• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Arkadaşlar ben oğlumu hala yanlız yıkayamıyorum annem öğleden sonra geliyor eşimin gelmesi saat 18.30 u buluyor ki bazen günde iki kere bile yıkamam gerekecek çünkü daha şimdiden boynu ve omuzları isilik oldu bile geçenlerde bir arkadaşımla karşılaştım file kullandığını ve çok rahat ettiğini söyledi ben onu tehlikeli bulmuştum kopabilir çıkabilir bebeğim küvete düşer diye almamıştım süngerle tek başına yıkasam kuşağına su kaçar diye korkuyorum içinizde banyo filesi kullanan var mı yada beneklerinizi Nasıl yıkıyorsunuz

Genelde birlikte dusa giriyoruz artkk kızımla cok Mutlu oluyor mayısıyor kucagımda favorım bu ama bazen de küvetinde file ile yıkıyorum koptu dustu kesildi diye dusunursek hersey tehlıke arz edıyor biraz rahat olmak lazım annesi.

4 ay rahatsiz etmemek icin aramamak neymis bence bu saatten sonra hic aramasinlar insanin zor gununde yaninda oluncak tabi artik lohusalik bitti cocgun zor donemleride gecti ararlar

bizimkide beni aramaz kocamı arar kocam da sağolsun yediğimiz herseyin bile haberini verir bende onu aramam ama malesef mecburen köye gittiğimizde onlarda kalıyoruz, kör olan bi kocam var seninki sana destekçi ise seni haklı görüyorsa amann salla kv ve görümceyi, öyle dırdır etsinler gelip gitmemeleri aramamaları daha iyi bence en azından can sıkmıyorlar uzaktan bakıyorlar

Canım ben olsam gittiğimde onlara gidipte torunlarını sevdirmezdim onlar annemlere gelsinler diye beklerdim ama gitmeden eşimlede konuşurdum bu konu da beni zorlama diye yüz yüze geldiğiniz de de hiç güçsüz gözükme sürekli Gül aşırı Mutlu gözük arada da bu dogum beni çok olgunlaştırdı herkesi daha takından tanıdım bundan sonra herkeste beni tanıyacak falan de bak Nasıl kıymetli oluyorsun yok gelmediniz yok aramadınız şok zorlandım falan dersen kendilerini şok önemli hissederler bence

Girlmother Girlmother canım eşin de sorun etmeyecekler kesinlikle otelde kal.. 4 ay aramamak nedir ya.. Herkes işine nasıl gelirse öyle davraniyorsa bizde öyle yapalım.. Enayi yerine konmaya sinir oluyorum..

hepsi aynı canım bunların insanın boğasi geliyor.bende de aynı durum eşimi ararlar görümcemler ve kv. kv arada beni arar ama görümcemler hiç arayıp nasıl demediler eşimle muhattap oluyorlar sadece. ben olsam kesinlikle otelde kalırdim.rahatsız etmek istemedik lafı büyük bi bahane sadece. bende cuma memlekete gidecem bi iki gün kv de kalacam eşimin hatrina sonraki günler yani bütün yaz annemin evinde kalacam.

rahatsız etmek istemiyorlarsa hiç olmadı caldirir birakirlar sen ararsin musait olunca o zaman söyler kızım kusura bakma çocuğun uyuma saatine falan denk gelir diye çekindim der olur biter 4ay boyunca hiç mi aranmaz canım eger kocanla aranı açacak kadar iyi oynuyorlarsa sen de bence git yanlarına ara ara şakayla karışık sok lafını. gitmezsen bu sefer sen kötü gelin olursun onlar bekleyen ozleyen kv gorumce

Tatlım salla kv bak keyfine :KK66: İçinden nasıl geliyorsa öyle davran.. Size zahmet vermeyelim doğumumda gelmiştiniz o kadar yoruldunuz, zahmete girdiniz, size bir daha zahmet vermeyelim dersin.. Geliriz uğrarız ama yatılı kalmayız de geç.. O yansın derdine peehhh :lülülü:

Cnm dedigin gibi 4 ay uzun sure hem yeni dogum yaptiginda yaptiklari hic yakisi kalmamis... sonucta kv yasini basini almis biri.... daha mantikli dusunmeleri gerekiyor..... ben olsam balikesir de dedigin gibi babamda kalip kv sadece misafir gibi ugrardim....

Sağolun kızlar demekki bende anormallik yokmus herkes aynı fikirdeyim olduguna göre.. Dun akşam konustuk görumceyle bana birşeyden kırıldığını dusunup aramadım dedi :D Hıc uzatmaya gerek yok böyle kafalara sahip insana birsey anlatamazsın.. Esımle konustm kalmak ıstemıyorm annende dıye bakarız mırın kırın etti gidince görecegız bakalım.. Bebişlerlee musmutlu bir gun olsun ınsallah canlarm:)

Benimkide bi haftadr cok sık kalkyo doymadgndan mi acaba 5 aylik oldk biz 3 gundr oglen bisey yiyemyrm sicaktan azaliyo sutum farkedyyrm ama akşam ve sabah iyi oluyo

Aynen bizdede durum böyle 2 gundur cok sık kalkıp emmek istıyor sütüm azalmadı eskısı gibi baya baya yutuyor anlıyorm sizinde azalmamıştır ama sanırım daha fazlasına ihtiyacları var artık ona da bunyemız yakında uyum saglar merak etmeyin birde sıcaklarında etkısı buyuk..

Aynen bizdede durum böyle 2 gundur cok sık kalkıp emmek istıyor sütüm azalmadı eskısı gibi baya baya yutuyor anlıyorm sizinde azalmamıştır ama sanırım daha fazlasına ihtiyacları var artık ona da bunyemız yakında uyum saglar merak etmeyin birde sıcaklarında etkısı buyuk..
Bizim oglanda full gaz 3 kere kalkiyor hic emmemis gibi kana kana emiyor goyuslerimi sonduruyor oyle uyuyor.. yetiyodur heralde ama sanirim susuyolar da artik sicakalrdan suda bulundurmak lazim bas ucumuzda :(

Bizim oglanda full gaz 3 kere kalkiyor hic emmemis gibi kana kana emiyor goyuslerimi sonduruyor oyle uyuyor.. yetiyodur heralde ama sanirim susuyolar da artik sicakalrdan suda bulundurmak lazim bas ucumuzda :KK43:

Aksam emzırdıkten sonra aslında versek bir kac kasık o bile rahatlatır çocuklarını. Bizim bebeler kıs bebesi alışkın degıller sıcağa :) bu arada instgramda Bizimle aynı dönem doguran bir annenin sütü azalmış bebek cok sık emmeye baslamıs doktor vücudun ek gıdaya hazırlanıyor demıs, yaradılışımızda emzırmek var bunyenın ek gıdaya hazırlanması bunun ıcın sütü azaltması sacma geldı. Ki şöyle bir sey var pat dıye ek gıdaya baslayamıyorsun bebegı doyuracak dereceye gelene kadaaarrr. sen basladın mı Can'ım meyve vermeye? Ben bu hafta cam rendede armut rendeleyıp suyundan verdim kızıma 3 gun denedim bir reaksıyon olmadı bugunde elma suyu verdim bu sekılde 6. Aya kadar tadım ve deneme yapıp 6. Ayda pürelere başlamayı dusunuyorm. 7-8. Aya kaldığında cocukların kabul etmesı cok zor oluyormus

Aksam emzırdıkten sonra aslında versek bir kac kasık o bile rahatlatır çocuklarını. Bizim bebeler kıs bebesi alışkın degıller sıcağa :) bu arada instgramda Bizimle aynı dönem doguran bir annenin sütü azalmış bebek cok sık emmeye baslamıs doktor vücudun ek gıdaya hazırlanıyor demıs, yaradılışımızda emzırmek var bunyenın ek gıdaya hazırlanması bunun ıcın sütü azaltması sacma geldı. Ki şöyle bir sey var pat dıye ek gıdaya baslayamıyorsun bebegı doyuracak dereceye gelene kadaaarrr. sen basladın mı Can'ım meyve vermeye? Ben bu hafta cam rendede armut rendeleyıp suyundan verdim kızıma 3 gun denedim bir reaksıyon olmadı bugunde elma suyu verdim bu sekılde 6. Aya kadar tadım ve deneme yapıp 6. Ayda pürelere başlamayı dusunuyorm. 7-8. Aya kaldığında cocukların kabul etmesı cok zor oluyormus
Ben sadece tadina baktirdim salatalik ve karpuzun ve ikisinide cok sevdi, iki emdi biraktik tabi.. once bir doktoruna danisicam ama vericem gibi yavas yavas. Sutum biraz daha azaldi gibi, ama artik bizimde vucudumuz cok su harciyor, gayet normal azalmasi.. gerci simdilik doymadi diye aglama durumumuz olmadi, zaten 60cc mama veriyorum arada bir, bir aliyor bir almiyor tingir mingir gidiyoruz. Ama suan ki kilosundan sikayetci degilim, boyu uzadi bayagi, kilosu ne kadar artti bilmiyorum ama gorucez ay sonu :)

Can'ım biz dr umuza sorduk güneş kremi önerdi malım yaz mevsimi çok kötü tamamen korunmasız çıkmak kullanmaktan daha zararlı bence
Bu doktorlar niye bu kadar fikirli ayrılığında oluyorlar acaba ya. Bize de kullanmayın dedi ki benim bebeğim veya tenli canım

Oğlumun cildi çok beyaz ve hassas. Bu yüzden bizim dr umuzda güneşte bi yere gidiceksek güneş kremi kullanın dedi. Ama faktörü 35 40 ı geçmesin dedi. Güneşten gelen d vitaminini aktive eden ışınlardan faydalanabilsin dedi.
Birde güneş3 çıktığında çok kızarıo diye ketenden uzun kol uzun bacak beyaz bişiler giydir dedi.
Bu doktorlar niye bu kadar fikirli ayrılığında oluyorlar acaba ya. Bize de kullanmayın dedi ki benim bebeğim veya tenli canım

Ben oğluma birçol şeyi tattırdım. Suyunu verdim çay kaşığıyla. Karpuz kiraz yoğurt çorbaların falan hep tadına baktı. Çok beğenmediği olursa puff yapıp atıo ağzından. Limonu çok sevio. Bıraksam yicek.
Bugün sağlık ocağındaki ebemiz karpuz gaz yapar karnı ağrır dedi. İlk olarak elma ve armutla başlıyoruz dedi. Cam rendeden geçirip. ☺
Ben sadece tadina baktirdim salatalik ve karpuzun ve ikisinide cok sevdi, iki emdi biraktik tabi.. once bir doktoruna danisicam ama vericem gibi yavas yavas. Sutum biraz daha azaldi gibi, ama artik bizimde vucudumuz cok su harciyor, gayet normal azalmasi.. gerci simdilik doymadi diye aglama durumumuz olmadi, zaten 60cc mama veriyorum arada bir, bir aliyor bir almiyor tingir mingir gidiyoruz. Ama suan ki kilosundan sikayetci degilim, boyu uzadi bayagi, kilosu ne kadar artti bilmiyorum ama gorucez ay sonu :)

Ben oğluma birçol şeyi tattırdım. Suyunu verdim çay kaşığıyla. Karpuz kiraz yoğurt çorbaların falan hep tadına baktı. Çok beğenmediği olursa puff yapıp atıo ağzından. Limonu çok sevio. Bıraksam yicek.
Bugün sağlık ocağındaki ebemiz karpuz gaz yapar karnı ağrır dedi. İlk olarak elma ve armutla başlıyoruz dedi. Cam rendeden geçirip. ☺
Karpuzu emer emmez gegirdi sanirsin 100cc hupletti.. aynen gaz yapar bizde bile yapiyor yani ;) Elma ve armut denenebilir dedigin gibi.. bakalim bize ne diyecek haftasonu gidicez doktorumuza :)

Ben de sebze için bekliyorum. Ayın 8inde tam 5 ayı doldurmuş olacak. O zaman yavaştan başlayacagım.
Şimdi sadece meyve veriyorum canım.
Kayısı şeftali rendeliyorum cam rendede zaten su gibi püre oluyor. Meyveleri sevdi.
Bugün karpuz rendeleyecegim mesela bakalım yiyecekmi?
Muzu verirken elimle miniminnacık koparıp ezdirip damağına verdim. Muza bayıldı.
Malta eriğini çok sevdi ama fazla vermedim. İshal olmasın diye.
Daha çok nektari veriyorum onu çok sevdi. Ama kakası azaldı 1 kere yapıyor. Belki ara veririm nektariye...
Yoğurt verdim birkaç kere ama dün yemedi bende vermedim. Çok sevmedi yoğurdu.
Geçen gün arkadaşıma gittik erik kompostosu vardı. Bayıldı kompostoya.
Anneanem köyden erik göndermiş onları kaynatacagım. Böyle işte.. şimdilik meyve veriyorum.
Saglıkocagından kiloyu az almış mama ver dediler ama vermiyorum. Çünkü aç olsa aglar uyumaz. Gayet doyuyor. Uykusuda gayet normal bende sadece meyveye başladım işte.
Anladm canim bazi bebekler az kilo aliyo bizimkide oyle aman aman bi kilo alimi yok 750 800 gram aliyo ayda normal iste bende muzu bende catalla ezip verdm cok sevdi yogurduda yiyo ama tukure tukure

Bizim rota aşımız var gittiğimde tartılırız. 2 3 saat uyanık kalıyor. Emme süresi de uzadı az geldiğinden heralde. Gece de 3 saatte bir kalktı.
Canim bisey ogrenmeye basladiklarinda da uyumuyolar gecen ay bizimki donmeyi ogrenene kadar surekli uyandi
keryneia keryneia ay yesinler onu pek aceleciler bizimkide oyle surune surune biseyler yapiyo yere koyuyorm:D
Girlmother Girlmother insallah istedigib gibiolur canim kalmazsiniz orda
ES-ER ES-ER benim oglaninda azaldi gbi sanki suyu da icmiyo ki

Aynen canim dun sadece citcitli bodyle daha iyi uyudu sanki

Kızlar bende muz elma ve yoğurt verdim yedi. 5. Ayım ız bitmek üzere aslında biraz daha vermeyecektim ishal olduğu için verdim

kızlaaar baksanıza biz anne sütü ile besleniyoruz ek gıdaya da 6cı ayda gecmeyi planlıyorum
ama içimden havalar sıcak arada su ver diye geçiriyorum sizce vermelimiyim ve ne kadar vermleyim

kızlaaar baksanıza biz anne sütü ile besleniyoruz ek gıdaya da 6cı ayda gecmeyi planlıyorum
ama içimden havalar sıcak arada su ver diye geçiriyorum sizce vermelimiyim ve ne kadar vermleyim
Kuzum su ver yazik bebegine.. bayagi su kaybediyorlar anne sutu yetmeyebilir :( .. ben 50-100cc veriyorum

Anladm canim bazi bebekler az kilo aliyo bizimkide oyle aman aman bi kilo alimi yok 750 800 gram aliyo ayda normal iste bende muzu bende catalla ezip verdm cok sevdi yogurduda yiyo ama tukure tukure
Seninki iyi almış benimki 400 gr almış son ay. 7 kg olmuş. Gören ne tombik ne tosbik diyor ama en son ay bayagı bir az almış :(

Çok sıcak canım ya ver bencede.. ben günde 2. kere yarım çay bardagına yakın veriyorum

Arkadaşlar ben oğlumu hala yanlız yıkayamıyorum annem öğleden sonra geliyor eşimin gelmesi saat 18.30 u buluyor ki bazen günde iki kere bile yıkamam gerekecek çünkü daha şimdiden boynu ve omuzları isilik oldu bile geçenlerde bir arkadaşımla karşılaştım file kullandığını ve çok rahat ettiğini söyledi ben onu tehlikeli bulmuştum kopabilir çıkabilir bebeğim küvete düşer diye almamıştım süngerle tek başına yıkasam kuşağına su kaçar diye korkuyorum içinizde banyo filesi kullanan var mı yada beneklerinizi Nasıl yıkıyorsunuz
ben hep filede yikiyorum canım ilk kizimda bir file eskittim kumaşı yıprandı ama saglamligina hiç bi sey olmadı ikizlerde de yeni degistirdim fileyi. malum daha cok banyo yapildikca kumasi topak topak oldu vucutlarina batar diye değiştirdim simdiki aldigimin her tarafı file seklinde ama sapasaglam. zaten hareketlenmeye başladılar 1ay sonra belki de filede de durmicaklar ben ilk kızımı yaklaşık 6-7aylikken banyoda kucağıma alıp yikamaya başlamıştım iyice ayakta durabilene kadar öyle yikadim ama ya yeni çıktı yada ben yeni gördüm bu aylardaki cocuklara banyo oturagi çıkmış sanırım onlardan alicam 1-2ay sonra

Kuzum su ver yazik bebegine.. bayagi su kaybediyorlar anne sutu yetmeyebilir :KK43: .. ben 50-100cc veriyorum

Çok sıcak canım ya ver bencede.. ben günde 2. kere yarım çay bardagına yakın veriyorum

tamam kızlar vereyim :)
alışsın diye ilk 10 cc verdim afalladı :) içmek ile içmemek arası kaldı durup durup dikkat kesildi içtiği şeye :D

Back
X