2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Selam herkese..Mama sandalyesine oturtuyorum kızımı arada işim varken,az biraz duruyor,sonra basıyor yaygarayı,hem de ne yaygara,sanki iğne batırdım bir yerine :) minnoş yaa..Tam da işimin olduğu zamanlar,misafirim mi gelecek,tamam,seziyor hemen,kendimi göstermiyorum odanın dışında isem,görür görmez daha da şiddetleniyor çığlıklar...Sürekli yanında istiyor artık,napcaz böyle,sizde de durumlar böyle mi?
Ayni canim. Yanindan ayrilinca basiyor cigligi
BU Çocuk ek gıdaya yaşında geçecek sanırım:/ muhallebi verdim içine pekmezde kattım yok yemiyor üstümü başımı batırdı bide. Patates havuç verdim sonra patatesten biraz aldı oda parçalı olunca yutamadı öğürmeye başladı aklımı alıyor ozamanlar.
Blw yapanları tebrik ediyOrum gerçekten bilmiyorum o öğürme olayını yaşıyormusunuz ama benden ter boşalıyor o an :)
baslarda oguruyordu. Hic sesimi cikarmadim sadece gozlemledim. Yutmaya calisiyor simdi
 
benim gibi her gün bebeği dışarı çıkaran var mı? sürekli hasta edeceksin diyor bana herkes.
sokaga cikmadigi gunun gecesinde kesinlikle uyumuyo ikindiye kadr cikmamissak balkon kapisina dayanip aglamaya basliyor

Kızlar slm 9 yaşındaki kızım larenjıt midir ne zıkkımdır ondan oldu
Salı akşam bir öksürük başladı bizde ben böyle bir sey görmedim
Hiç durmadan kuru kuru öksürüyor hiç abartmıyorum 1 dk sı yok ki öksürüksüz geçsin
Benim içim liğme liğme oldu artık dayanamıyorum ama dayanmak zorundayım
Bitki meyve çayları kaynat ballı karışımlar viks sıcak kompress vs ne yaptımsa olmadı
Çarşamba sabahtan dr a gittiler babasıyla dr antibiyotik öksürük şurubu sprey falan vermiş iğne vurmuş hava vermişler ben şimdi 3. Doz antibiyotiğini verdim
Ama bir nebze olsun iyileşme emaresi yok
Çok canım sıkkın
Anne olmak gerçekten çok zor bunu 2 çocuğum olunca daha da iyi anladım
Bu tarz bi öksürük Başına gelen var mı tavsiyesi olan?
1 tane ayetel kürside ben istiyorum sizlerden şifası için
Canim o illet bende var. ve malesef o oksjrugu antibiyotiktir ignedir serumdur vs vs hicburi kesmiyor bende. sadece bol zencefile bal katinca 1 haftada falan geciyor. ilaclarla 2 ayda anca geciyor. hele gece kelimesi tam kabustur cehennemdir.. tabi sen bebise bal kullNamazsin ama zencefil serbestse mutlaka pekmezle biseyle karistif ver.
Laranjiti faranjitle karistirmamak lazim. laranjit cok lanet bisey uzun donemde ses tellerini bitiriyor. bana sirf bu yuzden 2 sene once 20gun calisamaz raporu verdi dr. o ses kisildiginda fisilti icin bile zorlamamak gerekiyor bogazi. aman dikkatli olun aglatmayin fazla bebisi bu surecte..
 
Buket ve Ahmet Buket ve Ahmet canim sonra farkettim buyuk kizin icin sormussun. ona bal ve zencefil vermende siki hok. birde ilac degil destekleyici tedavi urunu olduklari icin isim veriyorum bephantene pastil ve tantum verde (yesil renkli olan) bogaz spreyi. bunlari kullanirsan en hafif sekilde atlatirsiniz allahin izniyle. sanirim 8 senedir laranjit belasiyla ugrsip her ilac kocakariilaci ve yardimci tedvi urunleri kullanan biri olarak nacizane tecrubemdir :)))
 
Blw yontemini cok uygulamak istedim fakat o cesareti goremedim kendimde en ufak puturlu bisey geldigi gibi ogurmeye basliyor sonrasinda kusma nasil alistircam onu da bilmuyorum puturlu seyler yiyemiyoruz 7 aylik olduk bugun boyumuz 74 cm kilo 9.5
Maşallah boy da uzun kilo da çok iyi. Bizimki geçen ay 6 aylıkken 8,5 kiloydu. Boyu da 71 idi
 
@after_before canimmm buralardayım. ancak gece okumaya fırsat buluyorum. onda da uyuyakalıyorum.

Kosturmacayla geçiyor günlerimiz...ücretsiz almadığıma bin pişmanım. sabah 6 buçuk gibi kalkıyoruz. oglani emzirio altını alıp mutfağa geçiyoruz. Ben kahvaltı hazırlarken sohbet ediyoruz onla...kahvaltıyı yerken bi yandan süt sağıyorum. taze süt içsin benim arkamdan diye...8 e doğru annene geliyor. Ben 5 dk içinde giyinip apar topar trafiğe dalip okula yetişmeye çalışıyorum. her gün aynı atraksiyon. okula gidince de, 3.sinif ,şikayetler şikayetler offf böyle kafam kazan oluyor. Allahtan 4 saat girip geliyorum.

Öğleden sonrada sipamla vakit geçiriyoruz.

Oğlus sağolsun beni üzmeyen bi bebek. Hiç ağlama bilmiyor. huysuzlugu yok. Zaten huysuz olsa bırakmazdım. evde çok hareketli .kıpır kıpır. şu anda emekliyor ve tutunup kalkma çabası içinde. bir kaç saniye ayakta durup düşüyor.
Evde kıpır kıpır bağırıp çağıran hareketli oğlum, dışarda süt dökmüş kedi gibi. sessiz sakince etrafı izliyor. Bebek arabasında uyuyor. ana oğul arabayla dışarı çıkabiliyoruz. Ben araba kullanırken oto koltuğunda sessizce etrafa bakınıyor. bu da beni çok mutlu ediyor. alısmazsa beni isterse diye çok korkuyordum ama beni gördüğü için sanırım yanına istemiyor.

Deli gibi dişleri kaşınıyor ama hala yok.

Kilomuz 8 kg oldu. Ek gıda bazen klasik bazen blw olduğu kadar. canının istediği şeyleri çok güzel yiyor. Bazen de ogurup ne yediyse kusuyor.

Amma çok biriktirmişim. Burda kesiyorum. :KK70: sizi seviyorum.
Aman maşallah de oğluşuna,biz de diyelim,nazar değiyor sonra..3 lere mi giriyorsun,oğlum da 3. sınıfta bu yıl,üzüyorlar mı seni?
 
Kizlar tecrubenize ihtiyacim var.sarjli el süpürgesi ve blender seti almak istiyorum. performanslari onemli ama daha da onemlisi sessiz olmalari.

ben homend (en son modeli 14.4 V)in şarjlı süpürgesini aldım. bizim pofidik süpürgeden korkuyor, eee bi de blw yapıyoruz her yerden yicek topluyorum resmen. çekiş gücü iyi şarjlıların genel problemi az çekmeleri ama bu maşallah fantom süpürgeyi aratmıyor. bi araştır istersen
 
Aman maşallah de oğluşuna,biz de diyelim,nazar değiyor sonra..3 lere mi giriyorsun,oğlum da 3. sınıfta bu yıl,üzüyorlar mı seni?
Sağol cnm.
Evet 3.siniflar ve yaramazliklari büyüdükçe artıyor. sınıfa bir çocuk geldi ki küfür kavga herşey var. Tüm huzurumuzu bozdu. her gün şikayet. Deli olmamak elde değil. ne yapacağımızı bilmiyoruz. yıldım çocuktan.
 
Kızlar selam
Brokoli ve karnınahar çık kötü gaz yaptı bilginize,
Buharda haşladım kendim yoğurtlu yedim oğlumada ufak ufak parçaladım yedi afiyetle ama çok gaz yaptı
Ara vercez bir süre...
 
Sağol cnm.
Evet 3.siniflar ve yaramazliklari büyüdükçe artıyor. sınıfa bir çocuk geldi ki küfür kavga herşey var. Tüm huzurumuzu bozdu. her gün şikayet. Deli olmamak elde değil. ne yapacağımızı bilmiyoruz. yıldım çocuktan.
Sizin de işiniz zor,sınıf öğretmenlerinden çok beklenti var..Bizim sınıfta 15 öğrenci var,ona rağmen öğretmen,her toplantıda şikayet halinde...
 
X