• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

sağol canım,
Huysuz kızıma ve zor günlerime rağmen iyi olmaya çalışıyorum 47 kiloya düştüm stresten, kızımın huysuzluğundan, iştahsızlığından.. Hala iştahsız, ek gıdalarla aramız çok kötü. Bi ara iyi olacak gibi oldu ama sonuç yine hüsran. Perşembe günü 6 aylık aşısını yaptırdım kızım 5900 kilo 62 cm. 6 aydır 6 kiloya ulaşamadık.. Tek tesellim sağlıklı olması... Siz neler le başladınz ek gıdaya canım bide bana bebişin artık biberon mamasını iyi içiyor mu . Değişik bi isimdi mamanın ismini hatırlayamadım ama
Canım, stres sıkıntı yapmamaya çalış. Allah korusun hastalanirsan kim.bakacak sana ve kuzuya. Biz ek gıdaya meyve ve sebzeyle başladık. Süt ürünleri yasak.
Canım benim sağlıklı olsunlar zayıf olsunlar. Hiç takma.kafana. tooparlayacak bizim.yavrularda.
Kuzum bu tadı kötü mamayi içiyor vallahi. Ama bu son 1o.gundur pek.bitirmiyor mamayi. Dişi çıktı, asi oldu. Bunlara yoruyorum. Mamanin adı pregomin as canım

Canım 8 saat beklemek en iyisi. Doktorların neredeyse hepsi aynı fikirde... biraz daha büyüdüklerinde 3 saatte bir başka bir ilaçla dönüşüm yapılabiliuor. Aşı ateşi çok çok uzun sürmez inş.

Yaz canım geç kalmadınki zaten :KK66: inş görüşürüz birgün :KK66:

Canım pirinçunu ile yapacaksan az su ile koyu bir şekilde pişir sonra hazırladığın devam sütü ile seyrelt. Çünkü devam sütleri kaynatılmıyor.
Kaşık mamasında kaynatmaya gerek yok zaten ılık su ile hazırlanıyor. Direk hazırladığın devamsütü ile yapabilirsin. :KK66:
İnş kg alır minnoş

Can'ım ben de anlattığın gibi su ile pişirip sütümle seyreltip veriyorum. Devam sütü ile daha mı çok kilo alır, öyleyse bir de o şekilde deneyeyim.

Kizlar benim memeler isyanlarda:eek::KK53: kızımın dişleri kasiniyor sanırım. alttan çıkmış iki disiyle uzatıyor resmen başlarını. psikolojim bozuldu. emzirmeye aldığımda içim titriyor resmen.simdi mi Isıracak biraz sonra mi diye duvarları izleyerek emziriyorum yaaaa:deli:
Ayni durumdayim canim bugun iki kere isirdi dunde daha yeni cikti uclari daha cok isircam hazirlikli ol diyo heralde :D

kızlar iyi akşamlar..ek gıdaya geçtik biz de ama sorum şimdi şu..6. aydan sonra anne sütünn yanında formül süt vermek şart mı?şimdiye kadar vermedim ama 6. aydan sonra vermeyi tavsiye ediyorlar genelde..şimdiye kadar mamalardan sadece kaşık maması verdim ek olarak geçen ay o da 1 paket bitirdik...anne sütü+formül süt+ek gıda olarak mı devam etmeliyiz yoksa sadece anne sütü+ek gıda mı? şimdiye kadar kilo alımımız gayet iyiydi bundan sonra nasıl gideceğiz merak ettim:kahve:

Ayni durumdayim canim bugun iki kere isirdi dunde daha yeni cikti uclari daha cok isircam hazirlikli ol diyo heralde :KK70:
Bizimkinin baya uzun uzun.koparak diye korkuyorum:kusmuk:ustlerde çıktığında herhalde dislerini torpuleyecek:KK34:

Yaaa.. Günlük mu tutuyorsun.. Ne kadar hossss :KK66: neler yazıyorsun canım. :) çok hoşuma.gitti valla tebrik ederim. Çok ince bir dusunce
Elime aldıkça aklıma geleni yazıyorum ama elime alamasam da özellikle İLKleri yazıp bırakıyorum ilk diş ilk emekleme yürüme ilk kelimeler hatta kızımıngarip kelimelerinin listesini tuttuk eşimle. Önce tel.e yazdık ilk fırsatta deftere yazdım büyüyünce vericem ellerine ☺

Can'ım benim yaa, senin çektiğin sıkıntıları biliyorum. İnsanlar gerçekten çok patavatsız olabiliyor. Benim de suratıma bakıp bu çocuk hiç gelişmemiş demişti düşüncesiz komşunun biri. Ki o Zaman her ay bir kilo aldığı, toparlandığı halde.
Kayınvalidem de çocuğu kısa giydirdiğim için insanlar nazar etti, ondan zayıfladı demiş. Bu sıcaklarda çocuğu Nasıl giydireceksem artık.

Çok şükür boyu uzamış bu ay biraz. İki ay boyunca toplam 400 gr almasına üzüldüm sadece. Sağlıklı olsunlar da varsın zayıf olsunlar ne edelim :KK66:

Can'ım benim kızım da 66 cm 6600 gr olmuş. Boyumuz artmış, kilomuz neredeyse aynı kalmış.
Bir de kızım 36 haftalık 2400 doğmuştu. Düşününce doğum kilosuna göre fena değil kilosu
Ben de muhallebi püre vs vermeye çalışıyorum. Bir de bebe bisküvisi yapıp vericem. Zaman'la da alırlar inşallah miniklerimiz

Maşallah Can'ım çok sevindim kuzuna. Şu devamsütünden muhallebiyi ben de deneyeyim. Belki bize de yarar. Ben de mümkün olduğunca gece vermeye çalışıyorum

Haklısın Can'ım da anne yüreği işte dayanamıyor. Bir de ilk aylar 1 er kilo alıp 2 ayda toplam 400 gr almasına üzüldüm. Bakamadım mı acaba diye düşündüm. Bir de kızım hala memeyi reddediyor. Baya uğraşıp yediriyorum. Ondan da az aldı. Doktor kilosu için az dedi, ek gıdaya başla dedi ki biz zaten başlamıştık.
Canım üzme kendini sen kendini üzersen çocuk da etkilenir belki diş çıkarma dönemine falan denk gelmiştir o zamanlarda da az yiyorlar zaten sıcaklarda benimkiler de yiyemiyor dolaptan yeni çıkardığım yoğurdu meyveyi veriyordum hava serinleyince biraz daha fazla yemeye başladılar ama yine de tam olarak iştahları yerine gelmedi

Arkadaslar iyi aksamlar bebislerinizin oto koltuklarini aldiniz mi . Ben antalya kasta yasiyorum bizim icin guvenlikten sonra terletmemesi geliyo var mi oneriniz bir de mama sandalyesi olarak normal sandalyeye monte edilen yukselticiler yukselticiler varmis aklima daha cok yatti bizimle ayni masada biz gibi oturup yiyebilecek sizler ne dusunuyosunuz kullananlar var mi ?
Canım oto koltuklarının çoğu terletiyor ama iç kılıflar var hem arabaları için hem de oto koltukları için. Onlardan alır koyarsın içine. Aynı masada olmayı 1 yaşına kadar önermem cıss olayını anlayabilecek duruma gelene kadar sofradakilerden uzak durması güvenlik açısından daha iyi. Hiç bi şeye uzanamasa örtüyü çekiyorlar ve gerçekten büyüklerin dediği gibi yılanı boğabilecek kadar da güçlüler

Ateş olmadı ama baya ağladı kuzum. Hatta hemşireyi görür görmez ağlamaya başladı, şimdiden beyaz önlük korkusu başladı sanırım.
Korkmana gerek yok Can'ım o an için ağlıyorlar ama sonra hemen sakinleşiyorlar.
Canım biz büyük kızı biz dr.a gideceğimiz zaman da ara ara götürüyorduk sırf koşullanmasın diye. Zaten benim de önlüğüm var kışları evde önlüğü onun önünde giyiyordum arada. Hatta ona da giydirip kulağına steteskop takmışlığımuz var :)))

Canım üzme kendini sen kendini üzersen çocuk da etkilenir belki diş çıkarma dönemine falan denk gelmiştir o zamanlarda da az yiyorlar zaten sıcaklarda benimkiler de yiyemiyor dolaptan yeni çıkardığım yoğurdu meyveyi veriyordum hava serinleyince biraz daha fazla yemeye başladılar ama yine de tam olarak iştahları yerine gelmedi

Teşekkür ederim canım, daha az takmaya başladım. Sağlıklı olsun da alır da verir de. İlk çocuk olunca daha çok takıyor insan galiba :KK39:

Canım biz büyük kızı biz dr.a gideceğimiz zaman da ara ara götürüyorduk sırf koşullanmasın diye. Zaten benim de önlüğüm var kışları evde önlüğü onun önünde giyiyordum arada. Hatta ona da giydirip kulağına steteskop takmışlığımuz var :)))

Aaa Can'ım ne güzel fikir :)) Ben de mi bir önlük edinsem. Hem okulda da kullanırım :KK66:

ya bize 9. ayda izlem var öbür aşı doğum günden bi gün sonra yapılacak dendi tatlım
Bize kasıma gün verdiler, 9. Ay aşısı yapılacakmış, yanılmıyorsam kızamık aşısı dendi hatta.
Bir de kan tahlili yapılacak o ay dediler. Size niye farklı şey dediler ki acaba?

Bize kasıma gün verdiler, 9. Ay aşısı yapılacakmış, yanılmıyorsam kızamık aşısı dendi hatta.
Bir de kan tahlili yapılacak o ay dediler. Size niye farklı şey dediler ki acaba?
Bize de 13 ekime parmakdan kan alınacak dediler sadece. Asi olayına hiç girmedi:( ben zaten hiç memnun değilim ebemde,hekimimizden de :(

Bana ekim ayında gelin parmak dan kan alınacak dediler. Size de dediler mi canim
Bize dr ekim dendi canim.kan alınıp alerji mi ne ogrenulecekmis.kasimda da kızamık aşısı olunuyormus.ama isin garip yani devletin asi karnesi uygulamasinda (google store deki) sıradaki aşı bir yaşında yaziyor

Bize de 13 ekime parmakdan kan alınacak dediler sadece. Asi olayına hiç girmedi:KK43: ben zaten hiç memnun değilim ebemde,hekimimizden de :KK43:

Aynen canım kan alınacak , tahlil yapılacak dendi, bir de aşı yapılacakmış. Bir tek bize mi dediler ki acaba? Hatta aşı takvimine baktım sonra, 9. Ay da aşı da görünmüyor . Ekstra bir aşı diye düşündüm ben de.

Bize dr ekim dendi canim.kan alınıp alerji mi ne ogrenulecekmis.kasimda da kızamık aşısı olunuyormus.ama isin garip yani devletin asi karnesi uygulamasinda (google store deki) sıradaki aşı bir yaşında yaziyor

Sen de yazmışsın canım, demek ki yanılmıyormuşum kızamık aşısıymış.

Back