2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kızlar göğüs uçlarım mahvoldu garmastan kullanıyorum ama sanki bir etkisi yok ne yapsam acaba

Ben de uyuyan bebek istiyorum :)
Oglum ilk uç dort ay sabaha karsi uyurdu ve o vakte kadar hep gazli ve aglardi :KK70:
İmreniyorum sizler bebegim hep uyuyor yazdikca :uykucu::KK68:
Kuzum ben ilk oğlumda çok çektim 8 ay uykusuz gezdim, ne gece ne gündüz hiçbir şekilde uyumuyordu :( bu bebeğimde inşallah tiroidle ilgili bir sıkıntısı yoksa Allah yüzüme baktı diyeceğim :)

Benimkiler de ilk başlarda biraz da prematüre olduklarından zor uyanırlardı biz uyurken zorla da olsa ağızdan beslerdik ama gün geçtikçe artık uyandırmamıza fırsat vermiyorlar neredeyse her saat başı acıkıyorlar, bir de sütün yağlıysa bebek daha uzun süre tok duruyor olabilir.
Evet Can'ım su gibi değil koyu sütüm. O yüzden karnı doyuyor sanırım :)

Kızlar Allah izin verirse haftaya bebeğim doğacak İnşallah eşim diyor ki kurban bayramında annemlerin yanına gidelim sizce 2-2.5 aylık bebek uçağa binebilir mi fikri yada tecrübesi olan varmi

ben gittim kızım 2 aylıkken, çok rahat oluyor. yanına fazla eşya almamanı tavsiye ederim :)) kollarım kopmuştu taşımaktan ama tek başımaydım ve anne sütü kutularını taşımıştım :)))

neyseki çaresini bulmuşsun canımm az kaldı hayırlısıyla miniminnakta gelcek sonra bitecek bu sıkıntılar inşallah :) darısı benim el uyuşmalarıma şişmelerime :)
O haftalarda ve öncesinde bende de çöktü uyuşma geceleri aglaya aglaya uyanirdim bak onun için maden suyu iç gece yatmadan hemen önce bi de 10 gibi süt iç yoğurt ye çünkü kalsiyumu bebek emiyo anneden kalsiyumsuz kalınca da onlar oluyo beni baya hafifletmisti maden suyu süt ve yoğurt inşAllah sana da iyi gelir canım benim:) sismelerine gelince kiraz sapi dediler bana kaynattim içtim pek fayda görmedim ayakta kalma çok oturma gece bile ayaklarının altına yastık koy olduğu kadar artık tamamen inmiyo cunku:/ tuzu kes dediler bana azaltabilir sadece :/

Sadece anne sütü alıyor benim minnosum hiç su vermedim ama zemzem veriyorum bazen :)

Allah yardımcın olsun inşallah sağ salim kucağına alırsın bebegini
Ben de insta da bi eBenin sayfasında okumuştum da emzirince bi çay kaşığı verin diyodu ben de zemzem vereyim diye düşündüm de susuzlugunu giderir mi ki zemzem yaz ya susaRSA diyemez de annesinin bal böceği :anne:

Doğum yapan anneler bir sorum var sizlere :) bebeklere su veriyo musunuz?
Ben çok az veriyorum Can'ım. Doktor Antalya'da yaşıyoruz başka şehirde olsak gerek yok ama burası çok sıcak ver dedi

Merhaba annisler,size bir sirum var,idrar yolu enfeksiyonu oldum 1 hafta ilac kullandim ama gecmedi,idrar kulturu istedi doktorum,hamilelikde sizinde basiniza geldimi,neler yaptiniz,?
Can'ım enfeksiyon için kültürü baştan yapması gerekir , benim idrarda sürekli enfeksiyon çıkıyordu ama kültürde üreme olmadığı için ilaç vermiyordu doktorum. Bol bol su içmemi önerdi.

Kızlar 3-4 cnm açıklıkla yatışım yapıldı. Dualarınızı esirgemeyin bende bir nefeste doğuriyim . 38+2 yiz bugün.
Can'ım hayırlısıyla kolay bir doğum diliyorum sana :)

Cnm ilk haftalarda ne kadar sütünü boşaltırsan ileride o kadar bol sütün olur ama ille de tam teşkküllü bir makina olması gerekmez çünkü emziriyorsn bebek zaten makinadan daha iyi çeker sadece kalan sütü boşaltman süt yapımını artırır, kural şu: göğüsler ne kadar BOŞ kalırsa o kadar süt yapılır. elle veya manuel bir pompayla da sağabilirsin. Sağdığın sütleri derin dondurucuda altı aya kadar saklayabilirsin

dumei ciğim, yazdıkların gayet güzel hatta bilimselliğe dayanan şeyler ancak bu kadar kesin ifadeler kullanmasan forumdaki annelerimiz daha az endişeli olacaklar diye umut ediyorum. tabiki endişe sebebi değil yazdıkların ancak insan bir düşünüyor neler oluyor diye :))
benim tecrübelerim bu yazdığının biraz aksini gösterdi bana maalesef. bazen bazı şeyler bu kadar kolay olamayabiliyor maalesef :) ben manuel pompa kullanamadım,yeterli gelmedi. hastane tipi medela dan sonra elektirikli medela kullandım. ve o kadar çok sütüm olmasına rağmen 1.5 ayda ve 1 gün içinde kesildi.
yediklerimizle süt ya da gaz olayının alakalı olmadığını bende düşünüyorum :) nane yi duymuştum ama maydonozu senden duydum.

ayrıca 3. çocuğum olmasına rağmen sendeki tecrübe 5. ye sahip olsam da bende olmayacaktır diye düşünüyorum. allah sağlıkla nice yaşlarını görmeyi nasip etsin sana evlatlarının. ikiz annesi olmak hiç kolay değil.

verdiğin bilgiler çok güzel ve aydınlatıcı, asla birşey diyemem ama ifadelere takıldım ben galiba :) zaten forumda adım çıkacak ifadelere takılan kadın diye :))))

bir de bu mesajım yukarıdaki mesajın için değil, genelleme yapmak istiyorum :)

O haftalarda ve öncesinde bende de çöktü uyuşma geceleri aglaya aglaya uyanirdim bak onun için maden suyu iç gece yatmadan hemen önce bi de 10 gibi süt iç yoğurt ye çünkü kalsiyumu bebek emiyo anneden kalsiyumsuz kalınca da onlar oluyo beni baya hafifletmisti maden suyu süt ve yoğurt inşAllah sana da iyi gelir canım benim:) sismelerine gelince kiraz sapi dediler bana kaynattim içtim pek fayda görmedim ayakta kalma çok oturma gece bile ayaklarının altına yastık koy olduğu kadar artık tamamen inmiyo cunku:/ tuzu kes dediler bana azaltabilir sadece :/
Ayyy bu dediklerini harfiyen uygulayacam çünkü çok mağdurum :( çok çok teşekkür ederim canım valla çok iyi oldu söylemen

Ben çok az veriyorum Can'ım. Doktor Antalya'da yaşıyoruz başka şehirde olsak gerek yok ama burası çok sıcak ver dedi

Can'ım enfeksiyon için kültürü baştan yapması gerekir , benim idrarda sürekli enfeksiyon çıkıyordu ama kültürde üreme olmadığı için ilaç vermiyordu doktorum. Bol bol su içmemi önerdi.

Can'ım hayırlısıyla kolay bir doğum diliyorum sana :)
Ben de İzmir deyim canım günde bi kaşık mi yoksa her emmeden sonra mı?

Back