2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Geçmiş olsun canım.ah annelik diyorum böyle durumlarda neler yaşayıp neler çekiyoruz hayırlı evlat olurlar inşallah annemin kıymetini anne olunca daha iyi anladım allah sana da kolaylık versin teyzesi doğduğu günü sevsin teyzesiyle aynı gün doğdu senin yavru :) allah anali babali büyütsün inşallah cnmm

Sağol cnm benim. Seninde geçmiş doğum günün kutlu olsun. Rabbim evlatlarınla güzel günler yaşatsin inşallah

Benim de bebeğim 19 günlük sütüm az olduğu için dogdugundan beri mama veriyorum. Önceleri hic sütüm olmadığından her seferinde 60cc veriyordum. Ama bir haftadır sütüm artmaya başladı, emzirdikten sonra doğmadığını hissedersem 30 cc veriyorum. Yani vereceğin ölçüyü biraz sütun biraz da bebek belirliyor.
Her seferinde derken kaç saat aralıkla 60 cc veriyordun? Ben de 3 saatte bir 60 cc veriyorum ama bazen mama takviyesinden 1 saat sonra bile uyanıp meme aradığı oluyor. Acaba bu bile yetmiyor mu diyorum :KK43:

Kızlar dün gecesen beri oğlum saat dolmadan ayakta ve hiç meme emmemiş gibi :KK43: bi anda sütüm mü yetersiz gelmeye başladı anlamadım.
Şu saate kdr direndim ama dayanamadım mama verdim 60-70 cc içti yine aranıyo.
Saat 2 de emdi uyudu 3 e 10 kala yani 50 dakika sonra aç feryat figan uyandı 15 dk sonra 60-70 cc mama içti hala emmek istiyo toplam 1,5 saatte normalmi noldu birden bire bebeğime sizce ya :KK43:
Ben ne uydum ne bir lokma yemek yedim ölcem resmen :KK43:

Cnm aynı durumdayız. Bende 20 dk bi göğsümü 20 dk diğerini emzirdim. Yattı 10 dk sonra bi daha uyandı ağlayarak ilk defa sağdığım sütüm vardı dünden. Onu verdim 30 cc civarı. . Yatırdım . Tekrar uyandı 15 dk sonra bi daha emdi. Bazen doymuyorlar demekki

Canım bi de benim 9. Gün dikişim açılmış bi daha diktiler beni 1 dikişe 3 dikiş attılar Psk çöktü bende resmen :110: bugün 18. Gün oturamıyorum Baykuş gibi ayaktayım yada yatıyorum :silah: Göğüs için emzirme sonrası sabunla yıka demişti burdan birileri işe yaradı azalttı biraz kurutulmuş zeytin yağı da sürdüm ama tembellik edip yıkamayınca gene başlıyor:işsiz:
Benim de 17.gün canım ama azaldı dediğim anda yine başlıyor dikiş acısı.. Çok geçmiş olsun sana da :KK43:

Her seferinde derken kaç saat aralıkla 60 cc veriyordun? Ben de 3 saatte bir 60 cc veriyorum ama bazen mama takviyesinden 1 saat sonra bile uyanıp meme aradığı oluyor. Acaba bu bile yetmiyor mu diyorum :KK43:

Bazen 2 saatte bir bazen 3 saatte bir veriyordum uyanma ve ağlama durumuna bağlı olarak, simdi çok karni acıkmadan, hatta her fırsatta emziriyorum sakinlesmis oluyor, ama mama suresinin 4 saati bulduğu da oluyor 2 saati de. Valla artik emzirme suresi de tutmuyorum mama verirken saat de beklemiyorum. Ac bırakıp ağlatacagima önce 30 cc veriyorum, baktım elini ya da omzumu emiyor bir 30 daha yapıyorum :)

Aslında büyük oğlum çok uysal hiç zararı yok kardeşine bezini getirir kafasına su doker yikayinca ama ışte henüz 2siyle dışarı çıkacak cesaretim yok bebek arabasına bebeği koyucam sonuçta sozumu dinler mı yolda bilmiyorum yas aralığı çok iyi 3 yaş 2 ay kadar araları var çok şükür en fazla 2 sene zorlanır rahat ederim sonra okul hayatı başlıyor zaten allah büyük sende 2 yasinda olduğunda dusunursen rahat edersin
Insallah 2-3 yasindayken Allah nasip eder. Birlikte buyurler :)

Bazen 2 saatte bir bazen 3 saatte bir veriyordum uyanma ve ağlama durumuna bağlı olarak, simdi çok karni acıkmadan, hatta her fırsatta emziriyorum sakinlesmis oluyor, ama mama suresinin 4 saati bulduğu da oluyor 2 saati de. Valla artik emzirme suresi de tutmuyorum mama verirken saat de beklemiyorum. Ac bırakıp ağlatacagima önce 30 cc veriyorum, baktım elini ya da omzumu emiyor bir 30 daha yapıyorum :)
Anladım.. Benim de sütüm yetersiz geldiğinden ilk 15 günlük kilo alımı az olduğu için mamaya başlamıştık. Çünkü bebeğim emdikten sonra hep aranıyordu ve çok sık uyanıyordu hep huzursuzdu. Ben de ilk günler mama verdiğim için çok ağladım kendimi yıprattım ama bebek huzursuz olacağına sonradan mamanın çok da kötü birşey olmadığının farkına vardım. Peki hangi mamayı kullanıyorsun? Ben çevremde kullanan pek çok kişinin tavsiyesiyle golden goat a başladık ve memnunum diyebilirim.

Canım bi de benim 9. Gün dikişim açılmış bi daha diktiler beni 1 dikişe 3 dikiş attılar Psk çöktü bende resmen :110: bugün 18. Gün oturamıyorum Baykuş gibi ayaktayım yada yatıyorum :silah: Göğüs için emzirme sonrası sabunla yıka demişti burdan birileri işe yaradı azalttı biraz kurutulmuş zeytin yağı da sürdüm ama tembellik edip yıkamayınca gene başlıyor:işsiz:
Dikisin acildigini nasil anladin peki? Ben dogum sonrasi hic doktoragitmedim de dikislerim iyilesti mi cok merak ediyorum

Bebeğin kaç günlük? Sebep ne dıyorlar? Anne sütü sarılığı olabilirmiş dr öyle söyledi ama kesmeyceğiz anne stünü eskiden kesiyorlarmış.
30 günlük olduk bugün canım bizde idrar yolu enfeksiyonundan olduğunu söyledi dr. o geçince açılır dedi serum antibiyotik verdiler hastanede ama çırpınırken çıkartırdı hep serumları en son damar kalmadı iğne verdi öyle eve çıktık tekrar tahlil verdik onun sonucuna göre enfeksiyonun geçip geçmediği belli olacak

İnşallh düşer Can'ım , acildeki doktor ilaca gerek yok, takip edilmeli dedi ama bakalım. 18,5 çıktı tsh inşallah düşmüştür, tekrar test yapmalarını isteyeceğim. Sen de bir sor yine de inşallah bişey çıkmaz.
Canım merhaba ben TSH ile ilgili yazışmıştım seninle
10. Günden sonra ilk defa dün kan verdik kızım 36 günlük TSH 4,63 çıktı. Doktora henüz söylemedik sonucu umarım iyidir bu değer
Büyük kızımında usg sini tekrar yaptırdık şükür oda normal çıktı doktor bişeye gerek yok dedi
Bulunduğum yerden başka bir şehre gittik baktırdık
İlgine dualarına teşekkürler canım
Allah (cc) hepimizin yavrularına sağlık ve afiyet versin inşallah

Kızlar dün gecesen beri oğlum saat dolmadan ayakta ve hiç meme emmemiş gibi :KK43: bi anda sütüm mü yetersiz gelmeye başladı anlamadım.
Şu saate kdr direndim ama dayanamadım mama verdim 60-70 cc içti yine aranıyo.
Saat 2 de emdi uyudu 3 e 10 kala yani 50 dakika sonra aç feryat figan uyandı 15 dk sonra 60-70 cc mama içti hala emmek istiyo toplam 1,5 saatte normalmi noldu birden bire bebeğime sizce ya :KK43:
Ben ne uydum ne bir lokma yemek yedim ölcem resmen :KK43:
Benimki de bazen cok agliyo. Surekli araniyo. Ama bnce sancidan yapiyo bunu. Mama verdim hala ayniydi. Bi daha mama vermicem sen de verme. Sutum yetmiyodur diye dusunme. Bebek emdigi surece sut vardir. Bebek emmiyosa o zamn mama takviyesi yapilabilir.
Gazini cikar uyutmaya calis. Sakinlesince kendine gelir insallah

Anladım.. Benim de sütüm yetersiz geldiğinden ilk 15 günlük kilo alımı az olduğu için mamaya başlamıştık. Çünkü bebeğim emdikten sonra hep aranıyordu ve çok sık uyanıyordu hep huzursuzdu. Ben de ilk günler mama verdiğim için çok ağladım kendimi yıprattım ama bebek huzursuz olacağına sonradan mamanın çok da kötü birşey olmadığının farkına vardım. Peki hangi mamayı kullanıyorsun? Ben çevremde kullanan pek çok kişinin tavsiyesiyle golden goat a başladık ve memnunum diyebilirim.

Hipp kullanıyorum ben. Ama diğerlerini denemediğim için kıyas yapamıyorum. Sadece kaka yaparken çok zorlanıyor genelde gün aşırı yapıyor ama kati yapmadığı için pek sorun etmiyorum. Bir de mama içen bebeklerde genelde kaka sorunu olurmuş o yüzden suyunu 5 cc fazla koyuyorum hastanede bebek hemşiresi söylemişti.

30 günlük olduk bugün canım bizde idrar yolu enfeksiyonundan olduğunu söyledi dr. o geçince açılır dedi serum antibiyotik verdiler hastanede ama çırpınırken çıkartırdı hep serumları en son damar kalmadı iğne verdi öyle eve çıktık tekrar tahlil verdik onun sonucuna göre enfeksiyonun geçip geçmediği belli olacak

Anladım cnm geçmiş olsun.

X