Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım 8 saat beklemek en iyisi. Doktorların neredeyse hepsi aynı fikirde... biraz daha büyüdüklerinde 3 saatte bir başka bir ilaçla dönüşüm yapılabiliuor. Aşı ateşi çok çok uzun sürmez inş.Kızlar sizde ateş yaptımı 6 ay aşıları kuzum uyuyordu uyandı bi ölçtüm 38.3 olmuş calpol verdim hemen ama keşke uyurken ölçseydim ya buarada düşmezse calpolu 6 saat dolduğunda verebilir miyiz illa 8 beklemeden ?
Yaz canım geç kalmadınki zaten inş görüşürüz birgünGözlerim doldu vallahi. Benim de USG kağıtlarının arkasında notlarım vardı ama günlük.. Ama bende rahat geçiremedim ki ilk dönemleri. Şimdi şimdi rahatız çok sukur.
Yaa bende yazicam :) çok hoşuma gitti gerçekten. Tebrik ederim sizleri. Cok ince bir dusunce. Yani düşünüyorum da annem bana boyle birşey yapabilmiş olsaydı ne kadar mutlu olurdum.
Ben bu akşamdan yazayım. Hatta sizin isimleri de yazayım. İlham olduğunuz için. Sonra güzel bir günlük alip, onunla devam edeyim. Süper annelersiniz siiizzzzzz.. Ya ben seni zaten ayrı bi görmek istiyorum.
Canım pirinçunu ile yapacaksan az su ile koyu bir şekilde pişir sonra hazırladığın devam sütü ile seyrelt. Çünkü devam sütleri kaynatılmıyor.Can'ım benim yaa, senin çektiğin sıkıntıları biliyorum. İnsanlar gerçekten çok patavatsız olabiliyor. Benim de suratıma bakıp bu çocuk hiç gelişmemiş demişti düşüncesiz komşunun biri. Ki o Zaman her ay bir kilo aldığı, toparlandığı halde.
Kayınvalidem de çocuğu kısa giydirdiğim için insanlar nazar etti, ondan zayıfladı demiş. Bu sıcaklarda çocuğu Nasıl giydireceksem artık.
Çok şükür boyu uzamış bu ay biraz. İki ay boyunca toplam 400 gr almasına üzüldüm sadece. Sağlıklı olsunlar da varsın zayıf olsunlar ne edelim
Can'ım benim kızım da 66 cm 6600 gr olmuş. Boyumuz artmış, kilomuz neredeyse aynı kalmış.
Bir de kızım 36 haftalık 2400 doğmuştu. Düşününce doğum kilosuna göre fena değil kilosu
Ben de muhallebi püre vs vermeye çalışıyorum. Bir de bebe bisküvisi yapıp vericem. Zaman'la da alırlar inşallah miniklerimiz
Maşallah Can'ım çok sevindim kuzuna. Şu devamsütünden muhallebiyi ben de deneyeyim. Belki bize de yarar. Ben de mümkün olduğunca gece vermeye çalışıyorum
Haklısın Can'ım da anne yüreği işte dayanamıyor. Bir de ilk aylar 1 er kilo alıp 2 ayda toplam 400 gr almasına üzüldüm. Bakamadım mı acaba diye düşündüm. Bir de kızım hala memeyi reddediyor. Baya uğraşıp yediriyorum. Ondan da az aldı. Doktor kilosu için az dedi, ek gıdaya başla dedi ki biz zaten başlamıştık.
aynen ya benimde bayagi bi moralim bozuldu aslında takmamak lazım saglikli olsunlar az kg alsınlar ama elde değil düşünmemek. bakalım bu ay kaç kg almış tam olarak umarım daha iyidir.Bizim gibi siz de az kilo almışsınız galiba, sıcaklardan sanırım. Baya düşüş olunca insanın morali bozuluyor
gelişmemiş ne ya kg almamış der insan bende sinir oluyorum benim bebeğim minyon boyu iyi benim bebek içinde o lafı kullanıyorlar çok zoruma gidiyor . bi kere gelişmemiş denmez kelimelerin anlamlarını bilde konuş diyesim geliyor. kg az almış deseler içim yanmayacak belki bu kadar. bende zaten Citi pitı minyon bi şeyim bana çekmiş yüzü minnosumunBenim.oglumu gorduklerinde gelişmemis diyorlar. O kadar sinirleniyorum ki. Benim oğlum hastanelerde buyudu. Mamasini ağlaya ağlaya yediriyordum.
6o gün hece gündüz ağlayan bir bebek.
3o günlükken antibiyotik kullanmaya başladı. Geçen hafta bıraktık antibiyotigi, enfeksiyon nuks edecek mi diye her bezini kokluyorum. Neredeyse dilimi surucem.
Bana ve bu sıkıntıları çeken ogluma gelişmemis diyorlar ya.. Allahım diyorum insanlar neden bu kadar bencil, düşüncesiz,kırıcı olabiliyorlar.
Bebegim 6.5oo oldu çok sukur. Zayıf olsun sağlıklı olsun. Hiç gözümde değil kilosu.
Sende bebeğinin gelişimi iyi ise boyu uzuyor sa ve ayina Gore gidiyorsa kiloyu hiç sorun etme. Takılacak en son şey olsun. Ben burada çok yazardım bebgim zayıf kilo almıyor diye. Ama şimdi aynen böyle dusunuyorum canım.
Gelismemis diyenlere seninde beynin gelismemis diyesim vargelişmemiş ne ya kg almamış der insan bende sinir oluyorum benim bebeğim minyon boyu iyi benim bebek içinde o lafı kullanıyorlar çok zoruma gidiyor . bi kere gelişmemiş denmez kelimelerin anlamlarını bilde konuş diyesim geliyor. kg az almış deseler içim yanmayacak belki bu kadar. bende zaten Citi pitı minyon bi şeyim bana çekmiş yüzü minnosumun
Canım cuma doktora sordum 4 saate bir verebilirsin dediKızlar sizde ateş yaptımı 6 ay aşıları kuzum uyuyordu uyandı bi ölçtüm 38.3 olmuş calpol verdim hemen ama keşke uyurken ölçseydim ya buarada düşmezse calpolu 6 saat dolduğunda verebilir miyiz illa 8 beklemeden ?
Bizede 3 gün banyo yaptırma dediBiz de dün aşımızı olduk. Banyo yasağı yok dediler. Sanırım yalnızca 2. Ay aşısında yasak oluyor.
Diğer aşımız da 9. Aydaymış.
Cnm elma armut gibi meyveleri rendeleyek baslamistik... cam rendede zaten pure gibi oluyo ama ilk basliyorsun pure yerinden degil suyundan ver... 3 gun kurali var... ona gore yaparsin cnm sonrada patates kabak havuc gibi sebzelerden corba yapmistim ben...sağol canım,
Huysuz kızıma ve zor günlerime rağmen iyi olmaya çalışıyorum 47 kiloya düştüm stresten, kızımın huysuzluğundan, iştahsızlığından.. Hala iştahsız, ek gıdalarla aramız çok kötü. Bi ara iyi olacak gibi oldu ama sonuç yine hüsran. Perşembe günü 6 aylık aşısını yaptırdım kızım 5900 kilo 62 cm. 6 aydır 6 kiloya ulaşamadık.. Tek tesellim sağlıklı olması... Siz neler le başladınz ek gıdaya canım bide bana bebişin artık biberon mamasını iyi içiyor mu . Değişik bi isimdi mamanın ismini hatırlayamadım ama
aynen ağzına sağlık öyle demek lazım gerçektenGelismemis diyenlere seninde beynin gelismemis diyesim var
çok sevindim canım iyi kg almış maşallah nazar değmesin devamı gelsin. bakalım biz kaç kg almışız hala kontrole gidemedik aşımızı olduk ordaki tartı bozuktu sanırım:)Benimkide dün aşı oldu. Çok şükür 500 gr almış canım. Canını sıkma düzenli ek öğünlrrden sonra alır inş.
Ben düzenli hergün mutlaka muhallebi verdim canım. Özellikle yatarken..
Canım benimkide geçen ay 200 gr alınca bende gittim devam sütü (mama) aldım. Yaklaşık 2 hafta boyunca kaşık mamasını ve muhallebisini devam sütünden yaptım. Sonra normal su ile yaptım. Ondanmı bilmiyorum ama bu ay çok şükür 500 gr almış o kadar mutluyumki anlatamam. Gerçektende devamsütü ile hazırlanan muhallebiler daha lezzetli oluyor.
Hergün mutlaka muhallebi yedirdim hem gece uykularıda uzun oluyor canım.
7 aylıkken diye biliyorum ben kıymaya başlama zamanıSagol canım inş senin kuzuda kg alır
ben kıymaya (kırmızı ete) biraz daha zaman geçince başlamayı düşünüyorum.
Sen çorbasına koyacaksan iyice piştiğinde ezebilirsin yada blendır ile çekiyorsanda sebze çorbasına katıp çekebilirsin.
ay çok hoş oluyor di mi bende her şeyi notu alıyorum ilk yediği meyve ve sebzeyi bile tarihleri ile :) ilk tırnaklarını bile sakladım:) bence büyüklerinde bu onların çok hoşuna gidecekBende yazoyorum canım. İkisininde var. Büyüğüne bile hala yazıyorum. Büyüğüne en son yazdığım süt dişlerinin çıkıp kalıcı dişlerinin gelmeye başlaması...
Hamileliğimin başından beri yaşadıklarım ultrason fotoları...
Doğduğundan beri başta doğum yaptığım gün olmak üzere yaşadığı olayları kilo alımı benim yaşadıklarım ve en önemlisi ilkleri...
İlk defa bilinçli gülmesi.
İlk defa düşmesi.
İlk defa yüzüstü dönmesi.
İlk dişi patlatması.
İlk pikniği.
İlk hastalığı.
Sünneti.
İlk tay tay duruşu..
İlk adımları
Ay ay gelişimini yazıyorum ben. Ve unutmak istemediğim anıları..
Birde büyüdükçe yarımyamalak söylediği kelimeleri..
Geçen gün büyük oğlum ile ona yazdığım günlüğü okuduk. Ultrason fotolarına baktı çok mutlu oldu. Büyüdükleri zaman onlara verecegim günlükleri..
bizde ateş olmadı canım rahat atlattı çok şükür sanki aşıya alıştı vücudlari birazda olsaBebeğim bi hafta sonra altı ay aşısını olacak çok korkuyorum ya üç aşı birden çok canı yanacak nasıl geçti Sizinkiler çok ateş falan oldu mu kızlar
ya bize 9. ayda izlem var öbür aşı doğum günden bi gün sonra yapılacak dendi tatlımBiz de dün aşımızı olduk. Banyo yasağı yok dediler. Sanırım yalnızca 2. Ay aşısında yasak oluyor.
Diğer aşımız da 9. Aydaymış.
Cok guzel bi dusunce bende yazmaya baslayim artik bndan sobra disimiz cikti bunla baslayablrm:)Canım 8 saat beklemek en iyisi. Doktorların neredeyse hepsi aynı fikirde... biraz daha büyüdüklerinde 3 saatte bir başka bir ilaçla dönüşüm yapılabiliuor. Aşı ateşi çok çok uzun sürmez inş.
Yaz canım geç kalmadınki zaten inş görüşürüz birgün
Canım pirinçunu ile yapacaksan az su ile koyu bir şekilde pişir sonra hazırladığın devam sütü ile seyrelt. Çünkü devam sütleri kaynatılmıyor.
Kaşık mamasında kaynatmaya gerek yok zaten ılık su ile hazırlanıyor. Direk hazırladığın devamsütü ile yapabilirsin.
İnş kg alır minnoş
Bende saklıyorum ilk tırnak ilk saç..ay çok hoş oluyor di mi bende her şeyi notu alıyorum ilk yediği meyve ve sebzeyi bile tarihleri ile :) ilk tırnaklarını bile sakladım:) bence büyüklerinde bu onların çok hoşuna gidecek