- 2 Kasım 2011
- 382
- 403
- 123
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #64.881
canım benim yeğenim de kesinlikle inek sütünü içmiyordu, annesi sütün içerisine keçi boynuzu unu koydu çok az, hem süt tatlandı, hem kokusu çok güzel oldu, şimdi bardak bardak içiyor sütü.Kizlar bende devam sutunu bırakmak istiyorum ama kiza ne versem bilmiyorum süt icmiyo kesinlikle bizimle beraber yemiyo ya corba ya yogurt veriyorum ne yapsam bilememdim
Kizlar herkes iyidir umarim birsey sormak istiyorum cocuklarin bazi seyleri anlamamsi bu aylarda normal mi
Kizim belirli kelimeler dese de traktor gibi sayiyo soyleniyo ama anlaşılır pek birsey yok benim sadece merakim kizim anne dio ama bana degil herkesi çağırınca soyler ordaki kumandayi getir desem ne dedigimi anlamiyo topu atiyorum sevdogi icin kendi getirir ama ben git o topu getir desem ne dedigimi anlamiyo soylediklerimi bilmemesi normal mi ?
Canım göz teması kuruyor mu birlikte oyun oynuyor musunuz birde duyma testi yaptırmışmıydın benim kızda çok konuşmuyor ama komutları uyguluyor tabii canı istemediğinde yapmadığı oluyorKizlar herkes iyidir umarim birsey sormak istiyorum cocuklarin bazi seyleri anlamamsi bu aylarda normal mi
Kizim belirli kelimeler dese de traktor gibi sayiyo soyleniyo ama anlaşılır pek birsey yok benim sadece merakim kizim anne dio ama bana degil herkesi çağırınca soyler ordaki kumandayi getir desem ne dedigimi anlamiyo topu atiyorum sevdogi icin kendi getirir ama ben git o topu getir desem ne dedigimi anlamiyo soylediklerimi bilmemesi normal mi ?
bence normal, eğer bazı kelimeleri söyleyebiliyorsa anne baba gibi, ve ufak da olsa bir iki şeyi anlayıp en azından işaret ederek gösterebiliyorsa fazlasıyla normaldir diye düşünüyorum. Her şeyi yerli yerinde söylemesi ve tüm söylenilenleri anlaması zaten çok abartı olur bu yaşta. Daha önlerinde çok uzun bir gelişim süreci var çocuklarımızın. Strese gerek yok başka çocuklarla karşılaştırmaya da girmemek gerek bence her çocuk aynı hızla aynı şeyleri öğrenmiyor. Hepsinin ilgi alanı farklı, algı yöntemi farklı. yine de ciddi bir sıkıntısı olduğunu düşünüyorsanız yine bir doktora gösterebilirsiniz içiniz rahat olsun diye. hani Allah korusun otistik vs olduklarında 6-7 yaşlarında konuşmaya başlıyorlar yani anne baba bile demeleri 4-5 yıllarını alıyor diye biliyorum..
miati ecem beril aşk aşk diom koşup kafasini kafama degdirip guluyo opucuk diorum elini opup salliyo bu tarz seyleri yapabiliyorCanım göz teması kuruyor mu birlikte oyun oynuyor musunuz birde duyma testi yaptırmışmıydın benim kızda çok konuşmuyor ama komutları uyguluyor tabii canı istemediğinde yapmadığı oluyor
Her çocuğun gelişimi aynı olmuyor canım özgür olmayı istiyor demekki tüm gün sen mi bakıyorsun yemekte sizle yemiyorsa sonra yedirme mutlaka birlikte yiyin birkaç gün uğraşırsın ama oluyor bir pedegog dan yardım alabilirsin rahatlamak için benim kız bir ara kulaklarını kapatıyordu panik olmuştum şimdi unuttu dönemsel hareketlerde oluyor bazenMesela hala bizimle yemiyor hergun cesit cesit corba yapıyorum nezaman biz yesek kosup mama sandalyesini tutar benim masami da getirin dio önüne tabağa koyup kasik koyuyorum sadece oynuyo yaklasik 6 aydam fazladir her yedigimi önüne koyarim ama yemez oynar yemek istese de agzina koyup parcalayip atar yutmaz hep boyle mi olacak bilmiyorum
Her çocuğun gelişimi aynı olmuyor canım özgür olmayı istiyor demekki tüm gün sen mi bakıyorsun yemekte sizle yemiyorsa sonra yedirme mutlaka birlikte yiyin birkaç gün uğraşırsın ama oluyor bir pedegog dan yardım alabilirsin rahatlamak için benim kız bir ara kulaklarını kapatıyordu panik olmuştum şimdi unuttu dönemsel hareketlerde oluyor bazen
Mesela hala bizimle yemiyor hergun cesit cesit corba yapıyorum nezaman biz yesek kosup mama sandalyesini tutar benim masami da getirin dio önüne tabağa koyup kasik koyuyorum sadece oynuyo yaklasik 6 aydam fazladir her yedigimi önüne koyarim ama yemez oynar yemek istese de agzina koyup parcalayip atar yutmaz hep boyle mi olacak bilmiyorum
Bize hemşire biz iki yaşına kadar kapanmamasini istiyoruz demişti galiba beyin gelişimini acisindanMerhaba
Eski uyeler varsa beni tanir aslinda nick degistim o yuzden cikaramazlarcigerdikedisi ben
Anneler bingildagi kapanmayan var mi onu merak ettim. Bizim cok cok cok az bi cokuntumuz var gibi. Doktor onemli degil dedi ama benim aklimi kurcaliyor hayla
Herkes farkli bir sey soyluyorBize hemşire biz iki yaşına kadar kapanmamasini istiyoruz demişti galiba beyin gelişimini acisindan
Bizimde ayni 2 yaşa kadar normal dedi dr. Hatta yigeniminde 2 yasta kapanmis. Biraz genetik ile de alakali sanirim. Yigenim süper zeki. Oyuzden kafama takmiyorumMerhaba
Eski uyeler varsa beni tanir aslinda nick degistim o yuzden cikaramazlarcigerdikedisi ben
Anneler bingildagi kapanmayan var mi onu merak ettim. Bizim cok cok cok az bi cokuntumuz var gibi. Doktor onemli degil dedi ama benim aklimi kurcaliyor hayla
oluyo pek dikkat etmedim ama senin yazımından sonra düşündümde sanki ara ara gözlemledim ama oemsememisdimBizim de bıngıldak kapanmış, o yüzden sorun etmiyorum iki taşa kadar kapanmaması normal sanırım. D vitamini takviyesi yapmakta fayda var kapanmayalar için.
Kızlar bu Arada sizin bebeklerinizde Arada bir 5-10-15 snlik göz dalmaları oluyor mu? Benimkinin Arada bir oluyor sonra eski haline dönüyor sizde de oluyor mu merak ettim
Canım bir baksana, ben bugün yakaladım bir kere. Ara oyun oynar gibi gözgöze geldik bana gülümsedi sonra aktivitesine devam etti.Sanirim bizim kızda
oluyo pek dikkat etmedim ama senin yazımından sonra düşündümde sanki ara ara gözlemledim ama oemsememisdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?