2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
kızlar folik asite başladınız mı iyotlu olanlardan mı yazdı doktorunuz ben sağlık ocağına yazdıracağım da iyi olanların ismi gerek bana:)

Merhabalrrrr bende bu ay tup bebek tedavisi oluyorum ve sali transfer olucam rabbim nasip ederse bende ekim annesi olucam. Dua edin bize cok zor bir surec ve karsiligi guzel olsun istiyorum

yok canım gitmedim.sonuçları gönderdim 7.hafta çağırdı.geç değil mi ?
ben 17 subata randevu aldım cnm geç deil ya kalp atışı falan oluşur ne güzel işte ben acilde kana baktırdım sadece 28 cıktı folik asiti pazartesi alcam ama

Hanımlar benim kan değerim 3.haftada 6709 çıktı. Burda bakıyorum sizin değerlerinize,bende bi yükseklik söz konusu sanki. Kese bi tane göründü. Tek yumurta ikizi olabilir mi acaba ?
Olaabilir canim baya yuksek cikmis.bide cogul gebeligi anlamak icin 4 hafta cok erken.
inş cnmm bende çok isterim ikizim olmasını... beş yumosum var bu ay ama bir tanesi tutsa bile onada binlerce şükür...
Canim sen asilama mi yaptirdin?insallah tutar

Merhabalrrrr bende bu ay tup bebek tedavisi oluyorum ve sali transfer olucam rabbim nasip ederse bende ekim annesi olucam. Dua edin bize cok zor bir surec ve karsiligi guzel olsun istiyorum
Canim allah gonlunden geceni hayirli eylesin.
kızlar folik asite başladınız mı iyotlu olanlardan mı yazdı doktorunuz ben sağlık ocağına yazdıracağım da iyi olanların ismi gerek bana:)
Ben bu aya plan yapmistim cok oncesinden.o yuzden 3 aya yakindir tuketiyorum folik asit.

Baktim ama iyotlu filan yazmiyo.sade dolik asit
bak tatlım okuduklarımı aynen koplayayım sana gebelikten sonra iyotlu folik asit daha yararlıymış

İyot (iodin, iodine) vücutta birinci görevi tiroid hormonları yapımında görev almak olan önemli bir elementtir. İyot alımı yetersiz olduğunda tiroid hormonlarının yapımı bozulur ve guatr denilen hastalık meydana gelir. Guatr boynun ön tarafında bulunan troid bezinin fazla büyümesidir. Dünya nüfusunun yaklaşık %40'ı iyot eksikliği riski altındadır (kaynak).
Hamilelik anabolik bir durum olduğu için hamilelikte tiroid hormonları yapımı artar ve dolaylı olarak iyot ihtiyacı artar.
İyot eksikliğinde görülen belirtiler ve hastalıklar:
- Guatr: İyot eksikliğinde tiroid bezi yeteri miktarda iyot tutabilmek için normalden fazla büyümek zorunda kalır ve boyun ön tarafında şişlikle karakterize
guatr hastalığı meydana gelir.
- Hipotiroidizm:
Hipotiroidizm tiroid hormonlarının yeterince üretilememesidir ve dünyada en sık nedeni iyot eksikliğidir.
Guatr ve hipotiroidizm hem kadınlarda hem erkeklerde görülebilen hastalıklar olmasına rağmen iyot eksikliğinin gebelikte görülmesi durumunda gebeliğe ve doğacak olan bebeğe spesifik yan etkileri olabilir.

HAMİLELİKTE İYOT EKSİKLİĞİNİN ZARARLARI
- Gebelikte iyot eksikliği ve hipotiroidi (tiroid hormonlarının normalden az olması) bebeğin beyin gelişimini etkileyebilir. Hamileliğin özellikle ilk yarısında bebeğin nörolojik gelişimi açısından annenin tiroid hormonları çok önemlidir çünkü bebek kendisi tiroid hormonu üretmeye 16-18 hafta civarında başlar, bu zamana kadar annenin tiroid hormonları bebeğin gelişiminden sorumludur (kaynak).
Gebelikte hipotiroidi ve zararları konusunda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
- Anne adayındaki iyot eksikliği hipotiroidiye yani tiroid hormonlarının normalden az olmasına neden olmuşsa bu durumda düşük gelişme riski artar.
- Hamilelik sırasında iyot eksikliği hipotiroidiye neden olmuşsa bebekte bazı anomaliler ve doğumdan sonra zeka geriliği, öğrenme güçlüğü gibi problemler meydana gelebilir.
- Öğrenme ve davranışsal nörolojik problemler ciddi iyot eksikliğinde görülebilmekle beraber hafif iyot eksikliğinde görülebileceğine dair şüpheler araştırmaların çoğunda kanıtlanmamıştır (kaynak). Ancak bazı araştırmalar hamilelikte görülen hafif ve orta derecede iyot eksikliğinde de doğumdan sonra çocukta öğrenme güçlüğü ve benzeri nörolojik problemler izlenebileceğini göstermiştir (kaynak).
- 2013 yılında yayınlanan bir araştırmada hafif derecede iyot eksikliği saptanan gebeliklerde doğumdan sonra çocuk yeterli miktarda iyot alsa bile öğrenme yeteneğinin az olabileceği vurgulanmıştır. Bu araştırmada doğumdan sonra çocukların iyottan zengin beslenmelerine rağmen 9 yaşında öğrenme/anlama yeteneklerinin daha düşük olduğu saptanmıştır

ben 17 subata randevu aldım cnm geç deil ya kalp atışı falan oluşur ne güzel işte ben acilde kana baktırdım sadece 28 cıktı folik asiti pazartesi alcam ama
bence folik asidi bugün al eczaneden hemen veriyorlar.iki gün iki gündür.ben yaklaşık 9 aydır folik asit içiyorum

Bundan sonraki kutuyu iyotlu alirim artik

Benim dün peçete ye pembe kan 1 2 damla geldi doktor gomulme dir dedi tabi panik oldum bugün test yaptım şükür 2 kat artmis.2 düşük yaşadığım dan korkuları m çok. Allahım inşallah bir de kalp atışını duyabilirsem

Aklina kotu seyler getirmemeye calis.rahat olmalisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…