- 12 Temmuz 2011
- 104
- 165
- 103
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #54.301
Bi kasıktan bi kaburgadan tekmeleri başladı kızcemin.
gündüz beni korkutacak kadar hareketsiz olan yavluşum gece anasını uyutmamak konusunda çoook kararlı.
bu kız dogduktan sonra da böyle olursa yandık valla. gece kuşu
Arkadaşlar normal doğumda anne yorulup ıkınamayınca vakumla bebek çekiliyormuş bilen var mı yada uygulanan
Evet canım o yüzden epidurali 4 5 cm açıldıktan sonra yapıyorlar 9 10 cm de çocuğu hissedip ikinman için ama sonra duzeliyormus kafası diye duydumArkadaşlar normal doğumda anne yorulup ıkınamayınca vakumla bebek çekiliyormuş bilen var mı yada uygulanan
Doktorum da ha alttan kesmisiz ha üstten diyor alttan kesime 10 gün popunun üstüne oturamayacaksin bebeğini yatarak emzireceksin bari üstten keserim rahat ol diyorresmen 2 arada 2 derede hissediyorum kendimi ilk çocuğum bir de.
Doktor da sancilarin var ama duzensiz dedi canımO anlik pikler sanvi sayilmiyor. Yani bebek hareket etti ve sanci degeri birden 40 50 ye daha fazlasina zipladiysa o sanci degilmis. Yavasca artik tepecik yapip azaliyorsa iste o sanci. Digeri rahmin hareketini algilayan o aparatin bebisin hareketiyle olusan rahim hareketini algilamasi.
Doktor da sancilarin var ama duzensiz dedi canım
Ben doktorlarin bu mantigini anlamiyorum. Birinde kac kat kesiliyorsun. Evet normal dogum dikisinde 10 gun belki hareket kisiti oluyor ama sezeryanda rahim kesiliyor. Dogum egitiminde sezeryanda en az 3 ay iyilesme suresi var diyorlar. Tabi ki hemen sonrasinda kalkip kendi isini yapan sezeryani rahat gecmis insanlar olabilir ama fiziksel olarak tam iyilesme 3 ay. Uzun sure spor bile yapamiyorsun. Nasil ayni olur. nornal dogum istiyorsan doktorunu degis bol bol pozitif dogun hikayesi oku derim
Canim zaten benim doktorum 20 sinde hastaneden ayrılıyormus bende mecbur ayni hastanrde başka bir doktora gidiyorum ama sezaryen olursam eğer tek pismanligim o iğrenç çatı muayeneleri olacak herhalde o yüzden nisanim düştü 5 gun once bebeğim hala gelmedi korkuyorum enfeksiyon riski olur diye zaten ne sancı ne de ağrı var
Çok sağol canım bu arafa bebis aşırı hareketli kasılma ve ağrılarım devam ediyo Umarim gerçek sancıları ayırt edebilirimTabi ki doktorun daha dogru demistir ben genel bilgi olsun icin rahat olsun anlaminda yazmistimbebislerin stresi olsa soylerler cunku bebek strese girince kalp atimi yuksek oluyor ve soyluyorlar
Çok sağol canım bu arafa bebis aşırı hareketli kasılma ve ağrılarım devam ediyo Umarim gerçek sancıları ayırt edebilirim
tek tek cvp yazayım cnm ne demek suni verdiler malesef ve herkesin acılması farklı olduğu şçin net bi saat yok sancı çkmek için dikiş ilk doğumda muhakkak atılıyoGözün aydın canım iyi olmanıza sevindim. normal doğumda suni sancı yada epudural uygulandı mı sancı nasıl kaç saat çekiliyor vajinaya dikiş atıldı mı çok soru sordum ama merak ediyorum
Kaburgalara tekme fena oluyor ya. Ben de her gece rahatca uyurdum bugun uyuyamadim bir turlu. 3 saattir don don bir hal oldum demeyi cok isterdim ama 3 saattir sola yatmaktan uyustum :))
demesi kolay ama ben yine de tadini cukarmaya calisiyorum. Esimle son rahat uykularimiz bir sureligine son basbasa anlarimiz diye elimden geldigince keyifle oturup beklemeye calisiyorum.
Bir de inan hareket etmesi cok guzel bisey. Bizinki gecen gun yatasi tutmus 10 hareket sayamadim apor topar hastaneye gittik gider gitmez tekmeler hareketler :)) yani diger turlu daha cok endise ediyo insan. Birakalim az daha kiprassinlar sunun surasinda ne kaldi ki
benimki de akşam saat 5 ten sonra başlıyor mesaiye. gündüz hareketliyiz ya her halde beşik gibi sallanmak hoşlarına gidiyor tontişlerin..Bende gündüz iyiydim saat akşam 9dan sonra çok fazla hareketlendinefesim falan kesildi her hareketinde ve ben nst de onu farketmiştim nefesim kesilince sancı çıkıyo acaba yine öylemi oldu yarın sabah doktora gidicem onu bi sorayım
Gece oldu sağa sola dönmek acılar içerisinde kıvranmak resmen
Kendimi sabitleyip yatamıyorum dönüp duruyorum zorda olsa
Bide yüzüstü yatmayı çok özledimmmm
Ben doktorlarin bu mantigini anlamiyorum. Birinde kac kat kesiliyorsun. Evet normal dogum dikisinde 10 gun belki hareket kisiti oluyor ama sezeryanda rahim kesiliyor. Dogum egitiminde sezeryanda en az 3 ay iyilesme suresi var diyorlar. Tabi ki hemen sonrasinda kalkip kendi isini yapan sezeryani rahat gecmis insanlar olabilir ama fiziksel olarak tam iyilesme 3 ay. Uzun sure spor bile yapamiyorsun. Nasil ayni olur. nornal dogum istiyorsan doktorunu degis bol bol pozitif dogun hikayesi oku derim
Ben de aynı durumdayım acaba hamgisi daha çabuk iyileşirDoktorum da ha alttan kesmisiz ha üstten diyor alttan kesime 10 gün popunun üstüne oturamayacaksin bebeğini yatarak emzireceksin bari üstten keserim rahat ol diyorresmen 2 arada 2 derede hissediyorum kendimi ilk çocuğum bir de.
Teşekkür ederim canım şimdi nasılsın peki gaz sorunun oldu mutek tek cvp yazayım cnm ne demek suni verdiler malesef ve herkesin acılması farklı olduğu şçin net bi saat yok sancı çkmek için dikiş ilk doğumda muhakkak atılıyo
Cati sonrasi hafif kanama normal diyorlar. Benim doktorum yapmiyor o yuzden tam bilmiyorum.bir kere erken dogum riski oldugu icin acilmama baktilar baska hastanede. Nisani gelip 1 hafta sonra dogum yapan da var. Icini ferah tutmaya calis insallah saglikla alirsin kucagina
kesinlikle haklısın. hareket etmesi de çok güzel çok harika duygular.
ama bazen öyle tekmeler dürtmeler yiyorum ki öncede haberim olsa iyi olurdu. boş bulunuyorum birden ve fena oluyor bunlar
benim kız sag tarafa taşındı. ne zaman saga yatsam pat küt bam güm tepkiler alıyorum hanfedüden. sol tarafım komple uyuşuyor
bir de geceleri kaşınmaya başladım ben. gündüz yok ama geceleri rahatsız edici oluyor.
çıkaramıyorum tadını, keşke çıkarabilsem..
benimki de akşam saat 5 ten sonra başlıyor mesaiye. gündüz hareketliyiz ya her halde beşik gibi sallanmak hoşlarına gidiyor tontişlerin..
gece olayı sanırım hepimizde aynı. drmadan dön dön dön. sabaha kadar. sonra 11 e kadar yatıyorum çünkü anca uyuyabiliyorm.
yüz üstü yatmayı ahh ben deçoook özledim. bacagımı katlayıp dizime dayardım. digerini de dümdüz uzatırdım. ohh ne güzel de yayılırıdm.
sanki yıllardır hamileyim
ah bu doktorlar.
kesin tatile filan gidicek. hakikaten ya.
ne demek ha alttan ha üstten kessem aynı. cidden yani.
biraz okuyup bilinçlenmek lazım.
geçen cumartesi nöbetçi doktor da az daha alıyordu gereksiz yere beni sezaryene.
bir de kendini şartlama diyor.
çok kızıyorum bu tür doktorlara...
Inşallah canım ama benimkini zorla düşürdüğü için nişan dan bağımsız başlayacak başlarsa kasılmalar. 1 haftadır 3 cm açıkla dolaşıyorum tık yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?