- 17 Mart 2015
- 7.430
- 5.789
- 148
- 35
O dedikten sonra ben çok ağladım.esim gitmiş konuşmuş anne üzüldü vs diye (kendi dediği bu) ondan sonra vicdan mı yaptı bilmiyorum ama kahvemi yapıyor.terligime kadar veriyor.uyuyakalmisim ya üzerimi örtmüş.artjk öyle şeyler demiyor.burfan anladım.hayir benim kalbim taş mı ya.o kadar şeye nasıl kirilip üzülmem ya.bana diyor ki şıkır şıkır ol.benim yapım kot tişört sweet böyleyim ben.makyaj da pek yapmam goz kalemi rimel bu kadar zaten ruh fondöten süremem artık çocuğu opuyorum yanağına dokunuyorum diye.yani bu benim yapim istemek gelirken de böyleydim simdi e böyleyim. Yok işte kilo almışım.cocuk doğurdum almam doğal değil mi :) ki daha doğudaki 2.5 Ay oldu.nerdeyse eski kilima döndüm ama doğal olarak fizik yapim bozuldu.gobegim sarktı vs.yani ne yapabilirim anne oldum sonuçta.cok kırıldim. Lohusa döneminde insan daha hassas oluyor zaten ama sağolsunlar bunlarla uğraştım bu dönemde
Ayyy fenalıklar bastı bunlardan camı açıp bağıracağım imdaaaatt diye gelde ümük sıkma gelde ruh halini koru!
Iki yıldır evliyim o kadar maddi manevi emek veriyordum. Evlendim evleneli her türlü luksumden kıstım. Borclu evlendik ayda 5 bin tl borç ödüyorduk neredeyse ve birimiz işten ciksak sistem çökecek o derece planlıydı yani ödemelerimiz düşün ben bir iş istesem ben bunun için mi evlendim diyordu. Aylarca temizlik yapmadik evde tam anlamiyla. Sitem etsem temizlikci tut diuordu ama kadına verecek kadar para kalmiyordu bize. En ufak dırdır etsem çalışma diyirdu. Şimdi 4 aydır maaş almıyorum b.kuyla oynuyor. Ben bebek daha küçük işi bıraksam mı diyince beni calişmaya ikna ediyor bu çocuğun geleceğe ihtiyacı var diyor. Kira Adana'da yıllık veriliyor 10 bin tl paramiz yoktu. Şirketten cekti eşim. Şimdi o da kesiliyor maaşindan bu ay 2.500 tl kesecekler maaşından. Ikide birde diyor ki senin rapor paranı ne zaman alabiliriz. Hani ben çalışmasam da olurdu.
Ben çok uyanamadım yine :)Tek basıma mesaıdemyım ne
Neden geceleri kalkıyorsunuz ki? Ben dün gece 7-8 saat deliksiz uyudum oğlumla. Ilk ay uyandiriyordum ama simdi gerek yok ki. Doktora da sordum elleme uyusun dediBen çok uyanamadım yine :)
Geceleri çok zor geliyor artık
Benim minik de uyuyor
Şimdi emzirdim altını aldım
Uyandı
Ben uyurdum oysa ki daha :)
Ben çok uyanamadım yine :)
Geceleri çok zor geliyor artık
Benim minik de uyuyor
Şimdi emzirdim altını aldım
Uyandı
Ben uyurdum oysa ki daha :)
Neden geceleri kalkıyorsunuz ki? Ben dün gece 7-8 saat deliksiz uyudum oğlumla. Ilk ay uyandiriyordum ama simdi gerek yok ki. Doktora da sordum elleme uyusun dedi
Benimki de çok nadir 6 saat uyuyor.canimm sen mama mo veriyorsun? Acaba gece yatarken mama mı versek diyorum tam doyar uyanmaz sabaha kadar uyur diyeNeden geceleri kalkıyorsunuz ki? Ben dün gece 7-8 saat deliksiz uyudum oğlumla. Ilk ay uyandiriyordum ama simdi gerek yok ki. Doktora da sordum elleme uyusun dedi
Işte ben de diyorum ki bebeklere karişmayin. Uyaninca verin memeyi emsin. Niye saat kuruyorsun ki. Çocuğun uyku uyanıklık döngüsünü bozuyorsunuz ve vücut o biolojik saate alışıyor. Benim bebeğim 2490 gram doğdu, 2300 grama geriledi şu an 2,5 aylik 4 aralik doğumlu. Yanakları gören sen buna ne yediriyorsun böyle diyor. Ağlarsa kalk altinı aç genelde sadece çiş oluyor artık. Sonra hemen emzir. Alt degistirirken aglayabilir biraz daha iyi emer altı temizken huzurlu olur.Benımkı hayatta durmaz 7 8 saat canım hepsı bır olmuyor demekkı 4 saat enfazla snra mıZrdanıuo zaten yapısıyo memeye .. bnde artık ıkı saatte bı galan kalkmıyorm4 saate kuruyorm saatı oda uyanıyo zaten o vakıtte
Hayır sadece anne sütü alıyor benim oğlan. Zamanla uyku süresi uzar. Eğer hiç mama almayan bir bebekse verme. Mama zaten veeiyirsan gece ver. Bebek sadece aciktiğı için kalkmıyor ki. Susamış olabilir, altı kirli olabilir. Bırak o ne zaman isterse o zaman kalksın.Benimki de çok nadir 6 saat uyuyor.canimm sen mama mo veriyorsun? Acaba gece yatarken mama mı versek diyorum tam doyar uyanmaz sabaha kadar uyur diye
Bende büyük konuşmiyayım ama aynı düşüncedeyimBüyük konuşmuyorum ama benim kızım öyle olacak yakarım ortalığı ev basarım kızımı da alır çıkarım varsın kocam ne yaparsa yapsın.
1 Mart'taminnak Ben artık yaranamadigimi anladım o yüzden saldım gitti.onceden üzülürdüm aman almiyim parası yoktur falan diye l.o 2 çeyreğin lafını yaptı ya bana ondan sonra verdik puanini. Zaten ondan beridir soğuk davranıyorum.neden bana soğuksun diyip duruyor.sen kendi ellerinle yaptın diyorum.bu sefer gönül almaya çalışıyor.bende böyle kırıp döküp sonrasında gönül almaya çalışanları hiç anlamam...seninkide görmüş en azından sen çalışmazsan ne olacağını.ne zaman baslicaksin calismaya
Canım asıl ateş yapan verem zaten bizde çrşmba olduk ateş olmadı gitmeden vermiştim bende bişey olmaz korkma.... Ayrıca geçen yazmıştım görmedin galiba hediye için çok Teşekkür ederim Canım çok beğendim çok güzel ❤kızlar bugün aşı olduk 2. ay veremi olamadık aşı yokmuş iki bacaktan oldu sabah öğlen verdim calpol şimdi ateşi yok versemmi uyku gözümden akıyo ama uyuyamıyorum bırakıp ya çıkarsa diye
Sinir şeyler. Bir rahatlık bir rahatlık var ki bu zamanın erkeklerinde anlamadım gittiAy sinirden kah kaha ettim artık valla ya ...Allahim sabir ver diye bağırasım var.bizde çocuğa 1 yıldır dolap alıcaz hala sorumsuzlugundan alamadık.ama git.kendine kıyafet al desem hafta sonu hemen gidip alır.araya boy aynası yaptıralım dedim eve taşımalı 2 sene oldu hala yapılmadi düşün.elektriklo süpürgem bozuktu komşudan aldım birkaç kere yüzüm kalmadı artık isteyecek.baktik yaptırmıyor bunla mı ugrascam dedim gittim yeni süpürge aldım.sonra bana bla bla yaptiöyleyse böyle dedim.yetrr ya kendim için hiçbir şey yapamıyorum.gitti bir araba aldı.borcunu ödüyorum 1 yıldır kendi maaşımın yarısını ödüyorum.arabaya bindiğimde yok ha.kendi sürüyor sürekli.takilarimin hepsi gitti.setimi bzodurdum en son ki bu acayip koydu bana çünkü çok seviyordum.cocuga takılan altınlarla kendime tuğra kolye yaptırdım diye problem çıkardı.klasik alyans aldım 2 çeyrek bozdurdum onu aldım diye söylendi.ben sana 50 binlik araba almışım ama bunun teşekkürü yok.boyle işte anlatsam dağlar yıkılır.......
Benimde başlangıcın 1 mart.rapor vs alabilirsem uzatmaya calsiicam1 Mart'ta(( az kaldı şaka maka
Işte ben de diyorum ki bebeklere karişmayin. Uyaninca verin memeyi emsin. Niye saat kuruyorsun ki. Çocuğun uyku uyanıklık döngüsünü bozuyorsunuz ve vücut o biolojik saate alışıyor. Benim bebeğim 2490 gram doğdu, 2300 grama geriledi şu an 2,5 aylik 4 aralik doğumlu. Yanakları gören sen buna ne yediriyorsun böyle diyor. Ağlarsa kalk altinı aç genelde sadece çiş oluyor artık. Sonra hemen emzir. Alt degistirirken aglayabilir biraz daha iyi emer altı temizken huzurlu olur.
Canım ya çok iyi anlıyorum seni. Aynısını bana yaşattı kayınvalidem ama ilk çocukta. Kendi evimde misafir oldum resmen. Sözde lohusa bakmaya gelmiş. Yahu 5 çocuk doğurmuşsun bilmiyor Musun lohusalar ne yer ne içer. Normalde evinde nasıl yemek yapıyorsa aynısını yapıyordu. Acılı bol baharatlı sert yemekler. Küçücük Bebek karnı ağrır tabi. Sonra da bu Bebek niye ağlıyor bizim zamanımızda gaz yoktu akıllıydı bebekler diyordu. Yahu insan pışpışlar aman kızım geçecek der ki moralim bozulmasın. Sonra da Bana sen kilo almışsın yapında almaya müsait daha da alırsın deyip hepten sinir etti.Velhasıl çok çektim ama akıllandım. 2. Bebekte hiç gel demedim geleceği zaman da bol bol bulgur pilavı yemeğe hazır olun lohusa evine geliyorsunuz dedim.Hastanedeyim doğumdan sonra hemşireler geldi tampon yapıldı.birde karnıma iyice bastırdılar ki kan aksin diye.yero göğü inlettim ağrısından.ama kayınvalidem o haldeyken ay göbeğe bak 9 aylık dedi.
Bisey demedim.
Kayinvalideye gittim orda kaldim bütün herkesin içinde göbeği de hiç gitmedi dedi ses etmedim.
Bakımlı ol kendine bak biraz dedi sustum. Şıkır şıkır ol dedi bisey demedim.agladim içime attim. Sırf bunlara can sikintimdan 1 ay sütüm gelmedi doğru düzgün.agzini açıp bisey demedi.
Ne bakimmsızlığım kaldi ne çirkinliğim ne kilolu oluşum kaldı.ama ben gurursuz hala kayınvalidem anne anne diyip duruyom . Niye biliyor musunuz bu soyleidklerine pişman oldu diye.ama benim kalbim nr olacak kırılan kalbim gururum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?