• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

oyy maşallah minik kuzuya canım bunu duyduğuma çok sevindim inşallah benim bebeğimde bu ay kg alır birde doktor kıyma başlıyoruz artık dedi yutabilecek mi minikler çok merak ediyorum
Sagol canım inş senin kuzuda kg alır
ben kıymaya (kırmızı ete) biraz daha zaman geçince başlamayı düşünüyorum.
Sen çorbasına koyacaksan iyice piştiğinde ezebilirsin yada blendır ile çekiyorsanda sebze çorbasına katıp çekebilirsin.

Kızlar iyi hafta sonları hepimize.. Ben birşey yaptım :KK33:
Gittim kuaför e sacimin arkasını kazittirdim:confused::confused:
3 numaradan kısa oldu :KK66: ama ne rahat oldu anlatamam. Oğlum hep oradaki saçları çekiyordu. Ensem.rahatladı. eşim önce güldü sonra çok güzel olmuş dedi
. bir acayip geldi ama.. Yaptım bir kere
İyi yapmışsın canım. Nasılsa arka tarafta ister saklar ister gösterirsin. Aslında benim de bütün saçımı kazıtasım var ohhh mis bu havalarda. duş da kısa sürer. Sıcakladın mı kafana bi su döküver ohhh miss :)))

firkan firkan aşı oldunuz mu, kilo artışı nasıldı? Biz de dün aşı olduk, iki ayda sadece 400 gr almışız . Çok az geldi, bu kadarını beklemiyordum. İlk dört ay birer kilo alıyorduk. Ek gıdaya da geçtim.

Kilo alması için neler yapabilirim kızlar, minnoşları bizim gibi az kilo almış arkadaşlar var mı? Moralim çok bozuluyor, her gören zayıflamış diyor:KK61:
Canım her ay 1kg alarak ilerleyemez ki çocuk. Benim büyük kızım 1yaşından 3yaşına kadar nerdeyse hiç kilo almadı ama hala ortslamanın üstünde ölçüleri. 4.ayda 400-600g alması normal. Gelişimi iyi dediyse dr gerisini düşünme. Benim ikizlerim için de ilk gören bilge çok yiyor gökçe iştahsız heralde zayıf diyorlar halbuki gökçe bilgenin en az 2katı fazla yiyor emiyor. Ama gökçe şu an sıralıyor hatta yakın mesafe el bile bırakıyor bilge daha öne doğru emeklemiyor. Gözümün önünde iki çocuk birden olunca daha iyi anlayabiliyorum bireysel farklılıkları. Kimseyi umursama çocuğun aç kalsa zaten ağlar ister gelişimi geride kalırsa sen anlarsın dr anlar geri kalanı umursama. İnsan başından gelip geçince neyi ne zaman yapması gerektiğini unutuyor. Büyük kızımın emekleme zamanını unuttum bile ben. Allahtan çocuklarıma yazdığım günlüğe not alıyorum çoğu şeyi :)))

İyi yapmışsın canım. Nasılsa arka tarafta ister saklar ister gösterirsin. Aslında benim de bütün saçımı kazıtasım var ohhh mis bu havalarda. duş da kısa sürer. Sıcakladın mı kafana bi su döküver ohhh miss :)))
Sağol canım ;) babam da beğendi :D
Ebe gelip duş aldım hakikatten rahat oldu. Bundan sonra böyle. Sonrasında oğlumun adını falan yazdiriirim :D

Canım her ay 1kg alarak ilerleyemez ki çocuk. Benim büyük kızım 1yaşından 3yaşına kadar nerdeyse hiç kilo almadı ama hala ortslamanın üstünde ölçüleri. 4.ayda 400-600g alması normal. Gelişimi iyi dediyse dr gerisini düşünme. Benim ikizlerim için de ilk gören bilge çok yiyor gökçe iştahsız heralde zayıf diyorlar halbuki gökçe bilgenin en az 2katı fazla yiyor emiyor. Ama gökçe şu an sıralıyor hatta yakın mesafe el bile bırakıyor bilge daha öne doğru emeklemiyor. Gözümün önünde iki çocuk birden olunca daha iyi anlayabiliyorum bireysel farklılıkları. Kimseyi umursama çocuğun aç kalsa zaten ağlar ister gelişimi geride kalırsa sen anlarsın dr anlar geri kalanı umursama. İnsan başından gelip geçince neyi ne zaman yapması gerektiğini unutuyor. Büyük kızımın emekleme zamanını unuttum bile ben. Allahtan çocuklarıma yazdığım günlüğe not alıyorum çoğu şeyi :)))
Yaaa.. Günlük mu tutuyorsun.. Ne kadar hossss ;) neler yazıyorsun canım. :) çok hoşuma.gitti valla tebrik ederim. Çok ince bir dusunce

Arkadaşlar umarım bebekler iyi keyifler yerindedir ek gıdaya geçtiğimizden beri kafayı kaldıramıyorum desem yeridir yazamıyorum ama hiç kopmadım okuyorum sürekli mesajları 6. Ay aşılarımızı olduk fakat hemşire hanıma sormayı unuttum bu aşılarda banyo yasagınyok değilim gerçi olsa bilgi verilirdi ama ben size de bir sormak istedim birde kızlar sebze çorbası için sebzeleri kışın kullanmak üzere doğrayıp küçük poşetlerde dondurucuya kaldırsam yada meyveleri Nasıl koydunuz dondurucuya bilgi verir misiniz

Yaaa.. Günlük mu tutuyorsun.. Ne kadar hossss :KK66: neler yazıyorsun canım. :) çok hoşuma.gitti valla tebrik ederim. Çok ince bir dusunce
Bende yazoyorum canım. İkisininde var. Büyüğüne bile hala yazıyorum. Büyüğüne en son yazdığım süt dişlerinin çıkıp kalıcı dişlerinin gelmeye başlaması...

Hamileliğimin başından beri yaşadıklarım ultrason fotoları...
Doğduğundan beri başta doğum yaptığım gün olmak üzere yaşadığı olayları kilo alımı benim yaşadıklarım ve en önemlisi ilkleri...
İlk defa bilinçli gülmesi.
İlk defa düşmesi.
İlk defa yüzüstü dönmesi.
İlk dişi patlatması.
İlk pikniği.
İlk hastalığı.
Sünneti.
İlk tay tay duruşu..
İlk adımları
Ay ay gelişimini yazıyorum ben. Ve unutmak istemediğim anıları..
Birde büyüdükçe yarımyamalak söylediği kelimeleri.. :KK51::KK51:
Geçen gün büyük oğlum ile ona yazdığım günlüğü okuduk. Ultrason fotolarına baktı çok mutlu oldu. Büyüdükleri zaman onlara verecegim günlükleri..

Kızlar sizde ateş yaptımı 6 ay aşıları kuzum uyuyordu uyandı bi ölçtüm 38.3 olmuş calpol verdim hemen ama keşke uyurken ölçseydim ya buarada düşmezse calpolu 6 saat dolduğunda verebilir miyiz illa 8 beklemeden ?

Bende yazoyorum canım. İkisininde var. Büyüğüne bile hala yazıyorum. Büyüğüne en son yazdığım süt dişlerinin çıkıp kalıcı dişlerinin gelmeye başlaması...

Hamileliğimin başından beri yaşadıklarım ultrason fotoları...
Doğduğundan beri başta doğum yaptığım gün olmak üzere yaşadığı olayları kilo alımı benim yaşadıklarım ve en önemlisi ilkleri...
İlk defa bilinçli gülmesi.
İlk defa düşmesi.
İlk defa yüzüstü dönmesi.
İlk dişi patlatması.
İlk pikniği.
İlk hastalığı.
Sünneti.
İlk tay tay duruşu..
İlk adımları
Ay ay gelişimini yazıyorum ben. Ve unutmak istemediğim anıları..
Birde büyüdükçe yarımyamalak söylediği kelimeleri.. :KK51::KK51:
Geçen gün büyük oğlum ile ona yazdığım günlüğü okuduk. Ultrason fotolarına baktı çok mutlu oldu. Büyüdükleri zaman onlara verecegim günlükleri..

Gözlerim doldu vallahi. Benim de USG kağıtlarının arkasında notlarım vardı ama günlük.. Ama bende rahat geçiremedim ki ilk dönemleri. Şimdi şimdi rahatız çok sukur.
Yaa bende yazicam :) çok hoşuma gitti gerçekten. Tebrik ederim sizleri. Cok ince bir dusunce. Yani düşünüyorum da annem bana boyle birşey yapabilmiş olsaydı ne kadar mutlu olurdum.
Ben bu akşamdan yazayım. Hatta sizin isimleri de yazayım. İlham olduğunuz için. Sonra güzel bir günlük alip, onunla devam edeyim. Süper annelersiniz siiizzzzzz.. Ya ben seni zaten ayrı bi görmek istiyorum.

Arkadaslar iyi aksamlar bebislerinizin oto koltuklarini aldiniz mi . Ben antalya kasta yasiyorum bizim icin guvenlikten sonra terletmemesi geliyo var mi oneriniz bir de mama sandalyesi olarak normal sandalyeye monte edilen yukselticiler yukselticiler varmis aklima daha cok yatti bizimle ayni masada biz gibi oturup yiyebilecek sizler ne dusunuyosunuz kullananlar var mi ?

Benim.oglumu gorduklerinde gelişmemis diyorlar. O kadar sinirleniyorum ki. Benim oğlum hastanelerde buyudu. Mamasini ağlaya ağlaya yediriyordum.
6o gün hece gündüz ağlayan bir bebek.
3o günlükken antibiyotik kullanmaya başladı. Geçen hafta bıraktık antibiyotigi, enfeksiyon nuks edecek mi diye her bezini kokluyorum. Neredeyse dilimi surucem.
Bana ve bu sıkıntıları çeken ogluma gelişmemis diyorlar ya.. Allahım diyorum insanlar neden bu kadar bencil, düşüncesiz,kırıcı olabiliyorlar.
Bebegim 6.5oo oldu çok sukur. Zayıf olsun sağlıklı olsun. Hiç gözümde değil kilosu.
Sende bebeğinin gelişimi iyi ise boyu uzuyor sa ve ayina Gore gidiyorsa kiloyu hiç sorun etme. Takılacak en son şey olsun. Ben burada çok yazardım bebgim zayıf kilo almıyor diye. Ama şimdi aynen böyle dusunuyorum canım.

Can'ım benim yaa, senin çektiğin sıkıntıları biliyorum. İnsanlar gerçekten çok patavatsız olabiliyor. Benim de suratıma bakıp bu çocuk hiç gelişmemiş demişti düşüncesiz komşunun biri. Ki o Zaman her ay bir kilo aldığı, toparlandığı halde.
Kayınvalidem de çocuğu kısa giydirdiğim için insanlar nazar etti, ondan zayıfladı demiş. Bu sıcaklarda çocuğu Nasıl giydireceksem artık.

Çok şükür boyu uzamış bu ay biraz. İki ay boyunca toplam 400 gr almasına üzüldüm sadece. Sağlıklı olsunlar da varsın zayıf olsunlar ne edelim :KK66:

askiminaskiyim askiminaskiyim Berannn Berannn kızlar benim kızımda 66 cm ve 6800 kg ek gıdaya bizde başladık bende her görenin zayıf bu ellerine bak ne minik sanki 2 aylık et tutmamış hiç yorumlarına çıldırıyorum resmen:sinirli: doktor kg alması ve muhallebinin daha lezzetli olması için 2-3 ölçü mamadan toz halinde kat dedi bu ay birde böyle deneyeceğim bakalım inşallah biraz daha toparlar :KK51:

Can'ım benim kızım da 66 cm 6600 gr olmuş. Boyumuz artmış, kilomuz neredeyse aynı kalmış.
Bir de kızım 36 haftalık 2400 doğmuştu. Düşününce doğum kilosuna göre fena değil kilosu
Ben de muhallebi püre vs vermeye çalışıyorum. Bir de bebe bisküvisi yapıp vericem. Zaman'la da alırlar inşallah miniklerimiz

Benimkide dün aşı oldu. Çok şükür 500 gr almış canım. Canını sıkma düzenli ek öğünlrrden sonra alır inş.
Ben düzenli hergün mutlaka muhallebi verdim canım. Özellikle yatarken..

Canım benimkide geçen ay 200 gr alınca bende gittim devam sütü (mama) aldım. Yaklaşık 2 hafta boyunca kaşık mamasını ve muhallebisini devam sütünden yaptım. Sonra normal su ile yaptım. Ondanmı bilmiyorum ama bu ay çok şükür 500 gr almış o kadar mutluyumki anlatamam. Gerçektende devamsütü ile hazırlanan muhallebiler daha lezzetli oluyor. :KK66:
Hergün mutlaka muhallebi yedirdim hem gece uykularıda uzun oluyor canım.

Maşallah Can'ım çok sevindim kuzuna. Şu devamsütünden muhallebiyi ben de deneyeyim. Belki bize de yarar. Ben de mümkün olduğunca gece vermeye çalışıyorum

Haklısın Can'ım da anne yüreği işte dayanamıyor. Bir de ilk aylar 1 er kilo alıp 2 ayda toplam 400 gr almasına üzüldüm. Bakamadım mı acaba diye düşündüm. Bir de kızım hala memeyi reddediyor. Baya uğraşıp yediriyorum. Ondan da az aldı. Doktor kilosu için az dedi, ek gıdaya başla dedi ki biz zaten başlamıştık.

Bebeğim bi hafta sonra altı ay aşısını olacak çok korkuyorum ya üç aşı birden çok canı yanacak nasıl geçti Sizinkiler çok ateş falan oldu mu kızlar

Arkadaşlar umarım bebekler iyi keyifler yerindedir ek gıdaya geçtiğimizden beri kafayı kaldıramıyorum desem yeridir yazamıyorum ama hiç kopmadım okuyorum sürekli mesajları 6. Ay aşılarımızı olduk fakat hemşire hanıma sormayı unuttum bu aşılarda banyo yasagınyok değilim gerçi olsa bilgi verilirdi ama ben size de bir sormak istedim birde kızlar sebze çorbası için sebzeleri kışın kullanmak üzere doğrayıp küçük poşetlerde dondurucuya kaldırsam yada meyveleri Nasıl koydunuz dondurucuya bilgi verir misiniz

Biz de dün aşımızı olduk. Banyo yasağı yok dediler. Sanırım yalnızca 2. Ay aşısında yasak oluyor.
Diğer aşımız da 9. Aydaymış.

Kızlar sizde ateş yaptımı 6 ay aşıları kuzum uyuyordu uyandı bi ölçtüm 38.3 olmuş calpol verdim hemen ama keşke uyurken ölçseydim ya buarada düşmezse calpolu 6 saat dolduğunda verebilir miyiz illa 8 beklemeden ?
Yok canım biz de ateş yapmadı ama huzursuz iki gündür. Sanırım calpol 6 saatte bir veriliyor zaten öyle hatırlıyorum.

Bu kvdeler niye herseye karisirlar ki ac olsa emziririm altini ne zaman degistircegimi bilirim ne vercegimi bilirim uyutma saatlerini bilirim sana düşmez soylemek uyuz oluyorum yaa bide kiyas etmelerii yokmuu aman allahım onu verme şunu verme yok su söyle sanaaaneeeeee sananeeeee ay iyiki ayri oturuoz

Bebeğim bi hafta sonra altı ay aşısını olacak çok korkuyorum ya üç aşı birden çok canı yanacak nasıl geçti Sizinkiler çok ateş falan oldu mu kızlar
Ateş olmadı ama baya ağladı kuzum. Hatta hemşireyi görür görmez ağlamaya başladı, şimdiden beyaz önlük korkusu başladı sanırım.
Korkmana gerek yok Can'ım o an için ağlıyorlar ama sonra hemen sakinleşiyorlar.

genc-anne genc-anne canım benim nasılsın? Senin bebisin istahi nasıl.. Biz ek gıdaya geçtik ama çok zor yediriyorum.
sağol canım,
Huysuz kızıma ve zor günlerime rağmen iyi olmaya çalışıyorum 47 kiloya düştüm stresten, kızımın huysuzluğundan, iştahsızlığından.. Hala iştahsız, ek gıdalarla aramız çok kötü. Bi ara iyi olacak gibi oldu ama sonuç yine hüsran. Perşembe günü 6 aylık aşısını yaptırdım kızım 5900 kilo 62 cm. 6 aydır 6 kiloya ulaşamadık.. Tek tesellim sağlıklı olması... Siz neler le başladınz ek gıdaya canım bide bana bebişin artık biberon mamasını iyi içiyor mu . Değişik bi isimdi mamanın ismini hatırlayamadım ama

sağol canım,
Huysuz kızıma ve zor günlerime rağmen iyi olmaya çalışıyorum 47 kiloya düştüm stresten, kızımın huysuzluğundan, iştahsızlığından.. Hala iştahsız, ek gıdalarla aramız çok kötü. Bi ara iyi olacak gibi oldu ama sonuç yine hüsran. Perşembe günü 6 aylık aşısını yaptırdım kızım 5900 kilo 62 cm. 6 aydır 6 kiloya ulaşamadık.. Tek tesellim sağlıklı olması... Siz neler le başladınz ek gıdaya canım bide bana bebişin artık biberon mamasını iyi içiyor mu . Değişik bi isimdi mamanın ismini hatırlayamadım ama
Neocate mi cnm

Back