2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
Canım bana dün doktorum bi ilaç yazdı ama henüz kullanmadım. Dayanıyım ama ilaç kullanmıyım diyorum ama sabah erkenden uyanıp buşantıdan isyan ediyorum bçle giderse başlıcam ilacın adı dramamine
Ya benim toplm da vitaminler fln 5 ilacım var ondan ses etmedim bıde bulantı için içmiyim dedım ama olmuyor yani kullanmam gerek
 
Kendi ismini kendi koyan arkadaşım var. Babannesinin adını koymuşlar kıza "İsmet" Ama kendisi lisedeyken kendine bir bulmuş, tüm arkadaşları da onun isteğini yapmışlar ama hayatı boyu dalga konusu olmuş kizcagiz. Kız İsmet diye bağırıp durmuslar arkasından. Bilirsiniz çocuklar bu konularda çokta acımasız olurlar. Anlamazlar uzulmekten, kirilmaktan. Üni.de tanıştık biz, ev arkadaşım hatta, kira kontratına İsmail yazmislardi :)) Üniversite bittiğinde dava açıp, mahkeme yoluyla ismini değiştirdi ve Yaren yaptı. Şimdi ben nasıl koyayım çocuğumun adını "Durdu" diye? Canimdan mi bezdim? Çocuğuma kastım mi var? Nedir yani?
Canım gercekten vasat bi durum bu isim konusu. Ben büyüklerin ismini koy aya karşıyım herkes kendi adıyla yaşamalı diye düşünüyorum. Biz eşimle daha isim konusunu konuşmadık cinsiyeti bekliyorum ama kendi anemle babama danışıcam sadece. Bu arada durdu ismi gercekten cok eski ve dalga gecerler cocukla bencede canım inşallah ikna edebilirsin
 
Kizlar ilk resim 6.haftada vajinal ultrasinla bakilan dger ikiside 8+3 cinsiyet tahmini yaparmisiniz
 

Eklentiler

  • 20160413_205705.jpg
    20160413_205705.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 51
  • 14605703492961713329694.jpg
    14605703492961713329694.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 54
  • 1460570391888-2023789149.jpg
    1460570391888-2023789149.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 46
Merhaba kızlar hayırlı günler herkese doktora gidecek olanlar hayırlı haberlerle dönsün inşallah benim kafama 2li test çok takılıyor nedense bi yanım yaptırmak istemiyor bi yanim yaptir rhatla diyo cok kararsizim 10 gün sonra gel dedi doktor benim tiroid rahatsizligim var 2 senedir ilaç alıyorum gebeligimin ilk ayında cik yükselmişti 7.50 olmuştu suan düşük ama o korkutuyor onun yüzünden testte bi sıkıntı çıkar diye tabiki ne çıkarsa çıksın sonuçta bebegimi aldirmayacagim için rahatım ama yanılma payı çok diyolar bu testte bilgim yok doktora sormayıda unuttum kafamda deli deli sorular

Hemşerim :) soruna cevap yazan oldu mu bilmiyorum okuyamadım o kadar sayfa olmuş ki ama cevaplamak istedim . Karar senin canım ama şahsım adına kesinlikle yaptirmayacagim ikili üçlü dörtlü ya da amniyosentez. . Sana yüzde üzerinden bi ihtimaller cizelgesi hazırlanıyor bebeğin ense kalınlığı vs olculerek. 10 yıldır sağlık sektorundeyim bebek engelli olacak denip de gerçekten engelli ölan bir bebek gördüm. O da anne tüm riskleri taşıyordu zaten. Mesele bi de şu: eğer bebeği hiçbir şartta aldırmam diyorsan o testlerin hiçbirine girip kafanı meşgul etme. Ha yüzde elli de olsa ihtimal var derlerse aldırmayı dusunurum belki.dersen tabiki yaptir . Ama genelde yanlış çıkar bu test bilip ona göre karar ver isterim.
Kendim adına kesin down sendromlu dese bile bir yanlış.çıkma ihtimali yüzünden umudumu yitirmem ama ağla ağla halim kalmaz , iki kiyamam bebege başıma geleceğe razı olurum. O yüzden teste gitmiycem. Allah sağlıklı evlatlar versin hepimize.
 
Ya benim toplm da vitaminler fln 5 ilacım var ondan ses etmedim bıde bulantı için içmiyim dedım ama olmuyor yani kullanmam gerek
Ben sadece folik asit alıyorum bu hafta testlermi yaptırıcam bakalım bana ilaç yazıcak mı doktor. Seninle günlerimiz aynı bu arada canım :)
 
Oğlum olsa sevinemeyecem isim yüzünden,umarim huy konusu doğru değildir,çünkü kayınpederim hiçbir şeyi beğenmeyen herseye bahane bulan muhalefet bir adamdır.

Huy konusuna inanıyorum ben malesef. Ve bir araştırmaya göre anneler kendi isteğiyle isim koyduğu çocuğuna nazaran, k. Peder ve kayinvalide isimlerini koydukları çocuklarına istemsizce kötü davraniyorlarmis. :KK43:

İsim konusunda bu dır etmeleri anlamıyorum benim oğlumda eşimin babaannesi ısrarla kayınbabamın ismini koymak istedi(kendi babasının adı) :KK43:direndim ilk çocuğum kendim koymak istiyorum dedim oğlumun adını daha karnındayken Aytuğ :pkoydum iyiki o ismi koymuşum çok yakıştı şimdi daha karar vermedim ama yine kendim koyacam kimseye karıştırmam kim ne derse desin :KK47:ama oğlumla uyumlu olsun istiyorum

Bu da erkekse "göktuğ" güzel uyum sağlar :)


Benim bir arkadaşım doğumu yapar yapmaz hastanede ortalardan kayboldu, bir arıyorlar ki nüfusa gitmiş, kimlik çıkartmaya... İşimi şansa birakamazdim diyor :)) Kocasıyla yaptığı isim kavgasını böyle kazandı :))

Aslanım bee nasıl hakkından gelmiş ailenin. :)

Hahaha süpermis,iyi fikir aslında ama esim çok üzülür böyle bir şey yapsam

Senin esin ne durumda bilmiyorum konuşmaların hepsini.okuyamiyorum çok fazla sayfa var :) ama eşin sana anlayış gostermiyorsa senin onu uzulmekten korumana gerek yok :)


Benim eltim oğluna iki isim.koymuş biri kayinpederimin adı. Ben evlenmeden kızı da olmuş ama muhtemelen bana bıraktı kayinvalidemin ismini de :) ama imkansız koymam fadime adı. Bi de valide hanım fatma ismini kabul etmiyor illa fadime olacakmış. Hoş fatma olsa da koymam da. Baskı yok bu konuda ama sessizce gönlü var seziyorum. Eşim benden habersiz isteğim dışında böyle birşey yaparsa mahkemelik olacağımı bile aklım alıyor. Koyacaksam kendi annemin adı daha güzel "özgül" :) ama ona da gönlüm yok. Ayy daha cinsiyet öğrenmeden isim derdine düştük daha çok zorluklar var önümüzde allah kolaylık versin hepimize.
 
benim bulantılarım 4. haftada basladı sıddetlendı gıttıkce. Zorla yemeye çalışıyordum ama sureklı ıstifra ediyordum. Vucudum kendıne gelsin diye 3kg serum takıldı:KK53: doktorum bitkisel vitamin takviyeli bulantı ilacı yazdı. Şimdi daha iyiyim, istifra etmem baya azaldı. Bulantılar daha hafif ama tabi hala çok hassasım kokulara yemeklere. doktorunuza danışın arkadaşlar ben baya rahatladım.
 
Kızlar selam, uykuyla aranız nasıl ya? Azaldı tam normale döndüm derken bugün bütün gün uyudum :)
Eşim arıyor uyuyor musun kapat, yine arıyor yine mi arıyorsun kapat. Adam uçarak eve geldi bi sorun mu var diye:)
Birde ben kalınlaştım ya:KK43: bel gögüs kalca dümdüz oldum gibi hissediyorum sizde de var mı öyle bi durum? Kilo artışı yok son bir aydır ama genişledim sanki :KK43:
 
Kızlar selam, uykuyla aranız nasıl ya? Azaldı tam normale döndüm derken bugün bütün gün uyudum :)
Eşim arıyor uyuyor musun kapat, yine arıyor yine mi arıyorsun kapat. Adam uçarak eve geldi bi sorun mu var diye:)
Birde ben kalınlaştım ya:KK43: bel gögüs kalca dümdüz oldum gibi hissediyorum sizde de var mı öyle bi durum? Kilo artışı yok son bir aydır ama genişledim sanki :KK43:
Canım ben narkoz almış gibiyim yemek yerken bile uyuyabilirim o derece :KK53: uyumama herkes alıştı aa saat kaç oldu hâlâ uyumadin diyolar:KK45: Benim de göbek bölgemde kalinlasma var tabii :KK48:
 
Bu daha güzel fikirmis :)) Evet ruyada görülen isim konulur derler zaten. İnanırlar bence dene :)
Ya canım bir araştır istersen ama rüyada görülmeyen birşeyi görmüş gibi anlatmak büyük günah diye biliyorum. Uyarmak istedim canım ama gene de sen araştır. :KK66:
 
Ben metpamid kullaniyorum doktorum verdi cok faydasini gordum onceden bisey yiyemezdim istifra ederdim bi haftadir cok rahtim cok sukur
Tam olarak nasıl kullandığını öğrenebilir miyim? Ben de kullanmak istiyorum ama prospektüsünde kullanılmamalı gibi birşeyler yazıyordu.
 
X