- 30 Ağustos 2015
- 524
- 867
- 23
- Konu Sahibi CadiKazani
- #60.441
bende şuan aslında öyle yapıyorum. önüne koysam yiyemez çünkü. hem henüz mama sandalyemiz yok. yani aldım aslında ama bir türlü kuramadık. kaşıkla buharda pişirdiğim sebzeleri veriyorum. içine biraz anne sütü de ekliyorum. baya baya yiyor çok şükür. hatta versem tüm tabağı yer ama ben en fazla 4 kaşık veriyorum.Ben de geçme taraftarıyım kuzum. Zaten 5. Aydan sonra tek yaptıkları yalamak, tadına bakmak. Yine anneden alıyorlar besinin çoğunu.
Ben blw ve kaşıkla yedirmeyi karıştırarak yapmayı planlıyorum. Yoğurtlu çorba yapardık biz yeğenime. Çok da güzel yerdi. Öyle şeyleri kaşıkla yedirecegim. Ama önüne her gün meyve sebze koymayı da planlıyorum. Kendi eliyle tutup da yesin bence.
Ek gıdaya başlamadan önce iki şey önemliymiş. Biri bebeğin kendi kendine oturabilir olması. Öbürü de ogurme refleksini kaybetmeye başlaması. Bu ikisi 6. Ayda oluyormuş ama tabii bazı bebeklerin daha erken oluyor. Senin kuzunun canı çekmeye başladıysa belki de büyümüştür yeterince. Zaten ogurme refleksi hala duruyorsa hemen kusar yediğini. Anlarsın bir iki denemeyle.
İşe yarar mı bilmem. Benim öyle içimden geldi test etmek için sütümü sagdim bebek kasigina. Öyle oyun gibi verdim. Yalana yalana içti pek hoşuna gitti. Sonra da kaşığı eline verdim. Onunla oynadı ağzına koymayı falan denedi. Benim de çok hoşuma gitti. Sabırsızlıkla bekliyorum ek mamaya başlamayı.
artan sebzeyi de sebze meyve filesine koyuyorum. onu da elinde tutarak emiyor. biraz daha büyüsün alışsın önüne koymayı düşünüyorum.