Yer canım yer. Dediğim gibi anne yöntem bulursa yer

sıkıntı yok arada ver bak. Yemezse bırak. Birde dediğim gibi yap patates severse kolaylık olur.
Canım file çok rahat kopmaz neden kopsun. Ben yıkama şekillerimi anlatayım sana;
Küvetin üzerine fileyi takıyorum ama küveti doldurmuyorum. Bebegi koyuyorum fileye hatta yatırmıyorum biraz dikçe oturur gibi koyuyorum o hemen iki yandan tutunuyor. Suyu açıyorum ılıtıyorum. O sırada akıyor hep su. Yıkama lifini sabunluyorum koktuk altları boynu gögsü bacakları sabunluyorum. Daha sonra durlattırıp ters çeviriyorum ters çevirince kendim tutuyorum bir yandan. Hemen sırtını ensesini kafasını sabunluyorum durlayıp çıkarıyorum.
Yada banyoda muslukta yıkıyorum. Su ılınınca sokuyorum altına.. aynen yıkıyorum. Minik su maşrapam var onunla musluktan doldurup döküyorum.
Yada (bu en çok yıkadığım şekil) önce anadizine havlu seriyorum bebegi soyup bezi ile anadizine havlunun üzerine koyuyorum. Kendim yıkanıyorum sonra suyu kapamadan bebişi kucagıma alıyorum. Lifini önceden sabunlamış oluyorum tabi kucagımdayken sırtını arkasını yıkıyorum. Sonra ters çevirip önünü yıkıyorum. Duşta yıkanmaya bayılıyor. Birde duşakabinin yan taraflarında çıkıntı varsa ayagımı oraya koyup bebegi bacagıma oturtuyorum (ata biner gibi) koltuk altlarını sabunluyorum. Kucagıma alıp durluyorum.
Bence en kolayı en son anlattığım hem daha az su gidiyor hem kendin terlemiyorsun

Bmyle yıkamazsam küvet te anlattığım gibi yıkıyorum.
Muslukta daha küçükken kolaydı ama büyüdükçe zorlaşmaya başladı.

onu çok tercih etmiyorum artık. Çok terliyse sabunlamayacaksam sadece su ile ıslattırıracaksam bu yöntemi kulanıyorum