-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #38.621
Onu sürekli İnterneten takip etme bence her çocuk ozeldir hepsinin hareketleri gelişimi farklı olur.şu anda göz temasi kurması çevre ile ilgilenmesi eline verilen tutması yeterli dedi doktorBen hep gelişimini kontrol etmeye çalışıyprum mesela 5 aylık bebekte ne gibi hareketler olur gibi.sonuçta yuvada çok bir aktivitesi olacağını sanmıyprum. Eve geldiğinden bu yana yüzü yanakları doldu gözlerindeki gülümseme değişti sevildiğini o da biliyor. Hareket olarak neleri yapması gerekiyor.
Yok öyle düşünmek değil kastettiğim ben hala dönüp doymadigini anlamıyorum dilini çözemedim daha o yoruyor yoksa bebek yormuyor:)))
Onu sürekli İnterneten takip etme bence her çocuk ozeldir hepsinin hareketleri gelişimi farklı olur.şu anda göz temasi kurması çevre ile ilgilenmesi eline verilen tutması yeterli dedi doktor
Doktora soyledigimde herkes uyumuyor diye sikayet eder siz uyuyor diye ediyorsunuz dedi. Yani aslinda sikayet degil tabii ki bu durum bizim acimizdan oldukca buyuk rahatlik ama cevreden hep gece 4-5 defa uyanmalari normal diye duydukca bizim bebekte bir sorun mu var diye insan korkuyor. Demek ki bayagi uslu bebeklere sahibiz. İnsaallah boyle de devam eder.Bu soruyu bir aydır ben de soruyorum. Benim kızım mama yiyor ondan dolayı diye düşündüm ama bazı mama yiyen bebekler avazı çıktığı kadar bağırıyor. Benim de 8 saat uyuyor sabah uyanınca da kendi kendine mırıldanıyor. Parmağını şapur şupur emiyor ben de anlıyorumki aç ama bir aydır sabah hiç ağlamadı.
Benim oğlum 29 kasım doğumlu yardımcı olabilirim sorularınız varsa. Ne kadar yüce gönüllülük evlat edinerek ne büyük sevaba girmişsiniz :) Esasında bir bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey sevgi,ilgi ve güven. Ne güzel artık buna kavuştu.22 kasım doğumlu bebeği olan varmı aranızda ?
Doktora soyledigimde herkes uyumuyor diye sikayet eder siz uyuyor diye ediyorsunuz dedi. Yani aslinda sikayet degil tabii ki bu durum bizim acimizdan oldukca buyuk rahatlik ama cevreden hep gece 4-5 defa uyanmalari normal diye duydukca bizim bebekte bir sorun mu var diye insan korkuyor. Demek ki bayagi uslu bebeklere sahibiz. İnsaallah boyle de devam eder.
Benim oğlum 29 kasım doğumlu yardımcı olabilirim sorularınız varsa. Ne kadar yüce gönüllülük evlat edinerek ne büyük sevaba girmişsiniz :) Esasında bir bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey sevgi,ilgi ve güven. Ne güzel artık buna kavuştu.
Canım ben teşhisimiz koyulmadan önce biraz yoğurt vermiştim çok bi sıkıntı olmamıştı açıkcası ama doktor yaşını bekle diyince şuanda cesaret edemem belki bi 8-9 aylık olduğunda biraz biraz denerim şimdi 1 haftadır evimde değilim daha tam anlamıyla ek gıdaya gemedim malesef yarın eve dönünce baya baya ek gıdaya geçicem inşİnek sütü alerjisi olan bebeklere yoğurt yapan varmı arkadaşlar ? Doktorum dene az bişey dedi ama cesaret edemiyorum.keci sütüyle ya da devam sütüyle mi yaptınız K karayipkorsani canım sen de ek gıdaya erken baslamistin sanırım benim gibi.yogurt olayını naptın?
Canım ben teşhisimiz koyulmadan önce biraz yoğurt vermiştim çok bi sıkıntı olmamıştı açıkcası ama doktor yaşını bekle diyince şuanda cesaret edemem belki bi 8-9 aylık olduğunda biraz biraz denerim şimdi 1 haftadır evimde değilimİnek sütü alerjisi olan bebeklere yoğurt yapan varmı arkadaşlar ? Doktorum dene az bişey dedi ama cesaret edemiyorum.keci sütüyle ya da devam sütüyle mi yaptınız K karayipkorsani canım sen de ek gıdaya erken baslamistin sanırım benim gibi.yogurt olayını naptın?
sizin kan tahlili yapıldı mı canım inek sütü alerjisi kanda çıktı mıİnek sütü alerjisi olan bebeklere yoğurt yapan varmı arkadaşlar ? Doktorum dene az bişey dedi ama cesaret edemiyorum.keci sütüyle ya da devam sütüyle mi yaptınız K karayipkorsani canım sen de ek gıdaya erken baslamistin sanırım benim gibi.yogurt olayını naptın?
Canım kusura bakma düğün telaşımız var kaç gündür giremiyorum girip okusam da cevap yazamıyorum bülent beyin direk muayenehanesinden randevu alıyosunuz hacettepede bakmıyomuş galiba muayene ücreti 500 lira diğer testler de ekstra para haberiniz olsun gerçi sen bilgi almışsındır bu güne kadarCanım bizde Hacettepe pediatride sıra bekliyoruz şimdi. Buradan bakıp direk Bülent hocaya yolluyorlar mı yoksa alerji için yeniden mi randevu veriyorlar
Hiç Bilgi almadım sadece randevu aldım onu da rica ile şehirdışından geldiğim için verdiler. Şimdi bize test yapmazlar mı yani hastanede?Canım kusura bakma düğün telaşımız var kaç gündür giremiyorum girip okusam da cevap yazamıyorum bülent beyin direk muayenehanesinden randevu alıyosunuz hacettepede bakmıyomuş galiba muayene ücreti 500 lira diğer testler de ekstra para haberiniz olsun gerçi sen bilgi almışsındır bu güne kadar
Ek gıdaya başlayan arkadaşlar hangi sebzeleri veriyorsunuz? Suan tatlı patates yok brokoli yok balkabağı yok. 3 gün havuç verdim bugün patatese başlayacağım. Enginar yerelması falan veriliyormu başlangıçta.
Maşallah sağlıkla büyüsün. Biz henüz yapmadık Mevlüt. Ama niyetimiz var. Senden tüyolar alırım bende.slm kizlar oglum bugun sunnet oldu cok sukur iyi gecti ama cok agladi ve cok panikledi korktu cok uzuldum cok pisman oldum 3 aylik olmadan yaptirsaydik diye neyseki atlattik baya bir huzursuz haftayada mevlidimiz var camiide yapacacagiz yemekli olacak bunun icin mevlid sekeri yaptirdim cocuklara dagitilmasi icin kucuk posetlere karisik sekerlerden yaptirdik mevlid cikolatasi cevizli baklava verecegiz acaba baska ne olmasi gerekiyor aranizda sunnet mevlidi yaptiran oldumu
Bülent beyden mi aldınız randevuyu yani muayenehanesinden valla bizden sadece deri testi istedi onu da kendi yerinde yaptı kan testi isteseydi nerde yaptırırdı bilmiyorum istersen numarasından arayıp sorabilirsin bilgi verirlerHiç Bilgi almadım sadece randevu aldım onu da rica ile şehirdışından geldiğim için verdiler. Şimdi bize test yapmazlar mı yani hastanede?
Kızım doğduğunda asla bir daha çocuk yapmam demiştim. O kadar zor bir bebektiki anlatamam. Hiç bir tane kıyafet kaldırmadım ,görmek bile istemiyordum zor günleri hatırlatıyor diye. Amma velakin işler öyle olmuyor. Zor günler geçip çocuğunuz yalnız büyümesin diye düşündüğünüzde ona bir kardeş yapıyorsunuzzzBen de kahveyi bırakalı gündüz 1.5 ya da 2 saatte bir 40 dk ya da biraz üzeri uyuyor. Ama şu sorun ben yanından kalktıktan 10 dk sonra uyanıyor. İlk zamanlar ben de dinlenip uyuyordum yanında iyi oluyordu ama şimdi bütün işler kalıyor . bir türlü alıştıramadım.
Gece uykusu da gecede 3 ya da 2 kez uyanıyordu sadece en azından biraz düzene girdi diyordum şimdi o da bozuldu. Atak haftası da değil.
Beni en çok yoran bebek bakımında uykusuzluk oldu. Bi uyuyabilsem gerisi vız gelir sanırım artıkileride neden kardeşim yok derse senin yüzünden diyeceğim çünkü eşim de ben de 2.çocuğu göze alamıyoruz artık. Suratım patates gibi. Gözaltlarımda kalıcı morluklar çizgiler oluştu. Allah başka dert vermesin ama anne olunca anlarsın hakkı ödenmez anaların dedikleri buymuş
Ay siz şahanesiniz. Tüm kalbimle takdir ve tebrik ediyorumMerhaba
Ben mart ayında kızıma kavuştum. Ama kızım kasım ayı doğumlu. Yani evlat edindik.kasım anneleri grubuna beni de kabul edermisiniz