• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Sebze püreleri dışında herşeyi yiyor. Bi tek sebzeyi sevmedi. Yoğurtu bazen yemek istemediğinde meyveli yapıyorum. Karpuzlu yapmıştım mesela, hepsini bitirdi. Ben neredeyse 1 aydır meyve yediriyorum, 20 gündür yoğurt ve 10 gün önce sebzeye geçtim. Kendini hiç çaresiz hissetme. 3 gündür mamadan başka birşey yediremedim. Arı mama aldım, yemedi. Ona da meyve karıştırdım öyle yedi. Sen de denedin mi içlerine başka şeyler eklemeyi canım?

Ben ilk sebze verdiğimde yemek istemedi ben de biraz karpuz suyu koydum oyle yedi. Başlangıçta bir iki damla belki yemesini saglar

Uzun zamandır yoktum ama arada okuyorum sizleri.. hepinize sevgiler bebislerinizle mutlu günler dilerim kafamda bazı şeyler var soracaklarim..
Öncelikle bebisim 6 ay 8 günlük. Kilosu 7350 sizce kilosu nasıl boyda 68
2 ayda 50 gram almış ?

2 .) Bebegim çok ağlıyor uykuya dalcakken bir anda ağlıyor emerken mesela tam uyuyacak sanki düşmüş gibi ağlıyor. Sizinkiler nasıl ?

3. ) 40 gündür disarlarda eşimin ailesiyle kalıyoruz huyu degisti sizce evde yine düzelir mi . Kucak ve ağlama

4. ) göz yaşı hiç gelmiyo galiba 1 kere gelmişti tam hatırlamıyorum sizinkinden geliyor mu ? Hafifde çapak oluyo bazen bizdede olur ya o şekilde küçük
Kilosuna boyuna bisey diyemeem her bebek farklıdır canim 6 aylikken 8 kiloydu 6 bucuk aylik olduk 1 2 haftadr aglayarak uyaniyodu benm oglumda sanki cani acimis gibi gözler kapali sakinlestiremiyodm memeyide veremyodm aglarkeb almiyodu disi cikti 2 tane uclari cikti devamini beklyrm :) gercekten ağlarsa gozleri yasariyo onun disinda gelmiyo surekli huy degstryolar eve gidince biraz eski duzene donmen zaman alablr ama donersiniz

aynen canım benim kızımda açlıktan uyumuyordu gündüz ama sağlığım sütü de içmiyordu eson 4,5 aylıkken mama verdim gündüz sonra gece emmeyide bıraktı çok üzüldüm çok ağladım şimdi mamayıda içmiyor zorla çok az içiriyorum çok iştahsız birçok dr a gittim kimse birşey diyemiyor inşallah senin bebiş emmeyi bırakmaz
Surekli.aglouo, binerondaki sütü de isteksiz emmeye başladı , doltota solucem vocuk surekli agloyo artik

evet haraketlı oldukları için süt yetersiz geliyor bol karbonhidrata ihtiyaçları var kesinlikle.benim bebis hiç durmuyor her yeri kipir kıpır:)
Yani hareketli tabi ama çok fazla abartili değil.

Ben bu ay kontrole daha gitmedim. Hareketli bir çocuk mu? Bu da önemli.

Benimki de uyurken ağliyir. Kendi uyuyamiyor :KK43: sallayacagim yere koyarken ağliyir vs :KK43:

Biz de disardayiz kucakta gezmek stiyor. Daha nazlı. Olsun kucakta sucakligimizda buyusunlet unuturlar elbette. İlerde kucağınıza alamayacagiz :KK43: istediği bir şey olmazsa ağlıyor hoşuma gidiyor tepki veriyor anladikca o ağlamayı sileriz inşallah diyorum.

Gözyaşı geliyor bizimkinden gerçekten aglarsa yoksa gelmiyor şakacıktan aglarsa :)
Sakin çocuğun degismesi bide başka kucakar yüzünden degismesi moralimi bozuyo . Sağlıklı olsunlaeda inşallah

Kilosuna boyuna bisey diyemeem her bebek farklıdır canim 6 aylikken 8 kiloydu 6 bucuk aylik olduk 1 2 haftadr aglayarak uyaniyodu benm oglumda sanki cani acimis gibi gözler kapali sakinlestiremiyodm memeyide veremyodm aglarkeb almiyodu disi cikti 2 tane uclari cikti devamini beklyrm :) gercekten ağlarsa gozleri yasariyo onun disinda gelmiyo surekli huy degstryolar eve gidince biraz eski duzene donmen zaman alablr ama donersiniz
Aglayarak uyaniyo skainlestirmeyorum aynen değişti huylari .
Sağlıklı olsunlar inşallah

Kızlar iyi hafta sonları hepimize.. Ben birşey yaptım :KK33:
Gittim kuaför e sacimin arkasını kazittirdim:confused::confused:
3 numaradan kısa oldu ;) ama ne rahat oldu anlatamam. Oğlum hep oradaki saçları çekiyordu. Ensem.rahatladı. eşim önce güldü sonra çok güzel olmuş dedi
. bir acayip geldi ama.. Yaptım bir kere

Yani hareketli tabi ama çok fazla abartili değil.

Sakin çocuğun degismesi bide başka kucakar yüzünden degismesi moralimi bozuyo . Sağlıklı olsunlaeda inşallah

Aglayarak uyaniyo skainlestirmeyorum aynen değişti huylari .
Sağlıklı olsunlar inşallah
Distir o zaman canim sizinkidr

3 numaradan kısa oldu :KK66: ama ne rahat oldu anlatamam. Oğlum hep oradaki saçları çekiyordu. Ensem.rahatladı. eşim önce güldü sonra çok güzel olmuş dedi
Nasil cesaret ettn:D benm sacimda belimdd valla gidip kestiremiyorm kiyamadgmdan:D

3 numaradan kısa oldu :KK66: ama ne rahat oldu anlatamam. Oğlum hep oradaki saçları çekiyordu. Ensem.rahatladı. eşim önce güldü sonra çok güzel olmuş dedi
Sihhatler olsun iyi yapmissin benim esim izin verse sanorim tamamen kazitirim hem cok dokuluyor hemde sacimi cok cekiyor oglum

Nasil cesaret ettn:KK70: benm sacimda belimdd valla gidip kestiremiyorm kiyamadgmdan:KK70:
Valla gittim kuaföre soyledim. Gerçekten mi dedi kuaför evet dedim. Çıkardı tras aletini anam bir anda gitti saçlar. Benim saçlarda upuzun du. Hastanede çok kaldığımız zaman tarayamiyordum. Hastane çıkışı gittim.kestirdim. upuzun saclarimi.

Uzun zamandır yoktum ama arada okuyorum sizleri.. hepinize sevgiler bebislerinizle mutlu günler dilerim kafamda bazı şeyler var soracaklarim..
Öncelikle bebisim 6 ay 8 günlük. Kilosu 7350 sizce kilosu nasıl boyda 68
2 ayda 50 gram almış ?

2 .) Bebegim çok ağlıyor uykuya dalcakken bir anda ağlıyor emerken mesela tam uyuyacak sanki düşmüş gibi ağlıyor. Sizinkiler nasıl ?

3. ) 40 gündür disarlarda eşimin ailesiyle kalıyoruz huyu degisti sizce evde yine düzelir mi . Kucak ve ağlama

4. ) göz yaşı hiç gelmiyo galiba 1 kere gelmişti tam hatırlamıyorum sizinkinden geliyor mu ? Hafifde çapak oluyo bazen bizdede olur ya o şekilde küçük
slm güzelim hosgeldin diyim :) benim cebir de geçen ay sadece 200 gr aldı Dr normal dedi dış ve sıcaklardan olabilir dedi. bizim kg mız daha az boyumuz biraz daha uzun sizden canım .gözyaşı bazen geliyor bazen gelmiyor. büyüdükleri için çeşitli huylari oluyor artık onlar eski minik bebislerimız değiller:)

Valla gittim kuaföre soyledim. Gerçekten mi dedi kuaför evet dedim. Çıkardı tras aletini anam bir anda gitti saçlar. Benim saçlarda upuzun du. Hastanede çok kaldığımız zaman tarayamiyordum. Hastane çıkışı gittim.kestirdim. upuzun saclarimi.
En iyisini yapmissin smdi banyodan ciktim tarayana kadar kolum koptu

Ayy bendede bir heyecan yarın aşısı var bakalım bu ay kilo almışmı :dua: en son 200 gr dı. Benimki mama meyve çorba bayılıyor yemege maşallah. Tabagı görürmez çırpınmaya başlıyor.
firkan firkan aşı oldunuz mu, kilo artışı nasıldı? Biz de dün aşı olduk, iki ayda sadece 400 gr almışız . Çok az geldi, bu kadarını beklemiyordum. İlk dört ay birer kilo alıyorduk. Ek gıdaya da geçtim.

Kilo alması için neler yapabilirim kızlar, minnoşları bizim gibi az kilo almış arkadaşlar var mı? Moralim çok bozuluyor, her gören zayıflamış diyor:KK61:

slm güzelim hosgeldin diyim :) benim cebir de geçen ay sadece 200 gr aldı Dr normal dedi dış ve sıcaklardan olabilir dedi. bizim kg mız daha az boyumuz biraz daha uzun sizden canım .gözyaşı bazen geliyor bazen gelmiyor. büyüdükleri için çeşitli huylari oluyor artık onlar eski minik bebislerimız değiller:)
Bizim gibi siz de az kilo almışsınız galiba, sıcaklardan sanırım. Baya düşüş olunca insanın morali bozuluyor:(

firkan firkan aşı oldunuz mu, kilo artışı nasıldı? Biz de dün aşı olduk, iki ayda sadece 400 gr almışız . Çok az geldi, bu kadarını beklemiyordum. İlk dört ay birer kilo alıyorduk. Ek gıdaya da geçtim.

Kilo alması için neler yapabilirim kızlar, minnoşları bizim gibi az kilo almış arkadaşlar var mı? Moralim çok bozuluyor, her gören zayıflamış diyor:KK61:
Benim.oglumu gorduklerinde gelişmemis diyorlar. O kadar sinirleniyorum ki. Benim oğlum hastanelerde buyudu. Mamasini ağlaya ağlaya yediriyordum.
6o gün hece gündüz ağlayan bir bebek.
3o günlükken antibiyotik kullanmaya başladı. Geçen hafta bıraktık antibiyotigi, enfeksiyon nuks edecek mi diye her bezini kokluyorum. Neredeyse dilimi surucem.
Bana ve bu sıkıntıları çeken ogluma gelişmemis diyorlar ya.. Allahım diyorum insanlar neden bu kadar bencil, düşüncesiz,kırıcı olabiliyorlar.
Bebegim 6.5oo oldu çok sukur. Zayıf olsun sağlıklı olsun. Hiç gözümde değil kilosu.
Sende bebeğinin gelişimi iyi ise boyu uzuyor sa ve ayina Gore gidiyorsa kiloyu hiç sorun etme. Takılacak en son şey olsun. Ben burada çok yazardım bebgim zayıf kilo almıyor diye. Ama şimdi aynen böyle dusunuyorum canım.

askiminaskiyim askiminaskiyim Berannn Berannn kızlar benim kızımda 66 cm ve 6800 kg ek gıdaya bizde başladık bende her görenin zayıf bu ellerine bak ne minik sanki 2 aylık et tutmamış hiç yorumlarına çıldırıyorum resmen:sinirli: doktor kg alması ve muhallebinin daha lezzetli olması için 2-3 ölçü mamadan toz halinde kat dedi bu ay birde böyle deneyeceğim bakalım inşallah biraz daha toparlar :KK51:

Benimkide dün aşı oldu. Çok şükür 500 gr almış canım. Canını sıkma düzenli ek öğünlrrden sonra alır inş.
Ben düzenli hergün mutlaka muhallebi verdim canım. Özellikle yatarken..
askiminaskiyim askiminaskiyim Berannn Berannn kızlar benim kızımda 66 cm ve 6800 kg ek gıdaya bizde başladık bende her görenin zayıf bu ellerine bak ne minik sanki 2 aylık et tutmamış hiç yorumlarına çıldırıyorum resmen:sinirli: doktor kg alması ve muhallebinin daha lezzetli olması için 2-3 ölçü mamadan toz halinde kat dedi bu ay birde böyle deneyeceğim bakalım inşallah biraz daha toparlar :KK51:
Canım benimkide geçen ay 200 gr alınca bende gittim devam sütü (mama) aldım. Yaklaşık 2 hafta boyunca kaşık mamasını ve muhallebisini devam sütünden yaptım. Sonra normal su ile yaptım. Ondanmı bilmiyorum ama bu ay çok şükür 500 gr almış o kadar mutluyumki anlatamam. Gerçektende devamsütü ile hazırlanan muhallebiler daha lezzetli oluyor. :KK66:
Hergün mutlaka muhallebi yedirdim hem gece uykularıda uzun oluyor canım.

Arkadaşlar biz 6 aylık olduk ama bebeğim ek gıda asla istemiyor kaşıkla hiçbirşeyi yedirmedim. Ezmeden Eline verince yedi o Zaman da boğuluyordu aklım çıktı. Ben ne yapayım beş aylıkken denemiştik çok güzel yiyordu şimdi ne oldu anlamadım
Blw(baby led weaning) yöntemini sevebilir.kaşıkla verme öyleyse,bırak kendisi yesin ama düzgünce oturmaya başlamalı ve yiyeceği boğazından düzgünce geçebilecek diklikte oturmalı.her bebek 6.ayda ek gıda alacak diye birşey yok.oturmayı öğrenmesini bekleyene kadar korumalı file tipi aparatları kullanabilirsin.kendisi tutmaya alışır hem.hem de Boğazı'na kaçacak diye aklıma takılmaz.

Benimkide dün aşı oldu. Çok şükür 500 gr almış canım. Canını sıkma düzenli ek öğünlrrden sonra alır inş.
Ben düzenli hergün mutlaka muhallebi verdim canım. Özellikle yatarken..

Canım benimkide geçen ay 200 gr alınca bende gittim devam sütü (mama) aldım. Yaklaşık 2 hafta boyunca kaşık mamasını ve muhallebisini devam sütünden yaptım. Sonra normal su ile yaptım. Ondanmı bilmiyorum ama bu ay çok şükür 500 gr almış o kadar mutluyumki anlatamam. Gerçektende devamsütü ile hazırlanan muhallebiler daha lezzetli oluyor. :KK66:
Hergün mutlaka muhallebi yedirdim hem gece uykularıda uzun oluyor canım.
oyy maşallah minik kuzuya canım bunu duyduğuma çok sevindim inşallah benim bebeğimde bu ay kg alır birde doktor kıyma başlıyoruz artık dedi yutabilecek mi minikler çok merak ediyorum

Back