-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #38.521
İlk dozu dokunduysa haklısın tabi canım. Yaptırma bizde hiç bi değişiklik olmadı ilk dozdan sonraDoktor beye yarın beş aylık oluyo ota virüsün ikinci dozunu yaptıralım mı dedim yaptırma dedi direk çocukları zorluyo bağırsak düğümlenmesi bile yapıyo dedi hiç yaptırmamış olsaydık ilkini de yaptırtmazdı tabiki sizin kararınız yine de ama ben yaptırmıyacğım kesinlikle çünkü rota virüsten sonra 3-4 gün kızımı susturamadım yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum
Canım yoğurdu bebeğin için ayrı mı yaptın nasıl yaptın rica etsem tarif eder misinEk gıda konusunda çok kafanız karışması normal ben şunu söyleyeyim kızım 22 aylık, blw uyguladım şu an sen ben gibi oturup bizimle yemek yiyor gören herkes takdir ediyor 6 aylık olduğundan beri kendi yemesi için hep teşvik ettim artık meyvesini alıyorum ben ona yedirmekle hiç uğraşmıyorum çok rahat ediyorum hatta kaşık çatal bıçak kullanır (tabağında kalanları veriyorum ama ağzına çünkü hemen kalkayım oyuna gideyim derdinde doymadan kalkıyor). Ben yoğurt ile başlayıp sebzelerle devam ettim sonra meyve sonra kahvaltı sonra et tavuk balık
Bu arada bağırsak düğümlemesi olur korkusuyla rota aşısı yaptırmadım ama benim kızım bağırsak düğümlenmesi geçirdi Zaten kolikti hep kabız olurdu ve hep bağırsak enfeksiyonu geçirirdi sonunda düğümlenme oldu :/ ama ameliyat olmadan iyileşti
Blwyi ben de çok istiyorum yapmayı ama bi yandan da cesaret edemiyo korkuyorumBen ek gidaya ilk havuc patatesle basladim. Bugun de ispanak verdim. Verilir mi bilmiyorum ama.azicik verdim. Arada muz armut veriyorum. Hurma veriyorum. Kafama gore takiliyorum gakiba. Cunku once sebze veriyim sonra meyve veriyim.diyince kafam cok karisiyo. Ne yapacagimi bilemiyorum. Ilk kizimda da boykeydim. Simdi severek herseyinyiyo meyveyi de sebzeyi de. Blw yapamafim ben bogazina kacar diye cok korkuyorum
Sırf bu yüzden blw yapıcam. Kendisi sevsin yemek yemeyi kendini beslemeyi öğrensin. Özellikle dokunarak inceleyerek beslenmek duyu gelişimine çok faydalıymış. Bakalım bi 6 aylık olsaydık :)Ek gıda konusunda çok kafanız karışması normal ben şunu söyleyeyim kızım 22 aylık, blw uyguladım şu an sen ben gibi oturup bizimle yemek yiyor gören herkes takdir ediyor 6 aylık olduğundan beri kendi yemesi için hep teşvik ettim artık meyvesini alıyorum ben ona yedirmekle hiç uğraşmıyorum çok rahat ediyorum hatta kaşık çatal bıçak kullanır (tabağında kalanları veriyorum ama ağzına çünkü hemen kalkayım oyuna gideyim derdinde doymadan kalkıyor). Ben yoğurt ile başlayıp sebzelerle devam ettim sonra meyve sonra kahvaltı sonra et tavuk balık
Bu arada bağırsak düğümlemesi olur korkusuyla rota aşısı yaptırmadım ama benim kızım bağırsak düğümlenmesi geçirdi Zaten kolikti hep kabız olurdu ve hep bağırsak enfeksiyonu geçirirdi sonunda düğümlenme oldu :/ ama ameliyat olmadan iyileşti
Geçmiş olsun Allah acil şifa versinBizim gribimiz tekrar etti daha doğrusu BRonsiolit oldu kızlarım, alerjik birşeymiş, açık tenliler de daha çok oluyormuş, baba ve ben polen alerjisiyiz zaten kızlar da alerjik bünyeye sahip yani, mevsimsel bi hastalık mis, makineyle hava veriyoruz, ventolin,serum vs...Ben de cocuklara bakamıyorum üşüyorlar diye kendi kendime üzülüyordum... çeşit çeşit hastalık var Allah şifasını versin herkesin
Allah yardımcın olsun canım enerji veren şeyler yemen laZım, tahin- pekmez, ceviz vs...Az da olsa yumurta yiyordum doktor kontrolunde. Hatta kekin icine sute de başlamıştık. Ama hersey başa döndüaynı ilk günlerdeki gibi aşırı gaz, ayaklarini karnina cekiyor devamli kivraniyor, surekli pirt pirt yaparak uyanıyor moralim bozuk ya ne yiyecegimi şaşırdım
Geçmiş olsun atlattınız ne güzel. Ben hala cesaret edemiyorumTekrar Merhaba.
Çok şükür sünnetimizi de aradan çıkardık. Çok çok gerildim üzüldüm endişelendim. Zaten evhamlı biriyim. Mahvoldum vallahi. Halbuki zor da geçmedi yani. birkaç şey hariç gayet iyiydi.
Lokal oldu .doktorun yanında otomasyon yapan bayan 2 saat aç gelin dedi. Sonra ameliyat a giren hemşire lokal anestezi de açlığa gerek yok dedi. Yavrum ağladıysa da açlıktan ağladı.bir de ilk çişini yaptığında ağladı. Ama dün tüm gün hiç gülmedi hep mızıklandı. Olacak o kadar...
Pipi yapışıkmış. Önce sünnet derisini pipiden ayırdılar sonra sünnet.
Antibiyotik şurup ve parol şurup verdi doktorumuz. 2tane de krem. Biri antibiyotik biri yara ve yanık kremi. Ve 2 saatte bir pipiye batikon damlatıyorum. 2 gün sargıyı açma dedi. Gerçi batikon döktüğüm için sargı kendiliğinden açılır durumda.
İnşallah tez zamanda iyileşir. Tavsiyem bir an önce yapın. Bebek hareketli olduğu için altını açmak değişmek yara pipiyle zor oluyor
Tşk ederim.Bence bir an önce yapın . Çünkü çocuk hareketlendikçe daha zor oluyo.Geçmiş olsun atlattınız ne güzel. Ben hala cesaret edemiyorumsiz de mi nisa hastanesinde yaptırdınız acaba?
Geçmiş olsun canım. Bizde cumartesi günü sünnet ettirdik. Lokal oldu bizimde. Sünnet başlamadan önce emzirdim bebeğimi. Yarım saat falan sürdü. Kolay geçti bebeğim güldü, konuştu, babasıyla oynadı :) ben köyü oldum bir ara fena oldu içim. Bandaj yapıştırdı doktor fakat eve geldikten sonra altını açtığımızda bandaj çıkmıştı. Bebeğim 1 saat ağladı belki de bandaj açıldığı için o kadar ağladı. Doktoru aradım söyledim, kremle bezle dedi.Tekrar Merhaba.
Çok şükür sünnetimizi de aradan çıkardık. Çok çok gerildim üzüldüm endişelendim. Zaten evhamlı biriyim. Mahvoldum vallahi. Halbuki zor da geçmedi yani. birkaç şey hariç gayet iyiydi.
Lokal oldu .doktorun yanında otomasyon yapan bayan 2 saat aç gelin dedi. Sonra ameliyat a giren hemşire lokal anestezi de açlığa gerek yok dedi. Yavrum ağladıysa da açlıktan ağladı.bir de ilk çişini yaptığında ağladı. Ama dün tüm gün hiç gülmedi hep mızıklandı. Olacak o kadar...
Antibiyotik şurup ve parol şurup verdi doktorumuz. 2tane de krem. Biri antibiyotik biri yara ve yanık kremi. Ve 2 saatte bir pipiye batikon damlatıyorum. 2 gün sargıyı açma dedi. Gerçi batikon döktüğüm için sargı kendiliğinden açılır durumda.
İnşallah tez zamanda iyileşir. Tavsiyem bir an önce yapın. Bebek hareketli olduğu için altını açmak değişmek yara pipiyle zor oluyor
Gecmis olsun sargi bezinden sonrasi daha kolay gecer Allahin izniyleTekrar Merhaba.
Cok gecmis olsun yarina daha iyi olucaktir insAllah zor degil ama cok stresli bi surec sunnet sonrasi oglum gayet iyiydi ama ben hic iyi degildim cok şükür atlattik darisi yaptirmayanlarin basinaTekrar Merhaba.
Ben nisadaki doktordan cok memnun kaldim oglum sunnet sonradi hic huysuzluk yapmadi ilk cisinde bile aglamadi belki bebekden bebege degisiyodur. Tavsiye eden arkadaslara da cok tesekkur ederim tekrar bende siddetle tavsiye ediyorum. Tek sikayetim sunnet sonrasi oda verilmemesi oda hastanenin sorunu biz sorunlu olduğumuzdan dolayi 1 saat bekledik koridordabyrktrfa siz avcılar hospital de sünnet yaptıracaktınız sanırım. Yaptırabildiniz mi? Memnun kaldınız mı? Oradaki doktor hakkında da iyi yorumlar okudum bir de size sorayım dedim
Biz oda ayarladik. Oda vermezeseniz geri donuyorum dedim. Yani belki sunnetten sonra ziyaretcim gelecek, ne demek oda olmamasi. Ama sunnetin yapıldığı binada yatan odasi yok. Diger binadan verdiler. Sunnetten ciktigimizda hemen yan taragta musahede odasinda emzirdim falan. Baska hasta yoktu,cocuk da uyuyunca o odada kaldik. 1 saate de ciktik zaten hastaneden. Genelde hastaneler boyle. Dişlerini gecirebildiklerine kendi istediklerini yaptiriyorlar turlu bahanelerleBen nisadaki doktordan cok memnun kaldim oglum sunnet sonradi hic huysuzluk yapmadi ilk cisinde bile aglamadi belki bebekden bebege degisiyodur. Tavsiye eden arkadaslara da cok tesekkur ederim tekrar bende siddetle tavsiye ediyorum. Tek sikayetim sunnet sonrasi oda verilmemesi oda hastanenin sorunu biz sorunlu olduğumuzdan dolayi 1 saat bekledik koridorda