2017 Aralık Anneleri

Sen yine progestan alsaydin tatlim

Dayanabiliyor olsanız bile tutmanız tavsiye edilmiyor. Uzun süren açlıklarda anne karnındaki bebekte epigenetik değişim gözlemlenmiş. Yani anne aç kaldığında bebeğe dışarıda kıtlık var yemek az, kendini ona göre ayarla mesajı gidiyor ve bebeğin genlerinde küçük değişimler oluyor. Bu değişimler bebeği kıtlığa karşı korumaya yönelik, örneğin bebek doğduktan sonra hayatı boyunca yağ tutmaya yani obeziteye yatkın bir birey oluyor. Şeker hastalığına yakalanma oranı artıyor.
Kısacası gebelik esnasında bir sorun yaşamasanız bile bebeğinize uzun vadede zarar veriyorsunuz.
Şu an bizim en büyük görevimiz onları korumak, beslemek. Oruç konusunda zaten hamileye emzirene izin verilmiş hiç vicdan yapmanıza gerek yok. Siz dayandığınızı sanırsınız ama içten içe bebecik zarar görür.
İşyeri gebelik izni verince illede işe gidicem, vicdanım rahat değil demeyiz değil mi? Ee burda Allah katından izinlisiniz, içiniz rahat olsun :)

Aslinda kisinin bunyesiyle alakali. Ben tutamam mesela.
Zaten gun icinde tansiyonum da düşüyor.
Ama sen kendinden eminsen doktoruna sor tut derse tut canim.
Doktora sormayı unuttum. Da. Zaten 30 gun tut no problem dese de ben de o potansiyel yok. Oğlum çok hareketli . 7 de baslio onla mesaimiz. Bi de okula gidİom falann . Öğrenci yok ders yok ama yine de hazırlan çik yoruyor

Ayy canım ne güzel aciklamissin çok teşekkür ederim. Çok doğru her sözüne katılıyorum. 1 2 günden bişi olmaz inşallah. Niyet ettim bakalım. Umarım rahat gcer. Bigün tutup bigün tutmam eğer yarın kolay olursa. Bebem de inşallah etkilenmez. Ogluş um da emiyor . Ona hiç kıyamam . Yarın yani bugün bakalım napcem

Kızlar MaşAllah oku oku bitmedi benim gözler gittibende bebişimi atıcam yorum yapın bakalım ne merak ediyorum

11+4de poz verdiyim fotoğrafım hadi yorum yapın banada teyzeler

Eklentiler

• 20170530_081120-1.jpg
    79 KB · Görüntüleme: 99
  • 20170530_080918-1.jpg
    73,8 KB · Görüntüleme: 100
Canım allah kabul etsin inşallah çok zorlanmazsin. Ben de çok istiyorum ama tutamayacağıma eminim her yarım saatte bir bişeyler yemezsem midem error veriyor malesef. Tutabilenlerinkini allah kabul etsin inşallah

Ben de aynen bu durumdayım...
Aynen katılıyorum. Vicdan rahatlatacağım diye bebeğe zarar vermek çok gereksiz... Bilimsel olarak zararları açıklanıyor ki zaten dinen de bir mecburiyet Yok.

Valla bebeğin başını sonunu zor anlıyorum , siz şakır şakır cinsiyet söylüyorsunuz. 11. Haftada dr söylemedi bana. Haftaya 15. Haftam herhalde söyler artık...

Nub meselesini ben de anlamadım nub neresi onu bile çözemedim:))
Bende hala görebilmiş değilim nubu
Cinsel organlarının oluştuğu bölgeye deniyor benim çözdüğüm kadarıyla..2 paralel çizgi varsa kız..Çıkıntı yukarı doğruysa erkek diye yorumluyorlar..Anladıklarım bukadar:))
Sağol cnm ama hala usgde anlayamıyorum

Nar,kiraz ,cilekte zararlimis
hepsini yiyorum ya nar hariç cok değil ama 3-4 tane yerim yani günde cok meyve yıyemem zaten normalde de Bişi olmaz o kdrdan

11+4de poz verdiyim fotoğrafım hadi yorum yapın banada teyzeler
Ben hic anlanıyorum cnm
Doktor usgde bizim alttan da görüntü çekti orda anladık zaten yandan hiç Bişi belli olmuyor ki
Bu resimde popodan cektş bacaklar da acık olunca direk Her sey ortada işte:)))

Eklentiler

• image.jpeg
    32,5 KB · Görüntüleme: 85
Ben bu hurma , meyve, ve otların yenilip yenmeyeceğini doktora sormuştum. Bir tek adaçayı hakkında olumsuz konuştu. Onun dışında herşeyi normal miktarda yiyebilirsin dedi. Hurmanın rahimi açıp doğumu kolaylaştırdığı biliniyor ama günde 1 porsiyon (3-4 tane ) yenilince birşey yapacağını sanmıyorum. Ya da belki riskli gebeliklerde tetikleyici faktör olabilir .

M Mucizem2017 cnmmm banada yorum yapın çatladım sabahtan beri yazmadınız amuda kalkmış bizimki doktor öyle dedi :)
Baktım canım ama seninki direk senin karnında yürümeye başlamış:)) Uzak bi çekim, ben hiçbişey göremedim bu şekilde..Bugün 11:00 de 2li test için gideceğim, bana dua edermisiniz canım..

Bukadar güzel açıklanabilirdi..Ağzına sağlık canım..İçimizdeki Allahın bize emaneti..Şuanki en büyük görevimiz onu en iyi şekilde besleyip sağlıklı olması için elimizden geleni yapmak..Oruç sonra kaza olarak tutulabilir ama bebeğe verebileceğimiz zararların geri dönüşü yok..Hem dayanamadığın noktada bozmak zorunda kalmak daha riskli bence..Kefaret orucuna girebilir..Bu riski almayı doğru bulmuyorum ben kendi adıma..

ben de dün gittim doktora. haftalardır sudan bile öğürüyordum. doğru düzgün beslenemedim söyledim aklıma takılanları. merak etme ilk aylarda bebek senden alır. bu durumda sen kendini besleyememişsin dedi :)sezaryen yerimin sağ tarafında hafif bi iğne batması gibii çekilme gibi bişey hissediyorum. önceki sezaryenden kalma yapışıklık varsa ondandır sorun olacak bir durum değil dedi. haftaya çarşamba ikili tarama için çağırdı.
benim kızım da 5 yaşında ve zaten onun isteğiyle kardeş fikri oldu bizde. birkaç hafta önce söyledik sevindi. dün de dr sonrası ultrason kağıdını gösterdim çok mutlu :) rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguları

Günaydin herkese
Baktım canım ama seninki direk senin karnında yürümeye başlamış:)) Uzak bi çekim, ben hiçbişey göremedim bu şekilde..Bugün 11:00 de 2li test için gideceğim, bana dua edermisiniz canım..
Güzel haberlerle gelirsin insallah canım.

Ayy MaşAllah çok tatlıı ya :)

Güzel haberlerle yüzün gülerek gelirsin inşallah

günaydın. benimde eğilip kalkarken belimin bir noktasında batma oluyor. ben önemsemedim ama devamli ağrı olursa mı önemli acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…