- 24 Şubat 2015
- 614
- 601
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #38.561
Çok teşekkür ederim. Ben haftaya şehir dışında olacağım. O yüzden ta mayısa sarktı bizim sünnet işi.Henüz yaptırmadım. Ama ya orda ya da sefaköydeki tumeli hospital de yaptıracağım. Bu hafta netleşecek. Haftaya da yaptıracağım sünneti. Eger sizden önce olursak bilgi veririm
Bende mayısta işe başkayacağım hemen yaptırmam lazım işe başlamadan iyileşsin diyeÇok teşekkür ederim. Ben haftaya şehir dışında olacağım. O yüzden ta mayısa sarktı bizim sünnet işi.
Nemlendiriciyi zeynep hoca verdi. Sampuan da nizoral verdiDoktorun önerdiği nemlendiricide oydu ama ben gittim bepanthol sensiderm aldım,belki iyi gelir kaşıntısınada diye.Reklamlarda görüyordum hep...
Şampuan ne kullanıyorsun?
Bukadar değildi evet. Bakalım atak bitince çıkarır belki. Siz memede uyutmamak için çözüm arıyomusunuz memnun gibisiniz bu durumdan :)
Tamam canım sağol. Ben en iyisi başlamadan bir iki deneme yapayım:)Ben içim günlük cam şişede süt alıyordum canım bir de activia probiyotikli yoğurt ya da bulursam annemde filan ev yoğurdu ile arzum yoğurtçu var her kavanoza 1 tatlı kaşığı yoğurt koyarak 9 saat ayarlayarak yapıyordum. Sütü kaynatmıyordum oda sıcaklığındaki halini koyuyordum kavanozlara.
Merhaba canım. Kilo alımı normalse doktor bana 10saat de uyuşa uyandırma emzirmek kadar uyku da gelşşşmi için çok önemli demişti. Tadını çıkar sen de uyu bence. İlerde zaten dişti hareketlenmeydi derken uyanavaklar sık sıkKizlar merhaba, ben aslinda Aralik annesiyim, ama grup artik aktif degil, ben de size yazayim dedim. Hem siz daha tecrubelisinizdir.
Bebegim 3,5 aylik. 3 ayi doldugundan beri gece 8 saat beslenmeden uyuyor. Normal mi? Doktor gece 5-6 saat beslenmeden durabilir, uyandirmayin demisti. Onceleri 2 aylikken filan oyleydi 5-6 saat uyuyordu, o ne zaman uyanir aglarsa o zaman emziriyordum. Sonra saatler uzamaya basladi ve simdi artik 8 saat deliksiz uyuyor. Uyandiginda da aglayip feryadi koparmiyor, azicik kipirdanmalar derin derin nefes alip verisler filan yapiyor. Kalkipemziriyorum bakiyorum en son emdigininuzerinden 8 saati gececek neredeyse. Cok mu yanlis yapiyorum? Alarm kurup 5 saatte bir filan uyandirip emzirmeli miyim?
Oda var sadece memeyle dalan çocuk anne sütünü bırakması daha zor olacaktır .Hayat ne gösterir bilmıyorum tabi planım 2 sene emzirmek. Siz nekadarlıkken bıraktırdınız kendi kendine dalmayı nasıl öğrendiBenim oğlum da sadece memede uyurdu. Emzirmeyi keserken ilk gece uyandığında emzirmeyi kesmiştim, sonra uykuya geçişi kesmiştim ben. Anca öyle bırakmıştı.. Çook şeyler denedim ama nafile.. Doktoru biraz pekmez ver, onu yalansın demişti ama sonra çocuk huyunu terketmediği gibi bir de pekmezden soğumuştu.. Arabada uyutalım diye çıktığımızda bile memeden çektiğimde uyandığından emzirir pozisyonda eve çıkardığımı hatırlıyorum.. Tek çözüm geniiiiişçe bir emzirme örtüsü önerebilirim zira emzirmeyi kesmekten başka bir çözüm bilmiyorum ben :)
Kucağımdayken yemek yediğimde kaşığı ağzıma götürüşümü izleyip ağzını açıyor.Eriyorum.28 kasım doğumlu bende 5.ay kontrolunde sorucam doktora 5ay 10günllük gibi tadımlara başlamak istiıyorım .Bir yanımda acele etme sadece anne sütü alsın diyor.Benim kızımda 4.5 aylık ama artık karşında yemek yiyemiyoruz. Sofrada kucağımıza alamıyoruz resmen hepsinde gözü kalıyor ağzını açıp kapıyor biz yerken zaten kaşık delisi daha kaşığı uzakta görünce cildiriyor (kaşıkla sadece şu içiyor ben de ek gıdaya geçmek istiyorum ama doktor vermedi inşallah bu ay verir
Cok tesekkur ederim, mesajinla icim ferahladi. Aslinda kilo alimi normal dedi doktor, ama hani hep buyukler der ya, ilk 3 ay birer kilo almali diye, bizimki 3. ayda yarim kilo almisti. Sanki bu ay cok cok daha az aliyor gibi geliyor bana, bakalim 4. ay kontrolu icin gittigimizde doktor ne diyecek.Merhaba canım. Kilo alımı normalse doktor bana 10saat de uyuşa uyandırma emzirmek kadar uyku da gelşşşmi için çok önemli demişti. Tadını çıkar sen de uyu bence. İlerde zaten dişti hareketlenmeydi derken uyanavaklar sık sık
Biz de alerjik bi durum yok ama ben yine de keçi sütünden yaptım anne sütüne en yakın o olduğu içinİnek sütü alerjisi olan bebeklere yoğurt yapan varmı arkadaşlar ? Doktorum dene az bişey dedi ama cesaret edemiyorum.keci sütüyle ya da devam sütüyle mi yaptınız K karayipkorsani canım sen de ek gıdaya erken baslamistin sanırım benim gibi.yogurt olayını naptın?
Her ay 1 kilo alarak gitmiyor genelde,her ay eksiliyor bir onceki aldigindan. 1000, 850, 700 gibi mesela. Yani bence sut kadar uykuya da ihtiyaci var bebegin. Uyuyan bebegi ben olsam ellemem. Keske uyusa benimki deCok tesekkur ederim, mesajinla icim ferahladi. Aslinda kilo alimi normal dedi doktor, ama hani hep buyukler der ya, ilk 3 ay birer kilo almali diye, bizimki 3. ayda yarim kilo almisti. Sanki bu ay cok cok daha az aliyor gibi geliyor bana, bakalim 4. ay kontrolu icin gittigimizde doktor ne diyecek.
Valla çok şanslısınız bence :) hiiç ellemeyin bebişe .benim oğlum 5.aya girecek hala 3 4 kez uyanıyor geceleri. Demek ki çocuğunuz gündüz iyi besleniyor. Zaten geceleri besin ihtiyacının yüzde 20sini karşılarlarmış. Uyku hem fiziksel gelişim hem de beyin gelişimi için çok önemli çünkü. Kilo alımı da normalse maşallah ona hep böyle devam etsin :)Kizlar merhaba, ben aslinda Aralik annesiyim, ama grup artik aktif degil, ben de size yazayim dedim. Hem siz daha tecrubelisinizdir.
Bebegim 3,5 aylik. 3 ayi doldugundan beri gece 8 saat beslenmeden uyuyor. Normal mi? Doktor gece 5-6 saat beslenmeden durabilir, uyandirmayin demisti. Onceleri 2 aylikken filan oyleydi 5-6 saat uyuyordu, o ne zaman uyanir aglarsa o zaman emziriyordum. Sonra saatler uzamaya basladi ve simdi artik 8 saat deliksiz uyuyor. Uyandiginda da aglayip feryadi koparmiyor, azicik kipirdanmalar derin derin nefes alip verisler filan yapiyor. Kalkipemziriyorum bakiyorum en son emdigininuzerinden 8 saati gececek neredeyse. Cok mu yanlis yapiyorum? Alarm kurup 5 saatte bir filan uyandirip emzirmeli miyim?
Oda var sadece memeyle dalan çocuk anne sütünü bırakması daha zor olacaktır .Hayat ne gösterir bilmıyorum tabi planım 2 sene emzirmek. Siz nekadarlıkken bıraktırdınız kendi kendine dalmayı nasıl öğrendi
Bu tabiki de tercih meselesi ben gerekli bulmuyorum bence çocuk memeyi oyuncak ediyor 1 yaşından sonra zaten besinlerden alacagini alıyor diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem sadeceBen de 2 yaşını doldurma niyetindeydim ama bu hamileliğimdeki sıkıntılar üzerine bıraktırmak zorunda kaldım. 22 ayı dolmak üzereydi. Gece emzirmesini ve uyurkenkini daha önceden kesmiştim ama. Suluk verdim ben, gece her uyandığında sabah emebilirsin şimdi su içelim dedim. Başlarda mızırdandı ama kabul etti. Sonra uykuya geçişinde emmeyi kestim. Uyurken pipetle normal süt vermeye başlamıştım. Uyurken bazen kucağımda uyurdu, kafasını göğsüme gömerdi ama tam dalmadan yatağına yatırdım hep. Halen daha hastaysa ya da çok keyifsizse uyumadan önce bir müddet kucağımda kafasını göğsüme gömüp oturur. Şu an 32 aylık. Bi tür deşarj olma, rahatlama noktası gibi kaldı bu onda ama şikayetim yok benim :)
Bu arada demin bir arkadaş yazmış alıntılamamışım.. neredeyse 2 yaşına kadar emdi oğlum hatta yutma konusunda (sağlık problemi olmamasına rağmen) sıkıntı çıkarmasına ve çok sıkıntılı bir ek gıdaya geçiş dönemi yaşamamıza rağmen şükür şu an herşeyi yiyen, iştahlı bir çocuk. Uzun emzirdim yemek yemez, iştahı olmaz diye düşünmeyin bence. Biraz fıtrat meselesi bu yemek alışkanlığı bence. Mesela oğlum 6aylıkken hiç de yemeğe atılan bir tip değildi ama şimdiki ufaklık 5 aylık ve masada deliriyor. Oğlum 1 yaşında pütürlü gıdada yutarken huylanır geri çıkarırdı ama 1 haftadır sebze-meyve suyu verdiğim ufaklığım bugün haşlayıp iyice ezip anne sütü ile sulandırdığım havucu yalayıp yuttu. Püre verdiğimde bile sanki bazen boğulurmuş gibi tepki verirdi oğlum.. Bence uzun süre emzirmekle alakası yok, bebeklerin tercihiyle alakalı bu iştah meselesi.
Bu tabiki de tercih meselesi ben gerekli bulmuyorum bence çocuk memeyi oyuncak ediyor 1 yaşından sonra zaten besinlerden alacagini alıyor diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem sadece