• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

geçmiş olsun. eğer ishal durumu varsa muhakkak sık sık emzirmeye çalış ki vücut su kaybı yaşamasın hava da sıcak zaten, uygun görüyorsan su da verebilirsin ama gece de 3-4 defa emzirmeye çalış bence. ben henüz su vermiyorum ama sıcakların etkisiyle pek emmek istemiyor zoraki verince de bırakmıyor ben de uzun uzun emziriyorum, gece uykusunda daha kolay alıyor memeyi gece de 2-3 kez emiyor ve çiş sayısı iyi yani susuz kalma sıkıntımız yok şu an için, bezi gayet dolu oluyor.

oooo çok hızlı çıktı senin yaramaz, maşallah.
Yaa sorma sanirim birilerinden goruyor, bakici ablamiza misafir geliyorsa cocuklu aile bilemiyorum.. arastiricam.. cok hizli her konuda yani. Genelde kardesi olan bebekler cabuk ogrenir cunku. Bizimki abilerine yada ablalarina yetisme cabasinda sanki :kahve:

Kakasını rahat yapması lazım yoksa çıldırıyor.bir de çimdirme huyu çıktı.tırnakları keskin kesilse de...emerken özellikle heryerimi çimdiriyor.kollarım ellerim hep kırmızı ya da yara.uyanıkken genelde ağlıyor ve kucak istiyor.uykuyu çok seviyor ama sancılar uyutmuyor.günde çok rahat 7-8 defa uyutma çabam oluyor.uyanık kalınca da Gözlerini kaşıyarak uyut diyor.gözleri pespembe oluyor.kucakta uyuyor,benim de kollarımın içi hep pişik.gün içinde yemek yapıyorsam yarım saat boşluğum varsa ne ala.şu an bile yemeğimi tabakta soğumaya bıraktım.bu Bağırsak gazı ve tahribatı bitirdi hem onu hem beni.nasıl yapmalı ne yapmalı da düzene sokmalı uykuyu? Yerini de çok seviyor aslında.ara ara gidip aralıktan bakıyorum , bacakları hep havaya dikip sonra yatağa vurarak uyuyor.huzursuz...ağlamaklı sesler çıkartıyor.dr da Alerjik bebeklerin huysuzluğu 1 yaşına kadar Sürer genelde dedi.hiç böyle bir şey yaşayacağımız aklıma gelmezdi.

tamam canım çok iyi olur sağol:)
bende bi ara denedim hep boynuna iniyordu:) aldığın nasıl bi şey. arkadaş ince tülbent ile bağla diyor onu deneyecem :)
Bildiğin saç bandı ama kalın aldım ben tamamen kapatıyor kulaklarını sıkı tutuyor. Arada uykuda gözüne iniyor uyanınca ağlamaya başlıyor göremiyor ya etrafı :)

Kızlar bazen okuyorum da bebekleriniz kilo alsın istiyorsunuz ama kilolu bebekler hastalık saçıyormuş gibi yorumlar yapıyorsunuz benım bebegım ayına göre önde gıdıyor bakınca 'obez' mi ? Hayır.. ama zayıf degıl doktor da gayet saglıklı oldugunu söyluyor her kılolu bebek sağlıksız yada her zayıf bebek sağlıksız diye bir durum yok oluruna bırakmakta fayda var..
Cnm benim bebeğimde ayına göre önde gidiyor. Anne sütü alıyor sadece. Anne sütü ile beslenen bebeklere obez diyemeyiz demişti doktorumuz.

DOĞURGANLIK ÇAĞI (15 - 49 Yaş) GEBE KADINLARDA TETANOZ AŞI TAKVİMİ
Doz Sayısı UYGULAMA ZAMANI KORUMA SÜRESİ
Td 1 Gebeliğin 4. ayında ilk karşılaşmada YOK
Td 2 Td 1'den en az 4 hafta sonra 1-3 YIL
Td 3 Td 2'den en az 6 ay sonra 5 YIL
Td 4 Td 3'den en az 1 yıl sonra veya bir sonraki gebelikte 10 YIL
Td 5 Td 4'den en az 1 yıl sonra veya bir sonraki gebelikte DOĞURGANLIK ÇAĞI
BOYUNCA

Alıştık canım :KK49: Evden çıktığımızda biraz bozuluyor gibi olsada- kucakta pışpışlıyorum- eve döndüğümüz gibi popo pışpışlama devam. 1 ay sonraki hedefim kendi kendine uykuya dalmasını öğretmek. Sen neler yaptın? Vazmıgeçtin yoksa ara mı verdin?:KK16:
ay cnm tevafuk denk geldım nasıl oluyomus bu egıtım :D gozunu sevdıgım bı yaz hele bakım :)

Kizlar oglum ve esimi yatirdim bende yatiyim regl oldum zaten hic keyfim yok :/ Artik duzenede girdi sanirsam pehhh

Aylaaar sonra yine ben:anne:
Ya ne zormuş gurbette bir başına çocuk büyütmek :110:
Tabi bide benim huysuzun etkiside var

Ne uykumuz var hala
Ne iş yaptırıyor
Ne de bir yere gidince rahat veriyor :KK12:

Çok tatlı ama yapışık hala bana
Artık beraber de yatıyoruz
Ama hala terkedilme korkusu yaşıyor
Bunda iki buçuk hafta kucağıma alamamamdan kaynaklandığını düşünüyorum :KK42:
Bu mesajı bile 45 dkdır yazmaya calışıyorum
Kucağımda uyuyor, bir elinide ağzıma sokmaya çalışıyor:KK70: bi süredir bu davranışımız var
Uyurken bile elini yüzümüze ağzımıza dokunduruyor
Biberonla emerken tırnaklarıyla neremize denk gelirse kazıyor:KK64:
Niye yapıyor anlamıyorum

Biz 5 ayımızı bitirdik ek gıdaya başladık bir aydır
Sebze ve meyve suyuyla başladık
Bir haftadırda pürelere geçtik
Severek yiyor
Gecen ay 1,700 gr almıştık sadece mama veriyorduk
Ek gıdaya başlayınca mamamız azaldı ve bu ay 450 gr almışız
9 kg 69 cmiz:KK22:
İriyiz ama doğuştan devam ediyor:21:

Desteksiz oturamıyoruz ve emekleyemiyoruz:hamarat: sağa sola fıldır fıldır dönüyoruz ve çok tehlikeliyiz:duduk:

Aklıma başka bişe gelmiyor

Yani diyeceğim o ki sıpam rahat vermediğinden giremiyorum:hasta:
Umarım sizlerde bebişlerimizde iyidir

Hepinizi kocamaaan öpüyorum:KK15:

Haa bir de ben iki aydır regl oluyorumo_O neden bu kadar erken oldum ki:KK11:

Merhabalar sevgili anneler. Umarım her şey yolunda minikler sağlıklı mutludur :))

Okula başladım. Sukur güzel gidiyor. Oğlum gelince beni çılgınlar gibi emmek istiyor. Gulerek karşılıyor çok özlüyor 3-4 saat... Ki bunun yarısını uyuyor :))

Minik adamım surunme çalışmaları yapıyor biraz biraz devamı gelir insallah.
Uyurken birden yüz üstü dönüyor ama öyle uyumayı beceremiyor :) her şeyi agzina goturdugu için agiz çevresi fısır fısır. :((
Cok terliyor. Sürekli gece kıyafet degistiriyorum . yatak bile sırılsıklam :( çis sayısı çok az. Su veriyorum . ama yok ;(( huzursuz değil ( uykuya geçerken hariç) o yüzden doktor yolu tutmadım daha.

Geçen ilk fotilarina baktım benim oğlum çok büyümüş çok değişmiş :))

Back
X