2016 Aralık Anneleri

Kizlar nasil gidiyor :anneadayı: :KK24:

Bugün bir iki sey ögrendim, belki biliyorsunuzdur ama bilmeyenler de olabilir birincisi ilk 3 ayda maydanoza dikkat etmek lazimmis.

"Gebelikte anne adaylarının dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri gıda tüketimidir. Ne fazla ne da az yemelidirler. Ancak bazı besinlerin anne adayı tarafından alınması düşüğe neden olabilir. Gebelikte maydanoz tüketmekdüşük tehlikesi oluşturur. Bunun sebebi de maydanoz bitkisinin yapısında bulunan apiol ve beta bisabolene maddelerinin olmasıdır. Bu maddelerden özellikle apiol abortif yani çocuk düşürücü etkilidir. Bu nedenle hamileliğin ilk üç ayında maydanoz tüketiminden uzak durmak gerekir."

Ikincisi Omega 3 hem bebegin zekasi icin gerekli hem de hamilelik sonrasi depresyonu önlüyormus. Cünkü omega 3 beynimizin yapisinda yüksek oranda bulunan bir yag asidi. Hamilelikte bunlar bebege gecince ve bizm beynimizde azalinca, bu eksiklik depresyona sebep oluyormus. Omega 3 hapi alin simdiden. Bir de balikta, kuruyemislerde, ketentohumunda bolca var. :KK39:

Arkadaşlar merhaba sizlerden birşey öğrenmek istiyorum bugün evde test yaptım ve pozitif çıktı kanda baktırmak istiyorum aç mı yoksa tok mu gidiliyor birde aile hekimleri bakıyormu yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Arkadaşlar merhaba sizlerden birşey öğrenmek istiyorum bugün evde test yaptım ve pozitif çıktı kanda baktırmak istiyorum aç mı yoksa tok mu gidiliyor birde aile hekimleri bakıyormu yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Mrb canım evet bakıyor aile hekimleri... Açlık veya tokluk farketmiyor :) hayırlı haberlerini alırız inşallah

Inşallah Allah tamamına erdirir hepimizin gebeliğini, daha çok yeni olduğu için içimde hep bir temkinli olma havası var, kalbini duymadan rahatlamayacağım sanırım.
Bende de aynı durum var. İnanmakla inanmamak arası. Tedirginim, ailemden uzaktayız, ne olur ne olmaz diye eşim ve ben dışında kimseye bebek haberini söylemedik. Allah korusun birşey olur, endişe ederler hemen gelemezler diye. İnşallah hepimiz için sorunsuz güzel hamilelik olur ve bebişleri sağlıkla kucağımıza alırız.

Kizlar bir de ailelerinize ve arkadaslariniza söylediniz mi? Nasil söylediniz? Sürpriz yaptiniz mi :) Yaratici fikirler varsa paylassaniza :KK28:

Bende de aynı durum var. İnanmakla inanmamak arası. Tedirginim, ailemden uzaktayız, ne olur ne olmaz diye eşim ve ben dışında kimseye bebek haberini söylemedik. Allah korusun birşey olur, endişe ederler hemen gelemezler diye. İnşallah hepimiz için sorunsuz güzel hamilelik olur ve bebişleri sağlıkla kucağımıza alırız.

Ben de hala kimseye söylemedim. Kendim bile hala inanamiyoum, temkinliyim biraz.

Allah yardımcın olsun tatlım bencede rahat olmalısın sen rahat olki bünyende rahat olsun
Canım yüreğini ferah tut, herşey düzene girecek hayırlısıyla. Sen endişe ettikçe, kafana taktıkça, daha fazla oluyormuş gibi gelir insana. İlgini başka şeylere yönlendirmeye çalış olur mu? Benim yakınımın, lekelenmesi senin bahsettiğinden çok daha fazlaydı. Şu anda bebeği 1 yaşına girdi. Hiç olumsuz düşünme. Hepimiz birbirimize dua edelim.
Hayırlısı ile hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah. Rabbim onu nasip edecekse zaten her türlü edecek. İçini ferah tut cnm
Canım ben sağlık ocağında hemşireyim şuanda hamileyim benimde kahverengi lekem oluyor çok fazla değilse ve de kırmızı veya pembeye dönmüyorsa önemli değil zaten yapacakta birşey yok yalnızca dinlen ve bol bol sıvı al bu aralar ev işi falanda yapma allahın izniyle hiç birşey olmayacak sen içini ferah tut
Kizlar Allah hepinizden razi olsun, iyi ki varsiniz! Gonlume su serptiniz, bugun ise gitmedim yatiyorum evde. Sizin icin de dua ediyorum, hep beraber saglikla bebislerimiza kavusuruz insallah..

Aile hekimleri bakıyor hatta söyle gebelik rutin kanlarına da baksınlar ama sabah gitmen lazım sadece gebelik için aç tok farketmez ama diğer kısım için aç olman lazım canm

X