Kuvoz ve yoğun bakım arasında ne fark var? Malum bizim oğluşcuk epey küçük

son 3 haftadır hic kilo almadi desek yanlış olmaz. Ctesi kontrol var yine kilo almadiysa daha fazla içerde tutmanın anlamı yok. Zaten ctesi 38.hafta olacak. Ama 2 buçuk kilonun altında bekliyoruz.
Sorum şu ki, benim hastanemde bebek yoğun bakımı yok. Arabayla 15 dk mesafede benim hastanemin başka bir şubesinde var. Acil durumlarda kuvoz ambulansla oraya gönderiyorlarmış bebekleri. Acaba direk doğumu orada mı yapsam diye düşünüyorum. Hem istanbul hali, yol uzar mı, vakit kaybeder miyiz diye düşünüyorum. Hem de, bebegimle aynı hastanede olmak daha mı iyi olur? Tabii 9 aydır memnun olduğum doktorumdan vazgeçmiş olacağım

Bir de, doktorum sadece düşük kilonun bir yoğun bakım sebebi olmadığını söylüyor. Yani 2 kilo doğan bebekte de, 4 kilo doğan bebekte de eğer solunum sıkıntısı varsa yogun bakima alinir, kilosu azsa ama bir problemi yoksa alınmaz diyor. Doktoruma göre de, bebeğin şu an görünen bir problemi yok, düşük kilo dışında. Düşük kilo da yoğun bakım sebebi değildir diyor. Of galiba hep ayni cümleleri tekrar ediyorum. Doktorum çok olumlu bir kadın. Ama bebek doğduktan sonra işi bitecek, nasıl bir çocuk doktoruyla karşı karşıya olacağımızı da bilmiyoruz. Yoğun bakımı olan bir hastane doğum için daha mı uygun olur