2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380

Canım benim 2. bebeğim olacak inşallah. İlkinde doktorum benden sadece 4 lü test istedi. En ayrıntılısı o dedi. Neyse bilmeden yaptırdık. Sonrasında ise yaşadıklarımı bir ben bir Allah bilir. Test sonucuna göre çocuğunuz down sendromlu doğacak. Amniyosentez yapıp fikrimizi bile sormadan hemen bebeği alırız dedi. O günlerde nasıl ağladım kahroldum anlatamam. Sonrasında hastaneyi değiştirdim. Yeni hastanede test tekrarlandı. Genetik merkezlerine gidildi, amniyosentez için ikna edilmeye çalışıldı. Ben Allah a bıraktım. Çocuk aldırmak benim için çok zor bir karar. Ben bu yükün altına giremem. Sağlıklı doğan bebeğimin başına büyüdüğünde neler gelir bunu da yine Allah bilir.
Hamilelik sürecim çok zor geçti. Kendimi bu duruma hazırladım. Down sendr. merkezlerini araştırdım. Bilgiler edindim. Sonuçta maşallah gayet sağlıklı bir kızım var. Bu hamileliğimde ne ikili ne üçlü-dörtlü hiç bir test yaptırmayacağım. Sadece ayrıntılı ultrasona gireceğim. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin. Yaşadıklarım cidden çok kötüydü. İnşallah tekrarını yaşamam, kimse de yaşamam. Böyle özel çocukların ailelerine de Rabbim sabır ve güç versin.
 
Canm sana katiliyrm benim cevremdede bircok ornek var boyle bende hicbirini yaptirmicam ınş sadece kontrollere gidicem onceden moralimizi bizuyorlar biz stres uzuntuye kapiliyruz yavrularimizda etkileniyr ne gerek var Rabbimden gelene Raziyiz kendimizi kasmaya sikmaya hic gerek yok benim fikrim boyle ınş saglikla dogururuz cocuklarimizi birde hanimlar benim doktorum cok zorda kalmadikca cocugunu ultrasyona koyma etkileniyrlar dedi o yuzden kontrolden kontrole gidicem
 
Kızlar herkese merhaba, okulun ilk günü seminerle başladı. Yarın kurul toplantımız var. Okul ortamını özlemişim.

Bu sene sabahçıyım doğuma kadar rahatım inşallah. Bu arada ne çok meslektaşım varmış. Öğretmenlerin doğum ayı oldu resmen.

Bizim planlı oldu. Doğum sonrasını-izinleri düşünerek Nisan demiştik. Allah a şükür de oldu. Okuldan kimsenin haberi yok. Okuldakilere de ailelerle beraber cinsiyet belli olduğunda söyleyeceğiz.

Hesabıma göre seçim zamanını buluyor. Gönlümden erkek geçiyor ama kısmet. Sağlıklı olsun da gerisi cidden önemsiz.

Çok sık yazamıyorum ama takipteyim. Bebişlerle beraber Allah a emanet olun.
 

Kesinlikle haklısın canım. Zaten ben de kendi sağlığımı tehdit etmediği sürece bebek aldıramam. Rabbim de başımıza vermesin. İnan doğuma kadar çantam hazır değildi. Hep şüpheyle yaşadım, içim buruktu. İlk bebek olmasına rağmen o sevinci tam anlamıyla yaşamadım. İnsan başına gelmeden anlamıyor.
 
merhaba,
Yasin okuyacaklar listesine beni de ekleyebilirsiniz ben de okurum her hafta..
 
Kızlar bu ikili dörtlü test kaçıncı haftada yapılıyor yazışmaları okuyunca bende yaptırmam yani rabbimizden gelen her şey hoş bize sonuçta vardır bir hayrı Bi imtihanı önemli olan onu atlatabilmektir mutlaka ve hamileyken o strese girmek eminim çok kotu ve zordur Allah kimseye yaşatmasın yani pek bilgim yok bu konuda daha minik bizim minnak ama yaşayan arkadaşlar akıl verirse eğer çok sevinirim öpüyorum hepinizi tatlı nisan annişlerim benim
 
sen hep cok konuşş tamam mııı cook guzel seyler soyluyorsun cunku :))) evet 5 hafta 6 günlük meleginn :)))) keske ben de benımkını ogrenebilseydım ultrason fotografı falan hıccc bişey yok elimdee ((bazen bebiş var mı dıye supheye bıle duşuyorum
 

Canım ikili test (11-14.haftalarda)
üçlü test (16-20. haftalar) Pek önerilmez. Yüzdeliği en az olan testtir.
dörtlü test (15-20. haftalar) İkili testte risk varsa dörtlü test isterler. Daha detaylıdır. Doktor benden sadece dörtlü istemişti. Yukarda da yazdım detaylı.

Sizleri bilemem ama ben ASLA ve ASLA yaptırmayacağım. Zaten testler öncesinde doktorlarımız ultrasondan ense kalınlığına vs. bakıyor. İlk sonuçta benim doktorum şaşırmıştı. Ben hiç bir şey göremedim diye. Güvenilirliği yüksek deniliyor ama inan anneyi strese sokmaktan başka bir şeye yaramıyor. Yine de herkesin kendi tercihi. Bu arada fiyatları da cabası. Ben sadece ayrıntılı ultrason isteyeceğim. İlkinde Çapa da ayrıntılı ya girmiştim. Orda zaten sıkıntı çıkmamıştı.
 
Canım ben müdüre söyledim hamileyim diye, ve 21 saat üstünde ders istemiyorum dilekçe yazıcam haberiniz olsun dedim. Tamam ayarlarız dediler inşallah ayarlarlar canm :) sende bi söyle istersen müdürüne, sen tek başına yetmezsin zaten görevlendirme ayarlasınlar . Hadi bikaç ay daha idare ederiz ama 5 aydan sonra cok zor oluomus ders anlatmakk
 

Selamlar vanı hayırlı olsun sana da :) benim de inanılmaz kasık ağrılatım var akşamları oluyor ve yatakta kıvranıyorum bazen allahtan çok uzun sürmüyır ama genelde benim mesela sağ tarafa yatınca ağrıyor ya da öyle denk geldi:) kasık ağrıları geçse rahatlıcam diyorum ama daha bulantılarım başlamadı sora da ondan mı şikayet edicez:/
 
Canım ağzını hayra aç inşallah sende olmaz ama ben her regl döneminde sancılar içinde kıvranırdım çok agrım olurdu ama bu bulantı beni mahvetti o ağrıları arar oldum yatakta yaşıyorum 2 haftadır resmen yinede şükürler olsun diyorum ama inan çok zormuş
 
Merhaba herkese,
Iki sorum olacak:
1. Harmony testini duydunuz mu? 10 haftadan once yapilan ve yuzde 99 dogruluk payi olan bir testmis. sigorta karsilamiyor ama amniyosentez ile ayni sonucu veren bir test, riski yok sadece.
Ben bu testlerin yapilmasindan yanayim acikcasi.Evet tabi ki kolay bir karar olmaz, ama benim ilk hamileligimde basima geldi ve o durumda kalinca ve de bebek cok kucukse onun gelecegini, kisa ve zor olacak omrunu dusununce bu karari verebiliyorsunuz...kimseyi yargilamamak lazim sanki.

2. Aranizda kalp carpintisi yasayan var mi? Sanki iki atip bir duruyormus gibi?
 
Canm banada oyle dediler sonra gittim ve gordum sıkıntı yapma ınş bir sorun cikmaz stres yapmaki bebegin etkilenmesin
 
benim de tsh 3.8 cıktı,haziranda 3.2 di,25 mg euthrox içiyordum tabi düzenli değil,aklıma ne zaman gelirse,hamile kaldığımı öğrenince endokrine gittim,50 mg a çıktık. inşallah bi sıkıntı olmadan tamamlarız.
 

Ben de testlere karsi degilim ancak stres yapip kaldiramayacaklar yaptirmasinlar tabii. Stres bebege Zarar veren en onemli durumlardan biri.

Kalp carpintisi ben de turk kahvesi ictigimde oldu. Acaba sen de kafein aliyor olabilir misin? Yesil cayda bile kafein var.
 
Ben 15 saat istedim bakalim.hayirlisi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…