2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kizlar bende devam sutunu bırakmak istiyorum ama kiza ne versem bilmiyorum süt icmiyo kesinlikle bizimle beraber yemiyo ya corba ya yogurt veriyorum ne yapsam bilememdim
canım benim yeğenim de kesinlikle inek sütünü içmiyordu, annesi sütün içerisine keçi boynuzu unu koydu çok az, hem süt tatlandı, hem kokusu çok güzel oldu, şimdi bardak bardak içiyor sütü.

Kizlar herkes iyidir umarim birsey sormak istiyorum cocuklarin bazi seyleri anlamamsi bu aylarda normal mi

Kizim belirli kelimeler dese de traktor gibi sayiyo soyleniyo ama anlaşılır pek birsey yok benim sadece merakim kizim anne dio ama bana degil herkesi çağırınca soyler ordaki kumandayi getir desem ne dedigimi anlamiyo topu atiyorum sevdogi icin kendi getirir ama ben git o topu getir desem ne dedigimi anlamiyo soylediklerimi bilmemesi normal mi ?

bence normal, eğer bazı kelimeleri söyleyebiliyorsa anne baba gibi, ve ufak da olsa bir iki şeyi anlayıp en azından işaret ederek gösterebiliyorsa fazlasıyla normaldir diye düşünüyorum. Her şeyi yerli yerinde söylemesi ve tüm söylenilenleri anlaması zaten çok abartı olur bu yaşta. Daha önlerinde çok uzun bir gelişim süreci var çocuklarımızın. Strese gerek yok başka çocuklarla karşılaştırmaya da girmemek gerek bence her çocuk aynı hızla aynı şeyleri öğrenmiyor. Hepsinin ilgi alanı farklı, algı yöntemi farklı. yine de ciddi bir sıkıntısı olduğunu düşünüyorsanız yine bir doktora gösterebilirsiniz içiniz rahat olsun diye. hani Allah korusun otistik vs olduklarında 6-7 yaşlarında konuşmaya başlıyorlar yani anne baba bile demeleri 4-5 yıllarını alıyor diye biliyorum..

Canım göz teması kuruyor mu birlikte oyun oynuyor musunuz birde duyma testi yaptırmışmıydın benim kızda çok konuşmuyor ama komutları uyguluyor tabii canı istemediğinde yapmadığı oluyor

Ya aslında bakıldığında cok aktif motora bağlayıp birseyler soyluyo bagiriyo kiziyo hatta sinirlenincs vurmaya basliyo sadece getir gotur gibi seyleri hala anlamiyo ve bana anne demiyo sadece kime bursey diyecekse ona anni diye sesleniyo birseyler ogretmeye calissam birkac zaman sonra kendi soyluyo mesela kac zamandir parmagimi da gosterip 1 diyodum iki gun once annemgillere ses kaydi atarken bii bii demiş nasil desem git gel otur kalk tarzi seyleri anlamiyo topu getir desem getirmez

Mesela ben yerde çömelirim beni itekler belini aşağı indir der ben indirince sırtıma cikar.
koltukta uzansam hemen koltuğun basina gecip saclarimla oynamaya kalkar.
babasi sagolsun telefon eline vere vere telefonu ogrenmis muzik acip ok isaretine basiyo baslatmak icim vatsapin icerigine girilmiş se ses kayitlarini acmayi tekrar ses kaydetmeyi biliyo youtubun icindeyse kucuk ekranlar alt alta ya hangi goruntu hosuna giytiyse uzerine basip orta kisma ikonci kez basip videoyu izliyo hosuna gitmediyse hemen diger videolari acip izliyo.

Ama bunlar benim istedigim seyler degil ben daha cok cagirdigimda çağırdığimi bilmesini otur dedigimde oturmasini anlamasını istiyorum merakim bunlar normal mi?
tabi goz teması kurar ablam gecen ilkbaharda burdayken aşk ogret

Canım göz teması kuruyor mu birlikte oyun oynuyor musunuz birde duyma testi yaptırmışmıydın benim kızda çok konuşmuyor ama komutları uyguluyor tabii canı istemediğinde yapmadığı oluyor
miati ecem beril aşk aşk diom koşup kafasini kafama degdirip guluyo opucuk diorum elini opup salliyo bu tarz seyleri yapabiliyor

Son düzenleme:
Mesela hala bizimle yemiyor hergun cesit cesit corba yapıyorum nezaman biz yesek kosup mama sandalyesini tutar benim masami da getirin dio önüne tabağa koyup kasik koyuyorum sadece oynuyo yaklasik 6 aydam fazladir her yedigimi önüne koyarim ama yemez oynar yemek istese de agzina koyup parcalayip atar yutmaz hep boyle mi olacak bilmiyorum

Her çocuğun gelişimi aynı olmuyor canım özgür olmayı istiyor demekki tüm gün sen mi bakıyorsun yemekte sizle yemiyorsa sonra yedirme mutlaka birlikte yiyin birkaç gün uğraşırsın ama oluyor bir pedegog dan yardım alabilirsin rahatlamak için benim kız bir ara kulaklarını kapatıyordu panik olmuştum şimdi unuttu dönemsel hareketlerde oluyor bazen

Tüm gün degil hep 7 24 ben bakıyorum ailemden uzakta yasiyorim burada cevrem yok haliyle komsu çocuklarıda yok kizim boyle bir ortamda buyuyor ve ben buna cok üzülüyorum bazen yetemiyorum cunku herseyiyle bsn ilgilenince artik birşeyleri egitip öğretmeye mecalim kalmiyo.
Bizimle yeme meselesini de denedim bizle yesin die birseyler vermedim acikirsa nezaaman yesek oda yer dedim baktim 1 haftada çöktü cocuk sonra yine vazgectim bilmiyorim her cocuk bir olmuyo ama ogrenir degilme 5 yasi gelince de cignemeyecek degil ya yutamayacak degil ya die avutuyorum kendimi.
Bir ara demistim bazı arkadaslar sen önüne koyup kendi yiyecegi zamanada vermemistin dediler haklılar ama ben o zamanlar verdigimde bogana takilip kustugu icin korkudan devam etmedim.
Ama hala da öyle hep kusar agir seyler yemez

Canım kızında bi sıkıntı olduğunu sanmıyorum, senin yazdıklarını okudukça gözümde canlandırdım birazda sanki anlıyor ama eğlenceli gelmediği için yapmıyor gibi, bu tür şeyler çocuktan çocuğa değişir bence.
Ben oğlumu eltimin kızıyla kendi kafamda karsilastiriyorum birbirlerinden çok farkları var, kızım ve oğlum arası tam 1 yaş, kızım 1 buçuk yaşındayken kapıyı aç kapat şunu babana götür gibi komutları önemsemedı yapmazdı ama felaket zekası var sadece yapmak istemiyordu ama oğlum ne dersek anlar, mutfaktan bişey veririm babana götür diye koşarak gider verir, daha anlamadıgi yapmadığı bi komut yok maşallah, eline kaşık veririm masaya götür diye koşarak götürüp koyar, bu konuda çok iyi, emir hizmet etmeyi çok seviyor ama kızım işine gelmezse hala yapmıyor bişey istiyorum bazen hayır anne yok diyor ama bazende benimle sofra kuruyor masa siliyor kaşık taşıyor toz alıyor. Yani tamamen keyfi olduğunu düşünüyorum

Kizlar sizik minnaklar da burundan koku hissini anlamaya basladi mi?
Kizim bu bir haftaya yakin yemek yapsam parfum siksam yada bir yerden kötü koku gelse burnunu çeke çeke kokuyu hissetmeye basladi

Gunaydinn

Sanırım bizde iki yaş sendromu fazlasıyla başladı inatlasmalar sinir krizleri falan

Ama cokk tatlı her şeyi anliyor maşallah sanki konuşmayı sokecek gibi bütün komutlarimi alıyor ay Tv'de bir müzik çıksa evdeki herkesi oynamaya kaldiriyor kalkmazsak sinirleniyor komik halleri başladı bebislerin rabbim canlarını sag etsin de gerisi mühim deil

Merhaba
Eski uyeler varsa beni tanir aslinda nick degistim o yuzden cikaramazlar cigerdikedisi ben
Anneler bingildagi kapanmayan var mi onu merak ettim. Bizim cok cok cok az bi cokuntumuz var gibi. Doktor onemli degil dedi ama benim aklimi kurcaliyor hayla

Bize hemşire biz iki yaşına kadar kapanmamasini istiyoruz demişti galiba beyin gelişimini acisindan

Bizimde ayni 2 yaşa kadar normal dedi dr. Hatta yigeniminde 2 yasta kapanmis. Biraz genetik ile de alakali sanirim. Yigenim süper zeki. Oyuzden kafama takmiyorum

Bizim de bıngıldak kapanmış, o yüzden sorun etmiyorum iki taşa kadar kapanmaması normal sanırım. D vitamini takviyesi yapmakta fayda var kapanmayalar için.
Kızlar bu Arada sizin bebeklerinizde Arada bir 5-10-15 snlik göz dalmaları oluyor mu? Benimkinin Arada bir oluyor sonra eski haline dönüyor sizde de oluyor mu merak ettim

Sanirim bizim kızda
oluyo pek dikkat etmedim ama senin yazımından sonra düşündümde sanki ara ara gözlemledim ama oemsememisdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…