler yedirmeye çalıştığımda emmesi çok azalıyor 3 saate yakın birşey yemediyse çok güzel emiyor birde gece çok emiyorsa süt ihtiyacını karşılıyordur belkiKizlar oğlum 3 4 dk emiyor memeyi. Etrafa bakınıyor vs dikkati dağılıyor diye tekrar teklif ediyorum, bi kere birakinca bi daha emmiyor. Günde 4 5 kez böyle 3 4 dk emiyor. Zaten her çekişte dolu dolu yutkunmuyor. Ilk zamanlar gibi sık sık emmedigi icin sutum de baya geriledi, dolmuyor sertlesmiyor eskisi gibi. Anne sutu de alsin istiyorum,önümüz kış, bağışıklığı güçlü olsun. Ama kısacık emip bırakıyor. Böyle böyle emmeyi bırakır mı diye korkuyorum. Sizin bebisler ne alemde? Benim gibi olan var mi
Benim oğlum da sık ama az az emiyor. Yarım gün bakıcıya bıraktığım için süt bırakıyorum ne olur ne olmaz diye Ama az çıkıyor eskiden bir göğüsten 120 cc çıkardı artık ikisinden o kadar çıkmıyorKizlar oğlum 3 4 dk emiyor memeyi. Etrafa bakınıyor vs dikkati dağılıyor diye tekrar teklif ediyorum, bi kere birakinca bi daha emmiyor. Günde 4 5 kez böyle 3 4 dk emiyor. Zaten her çekişte dolu dolu yutkunmuyor. Ilk zamanlar gibi sık sık emmedigi icin sutum de baya geriledi, dolmuyor sertlesmiyor eskisi gibi. Anne sutu de alsin istiyorum,önümüz kış, bağışıklığı güçlü olsun. Ama kısacık emip bırakıyor. Böyle böyle emmeyi bırakır mı diye korkuyorum. Sizin bebisler ne alemde? Benim gibi olan var mi
Emzirirken yanımızda birileri varsa yada Farklı bir mekanda emzirirsem kesinlikle emmiyor hatta inatlaşır aç kalır ama ne yer ne emer .evde kimse yokken istediğin her yerde emer ama birileri varsa hele bir de sohbet falan ediliyorsa imkansız emmex kesinlikle.Kizlar oğlum 3 4 dk emiyor memeyi. Etrafa bakınıyor vs dikkati dağılıyor diye tekrar teklif ediyorum, bi kere birakinca bi daha emmiyor. Günde 4 5 kez böyle 3 4 dk emiyor. Zaten her çekişte dolu dolu yutkunmuyor. Ilk zamanlar gibi sık sık emmedigi icin sutum de baya geriledi, dolmuyor sertlesmiyor eskisi gibi. Anne sutu de alsin istiyorum,önümüz kış, bağışıklığı güçlü olsun. Ama kısacık emip bırakıyor. Böyle böyle emmeyi bırakır mı diye korkuyorum. Sizin bebisler ne alemde? Benim gibi olan var mi
Bebeklerinizin oyuncakları neler peki arkadaşlar? Hemen sıkılıyor bizimkisi. Geçen 6 liralık bişey aldım diğer her oyuncağından daha çok oynuyor onunla. Kurmalı bi ejderha tık tık gidiyor bayılıyor. Malum çok da pahalandı her şey ama bir aktivite masası almalı mı mesela bilemedim. Sizinkiler en çok neleri seviyor? Benim oğlum bir de top delisi bayılıyor her türlüsüne
Azkullanilmiskaynanamvar nasıl gidiyor hayat? Büyüğümü sütten kesmek için 2 yaşını bekliyordum şimdi 2 yaşında ama nasıl başaracağım bilmiyorum kardeşini görüyor sürekli sen nasıl başardın kardeşini görünce istemedi mi İkna ederek azaltarak vs olacak gibi değil bu iş çok yıprandım geceleri çok zor sürekli uyanıyorlar emmek için
Simdi gordum canim olsunbir garip oblomov canım pardon bir an sen ile Azkullanilmiskaynanamvar yu karıştırmışım memeden ayırmayla ilgili ona sormuştum pardon
Kizlar oglum dun ilk kez elini birakip 1 2 adim atti cok buyuk bir mutlulukmus tez zamanda sizlerin bebisleri de ilk adimlarini atar insallah. Oturup agladim bakiyor birde yuzume
Azkullanilmiskaynanamvar nasıl gidiyor hayat? Büyüğümü sütten kesmek için 2 yaşını bekliyordum şimdi 2 yaşında ama nasıl başaracağım bilmiyorum kardeşini görüyor sürekli sen nasıl başardın kardeşini görünce istemedi mi İkna ederek azaltarak vs olacak gibi değil bu iş çok yıprandım geceleri çok zor sürekli uyanıyorlar emmek için
Hadi hayırlı olsun. Bizim grubun bebeleri aceleci sanırım. Benim kız da geçen cumadan beri yürüyor. Kayınvalidem derdi hep bebekler ilk cuma günleri yürürmüş diye. Benim kızda tuttu, sen de dün yürüdü diyince inanmaya başladım hurafeye :dKizlar oglum dun ilk kez elini birakip 1 2 adim atti cok buyuk bir mutlulukmus tez zamanda sizlerin bebisleri de ilk adimlarini atar insallah. Oturup agladim bakiyor birde yuzume
Çok şükür iyiyiz arkadaşım.
Oğlum kızımı izleyerek sanki daha hızlı öğrenip taklit ediyor. 6 aylık emekledi, 8 aylık yürüdü şimdilerde elinde oyuncaklarla koşuyor. Dede, baba, abla, gel gel diyor. (Kızım 2,5 yaşına kadar bana “meme” demişti, bari bu “anne” desin diye gözüne bakıyorum ama daha bir gelişme yok)
Oğlumla çok ilgilenemiyorum. Yani ilk çocuğuma yaptığım etkinlikler, uzun uzun kitap okuma saatleri, dolu dolu sevgi gösterileri olmuyor maalesef çünkü 3 yaşına basacak olan kızım daha fazla oyun, etkinlik ve ilgi istiyor.
Günlerim kah neşeyle kah bugün gene oğlana çok zaman ayıramadımlı vicdan azabıyla geçiyor.
Kızım ilk adımını 13 aylık attığında bir havayi fişek patlatmadığımız kalmışken, oğlan gözümüzün önünde koşarken sadece gülümsüyoruz. Ya ilk bebeğe fazla abartılı ilgi göstermişiz diyorum ya da bu garibim normal ya da normal Altı ilgi ile büyüyor diye üzülüyorum bazen işte.
Allah can sağlığı versin en kötü dertlerimiz bunlar olsun diye kendimi ara ara rahatlatıyorum.
Meme bıraktırmada denediklerim; türk kahvesi sürmek, yara bantı, koli bantı, sabır taşı, salça, göz kalemi ile boyamak... beni hatırlarsan hem hamilelikte hem doğum sonrasında iki bebeği de emzirmiştim ve ikisi artık ağır gelince büyüğünü 55. Kez memeden kesmeye çalışmıştım.
O dönem 2015 kasım annelerinden bir arkadaş yazmıştı -Allah işini gücünü rast getirsin- sirke sür diye.
Sabah sürdüm, görüntü de değişmiyor ya çocuk anlamıyor, kirli desen değil ama kokusu berbat... hemen geri çekildi.. yanıma kahve fincanına sirke aldım, ne zaman gelirse sürüp verdim tabii hiç emmedi ve inanır mısın akşam bile uyanmadı ki kızım 2,5 yaşına yaklaşıyor ve gecede sırf meme bağımlılığından 17 kez uyanıyordu. Ertesi sabah meme dahi istemedi.
Tabii oğlanı emzirirken o sirkeden etkilenmesin diye sürekli kız gelince sirkele gidince yıka, oğlanı gizli emzir falan o kısım stresliydi ama çok şükür sıkıntısız atlattım.
Sana da kolaylıklar diliyorum umarım sizin macera da kısa ve neşeli olur.
Siz gece yatmadan once bir sey yiyor musunuz?yani rahatsiz eder buyuk insanida kucucuk bedenide. Anne sutu yoksa da formul mamadan baska bir sey vermeyinGece uyutmadan önce bebişlerinize ne yediriyorsunuz .Gece uyanıp besleniyorlar mı.
Ben de her zorlandığımda, heey filmgibi dur bakalim bu daha ilk cocuk, en büyük teselli bu, simdiden pes edersen ikincide ne halt yiyeceksin diyorum. Gercekten tek cocuk hic cocukÇok şükür iyiyiz arkadaşım.
Oğlum kızımı izleyerek sanki daha hızlı öğrenip taklit ediyor. 6 aylık emekledi, 8 aylık yürüdü şimdilerde elinde oyuncaklarla koşuyor. Dede, baba, abla, gel gel diyor. (Kızım 2,5 yaşına kadar bana “meme” demişti, bari bu “anne” desin diye gözüne bakıyorum ama daha bir gelişme yok)
Oğlumla çok ilgilenemiyorum. Yani ilk çocuğuma yaptığım etkinlikler, uzun uzun kitap okuma saatleri, dolu dolu sevgi gösterileri olmuyor maalesef çünkü 3 yaşına basacak olan kızım daha fazla oyun, etkinlik ve ilgi istiyor.
Günlerim kah neşeyle kah bugün gene oğlana çok zaman ayıramadımlı vicdan azabıyla geçiyor.
Kızım ilk adımını 13 aylık attığında bir havayi fişek patlatmadığımız kalmışken, oğlan gözümüzün önünde koşarken sadece gülümsüyoruz. Ya ilk bebeğe fazla abartılı ilgi göstermişiz diyorum ya da bu garibim normal ya da normal Altı ilgi ile büyüyor diye üzülüyorum bazen işte.
Allah can sağlığı versin en kötü dertlerimiz bunlar olsun diye kendimi ara ara rahatlatıyorum.
Meme bıraktırmada denediklerim; türk kahvesi sürmek, yara bantı, koli bantı, sabır taşı, salça, göz kalemi ile boyamak... beni hatırlarsan hem hamilelikte hem doğum sonrasında iki bebeği de emzirmiştim ve ikisi artık ağır gelince büyüğünü 55. Kez memeden kesmeye çalışmıştım.
O dönem 2015 kasım annelerinden bir arkadaş yazmıştı -Allah işini gücünü rast getirsin- sirke sür diye.
Sabah sürdüm, görüntü de değişmiyor ya çocuk anlamıyor, kirli desen değil ama kokusu berbat... hemen geri çekildi.. yanıma kahve fincanına sirke aldım, ne zaman gelirse sürüp verdim tabii hiç emmedi ve inanır mısın akşam bile uyanmadı ki kızım 2,5 yaşına yaklaşıyor ve gecede sırf meme bağımlılığından 17 kez uyanıyordu. Ertesi sabah meme dahi istemedi.
Tabii oğlanı emzirirken o sirkeden etkilenmesin diye sürekli kız gelince sirkele gidince yıka, oğlanı gizli emzir falan o kısım stresliydi ama çok şükür sıkıntısız atlattım.
Sana da kolaylıklar diliyorum umarım sizin macera da kısa ve neşeli olur.