-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #38.641
Canım her besini bir çay kaşığı olarak vereceksin. Ve 3gün aynı şeyi vereceksin. Alerji oluyor mu diye bakacaksın. Mesela elma püresi.havuç püresi yoğurt fln fln.İlk verilen sebzeler hangileri oluyor biz henüz başlamadık ek gıdaya
Ben ilk Hacettepe genel pediatriden randevu aldım orada muayene olduk şikayetlerini anlattım Hacettepe alerji bölümüne sevketti oradan da rica ile salı gününe randevu aldım. Doktor kim bilmiyorum amaBülent beyden mi aldınız randevuyu yani muayenehanesinden valla bizden sadece deri testi istedi onu da kendi yerinde yaptı kan testi isteseydi nerde yaptırırdı bilmiyorum istersen numarasından arayıp sorabilirsin bilgi verirler
Siz direk muayenehaneye mi gittiniz peki Hacettepe pediyatriğe girmediniz mi önceBülent beyden mi aldınız randevuyu yani muayenehanesinden valla bizden sadece deri testi istedi onu da kendi yerinde yaptı kan testi isteseydi nerde yaptırırdı bilmiyorum istersen numarasından arayıp sorabilirsin bilgi verirler
Ben hevesle.bekliyorum disinin çıkmasını. Yapacağım insallah. Artik havalar cok guzel, piknik gibi düşündüm. Bizde bebegin basindan haslanmis bugday dokulur,onune de çeşitli esyalae koyulur. Bebek hangisine uzanirsa o meslegi sececek derler. Kitaba uzanirsa ogretmen, makasa uzanirsa berber vs gibiKızlar diş buğdayı yapan var mı aranizda
Kaka tshlilinde çıktı canım.kan tahlili yaptırmadi doktorumuz.Canım ben teşhisimiz koyulmadan önce biraz yoğurt vermiştim çok bi sıkıntı olmamıştı açıkcası ama doktor yaşını bekle diyince şuanda cesaret edemem belki bi 8-9 aylık olduğunda biraz biraz denerim şimdi 1 haftadır evimde değilim
sizin kan tahlili yapıldı mı canım inek sütü alerjisi kanda çıktı mı
Canım mevsim sebzeleriyle başladım ben.patates verdim 3 gun,sonraki 3 gün havuc,sonraki üç gün kabak verdim.sonra elma rendeledim 3 gün sonra armut .yoğurta hala baslamadim.hippin sutlu pirnclisini veriyorum ara ara.6.ayi doldurunca da çorba olarak vereceğim patates havuç ve az pirinç pişirip mesela.Ek gıdaya başlayan arkadaşlar hangi sebzeleri veriyorsunuz? Suan tatlı patates yok brokoli yok balkabağı yok. 3 gün havuç verdim bugün patatese başlayacağım. Enginar yerelması falan veriliyormu başlangıçta.
Tarih itibariyle atlatmış olmalısınız ama okuyan arkadaslar olur çare olur diye yazıyorum bebek derisi bizler gibi kalın değil çok ince bir tabaka ve bizden 15kat hızla yenilenir doktorunuzun tavsiyeleri çok makul 3günr kadar çiş yaparken sızlamalar olur sonraki ağlamalar sızlayacakmı şüphesiyle otomatik olur 3gün sonra banyo başlayınca ödemi atılır tavsiyem hergün uzunca sadece su ile banyo yaptırmak dikişler eridikçe rahatlayacaktır.Kızlar merhaba bizde dün sünnet olduk. Benim bebeğim çok akıllı doğru düzgün ağlamayan hep gülen uykusu düzenli bi bebekti. Ama dün sünnetten sonra çok kötü ağladı 5 bucuk aylık şimdiye kadar hiç ağlamayan bebek 5 ayın patlamasını yaşadı. Lokal yapıldı ve sargı yok. Doktorumuz sargı daha çok problen oluyor yapışıyır kanatıyor 2 yıldır sargısız yapıyoruz dedi. Baticon sür 2 gğn sonra fucidin kreme başla dedi. 2-3 güne geçecek zatem dedi. Ama içim acıyo ara ara bi ağlamaya başlıyo nasıl içli ağlıyo anlatamam size. Bide ben baticon sürmeyi beceremiyorum galiba Zaten sürdüğüm an ağlamaya başlyo. Siz baticonu nasıl sürüyordunuz? Yani pamukla olmuyo baticon pamukta kalıyo. Direk döksem çok gekiyo napacam bilemedim. Uzun oldu kusura bakmayın ama çok çaresiz kaldım yavrum hiç bu kadar ağlamamıştı.
Ben sadece kucağımda oturtuyorum hala. Destekli kanepeye oturtunca öne doğru eğiliyo ve direk kusuyo hala hazır değiliz galiba oturmayamerhaba. hamileyken az da olsa takip ediyordum ama su aralar hiç takip edemiyorum burayı.
oğlum ne yerde ne gökte duruyor diyebilrim. gaz sorunumuz hala bitmedi. anakucağında duruyor ama sürekli onda yatırmaktan kafatası çok kotü oldu. sürekli kalmak oturmak istiyor sanki.
bumbo koltuk araştırdım ama hangisine talip olsam satıldı 2. el baktıklarım. sıfırı da aşırı pahalı.
siz ne yapıyorsunuz oturtuyor musunuz.
Çok güzel ya çok duygulandım ben kızımı kaybettikten sonra evlat edinme için başvurumuzu yapmıştık aslında eşim en başından beri istiyor evlat edinmek iki yıldır sıra bekliyoruz hala gelmedi sıramız. Şimdi bir oğluşumuz var çok şükür rabbime zorlu geçen tedavi ve hamilelik sonrası kavuştuk ona ama evlat edinme isteğinden de vazgeçmedik ama sırada bekleyen kişilere de haksızlık mı yapıyoruz ona karar veremedim.Merhaba
Ben mart ayında kızıma kavuştum. Ama kızım kasım ayı doğumlu. Yani evlat edindik.kasım anneleri grubuna beni de kabul edermisiniz
Bizim de günde 1-2 kez yapıyordu sonra günde 3-4 kere yapmaya başladı bir hafta kadar öyle devam etti sadece anne sütü ile beslenen bebekler için normal olduğunu söyledi doktorumuz ayni şekilde ishal mi acaba diye telaş etmiştim ama ishal için günde 7-8 kez yapması lazım demişti. Şimdi de 4 gündür kaka yapmadi bugün dayanamadım ağlamasına iki damla zeytin yağı içirdim bilmiyorum iyi mi yaptım.Merhaba hanımlar, bebeğim normalde günde 1 kez yada 1-2 günde 1 kaka yapardı. Son 1 haftadır günde 3 kere falan yapmaya başladı. İshal mi acaba anlayamadım. Kakası bazen su gibi bazen pütürlü..