2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Kizlar ya bende sizinleydim ama sifremi unutunca birdaha giremedim simdi yeni hesap actim oglumun 6. Ayi bitti ama ne emekleme ne de dis var acaba benmi erken aceleci davraniyorum dizleri ustunde durup yaylaniyor ama emekleme yok eli sureklibagzinda hep cigniyor ama disde yok sizde durumalr nasil
 
Bizim 7.ay bitti.emekleme sürünme dizleri uzerinde durma bile yok. Eller kollar bacaklar hep bir çırpinma halinde. Dis de yok.gelecegi de yok.
 
Diş yok henüz bizde de âmâ bir haftadır sıralıyor.
 
Yok arkadas ben bu ek gida konusunda sinifta kaldim. Ama ben kaldim.kizim gecti.kendi kendine yeme.cigneme yutma super. Ah bi de annesi azcik becerikli olsa yemek konusunda.
Bugun derin dondurucuya attigim balkabagini cikardim.hasladim.kimisini sogumasi icin ayirdim.eliyle yeson diye.kimisini blendrdan gecirdim.corba olsun diye. Bi tadina bakayim dedim.ekşi. bozuk gibi.hooop hepsi çöp.
Bebe biskuvisi yapayim dedim.yağ az geldi.yogurt fazla geldi.ve sonuc taş gibi oldu.kizim disleri olmadigi icin dis kasiyici olarak kullandi.ama disi olana verilmez.kirilir disler valla.o kadar sert.yumusatmaya calistim.o bile olmadi.
Havuc corbasi yapayim dwdim.e ben bunlarla ugrasirken kizim sıkıldı icmedi.mama sandalyesinden inmek istedi.yogurt vereyim dedim.ben yine bunlarla ugrasirken suyu önündeydi.onu icmis bi guzel.mideyi sisirmis.yogurt da yemedi. Durdum söyle bir mutfaga baktim bardak koymaya yer kalmamis.o kadar dagilmis.sonuc kizi kucakladim banyo yaptirdim ve anne sütüyle devam.
Moralim bozuldu gercekten.cocuk ac kaldi diye. Sabah bir iki parca omlet ve biraz gun kurusu yemisti.bi ara da azcık yogurt yedi o kadar.
Gerci banyodan sonraki kakasi yesildi ve azcik pisik yapmisti.balkabagi yapmis olabilir diye dusunuyorum.o acidan iyi ki yiyememis.ama yine de bunlarla ugrasmak yerine eline vereydim armutu yiyeydi.ama doymasin dedim.boyle verimsiz bir gun gecti.
 
Canim takama kafana bende cogunlukla anne sutune devam pek ek gida yemiyor meyve puresi yiyor dun pirinc corbasi yaptim bir kepce yedi kahvaltida pekmez krem peynir bazen bebe bikuvivi veriyorum ama cogunlukla anne sutu
 
Bizimkinn altını her açtığında annem ufluyor, huffff diyor. Kızımın altı yandı bi ufleyim falan diyor:) neyse. Geçen gün altını açtım bu huffff cssss demeye başladı. Ve ardından çısıni yaptı altacma bezien.neyse dedim tesadüf heralde . Dün yine kucağımda huffff hssss fln dio sessiz sessiz bi baktım kaka yapmaya başladı. Ve geçen de gece uyandı bakiniodu huffff dedi.bende elimi bezine koydum bi baktım sıcacık oldu. Çocuk resmen çisini söylüyor :)))
Ama o öyle yaptıkça ben çok sevinip onu öpüp kokladim diye bugün abartti her sevindiginde yapmaya başladı. Benim yüzümden olayın yönü değişti artık çiş e yapmadı bugün ama su son bir hafta da resmen arada çişinı söyledi bidik :)
 
Kızlar bebek düşünce 2saat mi uyutmuyoduk?allahım ya normal bi seymis gibi sorduguma bak.mutfakta işim vardı,esim icerde ilgileniyodu,yere bırakıp gel mama yap dedim.tamam geldi de meger koltuga bırakmış bizimki küt halıda.kuzum nedir bu cektigi düşmelerden.uyutmamaya calıstım 2saat gecti,yattı artık.kusma filan yok .gece yanımda yatıyo zaten,takipte kalayım
 
Canim takama kafana bende cogunlukla anne sutune devam pek ek gida yemiyor meyve puresi yiyor dun pirinc corbasi yaptim bir kepce yedi kahvaltida pekmez krem peynir bazen bebe bikuvivi veriyorum ama cogunlukla anne sutu
Bizim alerjimiz oldugu icin.cok hizli giddemiyoruz zaten. Ama sanki ac birakiyorum gibi geldi bugun. Yarin lor katarak yapicam omleti.yogurt gun kurusu ve armut devam.popodaki kizariklik gecsin.yeni tatlara oyle devam ederim. Cok yormamak lazim bunyesini.
 
Gecmis olsun
Canim.evet yine takip et tabi sen.
 


Cok gecmis olsun kuzuya.
Nasil bir dalginliktir yaa artik koltukta tek dururmu bizim sipalar allah muhafaza(
Hepsimi ayni olur babalarin bilmem,bazen bizimkide oyle seyler yapiyorki yok artik dedirtiyor.


Bizim oğluşta 7 aylik olduk oturuyor desteksiz 2 disimiz var 2 tanede geliyor sanirim.Ama ne emekleme nede siralama yok sadece yatagima koyunca aska geliyor goğsunun uzerinde surunuyor.
Kizlar her bebek bir olmuyor buyuk oglumun disleri 11 aylikken cikti kucugun 5.5 buyuk 9 aylikken siraladi koltuk kenarlarina tutunarak odayi turluyordu kucukte tık yok hiccc sanmam 9 aylik siralasin iki kardes bile cok farkli oluyor.
Bizimkilerin anca uykusuz oluslari benziyor ikiside uyku konusunda canima okuyor resmen(

Dun ispanak corbasi yaptim mis mis amaaa bizimki yemedi tabi.Dedim tok heralde israr etmedim abimize kofte kizartmistim ondan verdim bir parca bayildi resmen yogurtla bir kucuk kofteyi hüpletti sipa
Yemek secmeye basladi bildigin yavv.
Once dudaklarinin ucuyla tadina bakiyor sevmezse aslaaa acmiyor agzini pasamiz.
 
Dönence kullanan var mı bebegine?fisher markanın hipotamı var ninnileri guzelse alayım diyor00m.bizimkinin bugun ninniyle uyuyası geldi ben yine şok
Tabi kucakta!
Bende fisher price mutlu dusleri aldim. hatta daha yeni aldim sayilir. donencenin monte seklinden vs memnun degilim ama oglen uykulari uyumayan kizim artik uyuyor kuzu gibi. 5 aya kadar kullanin sonra bogulma tehlikesi var yaziyor ama ben o tehlikeyi goremedim. zaten boyu yetmiyor dokunmaya. ozetle memnunum yaaaa :))
 

Yavvv bizimkide bebek corbalari yemiyor. ama mubarek kendimize yaptigimiz salcali yagli tuzlu corbalari goturuyor masallah.. biri bizimkine daha 8 aylik bebe oldugunu soylese ya...
 
Seninkide iyi emiyor benimki de. Sanırım bunlar hala bize baya güveniyor sütte var o yüzden ek gıda sıkıntı yaşıyoruz. Ve aynen dediğin gibi kaşıkla vermede neyle verirsen yer yiyor kaşıkla asla almıyor sinirleniyor ısrar edince. Doktorun dediği gibi birgün yemek zorunda kalacak:)
 
Yavvv bizimkide bebek corbalari yemiyor. ama mubarek kendimize yaptigimiz salcali yagli tuzlu corbalari goturuyor masallah.. biri bizimkine daha 8 aylik bebe oldugunu soylese ya...
Aynen kendimize yaptığım yoğurt çorbasına ekmek bandırdık yedi ama kendine koyduğum yoğurdu yemiyor eşek. Oynatıyor bizi veledler :)
 
Bugün akşam yine sebze çorbası yaptım ve. Çay bardağıyla verdim baya içti hatta bardağı çekti elimden ver diye.
Sabah armut muz rendeledim kaşıkla verdim 1 aldı bıraktı elimle verdim yedi cam rendeyi kase gibi ağzına dayadım öylede yedi :) bu çocuk kaşığa karşı arkadaş kaşıkla beslenemicez biz belli oldu. Yoğurt vermiyorum yarın tekrar başlıcam onuda koyu kıvamlı ayran olarak vericem.
Eline ver yiyor bardaktan tabaktan yiyor ama kaşık oldu mu şarteller iniyo :))

Balkabağını haşlayıp ezsem içine dut pekmezi karıştırsam nasıl olur. Yoksa sebze çorbasına mı eklesem normal kabağı çıkarıp tavsiye alayım.

Avakadoda aldım buradan okuyunca şimdi dışarı yanına elma koydum başka bişey yapmadım olgunlaşmasını bekliyorum onuda haşlayıp ezip vericez sanırım demi?
 
A Agr
Yavvv bizimkide bebek corbalari yemiyor. ama mubarek kendimize yaptigimiz salcali yagli tuzlu corbalari goturuyor masallah.. biri bizimkine daha 8 aylik bebe oldugunu soylese ya...


Cnm benim nasil gidiyor hamilelik sukur 11 haftalik olmussunuz bile masallah.
Icimden erkek diye geciyor hep niyedir bilmem.Ben yigiti 11 haftalikken ogrenmistim.Gittinmi kontrole
 
Bricanly bizde kullandık balgam söktürücü. O ilaç işte çocuğumu kaşıktan soğuttu koca adam ilacı gibi tadı acı. Şırıngayla zor verdim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…