2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Bebek bebege benzemez kıyas hiç hoşlandığım bişey değil ama bebeginizdeki gelismeleri bende merak ediyorum kizlar. Yani nasil ilerliyorsunuz yapmasi yapmamasi mesele degil de dogru ku gidiyoruz acaba? Mesela burnun nerede dediginde gostermeli diyor kitabimiz bu ay? Alkis yapmali ya da mesela. Ama her gun bunlardan sadece birini mi gosteriyprsunuz? Yoksa 1 hafta birine mi odaklaniyorsunuz?

Biz tam 10 aylik olduk ve ayakta durma istegimiz cok var ama duzgun adim atamiyoruz. Pratik yapmadik pek henuz. Siralama ve hizli surunme var. Emekleme ve yürüme yok daha. Bikac kelimeye takilip kaliyor onceki soylediklerini soylemiyor. Hadi diyor bu ara herseye. Cok oyun oynamamiza ve tv izletmememize ragmen taklit yapmak zor geliyor. Ilgilenmiyor. Bay bayi cani isterse 1 yapiyosa 5 yapmiyor. Alkis defalarca denememize ragmen yapmak istemiyor biz tutunca bile ellerini cekiyor. Acikcasi baska sey de göstermedigimizi farkettim. Hep kitaplarla egitmeye kafa yorarken taklit yaptirmayi atlamisiz. Yurutmeyi de. Yurutec kullanmiyoruz. Asla yatmak oturmak istemiyor hep ayakta duracak ama bilmiyor da hep tutunmak istiyor bana baska seye degil bana. Bakalim inşallah gelişme kaydederiz bu ay. Siralayarak tirmanarak sürünerek ciddi enerji harcıyor ve 8 disi var her bir dis mahvetti bizi. İştah sıfır. Bu ay hic kilo alamadi mesela.

Sizin durumlari da merak ediyorum. Saglikla insallah
16 nisan doğumluyuz,
Alkışla çak yapıyor. Cee oynamayı çok seviyo kendi saklanıyor ben bulduğumda sevinç içinde kalıyor :) kendi sağ sol yapıp nerdeymiş oğlum oynmayı seviyor.
Tutunup kalkıyor sıralıyor. Bazen fazla cesaretli oluyo ama küt düşüyor:) memmem babaa çıkardığımız sesler aynaya bakıp kendine gülmeyi de seviyor çığlıklar atıyor. Bana karşılık veriyor ben ona çığlık atıyorum o bana :)
Kollardan tutuyoruz yürüyor yüretici sevmedi 10 dk zor duruyo.
Tv konusnda hassas değilim açık olduğunda bazen reklamlara bakar 2 3 dk yı aşınca müdahale ediyorum yönünü çevirip oynuyorum dikkati dağılsın diye.
 
Gecen aklima geldin nerelerde bu kiz dedim.. kahvaltii icin hic kasmiyorum benzeytin peynir kayisi kivaminda yumurta sarisi bazende az tereyaginda kiriyorum ama sadece sarisi. Buyukannem pekmez yapmisti cay kasiginin ucuyla 3 5 lokmada bir veriyorum, bazen pankek yapiyorum. Mutlaka bitki cayi iciyor cok seviyor degisik ddgisik demliyorum. Ben hep kirmizi biber yerim onada veriyorum kemiriyor. Mumkun oldugunca az ekmrk veriyorum hatta onun istemesini bekliyorum ben teklif etmiyorum. Mevsimi olmadigi icin cogu zaman salatalik koymuyorum ama varsa ondanda veriyorum
Aslında ara ara girip okuyabildiğim kadar 10 20 sayfa okuyup kalıyorum öylece. hamileliğin umarım iyi gidiyordur canım? En iyisini yaptın vallahi ikisi birlikte çok güzel büyürler bir kaç sene sıkıntı ondan sonra rahatlık sanada. Bu arada pankek tarifi verebilir misin bana? Ben henüz kızıma hiç pankek yapmadım. Birde bebeklere bitki çayı zararlı değilmi? Bilmediğim için soruyorum. Ne gibi faydası olabilir bebeğe? Evde eczaneden kendime aldığım rezene çayı var ondan ara ara versem mi acaba bende...

Merhaba, uzun süredir forumu takip ediyordum. Bende bir Nisan annesiyim. Forum çok sessizleştiği için elimden geldiğince bende yardım cı olmak istedim. Bir çoğunuzdan yeri geldi birçok şey öğrendim. Herkese çok teşekkür ederim. Nedense bu gece bunları yazmak istedim.

Sevgili puyenime puyenime yürüme arkadaşını oğluma yakın zaman içerisinde almıştık. İlk başta çok heveslenmesede şuanda yavaş yavaş ayakta durmaya başladığı için kullanması için çabalıyorum. Marka adı verilirmi bilemiyorum ama tavsiyem arka teker aralarının açık olması. Bizim modelde tekerler birbirine çok yakın olduğu için adım atmakta biraz zorlanıyor. Bu bence en önemli konu. Eğer sadece yürüme arkadaşı olmasın derseniz ben araba olan modelinden almıştım. Bazıları sadece aktivite masası şeklinde. Eğer evinizde aktivite masası varsa bu gereksiz bir özellik olarak kalıyor. Ayrıca bebeğinizin ayakta durup durmadığını bilemiyorum ama ben yürüme arkadaşından önce bebeği ayağa kalkmaya teşvik eden aktivite masasını şiddetle öneririm. Bu sayede oğlum rahatlıkla sıralamaya başladı.

Umarım bana yardımcı olan yazılarınız gibi benim yaptığım ufak araştırmalarda size yardımcı olur :))

Kahvaltı konusunda da kalktığım saat erkense ilk sabah uykusuna kadar muzu anne sütü ile yumuşatıp içerisine ruşeym irmiği biraz pekmez koyup yediriyorum. Duruma göre sabah kurtarıcım doktorumunda önerdiği gibi doğal antibiyotik sarımsak ile tatlandırarak verdiğim tarhana çorbası oluyor. Omlet hazırlayacaksam eğer evde olan sebzelerden rendelemeye, mutlaka yeşillik koymaya çalışıyorum. Labne, çökelek, avakado, maydonoz, dereotu vb. Koyduklarımın içerisinde. Eğer vaktim var derseniz krepte bu şekilde çok güzel oluyor. Sadece süt yerine alerji durumuna göre peyniraltı suyu kullanıyorum.

Biraz uzun yazmışım kusura bakmayın. Herkese ve bebişlerimize sevgi dolu günler dilerim.:KK200:
Aktivite masasından aldım ve dediğin gibi gerçekten ayakta durmayı öğrendi oyuncak sayesinde. Yürüme arabasınıda senin dediğin gibi bisiklete dönen modellerinden alıcam ve alırken arka ayaklara dikkat edeceğim mutlaka. Teşekkür ederim. Peyniraltı suyu migroslarda var mıdır acaba?

Kahvaltı bizim hep aynı, hiç değişmiyo tabağı maalesef:) seviyo yiyo ama. Evde yaptığım tuzsuz keçi lor, yarım yumurta sarısı, ıhlamurda ıslanmış ekşi mayalı ekmek, ince doğranmış zeytin. Bide yanına hipp 5 tahıllıyı ıhlamurla veriyorum, içine zeytinyağı ve pekmez atıyorum.
Bende pankrk ve omlet fln yapayım diyorum hiç olmazsa hafta sonları, ama basit tarifler fln bakmam lazım bakamadım hala
Buarada ilkadım arabası playskool aldık biz. Gerçi pişman değilim çok seviyo önündeki oyuncaklatını fln ( onlara hiç dikkat etmemiştim en çok onları sevdi) ama kendi normalde koltukta sıraladığı halde onunla gitmiyo. Hatta arabanın yanında ayakta tutamıyoruz, hemen kırıyo bacaklarını oturup önündeki oyuncaklarla oynuyo. Yani yürüteç olarak kullanamadık biz
Sanırım senin bızdık önündeki oyuncaklarıyla oynamaktan asıl işlevine adepte olamamış :)) Çok tatlılar maşallah. Teşekkür ederim tavsiyelerin için.

Bir kac secenek uyguluyorum ben de kahvaltida. Oncelikle omlet, cok seviyor kendi basina yiyebildigi icin. Yumurta sarisi, az un, kendi yaptigim peynir, bazen haslanmis karnabahar ya da haslanmis patates, kimyon ve karabiber. Karistiriyorum iyice. Tavada az tereyagiyla arkali onlu pisiyor.
Ikinci favorisi: haslanmisbyumurta sarisi, peynir, ekmek ici, karabiber ve kimyon. Rezene cayiyla islatip pure yapiyorum
Ucuncu olarak her seyi tek tek veriyorum: ekmek ici, labne, yumurta sarisi, pekmez




Ben hic katilmadim ama Ankarada bu tur oyun aktivitelerine katilan arkadaslarim hep memnun kaldilar. Baska bebekler gormesi bence de guzel olur.

Anladığım kadarıyla omlet yapıyor annelerin çoğu. Bende bu haftasonu verdiğiniz tarifler ışığında bir omlet yapayım bakalım nasıl olacak. Henüz dişleri olmadığı için çiğneyemez yutkunamaz diye cesaret edemedim.

S

Saglıgı,gelişimi iyi olsun da emeklemeden de yürür.dişi gec cıkarsaymıs bizimki de keske,ısırdı mı kötü oluyo:KK43:
Kahvaltıda yumurta haslayıp sarısını labneyle veriyodum.öyle yiyiyor.bugun pekmez de katayım dedim millet öyle yapınca,ııh tadına baktı ve yemedi.bulamac yapmamalı fazl
Tuzsuz zeytin alıyorum mıgrostan onu da seviyor.ekmek verirken de zeytinyagna banıyorum.icecek olarak ıhlamur ya da benim gece cayımdan iciyor
Tüm bu tariflerden şunu anladım, omlek ve pankek hiç yapmadım birde bitki çayı hiç vermedim. Bende aptamil kahvaltı ile labne peyniri ve devam sütüyle karıştırıp veriyordum. İçinede ceviz atıyorum. Yumurtayı çıkarttık bir süre ama tekrar vermeye başlayacağım umarım yine alerjik reaksiyon göstermez. Teşekkür ederim tavsiyeler için.
 
Dün gece sabaha karşı 4te ağlama sesleri, salladım uyutmaya çalıştım ama mızırdandı durdu. Sabah 4ten 6ya kadar uyutmaya çalıştım ve en son 6da uyumuştu banada artık işe gitmek üzere hazırlanmak düşmüştü. Derken az evvel haber geldi dişi çıkmış kuzumun:KK31: Doktoru 14. aya kadar çıkarır deyince ben ümidimi kesmiştim gerçekten. Umarım diğer dişleride peşpeşe gelir : )
 
Dün gece sabaha karşı 4te ağlama sesleri, salladım uyutmaya çalıştım ama mızırdandı durdu. Sabah 4ten 6ya kadar uyutmaya çalıştım ve en son 6da uyumuştu banada artık işe gitmek üzere hazırlanmak düşmüştü. Derken az evvel haber geldi dişi çıkmış kuzumun:KK31: Doktoru 14. aya kadar çıkarır deyince ben ümidimi kesmiştim gerçekten. Umarım diğer dişleride peşpeşe gelir : )
Hayırlı olsuuuuun:)) ben çok sevinmiştim ilk dişini gördüğümde kuzumun, en mutlu olduğum anıydı diyebilirim, maşallah bebişine
 
Yok canım elinde ayagında birşey şükür aslında katı gıda istiyor kaşık hiç sevmiyor akşam kendi pilavımdan yedirdim biraz versem yiyecekti dah ama vermedim tuz var diye
Aman olmasiiiinn biz cok cektik kuzucuklar hep saglikli olsun insallah.
Dis cikarma donemindeydik hiic bisey yemiyodu bizimki de simdi simdi biraz belki yiyo. Birde ben pazartesi is basi yapiyorum. Annesiz napcak bakalim.
 
Bide parmak yiyecek olayını masıl yapıyosunuz, neler veriyodunuz eline? Korkuyorum brn, elimde ufalayıp öyle veriyorum ağzına herşeyi. 6 tane dişi var ama öğretemedim diyemi bilmiyorum, hemen öğürüyo. Ağzında ufalanması lazım, kendi öğütemiyo hala. Nasıl alıştırdınız??

Büyük parçaları öğütmeye muzla başladı muzla öğrendi çiğnemeyi, ekmek veriyorum eline Onuda yiyor kendisi, rüzgarın yönlendirmesi ile şu anda tamamen BLW yapıyoruz, Müdahale etmedim bu süreçte, boğazındada kaldı ama kendi kendine yutmayı çiğnemeyi öğrendi artık...
çorbanın içine ekmek doğrayıp kaşıkla içmesine yardımcı oluyorum çok yakında onuda kendisi içer (ekmek ev yapımı :) )
 
Kızlar merhaba
Uzun zamandır giremiyordum, biriken sayfaları ayrıca okuyacağım , Bi göz gezdirdimde beslenme başlıca konu ,
Misafirim vardı, mevlidimizi okuttuk şükür, oğlum 3 gündür inanılmaz huysuz bugün biraz normale döndü kalabalık sevmiyor ...
Bizde artık bizim yemeklerde rüzgara göre pişiyor ve ne yersek birlikte yiyoruz...
tuz hiç kullanmıyordum, yağda yok denecek kadar az kullanırım zaten ...
Biz tamamen BLW ye döndük kendisi yemek istiyor , biberon emzik kullanmıyor, suyu bardaktan içiyor , pilavı elle yiyor :KK66: kaşık kullanmayada ufaktan başladı , muz havuç ve ekmek yemeye bayılıyor ,
Öğün saati yok her öğün yemiyor , ama her öğünde ve aralarda sık sık teklif ediyorum ne zaman yemek isterse yiyor, yumurta yemiyor Avakado veya peynir ile pişiriyorum sarısını öyle yiyor, akşam yemeği düzenli sadece, aşı yaptırmadım herkes biliyor nedenlerini, yaşında yapılacak, bu ay kontrolümüz var,
Sıralıyor 4-5 adım atıyor ,
Gece 3-4 defa emmeye uyanıyor, 6 diş var, dişler duraksama dönemine girdi şu anda
playskool aldım bende ama çok kontrolsüz bir oyuncakmış , tekerleklerine lastik eldiven (bulaşık eldiveni, lateks eldiven) giydirin fren vazifesi yapıyor yavaşlatıyor arabayı ,
Oyun gruplarından konu olmuş, katılmakta fayda var ama ortalıkta 3 bin grip virüsü varmış mayıs haziran gibi başlamayı düşünüyorum havalar biraz düzelsin ...
Aylık aktivite kutuları edinebilirsiniz, adım adım var onunla başlayacağım ben ...
Çok yoğunum , şükür bakıcı eziyetinden kurtuldum yiyenim geldi yatay geçişle İstanbul'da okuyacak yanımda kalacak ,,,,
Herkese sevgiler selamlar
 
Aslında ara ara girip okuyabildiğim kadar 10 20 sayfa okuyup kalıyorum öylece. hamileliğin umarım iyi gidiyordur canım? En iyisini yaptın vallahi ikisi birlikte çok güzel büyürler bir kaç sene sıkıntı ondan sonra rahatlık sanada. Bu arada pankek tarifi verebilir misin bana? Ben henüz kızıma hiç pankek yapmadım. Birde bebeklere bitki çayı zararlı değilmi? Bilmediğim için soruyorum. Ne gibi faydası olabilir bebeğe? Evde eczaneden kendime aldığım rezene çayı var ondan ara ara versem mi acaba bende...


Aktivite masasından aldım ve dediğin gibi gerçekten ayakta durmayı öğrendi oyuncak sayesinde. Yürüme arabasınıda senin dediğin gibi bisiklete dönen modellerinden alıcam ve alırken arka ayaklara dikkat edeceğim mutlaka. Teşekkür ederim. Peyniraltı suyu migroslarda var mıdır acaba?


Sanırım senin bızdık önündeki oyuncaklarıyla oynamaktan asıl işlevine adepte olamamış :)) Çok tatlılar maşallah. Teşekkür ederim tavsiyelerin için.



Anladığım kadarıyla omlet yapıyor annelerin çoğu. Bende bu haftasonu verdiğiniz tarifler ışığında bir omlet yapayım bakalım nasıl olacak. Henüz dişleri olmadığı için çiğneyemez yutkunamaz diye cesaret edemedim.


Tüm bu tariflerden şunu anladım, omlek ve pankek hiç yapmadım birde bitki çayı hiç vermedim. Bende aptamil kahvaltı ile labne peyniri ve devam sütüyle karıştırıp veriyordum. İçinede ceviz atıyorum. Yumurtayı çıkarttık bir süre ama tekrar vermeye başlayacağım umarım yine alerjik reaksiyon göstermez. Teşekkür ederim tavsiyeler için.

Rica ederim, tavsiyemin faydalı olmasına çok sevindim. Oğlumun Gelişimine katkıda bulunacak oyuncakları sıkı takip ediyorum ama belkide en doğru oyuncak aktivite masası olmuştu bizim için. Peyniraltı suyunu Migros'ta değilde internette satan yerler vardı bir ara bakmıştım. Lor peyniri yaparken elde ediyorum, hiç satın almadım tam olarak emin değilim :))
O gün bitirmediği brokoliyi tüketebilmek için omletine karıştırdım tavsiye ederim☺
 
Kızlar merhaba
Uzun zamandır giremiyordum, biriken sayfaları ayrıca okuyacağım , Bi göz gezdirdimde beslenme başlıca konu ,
Misafirim vardı, mevlidimizi okuttuk şükür, oğlum 3 gündür inanılmaz huysuz bugün biraz normale döndü kalabalık sevmiyor ...
Bizde artık bizim yemeklerde rüzgara göre pişiyor ve ne yersek birlikte yiyoruz...
tuz hiç kullanmıyordum, yağda yok denecek kadar az kullanırım zaten ...
Biz tamamen BLW ye döndük kendisi yemek istiyor , biberon emzik kullanmıyor, suyu bardaktan içiyor , pilavı elle yiyor :KK66: kaşık kullanmayada ufaktan başladı , muz havuç ve ekmek yemeye bayılıyor ,
Öğün saati yok her öğün yemiyor , ama her öğünde ve aralarda sık sık teklif ediyorum ne zaman yemek isterse yiyor, yumurta yemiyor Avakado veya peynir ile pişiriyorum sarısını öyle yiyor, akşam yemeği düzenli sadece, aşı yaptırmadım herkes biliyor nedenlerini, yaşında yapılacak, bu ay kontrolümüz var,
Sıralıyor 4-5 adım atıyor ,
Gece 3-4 defa emmeye uyanıyor, 6 diş var, dişler duraksama dönemine girdi şu anda
playskool aldım bende ama çok kontrolsüz bir oyuncakmış , tekerleklerine lastik eldiven (bulaşık eldiveni, lateks eldiven) giydirin fren vazifesi yapıyor yavaşlatıyor arabayı ,
Oyun gruplarından konu olmuş, katılmakta fayda var ama ortalıkta 3 bin grip virüsü varmış mayıs haziran gibi başlamayı düşünüyorum havalar biraz düzelsin ...
Aylık aktivite kutuları edinebilirsiniz, adım adım var onunla başlayacağım ben ...
Çok yoğunum , şükür bakıcı eziyetinden kurtuldum yiyenim geldi yatay geçişle İstanbul'da okuyacak yanımda kalacak ,,,,
Herkese sevgiler selamlar

Playskool özellikle dengesini bulamadığı zaman geriye doğru gidiyor. Oğluma halı üzerinde sürdürdüğümde yeni yeni kendi başına ilerleyebiliyor. İlk aldığımızda zorlanmıştı, zamanla çözmeye başladı mantığını.

Bizde Yen'i 9. Aya girdik. Adım adım serisinin 9.ayını kullananlar varmı? İçerisinde hangi aktiviteler bulunuyor bilgilendirirseniz sevinirim. Çünkü ben içerisinde olan bazı kitapları ayrı olarak almışım, şimdi alırsam aynısından bir tane daha olacak. 10. Aydamı başlasam diye düşünüyorum. Bilemedim...
 
Bebek bebege benzemez kıyas hiç hoşlandığım bişey değil ama bebeginizdeki gelismeleri bende merak ediyorum kizlar. Yani nasil ilerliyorsunuz yapmasi yapmamasi mesele degil de dogru ku gidiyoruz acaba? Mesela burnun nerede dediginde gostermeli diyor kitabimiz bu ay? Alkis yapmali ya da mesela. Ama her gun bunlardan sadece birini mi gosteriyprsunuz? Yoksa 1 hafta birine mi odaklaniyorsunuz?

Biz tam 10 aylik olduk ve ayakta durma istegimiz cok var ama duzgun adim atamiyoruz. Pratik yapmadik pek henuz. Siralama ve hizli surunme var. Emekleme ve yürüme yok daha. Bikac kelimeye takilip kaliyor onceki soylediklerini soylemiyor. Hadi diyor bu ara herseye. Cok oyun oynamamiza ve tv izletmememize ragmen taklit yapmak zor geliyor. Ilgilenmiyor. Bay bayi cani isterse 1 yapiyosa 5 yapmiyor. Alkis defalarca denememize ragmen yapmak istemiyor biz tutunca bile ellerini cekiyor. Acikcasi baska sey de göstermedigimizi farkettim. Hep kitaplarla egitmeye kafa yorarken taklit yaptirmayi atlamisiz. Yurutmeyi de. Yurutec kullanmiyoruz. Asla yatmak oturmak istemiyor hep ayakta duracak ama bilmiyor da hep tutunmak istiyor bana baska seye degil bana. Bakalim inşallah gelişme kaydederiz bu ay. Siralayarak tirmanarak sürünerek ciddi enerji harcıyor ve 8 disi var her bir dis mahvetti bizi. İştah sıfır. Bu ay hic kilo alamadi mesela.

Sizin durumlari da merak ediyorum. Saglikla insallah
Biz de 10 aylığız 4 nisan doğumlu kızım.biz bütün gün ayaktayız tutunarak her yere gidiyo ayakta durabiliyo kendisi yürüme yok daha bay bay yapıyo, gel yapıyo, öp dediğimde öpüyo gel diyorum geliyo, ver diyorum veriyo komutları anlıyo yani.baya laftan anlıyo artık.anne, baba, gel, aç diyo tabi canı isterse biraz önce uyanmış anne diye ağlıyodu çok güzel yaaa.her yere tırmanıyo koltuktan kendisi inebiliyo düşme tehlikesi yok artık şükür.ha bi de alkış yapıyo.ek gıda da iyi her şeyden yiyo az az.çorba hariç her şeyi önüne koyunca yiyo kendisi.düzenli her gün değişik yemekler yapamıyorum çalıştığım için ne bulursak yiyoruz bizim yemeklerden yiyo uzun zamandır meyveyi eline veriyorum püre yemiyo karıştırmayı sevmiyo kahvaltıyı da ayrı yiyo.bizim böyle uykumuz hala devam ediyo düzelmedi uyumak istemiyo
 
Bebek bebege benzemez kıyas hiç hoşlandığım bişey değil ama bebeginizdeki gelismeleri bende merak ediyorum kizlar. Yani nasil ilerliyorsunuz yapmasi yapmamasi mesele degil de dogru ku gidiyoruz acaba? Mesela burnun nerede dediginde gostermeli diyor kitabimiz bu ay? Alkis yapmali ya da mesela. Ama her gun bunlardan sadece birini mi gosteriyprsunuz? Yoksa 1 hafta birine mi odaklaniyorsunuz?

Biz tam 10 aylik olduk ve ayakta durma istegimiz cok var ama duzgun adim atamiyoruz. Pratik yapmadik pek henuz. Siralama ve hizli surunme var. Emekleme ve yürüme yok daha. Bikac kelimeye takilip kaliyor onceki soylediklerini soylemiyor. Hadi diyor bu ara herseye. Cok oyun oynamamiza ve tv izletmememize ragmen taklit yapmak zor geliyor. Ilgilenmiyor. Bay bayi cani isterse 1 yapiyosa 5 yapmiyor. Alkis defalarca denememize ragmen yapmak istemiyor biz tutunca bile ellerini cekiyor. Acikcasi baska sey de göstermedigimizi farkettim. Hep kitaplarla egitmeye kafa yorarken taklit yaptirmayi atlamisiz. Yurutmeyi de. Yurutec kullanmiyoruz. Asla yatmak oturmak istemiyor hep ayakta duracak ama bilmiyor da hep tutunmak istiyor bana baska seye degil bana. Bakalim inşallah gelişme kaydederiz bu ay. Siralayarak tirmanarak sürünerek ciddi enerji harcıyor ve 8 disi var her bir dis mahvetti bizi. İştah sıfır. Bu ay hic kilo alamadi mesela.

Sizin durumlari da merak ediyorum. Saglikla insallah
Ben düzenli kitap okudum aynada bazen yaptırdım onun üzerinde pek durmadım onu yapmıyo daha oyun oynadım tv yi kapatıp dans ettim müzik dinledik hep.ışığı açıyo kapatıyo bi de en çok yaptığı en sevdiği şey dans etmek
 
Selam kizlar. Elif cik 28 mart dogumlu. Hic dis yok.emekleme yok.ama dun bi ara yere yuzustu birakmistim geri geri hizli hizli bir gitti sastim kaldim nasil yaptigina.bi daha da yapmadi zaten.
Ama guzel etkinlik yaptigini dusunuyorum.kitap okumama bayiliyor. hatta o kadar bayiliyor ki artik ben bikiyorum. Ve o sayfada anlattigim seyler bittiyse kendi sayfayi ceviriyor.kitaptaki kahramanlari sorunca gosteriyor.kurt kirmizi baslikli kiz prens gibi.kartlara kendi sirayla elinde cevirip cevirip bakiyor.alkis bay bay gel gel tel sarar uzuuun bir suredir yapiyor.ve yine uzun bi suredir isaret parmagiyla istedigi seyleri gosteriyor.muzik sesi duymaya gorsun hemen kollar eller havaya oynuyor. Hic bebek konusmasi yapmiyorum ama buna ragmen nerden ogrendiyse.nereye gidiyoruz kizim diyorum attaaa diyor.cok da tatli soyluyor. Gecen arkadaslarda zurafa resmini gordu isaret parmagiyla dokunup at at diyip bana gosteriyor.bunun disinda anne baba dede mama meme karga hadi ben benim abovv adam bop (top) diyor.simdilik aklima bunlar geldi.aslan resmini goruncekendini korkunc yapip sesini cikartiyor.köpek diyince hav hav diyip hemen camdan bakiyor.kedi resmini arayip miyav miyav diyor. Kartlari onune karisik koyuyorum inek nerde kizim diyorum gosteriyor.ayni sekilde bebek kopek kedi yi falan da gosteriyor.ya da o karti eline aliyor. Bu aksamda kucuk topunu avucumun icine saklayip iki avucumu da kapali sekilde ona uzattim.top nerde kizim diyorum bulmaya calisiyor.bulunca aaaaa diyor. Hatta hangi elimde oldugunu sorunca kibarca isaret parmagini elime vuruyor. Yiycem o parmagi bi gun.Soyledigim komutlari anliyor genelde. davulunu cal topu at gibi. Karsilikli top oynuyoruz.ya da bir kabin icine toplari atip cikartiyoruz. Kol altindan tutunca yurumeyi cok seviyor.bi yere tutup durmayi da seviyor.ama siralamiyor. Saklambac oynuyoruz.carsafin altina saklaniyor ve ben bulana kadar hic kimildamiyor. Kulak burun nerde kismina gecmedik henuz. Insallah onlari da cabuk ogrenir. Benden hiiiiccc ayrilmiyor.babasi sadece gidelim mi kizim diyor ıııı yapiyor hemen. Kv de eeee ben de bu kadar ilgilensem beni de birakmaz tabi baksana cocuk senle nasil mutlu diyor. Ek gida isi fena gitmiyor. Bol bol emiyor.
Baska yapabildikleri aklima gelirse yazarim.sizinkileri de okuyorum ki.onlari da ogreteyim degisiklik olsun.birbirimize faydamiz olsun.
 
Playskool özellikle dengesini bulamadığı zaman geriye doğru gidiyor. Oğluma halı üzerinde sürdürdüğümde yeni yeni kendi başına ilerleyebiliyor. İlk aldığımızda zorlanmıştı, zamanla çözmeye başladı mantığını.

Bizde Yen'i 9. Aya girdik. Adım adım serisinin 9.ayını kullananlar varmı? İçerisinde hangi aktiviteler bulunuyor bilgilendirirseniz sevinirim. Çünkü ben içerisinde olan bazı kitapları ayrı olarak almışım, şimdi alırsam aynısından bir tane daha olacak. 10. Aydamı başlasam diye düşünüyorum. Bilemedim...
Ben 10.ayda basladim. 9 a gerek duymadim. Nekadar anliycak zaten diye.yarin 11 i alicam kismetse. Ama daha 10 un icindeki kupleri ust uste dizemiyor mesela. Birbirine vurup ses cikartiyor sadece
 
2 nisan doğumluyuz. Birseyi almak istwdiginde Gel gel diyor. Hadi gidiyoruz dedigimizde yada kapidan cikarken bye diyor ve yapıyor. Burnunu ve kulağını gösteriyor. Alkış yapıyor baya ses çıkarıyor:)) ver diyince elindekini uzatiyor ama bırakmıyor :KK70:
Kolay açılan kutu ve kapakları acıyor. Emekliyor. Uykusu gelince nenne diyip sirttima eliyle piss piss yapiyor.acikinca ve sofrayi gorunce memme yada Mamma diyor. Bır şeyi görüp sevinince ayyyy diyor. Geçen gün kuzenleri geldi kapıyı açtık onları görünce ayyyyy diyip karşıladı, hosgeldin der gibi oldu:) baba dede diyor. 4 diş i var. Oyuncak bebeğini omzuna yatırıp eee eee yapıyor. Buna bayılıyorum :) hatta bu ara bez parçalarına yada sevdiği oyuncaklara da yapıyo. Dün bepanten kremi omzuna yatirmis eee eee diyip pisss pisss hareketi yapiyordu:)
Buara ek gıda işi berbat meyve ve yogurt haroc herseyi geri tukuruyor. İsrar etmiyorum ama nasıl olacak bilmem :/ 9..ay zaten meme ye aşırı bi düskunlukleri olurmuş umarım geçicidir. .

Buarada birşeyler öğretmeye çalışan sevgili anneler ben hiç susmam. Yemek gelirken yedirrken mama geldi al mama imm nenguzel mama. Kırk kere mama duyuyor yani. Yatacaksak hadi ee ee yapalım nenni diyelim derim. Ne yapiyorsak hep anlatırım. Meme emelimmi al sana meme gibi. yeni karşılaştığı herseye aaaa ne güzel aaaa rengi tatli demi kızım fln.. çok faydası oluyor sanırım.
 
16 nisan doğumluyuz,
Alkışla çak yapıyor. Cee oynamayı çok seviyo kendi saklanıyor ben bulduğumda sevinç içinde kalıyor :) kendi sağ sol yapıp nerdeymiş oğlum oynmayı seviyor.
Tutunup kalkıyor sıralıyor. Bazen fazla cesaretli oluyo ama küt düşüyor:) memmem babaa çıkardığımız sesler aynaya bakıp kendine gülmeyi de seviyor çığlıklar atıyor. Bana karşılık veriyor ben ona çığlık atıyorum o bana :)
Kollardan tutuyoruz yürüyor yüretici sevmedi 10 dk zor duruyo.
Tv konusnda hassas değilim açık olduğunda bazen reklamlara bakar 2 3 dk yı aşınca müdahale ediyorum yönünü çevirip oynuyorum dikkati dağılsın diye.
Akbank ın yeni reklamında fıldır fıldır oynuyoruz:)bence erken burnunu filan göstermesi.10.ayın sonunda olabilir
 
Playskool özellikle dengesini bulamadığı zaman geriye doğru gidiyor. Oğluma halı üzerinde sürdürdüğümde yeni yeni kendi başına ilerleyebiliyor. İlk aldığımızda zorlanmıştı, zamanla çözmeye başladı mantığını.

Bizde Yen'i 9. Aya girdik. Adım adım serisinin 9.ayını kullananlar varmı? İçerisinde hangi aktiviteler bulunuyor bilgilendirirseniz sevinirim. Çünkü ben içerisinde olan bazı kitapları ayrı olarak almışım, şimdi alırsam aynısından bir tane daha olacak. 10. Aydamı başlasam diye düşünüyorum. Bilemedim...

Çokca kitabımız bar bizimde, zeka kartlarımız, piapolyonun parmak kuklaları eşleştirme kartları ve etkinlik olarak yaptığım şeylerde var, 9-10 ay almadım ben 11 veya 12 de başlamayı düşünüyorum,
 
Zuar Zuar KardelenRuzgar KardelenRuzgar Atales Atales

Kızlar sizden duyup inceledim siteyi boyle vi aktivite dergisi olmasi cok guzel ama bana biraz abartili geldi derginin fiyati. Daha önce kullandiniz mi ? Değer mi sizce üye olmaya?
Bende d&r larda görmüştüm, fiyatı yüksek gelmişti normal olarak.. sonrasında internette araştırınca çok da beklentileri karşılayan bi ürün olmadığını okudum genelde yorumlarda, vazgeçtim şimdilik. Belki daha ileriki aylarda tekrar düşünülebilir
 
X