• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Arkadaşlar ben oğlumu hala yanlız yıkayamıyorum annem öğleden sonra geliyor eşimin gelmesi saat 18.30 u buluyor ki bazen günde iki kere bile yıkamam gerekecek çünkü daha şimdiden boynu ve omuzları isilik oldu bile geçenlerde bir arkadaşımla karşılaştım file kullandığını ve çok rahat ettiğini söyledi ben onu tehlikeli bulmuştum kopabilir çıkabilir bebeğim küvete düşer diye almamıştım süngerle tek başına yıkasam kuşağına su kaçar diye korkuyorum içinizde banyo filesi kullanan var mı yada beneklerinizi Nasıl yıkıyorsunuz

Arkadaşlar kafama takılan bir soru daha var ben oğlumun çamaşırlarını sabun tozuyla yıkıyorum uni baby ninnyumuşatıcısını almıştım kokusu ağır geldi kendi çamaşırlarımızda kullandım siz ne kullanıyorsunuz merak ettim

Arkadaşlar ben oğlumu hala yanlız yıkayamıyorum annem öğleden sonra geliyor eşimin gelmesi saat 18.30 u buluyor ki bazen günde iki kere bile yıkamam gerekecek çünkü daha şimdiden boynu ve omuzları isilik oldu bile geçenlerde bir arkadaşımla karşılaştım file kullandığını ve çok rahat ettiğini söyledi ben onu tehlikeli bulmuştum kopabilir çıkabilir bebeğim küvete düşer diye almamıştım süngerle tek başına yıkasam kuşağına su kaçar diye korkuyorum içinizde banyo filesi kullanan var mı yada beneklerinizi Nasıl yıkıyorsunuz
file ile çok rahat yıkarsin canım ben file kullanıyorum üzerine rahatça bırakabilirsin hiç sorun olmuyor ama bebeği ondan ayırmak biraz zor oluyor çünkü bebek ona tutunuyor:) diğer zamanlarda eşimle duslukta yikadgımız bile oluyor canım. Ben dalın sıvı ya da toz deterjanıni kullanıyorum . yumuşatıcı kullanmıyorum canı

yer ama di mi sebze korkuyorum yemez diye yanlış bi şeyde yapmak istemiyorum ters teper diye
Yer canım yer. Dediğim gibi anne yöntem bulursa yer :KK66: sıkıntı yok arada ver bak. Yemezse bırak. Birde dediğim gibi yap patates severse kolaylık olur. :KK66:
Canım file çok rahat kopmaz neden kopsun. Ben yıkama şekillerimi anlatayım sana;
Küvetin üzerine fileyi takıyorum ama küveti doldurmuyorum. Bebegi koyuyorum fileye hatta yatırmıyorum biraz dikçe oturur gibi koyuyorum o hemen iki yandan tutunuyor. Suyu açıyorum ılıtıyorum. O sırada akıyor hep su. Yıkama lifini sabunluyorum koktuk altları boynu gögsü bacakları sabunluyorum. Daha sonra durlattırıp ters çeviriyorum ters çevirince kendim tutuyorum bir yandan. Hemen sırtını ensesini kafasını sabunluyorum durlayıp çıkarıyorum.
Yada banyoda muslukta yıkıyorum. Su ılınınca sokuyorum altına.. aynen yıkıyorum. Minik su maşrapam var onunla musluktan doldurup döküyorum.
Yada (bu en çok yıkadığım şekil) önce anadizine havlu seriyorum bebegi soyup bezi ile anadizine havlunun üzerine koyuyorum. Kendim yıkanıyorum sonra suyu kapamadan bebişi kucagıma alıyorum. Lifini önceden sabunlamış oluyorum tabi kucagımdayken sırtını arkasını yıkıyorum. Sonra ters çevirip önünü yıkıyorum. Duşta yıkanmaya bayılıyor. Birde duşakabinin yan taraflarında çıkıntı varsa ayagımı oraya koyup bebegi bacagıma oturtuyorum (ata biner gibi) koltuk altlarını sabunluyorum. Kucagıma alıp durluyorum.
Bence en kolayı en son anlattığım hem daha az su gidiyor hem kendin terlemiyorsun :KK48:
Bmyle yıkamazsam küvet te anlattığım gibi yıkıyorum.
Muslukta daha küçükken kolaydı ama büyüdükçe zorlaşmaya başladı. :KK48: onu çok tercih etmiyorum artık. Çok terliyse sabunlamayacaksam sadece su ile ıslattırıracaksam bu yöntemi kulanıyorum

Canım benimkide öyle yapıyordu şimdi içine biraz soğuk su damlatıyorum. Hafif serin olunca lıkır lıkır içiyor. Yavrucaklarda serinlik arıyor ya :dondurma: birde biberon ile verme kaşık ile ver o zaman çıkarmıyor.

Sebze verirken ogün hiç meyve vermeden vermek gerekiyor. Sebzesini yedikten sonra biraz ara geçince meyve vermek iyi olur.

Birde her sebzenin püresi güzel olmuyor. Bende tadına bakardım cidden kötü oluyor ya :110:
O yüzden ben ya koyu çorba gibi verirdim yada sebzeleri patates ile birlikte verirdim. Patatesli olunca nisbeten daha lezzetli oluyor.
Bide oyle deneyim bakalm ben aslında blw yöntemini denemek istiyorm

Bide oyle deneyim bakalm ben aslında blw yöntemini denemek istiyorm
O 6 aylık çocuklar için canım rahat rahat oturması ve biraz çiğnemeyi öğrenmesi lazım ;) 6 aylık olınca bende öyle yapacagım inş. Hem böylece çiğnemeyide güzelce öğrenirler.

Ben de fileyle yıkıyorum eşim de suyunu döküyor çok rahat oluyor

Arkadaşlar kafama takılan bir soru daha var ben oğlumun çamaşırlarını sabun tozuyla yıkıyorum uni baby ninnyumuşatıcısını almıştım kokusu ağır geldi kendi çamaşırlarımızda kullandım siz ne kullanıyorsunuz merak ettim

Ben dalan roxy sabun tozu kullanıyorum yumuşatıcı hiç kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum

Canım kulağına su kaçcak diye korkma onların kulak yapısı şuan bizimkinden farklıymış su kaçmazmış. Tv de bir programda izledim. Yapı olarak içi kıvrıkmış ve su kaçmasına engelmiş bizim ki gibi düz değilmiş. Zamanla düzelirmiş. Ben bunu duyduktan sonra küvetine suyu dolduruyom içine bebeği direk koyuyom altına battaniye yada kalın kundak seriyom. Tek başıma yıkıyom. Sonra küvetin giderini açıyom suyu boşaltıp durulamasını yapıyom çok rahat oluyor. Ben hep kendim yıkarım korkma. Bebeğin çamaşırlarını sadece sabun tozuyla yıkıyorum. Yumuşarıcı kullanmıyorum. Ütülüyorum yumuşacık oluyor.

Ya aslında ben sebze ile başladım canım 3 gün boyunca sadece sebze verdim yemedi dudak buktu zorlamadim.4.gün meyve verdim sonra tekrar tekrar sebzeyi demedim yemiyor. meyveye devam ettim öyle olunca. ya ne yapmalıyım sence ya hiç sebze yemezse
Hadi yaa firkan firkan in dedigi gibi patatesle karistirip versen surekli baska sebze dene belki yer

Ben file kullaniyodm ama biri koptu düştü diyince biraktm kuvetinin icine batraniyr seriyorm alt acma bezinin yastiginida kafasina koyuyorm yatyrm yikiyorm canim 2 ayliktan beri tek basima yikiyorm smdi 5 aylik olduk

Kızlar süt durumlarınız nasıl? Benim ki baya azaldı ya yetmiyor artık sanki. İki gecedir sürekli kalkıyor. Önceden bir kere kalkardı emmeye. Çiş sayısıda azaldı öylesine bez değiştiriyorum resmen. Çok da terlemiyor klimalı odadayız bütün gün. Galiba doymamaya başladı. Ufak ufak başlasam mı ek gıdaya acaba? Oysa ki 6 aya kadar istemiyordum. Kontrole kadar idare edebilirsem sorcam doktora. Bir hafta sonra tam 5 aylık olcaz.

O 6 aylık çocuklar için canım rahat rahat oturması ve biraz çiğnemeyi öğrenmesi lazım :KK66: 6 aylık olınca bende öyle yapacagım inş. Hem böylece çiğnemeyide güzelce öğrenirler.
Bende 6 ayi bklyrm canim smdi sadece tadini baktryorm sen ne verysn mesela dun biraz yogurtla tarhana corbadi yaptm salcasz yagsz tuzsuz ondan verdm

Kızlar süt durumlarınız nasıl? Benim ki baya azaldı ya yetmiyor artık sanki. İki gecedir sürekli kalkıyor. Önceden bir kere kalkardı emmeye. Çiş sayısıda azaldı öylesine bez değiştiriyorum resmen. Çok da terlemiyor klimalı odadayız bütün gün. Galiba doymamaya başladı. Ufak ufak başlasam mı ek gıdaya acaba? Oysa ki 6 aya kadar istemiyordum. Kontrole kadar idare edebilirsem sorcam doktora. Bir hafta sonra tam 5 aylık olcaz.
Benimkide bi haftadr cok sık kalkyo doymadgndan mi acaba 5 aylik oldk biz 3 gundr oglen bisey yiyemyrm sicaktan azaliyo sutum farkedyyrm ama akşam ve sabah iyi oluyo

Benimkide bi haftadr cok sık kalkyo doymadgndan mi acaba 5 aylik oldk biz 3 gundr oglen bisey yiyemyrm sicaktan azaliyo sutum farkedyyrm ama akşam ve sabah iyi oluyo
Ben doymadıklarını düşünüyorum. Çünkü büyüdüler artık. Daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Benim ki resmen emme meme emme diyo başlıyor ağlamaya:KK48: emzirmek için alıyom heycanlanıypr hemen yapışıyor memeye. İki çekiyor bakıyor süt az geliyor gene ağlıyor. Bir haftadır böyleyiz. Kilo almıyor gibi de geldi. Kontrolde belli olur artık

Ben doymadıklarını düşünüyorum. Çünkü büyüdüler artık. Daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Benim ki resmen emme meme emme diyo başlıyor ağlamaya:KK48: emzirmek için alıyom heycanlanıypr hemen yapışıyor memeye. İki çekiyor bakıyor süt az geliyor gene ağlıyor. Bir haftadır böyleyiz. Kilo almıyor gibi de geldi. Kontrolde belli olur artık
Bu ay kontrolede cagrmadilar ama gundz kac saat uyanik duruyo emmeden doymasa durmaz

Yer canım yer. Dediğim gibi anne yöntem bulursa yer :KK66: sıkıntı yok arada ver bak. Yemezse bırak. Birde dediğim gibi yap patates severse kolaylık olur. :KK66:

Canım file çok rahat kopmaz neden kopsun. Ben yıkama şekillerimi anlatayım sana;
Küvetin üzerine fileyi takıyorum ama küveti doldurmuyorum. Bebegi koyuyorum fileye hatta yatırmıyorum biraz dikçe oturur gibi koyuyorum o hemen iki yandan tutunuyor. Suyu açıyorum ılıtıyorum. O sırada akıyor hep su. Yıkama lifini sabunluyorum koktuk altları boynu gögsü bacakları sabunluyorum. Daha sonra durlattırıp ters çeviriyorum ters çevirince kendim tutuyorum bir yandan. Hemen sırtını ensesini kafasını sabunluyorum durlayıp çıkarıyorum.
Yada banyoda muslukta yıkıyorum. Su ılınınca sokuyorum altına.. aynen yıkıyorum. Minik su maşrapam var onunla musluktan doldurup döküyorum.
Yada (bu en çok yıkadığım şekil) önce anadizine havlu seriyorum bebegi soyup bezi ile anadizine havlunun üzerine koyuyorum. Kendim yıkanıyorum sonra suyu kapamadan bebişi kucagıma alıyorum. Lifini önceden sabunlamış oluyorum tabi kucagımdayken sırtını arkasını yıkıyorum. Sonra ters çevirip önünü yıkıyorum. Duşta yıkanmaya bayılıyor. Birde duşakabinin yan taraflarında çıkıntı varsa ayagımı oraya koyup bebegi bacagıma oturtuyorum (ata biner gibi) koltuk altlarını sabunluyorum. Kucagıma alıp durluyorum.
Bence en kolayı en son anlattığım hem daha az su gidiyor hem kendin terlemiyorsun :KK48:
Bmyle yıkamazsam küvet te anlattığım gibi yıkıyorum.
Muslukta daha küçükken kolaydı ama büyüdükçe zorlaşmaya başladı. :KK48: onu çok tercih etmiyorum artık. Çok terliyse sabunlamayacaksam sadece su ile ıslattırıracaksam bu yöntemi kulanıyorum
Çok teşekkür ederim Can'ım duşta yıkamak benim için şimdilik bir gömlek fazla ama digerini deneyeceğim

Bende 6 ayi bklyrm canim smdi sadece tadini baktryorm sen ne verysn mesela dun biraz yogurtla tarhana corbadi yaptm salcasz yagsz tuzsuz ondan verdm
Ben de sebze için bekliyorum. Ayın 8inde tam 5 ayı doldurmuş olacak. O zaman yavaştan başlayacagım.
Şimdi sadece meyve veriyorum canım.
Kayısı şeftali rendeliyorum cam rendede zaten su gibi püre oluyor. Meyveleri sevdi.
Bugün karpuz rendeleyecegim mesela bakalım yiyecekmi?
Muzu verirken elimle miniminnacık koparıp ezdirip damağına verdim. Muza bayıldı.
Malta eriğini çok sevdi ama fazla vermedim. İshal olmasın diye.
Daha çok nektari veriyorum onu çok sevdi. Ama kakası azaldı 1 kere yapıyor. Belki ara veririm nektariye...
Yoğurt verdim birkaç kere ama dün yemedi bende vermedim. Çok sevmedi yoğurdu.
Geçen gün arkadaşıma gittik erik kompostosu vardı. Bayıldı kompostoya.
Anneanem köyden erik göndermiş onları kaynatacagım. Böyle işte.. şimdilik meyve veriyorum.
Saglıkocagından kiloyu az almış mama ver dediler ama vermiyorum. Çünkü aç olsa aglar uyumaz. Gayet doyuyor. Uykusuda gayet normal bende sadece meyveye başladım işte.

Gunaydin kizlar.. benim velet emekleme yolunda ilerliyor kizlar, poposunu dikiyor dizlerinin ustune cikiyor bir kac adimdan sonra yuvarlaniyor :D :D :D.. bizde haliyle guluyoruz.. bize saskin saskin bakisi yokmuuu oyyyy bitiyorum boyle alip yiyesim geliyor, bir bebek bu kadar mi tatli olur.. insanin kendi evladi ne kadar tatli geliyormus insana Allahim severken parcalicam bir gun ben bu bebegi.. gecen isirdim ayagini aglar gibi oldu ufak siyriklarla atlatti garibim :KK53::KK53::KK53:

Merhaba anneler pek takip edemiyorum nasılsınız herşey yolundadır umarım. 5ayımızı bitirmeye az kaldı ben de sizler gibi ek gıdaya başladım meyve ve yoğurt veriyorum. Şeftali kayısı ve karpuza bayılıyor :) tarhana çorbasını da sevdi ama sebzeyi neden sevmez bebekler:mad: ona da yavaş yavaş geçicez bakalım. Patatesle verme fikrini sevdim:halay: buralar çok sıcak yanıyoruz bebeğim birkaç gündür çok az çiş yapıyor terle attığı için olabilirmiş. Böyle bidurum yaşayan var mı

Back
X