2017 Aralık Anneleri

Kirazdamı zararlıymış??? Öyle bişey duymadım ben..Tam tersi başağrısına iyi geliyor diye okudum..

Aynen cnm güçlü bir c vitamini ve enfeksiyon soğuk algınlığına faydalıymış hamileyken ayrıca içersindekş bir hormon hamilelikte rahat uyumaya yardımcı oluyormuş

Cilek dogumsal sorunlara yol aciyormus.narda kanı sulandırdığı için bide kasılmalara sebep olduğu için düşük riskini arttırıyormuş..ilk 3 ay asla Yemegin diyordu.Az yiyin nolur nolmaz abartmayin.Ben yedim bi sey olmadi diyende var her Anne ve Bebek Bir degil ne kaldiki bebegimize kavusmamiza yemesekte olur.

Ya ben narı duydum da kiraz ve çileği ilk kez duyuyorum. Çilek ilk zamanlar yedim kiraz da son bi iki gündür yiyorum inşallah bişey olmamıştır. Rabbim korusun bebeklerimizi

Ya ben narı duydum da kiraz ve çileği ilk kez duyuyorum. Çilek ilk zamanlar yedim kiraz da son bi iki gündür yiyorum inşallah bişey olmamıştır. Rabbim korusun bebeklerimizi
Yeyin Ama abrtmamak lazim asiri tüketmemek lazim bi oturusta Bir iki Kilo yemeyin tadimlik yeyin sadece

Kizlar bugün resmen uyuz olmuş gibi kaşınıyorym 10. Haftadayım sizlerde varmı kaşıntı

Kızlaar,belim çok ağrıyor,belimden totomun sol tarafına doğru iniyo,ve bacağma vuruyo olur demi böle şeyler bi sıkıntı yoktur? En son 2 hafta önce gittim doktora,hep aklımda içerde herşey yolunda mı diye,bidaa ki randevu da bu cuma değil haftaya cuma,doktora hep bişiler soruyom,geliyim mi diyom,hep gelme diyo:) evhamlıymışım da birazcık:)

Çilek zararlı degil aksine hamilelikte cok faydalı
Hamilelikte çilek aşermek sık karşılaşılan bir durumdur, yazın yahut kışın, her an canınız çilek çekebilir. Çileğe aşeren anneler dikkat! hamilelikte çilek yemek faydalı

Hamilelikte çilek aşermek sık karşılaşılan bir durumdur, yazın yahut kışın, her an canınız çilek çekebilir. Çileğe aşeren anneler dikkat! hamilelikte çilek yemek faydalı mı? makalemizde gebelikte çilek tüketimi hakkında bilgiler verdik.

Çilek,manganez, folat, C vitamini gibi çeşitli vitamin ve mineraller açısından harika bir kaynaktır.

Bu muhteşem meyveyi gebelikte tüketmek hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için oldukça yararlıdır.

Hamilelikte çilek yemenin faydaları
  1. Çilek lif açısından zengin içeriğiyle uzun süre tok durmanızı sağlar, böylece gebelikte kilo kontrolü sağlar, hamileliğinizde gereksiz kilo alımını önler.
  2. C vitamini açısından mükemmel bir kaynaktır, kan basıncını düşürür, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gereklidir, ve gebelikte maküler dejenerasyon gibi hastalıkların gelişimini önler.
  3. Annenin ve fetüsün sağlığı için gerekli fitokimyasallar içerir.
  4. Manganez içeriği ile serbest radikallerle ve hamilelikteki oksidatif strese karşı savaşır, anti-inflamatuar özelliğe sahiptir, aynı zamanda gebelik sırasında oluşan hücresel inflamasyonu azaltır.
  5. Manganez ayrıca fetusun kemik oluşumuna yardımcıdır, hamilelerin kemik yapısının korunmasında önemli rol oynar.
  6. Potasyum, K vitamini ve magnezyum gibi gebelik sırasında kemik sağlığını korumada görevli önemli vitaminler içerir.
  7. Çilek, hamilelik sırasında karşılaşabileceğiniz, gut ve eklem ağrıları gibi sorunlardan kurtulmanızı sağlayan, anti-oksidan ve detoxifier deposudur.
  8. Beynin düzgün çalışması sağlayan ve yeni doğanların sinir sistemi için gerekli olan iyot bakımından zengindir.
  9. Çilekte bulunan potasyum ve manganez hamilelikte meydana gelen yüksek kan basıncını düşürmekte etklidir.
  10. Çilek, B vitamini özleriyle kalp kaslarını güçlendirir, gebe kadınlarının kalplerinin düzgün çalışmasına yardımcı olur.
  11. Folat bakımından zengin içeriğiyle, yeni doğanda oluşabilecek doğum kusurlarını önler.
Hamilelikte çilek zararlı mı?
Çileklerin üzerinde kalan pestisit ve diğer kimyasal atıklar, yeni doğan bebeklerde doğum kusuru riskini artırabilir, bu nedenle organik, ilaçsız çilek tüketmenizi tavsiye ederiz.

Çilek, anne adayında alerjiye neden olup aşağıdaki rahatsızlıklara yol açabilir.

İşte o hastalıklar;

• Cilt döküntüleri
  • Egzama
  • İshal
  • Karın krampları
  • Solunum problemleri
  • Dudaklarda ve ağız boşluğunda şişme
  • Mide bulantısı ve kusma

Buda kirazın faydaları :
Hamilelikte kiraz yemek faydaları ve zararları makalemizde gebelikte bu meyvenin tüketiminin sağlığımıza etkilerinden bahsettik.

Kiraz yaz aylarının en sevilen meyvelerindendir. Hamilelikte kiraz yemek faydaları ve zararları makalemizde gebelikte bu meyvenin tüketiminin sağlığımıza etkilerinden bahsettik.

Hamilelikte, soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlarla mücadele etmek için yeterli miktarda C vitamini almanız gerekir. Kiraz ise C vitamininin en önemli kaynaklarındandır. Hamile kadınların günlük C vitamini ihtiyacı 85 mg'dır. Kiraz ise yüksek C vitamini muhtevasıyla bu ihtiyacın önemli bir kısmını sağlıklı bir şekilde karşılamanızı sağlar.

Fetüs büyüdükçe anne adayında uykuya dalmakta zorlanma, uykusuzluk gibi sorunlar baş gösterir. Kiraz ise uykuya neden olan melatonin hormonu içerir. Uzmanlar melatoninin anti-stres uyaran özelliği sayesinde iyi bir gece uyku almanıza yardımcı olduğunu bildiriyorlar. Güçlü bir antioksidan hormonu olan Melatonin yeni hücre oluşumunu da teşvik etmekte önemli rol oynar.

Antosiyaninler kiraza rengini veren kimyasal bileşiklerdir. Antosiyanlar, antioksidan flavonoid olarak vücudunuzu çevresel toksinlerin zararlarından ve serbest radikallerden korur. Bağışıklığı güçlendirirek fetüsün sağlıklı bir şekilde gelişimini sağlar. Yapılan son bilimsel çalışmalara göre kirazda bulunan kiraza kırmızı pigment veren antosiyanların gebelikteki eklem ağrısını ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı oluyor.

Bende hurmayı ve kirazi yiyorum, bı zararı olduğunuda düşünmüyorum. Hurma için bir çok yerde doğumu kolaylaştırdığını yazıyor ama yemeyin demiyor. Yani tam bı açıklamasi yok, ki etrafımda hamilelik boyunca hurma yiyenler var. Herşeyin fazlası zarar diyerek bı kaç taneden birşey olmaz düşüncesindeyim.

Nub'u soranlar olmuş örnek resim atıyorum daha iyi anlaşılır diye. Bide bı arkadasimizin yazdığı gibi doktorun o aciyi net yakalarsa daha belli oluyor.

İyi akşamlar kızlar gündemden geri kalmışım ya bulantı halsizlik iş güç hiç halim kalmıyor benim ya birde gecmeyen gaz problemi pazartesi tekrar sorucam doktoruma ne yapabiliriz bu gaza diye.

erkek bebiş iyi sergilemiş maşallah.Benimki hiç göstermiyor

canım istersen başka doktora git. Doktorum belinde ağrı olursa muhakkak ara demişti daha önce kaybım olduğu için.İhmal etmeyin.Yürüyüş yapıyor musunuz? Belki yürüyüş önerecek yani anlayamıyorum çok evhamlısın gelme nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…