• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 BENİM TÜP BEBEK YILIM

KAÇINCI TÜP BEBEK DENEMENİZE BAŞLIYORSUNUZ ?

• 1

OY: 46 42,6%
  • 2

OY: 32 29,6%
  • 3

OY: 20 18,5%
  • 4

OY: 5 4,6%
  • 5

OY: 4 3,7%
  • 6

OY: 1 0,9%

• Ankete Katılan
    108
  • Anket Kapalı .
İnşallah hepimiz pozitif sonuçlar alalim, maalesef hic bir belirtim yok çok umutsuzum
umutsuzluga kapilma.ben o hatayi yaptim sonuc negatif.bebeklerinle konus onlari nasil bekledigini anlat.ama umutsuzluga kapilma.sonucu aci oluyo tecrubeyle sabit

Mrblar ben 5 bucuk yıllık ewliyim bizimde sorun esimin sperleri once esim ameliyat oldu sperlerinde artma vardi 6 ay icinde hamile kalirsın dediler olmadi sonra ben başladım tedaviye klomen catlatma iğnesi kullandim olmadi 2 aşılama yaptirdim olmadi 2 tup bebek 2. Dondurulmuş tutmadi artik yeter bırakıyorum tedavileri falan dedim ve 6 ay once biraktim kasim ayi bana ugurlu geldi hamisim:nazar: hic beklemiyordum biseyde hissetmedim benim adet gunlerim hic sasmazdi bir gun gecti ozaman hissettim kesin hamileyim diye. cok guzel bi duygu allahim tez zamanda sizlerede nasip etsin allahim gonlunuze gore versin.

umutsuzluga kapilma.ben o hatayi yaptim sonuc negatif.bebeklerinle konus onlari nasil bekledigini anlat.ama umutsuzluga kapilma.sonucu aci oluyo tecrubeyle sabit
Bende kendi kendime diyorum umutlu ol iyi düşün iyi olsun ama içimdeki karamsarligi atamiyorum, bazen elimi karnima koyup dua ediyorum, ne olur birakmayin beni diyorum bilmiyorum çok değişik duygular içindeyim beklemek com zormus

Mrblar ben 5 bucuk yıllık ewliyim bizimde sorun esimin sperleri once esim ameliyat oldu sperlerinde artma vardi 6 ay icinde hamile kalirsın dediler olmadi sonra ben başladım tedaviye klomen catlatma iğnesi kullandim olmadi 2 aşılama yaptirdim olmadi 2 tup bebek 2. Dondurulmuş tutmadi artik yeter bırakıyorum tedavileri falan dedim ve 6 ay once biraktim kasim ayi bana ugurlu geldi hamisim:nazar: hic beklemiyordum biseyde hissetmedim benim adet gunlerim hic sasmazdi bir gun gecti ozaman hissettim kesin hamileyim diye. cok guzel bi duygu allahim tez zamanda sizlerede nasip etsin allahim gonlunuze gore versin.
Allah kucagina almayi da nasip etsin cnm, kendiliğinden mi oldu

[QUOTEellaa, post: 44194858, member: 661154"]Allah kucagina almayi da nasip etsin cnm, kendiliğinden mi oldu[/QUOTE] aminn cnm Sağol darısı sizlere inşallah. Ewt kendiliginden hic beklemiyordum esimle bidaha tüp bebek yaptiririz diye konusuyorduk meyer hamileymisim:nazar:

canim hayirli olsun.allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah. iste vakti zamani gelince hersey oluveriyor

[QUOTEellaa, post: 44194858, member: 661154"]Allah kucagina almayi da nasip etsin cnm, kendiliğinden mi oldu
aminn cnm Sağol darısı sizlere inşallah. Ewt kendiliginden hic beklemiyordum esimle bidaha tüp bebek yaptiririz diye konusuyorduk meyer hamileymisim:nazar:[/QUOTE]
Ne kadar güzel birşey ya, Allahim nelere kadir tüp bebekle olmayan normal yolla oluyor, inşallah bizimkiler de pozitif cikar

Valla kafanizdan atin bilmem ne diyemiycem çünkü ayni seyleri bende yaşadım hep kafamin bi köşesindeydi aceba olurmu yada tup bebek yaptirirsam tutarmi falan diye bunlar hic cikmiyo aklimizdan ama bendeki tek fark bi gün kendiliginden olucak diyordum cok şükür oldu. Bi gün sizlerinde olucak inşallah.

aminn cnm Sağol darısı sizlere inşallah. Ewt kendiliginden hic beklemiyordum esimle bidaha tüp bebek yaptiririz diye konusuyorduk meyer hamileymisim:nazar:
Ne kadar güzel birşey ya, Allahim nelere kadir tüp bebekle olmayan normal yolla oluyor, inşallah bizimkiler de pozitif cikar[/QUOTE] Aminn iinşallah.

Bide ben sunu duymuştum tup bebek tedavilerinden sonra normal hamile kalinabiliyor hani hormonlar falan yuksekya tedaviyi biraksakta hemen hormonlar normale donmuyor ondan sanırsam

Ya kizlar size birsey sorucam. Benim Beklenen adet 16 aralik carsamba gunuydu. Adetim hep 27-28 gun arasinda olur. Yumurtlama icin bu ay test yapmadim ama daha onceki zamanlardan ve akintimdan 4-5 aralik gibi yumurtaldigimi biliyorum. O zaman birliktelik oldu esimle. En son 11 aralikta birlikte olduk o zaman da akinti geldi su gibi anlamamistim. Ama ben o ara gunde 2400 mg antibiyotik aldim disim icin ve o ben de mantar yapti 3 gun fitil kullandim. Ve hala adet olmadim. Dun adet gecikmesinin 4. Gununde test yaptim ve tabiki negatif cikti. Hic gogus hassasiyeti vs yok. Yuzum de hep bi sivilce cikardi o daha dun cikti. Herhalde bir kac gune olurum ama hic antibiyotik adet geciktiri mi? Son 3-4 haftadir trioid icin synthroid kullaniyorum o geciktirir mi adeti? Yani nerdeyse bir sonraki yumurtlama donemim baslicak ben hala adet olmadim :(

Herkese merhabalar :) Ben aranıza yeni katıldım. Kaısm ayında ilk aşılamamı oldum ama sonuç negtif. Ben 34 yaşındayım ve çok sağlam bir pko'yum.. Bu ay regl olmayı bekliyorum ve tüp bebek tedavisine başlayacağım. Hepimizin yolu açık olsun..Bu süreçler paylaştıkça daha kolay ve hatta keyifli geçiyor:)

cumartesi günü karyotip test ve genetek 2 ve 5 testleri için kan verdik eşimle,, 15 güne çıkar dediler sonuçlar Allahım bizimle beraber bu yolda çabalayan herkesin yardımcısı olsun...

Ben en çok yumurta toplama işlemini merak ediyorum arkadaşlar. Bana biraz bilgi verebilir misiniz deneyimlerinizi aktarır mısınız?

Ben en çok yumurta toplama işlemini merak ediyorum arkadaşlar. Bana biraz bilgi verebilir misiniz deneyimlerinizi aktarır mısınız?
Tedavin hayırlı olsun cnm. Hastaneye göre değişiyor aslında ama ben genel anestezi altında oldum. Gayet rahat geçti korkulacak birşey yok. Ben hiç heyecan yapmadım. İşlem en fazla 29 dk falan sürüyor. Derin bir uyku halinde oluyorsun. Çok ama çok az kasıkda ağrın oluyor ve geçiyor. Ben 1 saat arayla 2 defa anestezi oldum fazla sayıda yumurtam vardı 2 defada toplandı. Bu yüzden hiç korkma :)

ilk olarak tedavi minik hormon iğnelerimizle başlıyor amaç yumurtaları istenilen boyuta ulaştırmak bu iğnnelerin 2 veya 3 günde 1 yumurtalıkların gelişimine göre dozaj ayarlamalarını yapar doktorun,,,istenilen büyüklüğe ulaştığında ise çatlatma iğnesi verirler sana söylenen saatte yaaprsın ve sana söylenen saatte merkeze gidersin yaklaşık 36 saat sonra ve yumurtaların toplanır ,,bu işleme opu denir ve anestezi altında yapıldığı için asla korkmamalısın anesteziyi vermesi toplama ve ayılman 10 dk anca sürer yani öyle kısa bir işlem ,,,senden alınan yumurtalarla eşinin spermleri döllenmeye çalışır ve embriyonun gelişimine göre hangi gün transfer olacağın belli olur tabi bu da 2-5 gün arası değişir,,,doktorun transfer için uygun görmezse seni oay emb dondurulur ve hazır olduğun zaman transfer edilir...dondurulmuşlarla trafnsferden de asla korkma çünkü bu aşamada iğne yok sadece adetinle bir takım ilaçlar veriliyor onları kullanıp 15-20 gün içinde transferin gerçekleşir..sonrasında ise en zor ama en zor yeri gelir 12-15 gün minik mucizelerin sendeyken acaba tutunacak mı tutunmayacak mı diye beklemeye başlarsın işte tedavinin en zor kısmı burasıdır,,,,12 gün sonunda ya havalara uçarsın ya da 2. deneme için gün saymaya yeniden ümit etmeye devam edersin :) merak ettiğin başka bir şey olursa yardımcı olmak isterim ...şimdiden hayırlı olsun...
Ne kadar güzel anlattın sıcacık sıcacık ve umutlu :)

Tedavin hayırlı olsun cnm. Hastaneye göre değişiyor aslında ama ben genel anestezi altında oldum. Gayet rahat geçti korkulacak birşey yok. Ben hiç heyecan yapmadım. İşlem en fazla 29 dk falan sürüyor. Derin bir uyku halinde oluyorsun. Çok ama çok az kasıkda ağrın oluyor ve geçiyor. Ben 1 saat arayla 2 defa anestezi oldum fazla sayıda yumurtam vardı 2 defada toplandı. Bu yüzden hiç korkma :)
Cevp için çooook eşekkürler canım:)) Anesteziyi tam olarak anlamıyorum ben:( yani narkoz mu? Hiiiçbişi hissetmiyor musun ay ı ameliyat gibi? Yoksa sedasyon dedikleri anestezi mi? Yani deriin uylu hali? Hayal meyal da olsa bişiler hissediyor musun? Br video izledim ahh keşke izlemeseydim! Damardan iğne yaptılr kadına ama bildiğin göünü fln açıyoru kadın arada ve ağrıdığını belli eden mimikler yapıyordu. Elini kokunu fakan da hareket ettiriyordu. Ama uyur haldeydi de.. Ben florance nightingale'de olucam doktorum orayla çalışıyor. Sedasyon şeklinde dedi yani derin uyku hali. En korktuğum hayal meyal olarak da hissetmeye devam ediyor olmak:(

Back