2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben de Doğum hikayemi paylaşayım sizinle..
Bebeğimin normal Doğum zamanı 18 kasımdı ama doktorum her şey yolunda gittiği için 41 i bekleyelim demişti iki hafta önce. Cumartesi kontrole gittiğimde beklemek istemediğimi zaten suni sancı vereceği için bi hafta daha beklemeyelim dedim. Ama hala kararsızdım sezaryen mi olsa diye çünkü korkuyordum.
Pazar sabaha karşı 5.30 da tuvalete gittim yaptım tuvaletim bi pis koktu burnuma ilk defa yatağa döndüm. Döner dönmez suyum geldi ama öyle böyle bi su değil. Durmadan akıyor. Annemi eşimi uyandırdım bu arada su durmadan aktı altıma bir şey giymeyi bekledim dinsede. Sonra doktorumu Aradım hastane 40 dk evimize. Gelin yatışınızı yapın dedi.
Ne olur ne olmaz diye önce yakındaki devletin aciline gittik gitmez olaydım. Doğum vardı iki tane de ebe. Yüzüme bile bakmadılar. Direk çıkıp hastaneye geldim. Saat 7 civarı ebe açıklığıma baktı 2cm dedi. Belki bilirsiniz Meryem ana otu diyorlar ondan vermişti bir arkadaşım Doğuma giderken suya koy rahmin kolay açılır diye. Hemen onu suya koydurdum anneme. Sancılarda başladı bu arada direk beş dk da bir olarak başladı. 10 saniye felan sürüyordu. Ben hep epidurali düşünüyordum. Doktorum geldi 8 gibi epidural istediğimi söyledim. Akşama doğru Doğum olur bu açıklıkla dedi. Epidural ekibi geldi saat 9.30 gibi yapıldı hiçbir şey hissetmedim yapılırken. Ama anında sancı hissim minimale indi. En son saat 7de açılmam 2 cm di. Epidural ekibi çıktı 10a doğru ebe açılmana bakayım dedi 6 cm olmuştu 2.5 saatte. Daha sonra sancı hissetmedim ebe saat 11.50 de tekrar bakayım dedi tam açıklık gelmişti Doğuma alındım. Epiduralin bana olumsuz tarafı sancıyı hissetmediğim için ıkınma tarafı oldu. Eğer güzel ıkınabilseydim tek ıkınmada kesisiz Doğum yapabilirmişim ama olmadı. 40 dk sonra bebeğimi kucağıma aldım şükürler olsun. O an dünyanın her şeyine bedel. Dikiş kısmı doğumdan daha uzun sürdü malesef dikişler çok dağınık oldu dedi ebe ıkınmadığın için. Bebek düzgün ıkınmayınca kanalda ilerlemiyormuş o da mecburen fazla kesik attı bebek oksijensiz kalmasın diye. Neyse eşin düşmesi dikiş derken Bebeğim kucağımda yürüyerek çıktım doğumhaneden odama. 5.30 da suyla başlayan serüven 12.33 de oğlumun doğumuyla bitti.
Daha sonra bebeğimi emzirmeye çalıştım ama olmadı sütüm gelmedi bebek de sürekli uyuyordu emsin diye uyandıryorduk memeyi alınca direk uyuyordu. Akşama doğru yenidoğan hemşiresi geldi durumu anlattık bebeği götürdü mama vermeye çalışayım çok aç kalmış diye. Daha sonra bebeğin mamayı da kustuğunu söyledi. Sabaha kadar müşaade altında tutacağız dedi yoğumbakımda. Bebeğim yenidoğan yoğun bakımına gitti. Daha sonra midesi yıkandı yavrumun hortumla beslenmeye başladı. Sabah doktor kontrol etti dört beş gün yoğunbakımda kalacak kendini toparlasın beslensin dedi. Biz de taburcu olduk oğlumu bırakıp geldim daha doyamadan sevemeden
Bizim hikayemiz de böyle. Şimdi aklım hep onda dünden beri sayılı lokma yedim belki bi saat uyudum aklım hep onda. Sütüm de gelmedi sağmaya çalışıyorum ona götüreyim diye ama ne yaptıysam gelmiyor. Buna da şükür diyorum. Allah herkesin evladını bağışlasın. Beni de oğluma kavuştursun sağsalim.. dualarınızı bekliyorum. Biraz uzun oldu affedin içimi dökmeye ihtiyacım varmış..
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün. İnşallah bir an önce çıkar oğlun. Peki beslenemediği için mi aldılar yoğun bakıma sadece? Böyle bi sebepten dolayı almaları tuhaf geldi bana. O iyi olsun da gerisi önemli değil sıkma canını.

Canim geçen hafta Salı olmuştum. İlk doğumuMDA da hafif bi siskinlik vardı geçti bunda sanki daha çok baya bi tombik görüntü bar. Ha o sisligin üstünde de asıl göbeğim var onun da baskısı vardır belki
Bugün baya belirgin oldu bu sislik kafaka takıldı iltihap vs olur mu diye
Bende 15 gun omce seEryan oldum doktor iltihap falan akarsa gel demişti şişlik olunca benim de kafama takılmıştı

Sezeryan olan arkadaşlar.. Dikiş yerimin üstünde siskinlik var. Sizde de var mı bu durum normal mi bilemedim

Ayni soruyu ben soracaktım canum benim hafif siskinlik var dikiş yerinin üstünde senin kaç gün oldu seEryan olalı acaba ne zaman dikişler iyilesir ki

Kizlar sislik normal benim agrili sislik vardi surekli masaj yaptim. 25 gun oldu ne iz kaldi ne baska bisi geciyor yani merak etmeyim sadece sislik olan alanda kizariklik akinti vs olmamasina dikkat edin
Lafın gelişi dikiş diyorsunuz di mi? Sezeryanda dikiş kullanılmıyor artık diye biliyorum
Benim yapistirma oldu ama onda bile dikis var basinda ve sonunda ama kendiliginden dustu

benkide yapistrma bandaj falan hc bsy yok ack ince bi cizginbello belirsz.. bu konulmstu ama kizlar 1 gun sonra sezerYen korsesi mi takmam gerekiyo normal dogma sartlandgm icn korse normal almstm birde takmzsak nolur... bizlar catu muayenesi yapilmadn korse almayn bnm catimda darms

benkide yapistrma bandaj falan hc bsy yok ack ince bi cizginbello belirsz.. bu konulmstu ama kizlar 1 gun sonra sezerYen korsesi mi takmam gerekiyo normal dogma sartlandgm icn korse normal almstm birde takmzsak nolur... bizlar catu muayenesi yapilmadn korse almayn bnm catimda darms
canım tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün Sağlıklı hayırlı bir evlat oldun inşallah
Aynen benim sezaryen yerimde belli belirsiz incecik çizgi var
Korseyi ben korse kilot olarak aldım sezaryen korsesi olarak değil ilk doğumumda Doğumun ertesi günü giymiştim bu doğumum da 3. Gün giydim ameliyat zor olduğu için dikiş yerlerim çok ağrıyordu
Birde yüksek bel külot kullanıyorum korseyi üzerine giymek daha kolay oluyor
bir garip oblomov bir garip oblomov canım aslında yapıştırmada hiç dikiş olmuyor iki uçta bile sende niye var acaba ilk kez duydum estetik dikişte sadece iki uçta dikiş ipleri oluyor

J janav canım tebrik ederim hayırlı sağlıklı bir evlat olsun inşallah Allah analı babalı büyütsün
Çok şükür sağlıklı bir şekilde doğmuş yavrun bi kaç güne de alırsın kollarına Allah başka sıkıntı vermesin
Süt içinde ısrarcı olman lazım öyle bi iki günde süt çok gelmez zaten benim göğüsümü sıkıp bakmıştı bebek hemşiresi bi Damla anca geldi iyi geliyor dedi ben mama verelim dedikçe ısrarla vermediler iki üç gün öyle damla damla geldi sonra artmaya başladı o yüzden sütüm Yok demeyin bol bol su kalitesini artırmak içinde bolca protein tüketmelisin
Bebeğinle bol sütlü gazsız günler dilerim :KK200:

Ben haftasonu meşhur bir çorapçı mağazasından toparlayan şort korse aldım. Normal korse gibi değil çok rahat, kalın opak çorap gibi kumaşı, göğüs altından başlıyor, epey sarıp sarmalayıp hem ince gösteriyor hem toparlıyor hem de gün boyu üzerimde ve rahatsız etmiyor ama uzun vadede etkisi ne olur bilemen tabii. Çok büyük deformasyonlar yoksa zaten diyet ve sporla zamanla vücut topluyor, ben ilk doğumdan sonra takmamıştım, 30 kilo almıştım ama verince göbek falan kalmamıştı, bunda sırf estetik amaçla aldım, gidip gelip aynada kendime baktıkça biraz toparlanayım daha ince gözükeyim diye.

Günaydin kizlar, bugun 40 + 4 olarak sabah regl agrim gibi hafif agrim vardi, wcye gittigimde nisanim geldi.. yani sanirim nisandi, soylemesi ayiptir kanli bir seydi.. kan gormek cok iyi gelmedi gerci daha once de düsük yaptigim icin onu hatirladim nedense:( simdi uzandim bebisin hareketlerini takip etcem..

Günaydin kizlar, bugun 40 + 4 olarak sabah regl agrim gibi hafif agrim vardi, wcye gittigimde nisanim geldi.. yani sanirim nisandi, soylemesi ayiptir kanli bir seydi.. kan gormek cok iyi gelmedi gerci daha once de düsük yaptigim icin onu hatirladim nedense:KK43: simdi uzandim bebisin hareketlerini takip etcem..
Doktorunuzu falanmı arasanız acba

Geçmiş olsun canım. Tez vakitte kavuşursun inşallah

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün. İnşallah bir an önce çıkar oğlun. Peki beslenemediği için mi aldılar yoğun bakıma sadece? Böyle bi sebepten dolayı almaları tuhaf geldi bana. O iyi olsun da gerisi önemli değil sıkma canını.

J janav canım tebrik ederim hayırlı sağlıklı bir evlat olsun inşallah Allah analı babalı büyütsün
Çok şükür sağlıklı bir şekilde doğmuş yavrun bi kaç güne de alırsın kollarına Allah başka sıkıntı vermesin
Süt içinde ısrarcı olman lazım öyle bi iki günde süt çok gelmez zaten benim göğüsümü sıkıp bakmıştı bebek hemşiresi bi Damla anca geldi iyi geliyor dedi ben mama verelim dedikçe ısrarla vermediler iki üç gün öyle damla damla geldi sonra artmaya başladı o yüzden sütüm Yok demeyin bol bol su kalitesini artırmak içinde bolca protein tüketmelisin
Bebeğinle bol sütlü gazsız günler dilerim :KK200:

Çok teşekkür ederim kızlar hepinizden Allah razı olsun. Yoğunbakımda dün gördük bebeğimi. Başındaki hemşiresi sizin bebeğiniz riskli sınıfta değil sadece beslenme sorunu yaşıyor kendi kendine nefes alabiliyor oksijene bağlı değil dedi. İyi gözüküyordu bebeğim hortum vardı ağzında. Yine de doktor ne zaman çıkacağına dair bilgi vermedi. Dualarınızı bekliyorum

Kizlar hayirli gunler bende dogum yaptim sukur. Gece 4.30 da normal dogum oldu. Sancimi ewde cektim hastaneye gelir gelmez doguma aldilar. 10 dk dr gelmesini bekledim. Sukur yarim saat icinde ogluma kavustum darisi tum bekleyenlerin basina insallah hic korkmayin normal dogumdan Rabbim kolayligini veriyor.
saglikla büyütün bebisi.. darisi biz kalanlarin basina..:dua::dua:

Back