- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.701
Atak haftalarini takip etmiyorum. Her gun buyuyorlar. Okursam mutlaka birseyler ararim ve bulurum diye düşündüğüm için okumuyorumAtak haftalarında bebeklerinizin davranışlarında belirgin bir fark hissediyor nusunuz?
Gece uykusu düzene giren, her akşam 10 gibi uyuyan bebeğim, 4-5 gündür gece 1 den önce uyumaz oldu. Sanırım 12.hafta büyüme atağını yaşıyoruz.
Atak haftalarini takip etmiyorum. Her gun buyuyorlar. Okursam mutlaka birseyler ararim ve bulurum diye düşündüğüm için okumuyorum
Haftaya 4aylık olucaz,dun öğleden sonra hiç uyumadı,kucaktan hiç inmedi dogru duzgun emmedi,surekli mızmız,hep kucakta,gunduzleri kucakta uyuyor zaten,dun gece de yerıne yatıramadık,gece 3e kadar pişpişle uyudu,3de yerıne yatırdım 5 de uyandı,dogru duzgun de emmiyo,memede uyuyakalıyo,ama aç olsa uyanır herhalde değiş mi?bu sabah da 7de uyudu hala ıyuyo,uyandırsam mı acıkmış mıdır?bilemedim ne yapacagımı?Atak haftalarında bebeklerinizin davranışlarında belirgin bir fark hissediyor nusunuz?
Gece uykusu düzene giren, her akşam 10 gibi uyuyan bebeğim, 4-5 gündür gece 1 den önce uyumaz oldu. Sanırım 12.hafta büyüme atağını yaşıyoruz.
Göz muayenesini damlasız yaptılar benim kızıma Medipolde. Işıkla damarlara fln bakıldı sadeceBir kac seferdir kakasinda kan goruyordum nokta nokta. Bugun tahlil verdik. Gecmeyen gaz, kanli yesil sumuklu kaka sut urunleri alerjisinden supheleniyorum dedim, doktor da tahlil yapalim bakalim dedi. Cok ama cok acikli bir aglamasi var gozunden yaslar aka aka. Gaz ötesi birsey yanisanırm ondan. Tahlil sonucuna göre bana diyet verecekmis
3.ayda rutin goz muayenesi var dedi ama onu yaptırmadım. Belki sonuc almaya gidince yaptiririm belki de yaptirmamrop degil dedi gerçi ama yine de damla canını yakıyormuş
Aynen canım bizim de ışıkla bakıldı medikalpark ta. Her iki gözden de kırmızı ışık gelmesi gerekir bazen ikisinden veya birinden gelmeyebiliyor dedi. Zaten 6. Ayda detaylı göz muayenesi yapılacak dedi doktorumuz.Göz muayenesini damlasız yaptılar benim kızıma Medipolde. Işıkla damarlara fln bakıldı sadece
Tabikide uyandırma benim kizim 8 saat uyuyor dokunmuyorumHaftaya 4aylık olucaz,dun öğleden sonra hiç uyumadı,kucaktan hiç inmedi dogru duzgun emmedi,surekli mızmız,hep kucakta,gunduzleri kucakta uyuyor zaten,dun gece de yerıne yatıramadık,gece 3e kadar pişpişle uyudu,3de yerıne yatırdım 5 de uyandı,dogru duzgun de emmiyo,memede uyuyakalıyo,ama aç olsa uyanır herhalde değiş mi?bu sabah da 7de uyudu hala ıyuyo,uyandırsam mı acıkmış mıdır?bilemedim ne yapacagımı?
Ne guzel maşallah,memede uyuyakaldıgı için aç diye duşunuyorum,memeyi çekiştiriyo,uyuyup kalıyo,emdikten sonra sağdım 50cc süt cıktı,o zaman bişey emmiyo diye dusunuyorum,memeye de col duskun hep memede olsun istiyor,kilo alımı da sınırda çok hareketli,2gundur de gunduzleri uyumuyo,hemen akla aç mi sorusu geliyo belki de evham yapıyorumTabikide uyandırma benim kizim 8 saat uyuyor dokunmuyorum
Ben gece 60 cç mama veriyorum rahat rahat uyuyorNe guzel maşallah,memede uyuyakaldıgı için aç diye duşunuyorum,memeyi çekiştiriyo,uyuyup kalıyo,emdikten sonra sağdım 50cc süt cıktı,o zaman bişey emmiyo diye dusunuyorum,memeye de col duskun hep memede olsun istiyor,kilo alımı da sınırda çok hareketli,2gundur de gunduzleri uyumuyo,hemen akla aç mi sorusu geliyo belki de evham yapıyorum
Mamayı daha iyi uyusun dıye mi veriyosun yoksa dr tavsiyesi mi?Ben gece 60 cç mama veriyorum rahat rahat uyuyor
Çok haklısın canım aslında hepsi doğru o günler gelicek kendimize daha çok çeki düzen vericez ama işte hemen olsun istiyo insan bi de dışardan böyle tepkiler gelince insan üzülüyo ama benim de biraz biraz dikkat etmem lazım şöyle kızım 4 aya yaklaşşın başlıcam diyete azar azar esas tabi ek gıdaya başladıktan sonra
Kizlar oğlum 12 gündür ne fitille ne de zeytinyagiyla kaka yapmadi. Sabunun yaptirdigini duyan varmi kucuk bi parça fitil gibi veriliyomus emin olamadim vermekle bi fikri olan varmi.
Bi sorum daha vardr brows biberon kullananlar temizligini nasil yapiyosunuz. Gunde 1 kez kullandigim icin kaynar suya atiyodum ama artik kullanimini artiricam surekli su kaynatmak zor gibi geliyo
Canım sürekli kaynatmana gerek yok. Ben İlk kullanımda kaynattım. Sonraki kullanımlarda yıkıyorum içini suyla doldurup emziği de içine ters ten kapak gibi kapıyorum öyle bekletiyorum. Kullanmadan önceden ya hazır sudan ya kaynamış soğumuş sudan (ketıl da ya da demlikte kalmışsa) ya da hazırda kaynamış su varsa ondan geçirip kullanıyorum.Kizlar oğlum 12 gündür ne fitille ne de zeytinyagiyla kaka yapmadi. Sabunun yaptirdigini duyan varmi kucuk bi parça fitil gibi veriliyomus emin olamadim vermekle bi fikri olan varmi.
Bi sorum daha vardr brows biberon kullananlar temizligini nasil yapiyosunuz. Gunde 1 kez kullandigim icin kaynar suya atiyodum ama artik kullanimini artiricam surekli su kaynatmak zor gibi geliyo
Cok tesekkur ederim canim.InsAllah ya bi yapsa bayram edicezçok geçmiş olsun canım inşallah normale döner bir an önce
annemden hatırlıyorum hiç fitil kullanmadi kardesimde, sabunu kesip fitil gibi veriyodu kardesimde yapiyodu kakasını bi zararı da olmadı
Maşallah maşallah. Biz de hala gazlar nazlar tuzlar devam. Gece 3 ten sonra başlıyor ıkınmalar.sabaha kadar salla sallaTabikide uyandırma benim kizim 8 saat uyuyor dokunmuyorum
Tesekkur ederim canim.Canım sürekli kaynatmana gerek yok. Ben İlk kullanımda kaynattım. Sonraki kullanımlarda yıkıyorum içini suyla doldurup emziği de içine ters ten kapak gibi kapıyorum öyle bekletiyorum. Kullanmadan önceden ya hazır sudan ya kaynamış soğumuş sudan (ketıl da ya da demlikte kalmışsa) ya da hazırda kaynamış su varsa ondan geçirip kullanıyorum.
Biberon elimden düşerse ya da ağzı açık kalmışsa ve birinin ucuna dokunup dokunmadığından emin değilsem kaynatıyorum.
Cok tesekkur ederim canim.InsAllah ya bi yapsa bayram edicez
Bende eskilerden duymustum ama esim ozamanin sabunu daha dogaldi simdi kimyasal cok diye pek yanasmiyo aslinda bende 1 kere denemekten yanayim.
Aldirim bugun ozaman insAllah ise yarar. InsAllah canim ya hep boyle 10 gunde bir yapardi son 3 yapişi fitille oldu bu sefer fitilde fayda etmedi aslinca sanci yok gibi cunku huysuzluk yapmiyo uykusuda güzel zaman zaman ikiniyo sadece acaba yokmu diye dusunuyorum ama 12 gun nasil olmaz diyorumo da haklı ama aktardan doğal yeşil sabun da alabilirsiniz, doğal sabun satan dükkanlar bile var artık
inşallah geçer sıkıntısı yavrunun ya
kullanmamaya özen gösteriyorum. Zaten o yüzden içini su doldurup bekletiyorum.Tesekkur ederim canim.
Peki deterjan yada herhangi bisey kullaniyomusun. Onceki sutlerim yagli tek basina kaynar su yagini temizlemiyo. Kaynattigim icin önce bulasik deterjaniyla yıkıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?