2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
G GUL_84 bandaji neden acildi acaba genelde zor acilir. Oglumun gömük pipi oldugi icin kendi acildi sizinde oylemiydi oyuzden merak ettim
Yok canım gömük pipi değil bizim ki.
Bandaj zaten öyle kat kat bir bandaj değildi neden açıldı bilmiyorum bende. Doktora mesaj attım hemen ne yapalım diye açık kalsın kremleyin bezleyin dedi...

Biz ek Gıdaya geçtik ama su an tadim aşamasındayız alerjisi var mi diye uç gün kuralı uyguluyoruz elma armut balkabagi yoğurt patates havuç... şimdilik bunların tadımlık halindeyiz çorba için erken sanki

4. Ayda yan dönmeye başladı, 4,5 aylıkkende yüz üstü dönmeye başladı. 5.aydan sonra yüz üstünden tekrar sırt üstü dönmeye başladı.
Benim bebeğim sırt üstü yatmayı sevmiyor. Hep yüz üstü duruyor. Gece de yüz üstü uyuyor :)

Cnm ya kahvaltı için 7.ayı bekleyin diyorlar ya ki ben de kızımda öyle yapmıştım.ben onu sordum doktoruma kesinlikle 7 çok geç dedi. Yumurtanın sarısının yarısını sulandır ve ver dedi. Erken değil mi dedim. Hayır dedi. Biz 5.ayı bitirdik. 1ay oldu başlayalı ek gıdaya. Meyve ve sebze püreleri yoğurt fln verdim. Bu ay miktarlarını biraz arttırmayı düşünüyorum. Çorbaya daha var .Bilemedim

Canım benim ki 18 ekim doğumlu. Doktorumuz önce çorbalardan başlamamı söyledi. Tabi sende tecrübenle konuşuyosun haklısın. Bende doktora aynen senin söylediğin gibi söyledim ama gerek yok dedi. Meyvelere 2 hafta sonra başla önce sebzeleri tatsın dedi. Şimdilik çorba yapıyorum patates havuç irmik fln kaynatıp blender dan geçiriyorum neyse ki sevdi yiyor çorbayı. Yumurtanın sarısınıda sütümle ve 1-2 damla zeytinyağı ile sulandırıp verdim ama nohut tanesi kadar azıcık. Çorbalarıda 1 Türk kahvesi fincanı kadar veriyorum şimdilik iyi gidiyor bakalım

Kızlar bugün bülent şekerele muayeneye gittik doktor gayet iyi aydınlattı bizi ilk olarak dinledi bizi yaptırdığınız kantahliline baktı daha sonra deri testi önerdi çünkü süt alerjisi olan çocukların sadece %40 ı sadece süt alerjisine sahip olurmuş diğer %60 çoklu gıda olur dedi yumurta susam dana eti falan ve kızıma deri testi yapıldı çok şükür kızımın sadece inek sütü ve keçi sütü alerjisi çıktı tepkisi aşırı olmadığı için geçme ihtimali çok yüksek dedi çok şükür
Bir daha 1 yaşında gelin dedi bir yaşına kadar süt ve süt ürünleri yok benim diyetime gelince seni çok kısıtlamak istemiyorum dedi 10 gün daha katı diyet yap dedi sonra 3 gün eser mikterda süt ürünü içeren yiyecekler ye dedi sonraki 3 gün fırınlanmıl süt ürünü tüket dedi her gün miktarı arttırarak sonraki 3 gün yoğurt çorbası sonraki 3 gün peynir sonraki 3 gün yoğurt en son ise süt tüket dedi tabiki bebeğimi bu süreçlerde takip edicez watsupptan yazışıcaz eğer bebeğimde huzursuzluk artarsa orda kesicez dedi
Rota virüsü yaptırma dedi onun ikinci dozunu yaptımayacağım bağırsak düğümlenmesini bile sebeb oluyo gerek yok zaten çok iyi bi aşı ılsaydı devlet aşı takvimine alırdı dedi
Ek goda konusuna da gelince başla dedi ama sebzelerden başla dedi hemen tatlı tatlı meyvelere alışmasın dedi
1 yaşında gittiğimizde yoğurt ve sütlü kek götürücez ilk önce deri testi yaparımnaşırı kabarma olmazsa direk yoğurt vererim cesaret edenezse sütlü kek veririm dedi
Hayırlısı bakalım alerjisi olan hwrkes inş bi gün atlatır

Rota aşısının ilk dozunu yaptırdınız ikinciyimi yaptırmayın dedi?

Bizim gittigimiz alerji doktoru da asislari mutlaka yaptirin ama rota icin aynisini soyleyemeyecegim dedi. Rota sıkintilara sebep oluyo dedi. Yine de bize ilk dozu yaptirmissiniz madem ikinciyi de yaptirin dedi biz de yaptirdik. Cok sukur bi sorun yasamadik

Doktorların her konuda fikri ne kadar farklı. Hal boyle olunca insan celiskide kaliyor.
Prof. Dr. Zeynep Tamaya gitmiştik biz de. Hani az da degil, kadın çapada prof. O bilmezse kim bilecek diye düşünüyor insan. Rota aşısını öve öve bitiremedi mutlaka yaptırın dedi. Devlet aşı programına almak istiyor ama uzun prosedürler gerekiyor, cocuk nufusu cok fazla olan bir ulkeyiz, düzenli temini için uzun yillar üretim yapilmasi lazim falan dedi. Ilk dozu zaten yaptirmistik simdi ikinciyi yaptıracağız

Balkabağı vermiştim. Dokundu bize 3 gün tepki süresi az geldi bir de. Artık 5 gün aynı gıdayı denicez. 3 gün ara verdik. Yarın havuç ile baştan başlıyoruz tadımlara. 2 ileri 1 geri. İlerle ilerleyebilirsen 7 aylık olduk nerdeyse.

Rota aşısının ilk dozunu yaptırdınız ikinciyimi yaptırmayın dedi?
Doktor beye yarın beş aylık oluyo ota virüsün ikinci dozunu yaptıralım mı dedim yaptırma dedi direk çocukları zorluyo bağırsak düğümlenmesi bile yapıyo dedi hiç yaptırmamış olsaydık ilkini de yaptırtmazdı tabiki sizin kararınız yine de ama ben yaptırmıyacğım kesinlikle çünkü rota virüsten sonra 3-4 gün kızımı susturamadım yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum

Aynen canım herkes kendi doktoruna güvenip ona göre yaptırabilir veya yaptırmayabilir doktorların düşünceleri çok değişken
Mesela bülent bey sebzelere başla bir gün kabak bir gün havuç bir gün patates ver dedi ben de 3 gün kuralı yok mu dedim yok öyle bişey yas o sizin internette okuduklarınız dedi ama bunu sadece internet değil nerdeyse bütün çocuk doktorları söylüyo yani açılcası insan bazen ne yapacağını şaşırıyo

Doktorlar arasında gerçekten uçurum var. Hangisine inanıcaz bilmem. Hepsi de işinin uzmanı konumunda yani.
Bülent beyden memnun kalmayan yokmuş ama 3 gün kuralı için dediğine katılmıyorum canım. Balkabağının 3. Günü tepki çıktı mesela bizde. Eğer 2. 3. Gün başka sebzeye geçseydim hangisi dokundu bilemicektim. Çok karıştırırsak alerjeni bulmak zorlaşır.

Bulent hoca cok ciddi bi tepki olmadikca besini kesmiyor da o yuzden 3 gun kuralini takmiyor. Zeynep hoca da cok takma dedi açıkçası. Patates havuc kabakla başla dedi. Tek tek vermene gerek yok karistirabilirsin dedi.
Benim diyetimde yumurtayi actik ama sutlu kek yiyince geri adim attik. Şu an ilk gunlerdeki gibi gazi var surekli ayaklarini karnina cekip kıvranıyor pirt pirt

Kızlar benim de kafam çok karışık ek gıdaya geç iş konusunda.. kimisi meyve suyuyla başlatıyor kimisi sebzeyle..bazi yerler kahvaltida yumurta sarısı diyor bazısı 7. Ayda yum. Sarısı diyor..daha 6 aylık olmadı ama sütun yetmiyor gibi başlamak istiyorum da onun midesini yormayacak ne olabilir bilmiyorum ha bi de yogurt var. Ojuyorum okuyorum herkesin farkli. Ben 3. Aydan sonra aile sagligi merkezine gittim hep. 5. Ayda kontrol yok zaten doktor bana internetten biseyler tavsiye etti ona mi uysam bilmiyorum yumurta sarisi sebze yogurt falan..

Canım bizde Hacettepe pediatride sıra bekliyoruz şimdi. Buradan bakıp direk Bülent hocaya yolluyorlar mı yoksa alerji için yeniden mi randevu veriyorlar

Ek gıda konusunda çok kafanız karışması normal ben şunu söyleyeyim kızım 22 aylık, blw uyguladım şu an sen ben gibi oturup bizimle yemek yiyor gören herkes takdir ediyor 6 aylık olduğundan beri kendi yemesi için hep teşvik ettim artık meyvesini alıyorum ben ona yedirmekle hiç uğraşmıyorum çok rahat ediyorum hatta kaşık çatal bıçak kullanır (tabağında kalanları veriyorum ama ağzına çünkü hemen kalkayım oyuna gideyim derdinde doymadan kalkıyor). Ben yoğurt ile başlayıp sebzelerle devam ettim sonra meyve sonra kahvaltı sonra et tavuk balık

Bu arada bağırsak düğümlemesi olur korkusuyla rota aşısı yaptırmadım ama benim kızım bağırsak düğümlenmesi geçirdi Zaten kolikti hep kabız olurdu ve hep bağırsak enfeksiyonu geçirirdi sonunda düğümlenme oldu :/ ama ameliyat olmadan iyileşti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…