- 10 Ağustos 2015
- 3.843
- 4.556
- 35
-
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #70.181
Kapıyı ve sandalyeler i tütü tül ile süsleme yapıcam ben ekstra olarak kavurma pilav tatlı dışardan siparis gwtrtcem firmalar yapıo kolay oluo mewlutluk lohusa şerbeti veririm ben bide ekstra magnetler fln yeter işteKızlar cumartesi mevlütümüz var önerileriniz var mı acaba süsleme ve ikramla ilgili farklı olsun istiyorum
Canim epidural kolay yapiliyor mu beline iğne filan yapıyorlarmış çok aciyormu bide doğru yapılmasa felç bile kaliniyormus ona hiç cesaret edememBen sırf bu muayneler falan için epidural taktırdım doğum esnasında. Hiç cnm yanmadı ama nst de sancı çıkınca ebe 20 dakika uğraştı açıklığı öğrenebilmek için
keşke bende yaptirsaydim belki faydası olurdu gitmeden önce hiç sancin varmiydi bide ilk bebeginmiBen de bugun dr a gittim. 1 agustosa kadar olmazsa gel demisti. Bugun gittik. Cati muayenesi yapti. 3 cm acilmam varmis. Cumaya kadar dogum olur dedi. Olmazsa cuma sabahi hazirlanip gidicekmisiz.. Sanirim suni sanci verilecek dogum olmazsa. Cati muayrnesinden sonra sancilarim basladi. Hala devam ediyor. Hayirlisi olsun bakalim..
boşver canım olan oldu artık. olan bana oldı bebeğime oldu aama geçti gitti çok şükür gidiyorlar yakında.Yazık yaa..Az merhamet..Bunu yapanlar en yakınların olunca ofkem daha çoğalıyor.. Ne diyim canım..Allah sabrını versin sana..Onlara da biraz basiret ihsan etsin..Saygıdan birşey söylenmiyor ama ...Doldur gerisini işte..
maşallah canım kaç kilo kaç cm doğdu tosuncuk?Günaydın kızlar..Epeydir takip edemedim..Doğum yapanlara geçmiş olsun,bebeklerini sağlıkla büyütsünler..Doğumunu bekleyenlere de Allah sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin diyorum..Biz de dün bir ayımızı doldurduk..Aşımız oldu.Ölçümlerimiz yapıldı.Topigin tombişi maşallah tombişliğini koruyor.. 2 kilo 100 gr almisiz.6500 gr olduk.İyi ki doktorumu dinleyip erken doğum yapmışım..Yoksa gerçekten doguramazmisim.Boyumuz 63 cm kafa capimiz 41 cm..Rabbim hepimizin evlatlarına sağlıklı ömürler nasip etsin..Ayrıca bu bir ölçüt değildir..Bu 3. Çocuğum ve hepsi birbirinden farklı seyretti..
canım ben de anne sütünden başka bişey vermek istemiyodum ama gaz çok sıkıntı oldu. 15 günü geçince sab simplex vermeyr başladıl. sonra da ilaç olduğu için onun yerine rezeme vermeye başladım ilaçtam iyidir dedim. ilaçtan daha çok faydasını gördüm çok memnun kaldımPeki rezene iyi geldimi? Bir de bu kadar kucukken anne sutu harici başka bisey vermek istemiyordum ama yapacak bisey yok sanirim
canım bildiğim dua pek yok ama açıp açop okuyordum lohusa iken okunmaz mıydı? kanamam biteli baya oldu.Emin ol her yeni anne seninle aynı hisleri tasiyor. Biz de devamli nefesini kontrol ediyoruz :) hepimizin evladi rabbime emanet... lohusaligin bittiyse hergun bildigin dualari oku bebegine insallah sen de biraz ferahlarsin manevi olarak.
Şimdi bana kizacaksin belki sende bişey begenmiyorsun diye ama sezeryan dan daha çok korkuyorumUzulme canim. Aciklik varsa eger muayene cok zorlamaz. İnsallah kendi sancinla dogurursun. Bu kadar kasiyorsan da eger sezaryen olursun hic uzulme lutfen.
40 cikana kadar anne de bebekte yalniz birakilmaz diyor annemler felan. Gorumcem de gece lambasiyla uyusun mutlaka diyor. Ama ben bebegi yalniz birakiyorum mecbur cihani uyuturken felan. Esimde nobette oldugunda ben cocuklarla yalniz kaliyorum. Aklima da kotu seyler geliyor oyle olunca hep uyariorlar cunku.Aynen öyle canim Allah sana da yardım edicek birini nasip etsin ya 40 i cikmadan çocuğu yalnız birakmazlar denir ya sizlerde de öylemi yoksa biz mi böyle yapioz bi tek
ben hamileyken eşim de benim kadar kilo almıştı. hep dalga geçtim ikimiz hamile kaldık tek bebek çıkacak diye. belki de dediğin gibi o da lohusalık yaşıyordur. onun da hayatı komple değişti bide gelen giden çok oldu yatılı misafir bile geldi kaç kere hem de. o da zorlandı. eşime hiç kıyamam zaten ya hemen erir yağlarım :)Cnm erkeklerde bazen kadınlarla birlikte lohusalık yaşayabiliyormuş. Eşini tanıyor biliyorsan geçeci bir durum olabilir. Üzülme herşey yoluna girer eşimde pişman olur ailelerde. Gidiyorlarmış zaten az daha dayan sonra istediğini yaparsın cnm. Ama inan çok üzüldüm ben hala yerimden kalkıp bir bardak çay dolduramıyorumseni inanılmaz takdir ettim yemekti çamaşırdı temizlikti bebek bakımıydı çok güçlü bir kadınsın önünde saygıyla eğiliyorjm gerçekten.
Corosatin losyon önerdi bugün doktor aldık sürmeye başladımBizim artık yüzünde kafasında yer kalmadı heryeri patladı kıpkırmızı yavrumun. Bugün sütümü sürmeye başladım bakalım geçecek mi?
canım oluruna bırak.Selam anneler moralim çok bozuk ağlamak istiyorumyeni doktordan geliyorum Hic sancı çıkmadı yarın yine gitcem nst bakcakmis perşembe sabah erken gitcem suni sancı vercekler doktor açıklığa bakmaya çalıştı istemeden kendimi kasiyorum izin veremedim baksın gerçekten elimde değil rahatlamaya çalışıyorum olmuyor canım çok açıyor doktorum sağolsun çok anlayışlı davranıyor ama bugün Olmasa da yarın meşbur yapcaz dedi çok korkuyorum nasıl olcak bilmiyorum
Korunma yollarini sıkı tutmak lazim. :)Adet oldum ben ya 15 gündür kanama yoktu bugün kasik ağrısıyla başladı kanamam vatana milete hayırlı olsun
canım bildiğim dua pek yok ama açıp açop okuyordum lohusa iken okunmaz mıydı? kanamam biteli baya oldu.
bide tavsiye edeceğin dualar var mı ne okusam?
Bende onu merak ediyorum nasıl korunuyorsunuz bebek emzirirken doğum kontrol hapı kullanılmıyor dimiKorunma yollarini sıkı tutmak lazim. :)
Canim niye kizayim. Bi cogumuz ayni korkulardaydik. Ben ilkini de normal dogum yapmama ragmen korkuyordum. Sezaryen olsan da korkma. En kotusu genel anestezi olursun uyursun. Dr un vajinismus oldugunu biliyor mu. Belki sezaryene yonlendirir seni. Allah kolay dogumlar nasip etsin insallah.Şimdi bana kizacaksin belki sende bişey begenmiyorsun diye ama sezeryan dan daha çok korkuyorumbilmiyorum çok cesaretsizim evlendigim ilk yıl vajinismus la uğraştım onun bir etkisi olabilirmi
Sağol canim allah razi olsun yok doktorum bilmiyor söylemedim ama ben sezeryan istemiyorum sadece biraz cesaret istiyorum çünkü bir mecburiyet olmadıkça sadace korktuğum için yapmak istemiyorumCanim niye kizayim. Bi cogumuz ayni korkulardaydik. Ben ilkini de normal dogum yapmama ragmen korkuyordum. Sezaryen olsan da korkma. En kotusu genel anestezi olursun uyursun. Dr un vajinismus oldugunu biliyor mu. Belki sezaryene yonlendirir seni. Allah kolay dogumlar nasip etsin insallah.
sağol canım şehir dışından geldiler evet.Allah yardimcin olsun insallah. Ben coktan huniyi kafama takmistim bu kadarini yapsalardi. sehir disinda mi oturuyorlar canim. oldu bür gidince esinle sakince oturup bu konuyu bi tartin bence. Bir daha boyle biseye izin vermesin. Aradan birileri cekilince esinle her sey yoluna giriyor merak etme canim. azicik aşım agrisiz basim. Vallahi aç kalin yine de iki taraftanda kimse gelmesin.
Esim korunuyordu canim. Hap hic kullanmadim benBende onu merak ediyorum nasıl korunuyorsunuz bebek emzirirken doğum kontrol hapı kullanılmıyor dimi
sen kendini yordun mu üzdün mü naptın bakayım? kendine çook iyi bakıyosun topiğimizin minik kuzusuna dikkat et canım dinlen rahatla birazkızlaarrr karnım bugün taşşş gibiiii mahvoldum hareket edemiyorum
Düsün tart canim hangisinde rahat olacagini dusunuyorsan onu sec. Onemli olan senin hangisine hazir oldugun.Sağol canim allah razi olsun yok doktorum bilmiyor söylemedim ama ben sezeryan istemiyorum sadece biraz cesaret istiyorum çünkü bir mecburiyet olmadıkça sadace korktuğum için yapmak istemiyorum
sağol canım kanamam bir haftada bitti benim temizlendim abdest aldım. 40 ına kadar kanama olmasa da abdest tutmuyo gibi anladım biran da o yüzden stres oldum.Adeliyken kuran okunmuyorya canım kanaman devam ediyorsa kurandan sure okuyamazsin ama kuran disinda dua okuyabilirsin. Mesela hadislerde gecen bir nazar duasi var:
"Euzu bi kelimâtillâhi-t taamme, min kulli seytânin ve haamme, ve min kulli aynin laamme."
Sure olarak da felak nas ihlas ve ayetel kursi, nazardan kazadan beladan koruyucu surelerdir. Ayrica ben icimin ferahlamasına ihtiyac duyunca hep "inșirah" suresini okurum. Hatta anlamina da bakmani tavsiye ederim :) bir de icine korku geldikçe Allahın isimlerinden Yâ Hâfız (koruyup gözeten anlamına geliyor) esmasını korkun geçene kadar tesbih edebilirsin. Sonuçta elimizden geleni yapiyoruz evlatlarimizin iyi olmasi icin. Elimizden gelmeyen kisim icin Allah'a emanet etmek yeter :)