- 28 Mayıs 2015
- 7.519
- 27.772
- Konu Sahibi agresifportakal
- #70.601
Alt dişlerde de oldu canım aynısı gecesinde patlamıştı diştir diye düşünüyorum yada hasta mı oluyor anlamadımDiş olduguna eminmisin canım doktor bana 37,5 geçmez ateş demişti birde çıkıp geri gidiyor diş atesi
Ateş, ancak mikropla olur. Diş çıkarmak, tırnağın veya saçın uzaması gibi doğal bir hadisedir. Çocuğa rahatsızlık vermez. Bebeklerde diş çıkarma süreci son derece uzundur. Ortalama altıncı aydan başlar, iki yaşa kadar devam eder. Bu süreçte çocuk dışarıdan aldığı çeşitli mikroplarla hastalanır, ateşlenir, bu da diş çıkarmaya bağlanır. Aslında diş çıkarmakla ateş yükselmesi arasında şöyle bir bağlantı var: Çocuk bir yerden virüs alınca ateşi çıkar. Ateş de bebeğin metabolizmasını hızlandırır. Bu yüzden dişlerin çıkma süresi kısalır; bir hafta sonra çıkacak diş üç gün sonra patlayabilir. Ancak diş, ateş yapmaz. ( Kadir Tuğcu)
Mikrop aldıysa bnden almıştır kesin hastalığı yeni yeni atlatıyorum çnki en iyisi yarın Bi doktora gitmek ne olur ne olmazYalnız bebekler diş çıkartırken vücut dirençleri düştüğünden hastalıklara daha açık olurlarmış, bu nedenle enfeksiyonlara da daha açık oluyorlar. İshal ve pişikde var diyosun, bence doktora görünmelisiniz. Bizim doktorumuzun hastalık yada ayeş durumunda ilk sorduğu 'bebeğin genel durumu nasıl?' Eğer neşesi yerinde, meme alıyor yada yemek yiyorsa sorun yok bekleyin der, ama genel hali sıkıntılıysa gelin der
İnşallah canım inşallah ilk dişlerde ateş sonrası diş gelince bunuda ona bağlıyorum haliyle umarım sdece diştendirGeçmiş olsun Can'ım bi götür bence doktora. Bizim doktorumuzda diş ateş yapmaz diyenlerden sadece kafası normalden sıcak olur asla 38e çıkmaz demişti. Belki başka bir derdi vardır kuzunun. Tabi inşallah yoktur sadece diştir