• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
İyi akşamlar arkadaşlar ilk doğumum sezeryan şimdi normal olsun istedim ama doktor çok korkuttu gerek yok bebeğine kendini de riske atarsın dedi illa istersen sana bir yazı imzalatiriz dedi dedi de dedi kilisteyim ve devlet hastanesinden başka hastane yok ne yapacağımı şaşırdım :işsiz:
Ilki ile arası kaç yıl. Benim 18 ay . Ben de istiyorum . Hayırlısı ;)

Canim hayirla yavrunu kucagina al insallah. Insan dogum öncesi heycan stres kaygi korku hepsini ayni anda yasiyor ama kucagina aldiktan sonra her biri ucup gidiyor. Yalniz doydu mu, gogusum yara mi oldu sicradi mi nefes aldi mi gibi telaslara kapilinca da o heycani sevinci yasamayi unutuyor.

Biz de birkac gundur yavrumun hizli hizli nefes alip vermesinden endiselenizyoruz ozellikle uyurken her 10 saniyede bi nefes almasi hizlaniyor hastaneye gittik evvelsi gün genc bi doktor vardi belli pek tecrubesi yok normal olabilir nefes almasini ogreniyor dedi ama yine de hafta ici doktorunuza bi gosterin dedi. İns yarin doktordan onemsiz birsey oldugunu ogrenip rahatlariz.
Teşekkürler bu guzel bilgileriniz için aynı şeyleri yaşayacağım kesin doğru dediniz tecrübelerini bende göze alacagım inşallah:)

Canim hayirla yavrunu kucagina al insallah. Insan dogum öncesi heycan stres kaygi korku hepsini ayni anda yasiyor ama kucagina aldiktan sonra her biri ucup gidiyor. Yalniz doydu mu, gogusum yara mi oldu sicradi mi nefes aldi mi gibi telaslara kapilinca da o heycani sevinci yasamayi unutuyor.

Biz de birkac gundur yavrumun hizli hizli nefes alip vermesinden endiselenizyoruz ozellikle uyurken her 10 saniyede bi nefes almasi hizlaniyor hastaneye gittik evvelsi gün genc bi doktor vardi belli pek tecrubesi yok normal olabilir nefes almasini ogreniyor dedi ama yine de hafta ici doktorunuza bi gosterin dedi. İns yarin doktordan onemsiz birsey oldugunu ogrenip rahatlariz.
Canim şimdiye kadar dikkatimi cekmemisti ama sen yazdiktan sonra ayni seyi ben de farkettim. Bilgi temin ettiğinde paylasirsan sevinirim

Normal dogum yapmis annelere bi sorum olacak benim dogum baslamadan onceki gun nasil hissediyordunuz karninizdaki kasilmalar sıklasmismiydi. Alt kisimda baski hissediyormuydunuz deneyimlerinizi paylasabilirmisiniz. Her kadinin ki farkli tabi ki ama bir fikrimiz olsun yine de normal dogumu bekleyen bizler icin
Doğum yapmadan önceki akşam tansiyon yüksekliği sebebiyle hastanedeydim hiç bi belirti yoktu nst çekildi bi sancıda çıkmadı doğum yapacağım gün aşşaya baskı çok hissettim akşama doğru dahada çok oldu ama ben hastaneye epeyce bi süre gitmedim sancılar 5 dakkada 1 e düştü o zmn gittim

Evet bunları ben de merak ediyorum. Bir de nisan ve su gelmeden doğuma giden var mı acep. Yani belirti sadece sancı olan
Ben sancıyla gittim çatı muayenesinden sonra akıntıyla beraber hafif kanda geliyodu o nişanmış aklıma geldi ama çatı muayenesinde kan gelir dien duymuştum ondan ciddiye almadım nişan geldikten 3 gün sonra sancıyla gittim doğum oldu 2. Gebeliğimde de nişan geldikten 3 gün sonra doğum başladı

kizlar goguslerim 3. gunu kanamaya yarilmaya basladi drvamli cremliyorum havalandiriyorum ama yok ciz ciz ediyor birde cok sicaklar hala sutum gelmedi sari su geliyor be yapbilirim bir fikriniz varmi cok aciyor ya pes edip hazir mama vermekten korkuyorum

kizlar goguslerim 3. gunu kanamaya yarilmaya basladi drvamli cremliyorum havalandiriyorum ama yok ciz ciz ediyor birde cok sicaklar hala sutum gelmedi sari su geliyor be yapbilirim bir fikriniz varmi cok aciyor ya pes edip hazir mama vermekten korkuyorum
Ben sık sık yıkayıp kremliidum. Bir de elektrikli pompa ile saridan beyaza geçene kadar çektirirdim. Beyaz süt gelince bakıp bakıp mutlu oluodum. Onu da yavruma şırınga ile veruodum. Meme arasına sıkıstirp. Ben de senin dusundigunu dusunmustum ama sakın yapma . Emzirmek göğüsler alınca büyük kolaylık. Mama hazUrla et herzaman çok zor

Ben sık sık yıkayıp kremliidum. Bir de elektrikli pompa ile saridan beyaza geçene kadar çektirirdim. Beyaz süt gelince bakıp bakıp mutlu oluodum. Onu da yavruma şırınga ile veruodum. Meme arasına sıkıstirp. Ben de senin dusundigunu dusunmustum ama sakın yapma . Emzirmek göğüsler alınca büyük kolaylık. Mama hazUrla et herzaman çok zor
O sari su dediginiz agiz sutu en yararli olan sut sakin 1 damlasini bile bosa harcamayin o sutun

Evet canım yanlış hatırlamıyorsam suyu patlatıp öyle verdiler suni sancıyı. Açıklığı sürekli kontrol edemeyiz bebeğin başı mikrop kapar dediler
Bana suni sancıyı verdikten sonra tam patlatcakken kendisi patladı ama donra zaten daha çok arttı sancılar ilk defa önce suyu patlatmayı duydum

Bebeğin memeyi tam kavramayışından oluyor. Ben de dün gece acele ile sadece ucunu vermişim geceden beri sızlıyor verdiğim göğsüm. Eğer bebek sadece ucunu aldıysa kahverengi bölüm açık duruyorsa nazikçe ağzından çıkar memeyi tüm kahverengiyi almasını sağla. Naçizane fikrim..

Benim 44 saat oldu doğum yapalı. Kan geliyor malesef. Aglaya aglaya emziriyorum. Lansinoh falan asla işe yaramadi. Kudret nari surdum ve hic kapatmadim ustunu, öylece açık yatıyorum. Inan 1 saate fark etti. Benim de dün seffaf su geliyordu, bebek emdikce sarı süt geliyor artık. Malesef 3 kez mama verildi, hic emmemişti ilk gün. Humana ve incir kompostosu yiyorum bence fark etti. Bi de sargi bezini sicak suya batirip gogus uclarina degil, gogsun ustune kapatiyorum, biraz ılık olsun süt gelsin diye. Ne yap et kudret nari bul 1 saate inanilmaz fark etti. Ped vs bisey koyma benim cok tahris oldu.

44 saatte 230 gram kayıp normal mi :( 2860 su an kilosu :(

Benim 44 saat oldu doğum yapalı. Kan geliyor malesef. Aglaya aglaya emziriyorum. Lansinoh falan asla işe yaramadi. Kudret nari surdum ve hic kapatmadim ustunu, öylece açık yatıyorum. Inan 1 saate fark etti. Benim de dün seffaf su geliyordu, bebek emdikce sarı süt geliyor artık. Malesef 3 kez mama verildi, hic emmemişti ilk gün. Humana ve incir kompostosu yiyorum bence fark etti. Bi de sargi bezini sicak suya batirip gogus uclarina degil, gogsun ustune kapatiyorum, biraz ılık olsun süt gelsin diye. Ne yap et kudret nari bul 1 saate inanilmaz fark etti. Ped vs bisey koyma benim cok tahris oldu.

44 saatte 230 gram kayıp normal mi :KK43: 2860 su an kilosu :KK43:
Normal ilk bir hafta da vermeye devam edebilir aslında kilo vermiyor ödem gidiyor sadece bir hafta sonra kilo almaya başlayacak bu dönem zor olacak ama 1 saat ara ile emzirmeye çalışmalısın sonra düzen oturuyor zaten

Bu arada lansinoh sürdükten sonra da meme ucunu açıkta bırakıp kurumasını beklemek gerekiyor bu şekilde işe yarıyor benim ilk bir hafta acıdı sürekli
Dikkat ettim sık sık krem sürüp göğüsümü bi kaç dakika açık bıraktım öyle öyle geçti şimdi hiç bişey kullanmıyorum artık

44 saatte 230 gram kayıp normal mi :KK43: 2860 su an kilosu :KK43:
Annem hep bebek ilk şiş doğar yüzü gözü. Onun 200 300 gramını verir doğunca der. Endişelenme bence canım

Back