Canım ben de havucla baslamistim haslayip ince suzgecten gecirip hasladigim suyla da kivamini ayarlamistim ama direk suzgecten gecirince puturlu oldu biraz oglum yiyememisti.O yüzden dogrudan hasladigim suyla once blenderden gecirip sonra bir de suzmeye basladim daha puruzsuz olunca daha rahat yemisti oglum.sonra da patates havuc irmikle yapmaya basladim aynisini cok şükür kabizlik cekmedik.cok da seviyor benim minik o yuzden genelde patates havucun yanina yeni sebze ekleyip 3 ya da 4 sebzeli yapiyorum.Farkli sebzelere tamamen gecmek istiyorum da henüz yapmadim :)Herkese iyi haftalar kızlar :) kızımla geçen hafta yoğurda başladık bugün de sebze vermeye başlayacağım ilk havuç diye düşündüm öneriniz var mı doktorumuz patates verme dedi..sanıyorum kabızlık yapabilir diye..bir de buharda haşla azıcık da zeytinyağı koy dedi ama nasıl yapacağım bilemedim biraz anne sütüyle ıslatsam mı siz nasıl vermiştiniz grubun en miniği benim kızım diye hatırlıyorum birçoğunuz geçmiştir ek gıdaya...
Canım ben de havucla baslamistim haslayip ince suzgecten gecirip hasladigim suyla da kivamini ayarlamistim ama direk suzgecten gecirince puturlu oldu biraz oglum yiyememisti.O yüzden dogrudan hasladigim suyla once blenderden gecirip sonra bir de suzmeye basladim daha puruzsuz olunca daha rahat yemisti oglum.sonra da patates havuc irmikle yapmaya basladim aynisini cok şükür kabizlik cekmedik.cok da seviyor benim minik o yuzden genelde patates havucun yanina yeni sebze ekleyip 3 ya da 4 sebzeli yapiyorum.Farkli sebzelere tamamen gecmek istiyorum da henüz yapmadim :)
İlk başladığımızda benim kızım da öyleydi. Senin bebiş de henüz hazır değil sanırım annesi. Zamanla o sana gösterecek hazır olduğunukızlar ek gıdadan konuşmuşsunuz benim bebeğim kesinlikle ne verirsem vereyim pütürlü parçayı diliyle dışa ittiriyor. hep sebzeleri blendırdan geçiriyorum meyvenin de posalı bölümünü veremiyorum sadece suyunu içiyo bu hep böyle mi gider zorlamassam acaba
Dr U aradım çarşambaya kadar bekle ateş kusma yoksa fitil verme çarsamba yapmaZsa ver dedi ben daha ek gıdaya başlamadım canım haftaya 5 aylıkolacak Ocak başı doğdu benım kız bugun sadece yoğurt tattırdım yüzünü ekşitti haftaya yavaş yavaş vericem aklımda olsun kayısı kabakBaya uzun zaman olmuş canımduphalac falan tavsiye etti mi doktorunuz? Ek gıdaya başladıysan bal kabağı ya da kayısı suyu verebilirsin aslında baya rahatlatıyor minikleri. Benim kızım da kucaktan inmeyen türden ve özellikle benim kucağım olacak. Onu uyutup koştur koştur iş yapıyorum. Uyumazsa da eşim gelince yapıyorum.
Dr U aradım çarşambaya kadar bekle ateş kusma yoksa fitil verme çarsamba yapmaZsa ver dedi ben daha ek gıdaya başlamadım canım haftaya 5 aylıkolacak Ocak başı doğdu benım kız bugun sadece yoğurt tattırdım yüzünü ekşitti haftaya yavaş yavaş vericem aklımda olsun kayısı kabakBaya uzun zaman olmuş canımduphalac falan tavsiye etti mi doktorunuz? Ek gıdaya başladıysan bal kabağı ya da kayısı suyu verebilirsin aslında baya rahatlatıyor minikleri. Benim kızım da kucaktan inmeyen türden ve özellikle benim kucağım olacak. Onu uyutup koştur koştur iş yapıyorum. Uyumazsa da eşim gelince yapıyorum.
Sancısı yoksa bekleyebilirsin tabi canım. Ama benim kelebeğim 1 gece yapamasın sabaha kadar uyumuyor uyutmuyor. O yüzden ben çok hassasım kaka mevzuundaDr U aradım çarşambaya kadar bekle ateş kusma yoksa fitil verme çarsamba yapmaZsa ver dedi ben daha ek gıdaya başlamadım canım haftaya 5 aylıkolacak Ocak başı doğdu benım kız bugun sadece yoğurt tattırdım yüzünü ekşitti haftaya yavaş yavaş vericem aklımda olsun kayısı kabak
Bazı günler kolumu hasedemitıeum bebek arabasına oturup iş yapıyorum iş dediğim yemek sadece annelerden biri gelip kızla ilgilenirse iş yapıyorum yoksa kalıyor akşam kız iyiyimiş kültür koşturmaca yapıyorum bende
Geçmiş olsun canım. İnşallah ilerlemez ve yarına iyileşir miniğinMerhaba kizlar. Oglum birkac gundur cok mizmizdi. Dun de emmek istemedi pek. Gece 12 de mizirdandi epeyce ama yine emmedi. Saat 1 de tekrar uyandi ates içindeydi yavrum. Bogazi kizarikmis. Doktor Pedifen ve atesi inatci olursa donusumlu kullanayim diye calpol verdi. Iyilesmez ve ilerlerse diye birde antibiyotik yazdi. Simdilik pedifenle idare ediyoruz ama hic mutlu degil. Hep agliyor. Birkez bile gulucuk vermedi bugun bana
Geçmiş olsun canım. İnşallah ilerlemez ve yarına iyileşir miniğinılık ıhlamur ver istersen boğazı acıyordur yumuşatır annesi.
slmSebze puresi cok seviyor oglum.ozellikle patates havuc.ben de üzerine farkli sebzeler ekleyerek yapiyorum fasulye kabak karnabahar.1 tatli kasigi da irmik koyuyorum.baslarda değil ama sonradan az bişey halis zeytin yagi da eklemeye basladim.cok sevmese de yogurt yedirmeye calisiyorum pekmezle.muhallebi yapiyorum içine cam rendeden elma gecirip katiyorum.meyveleri pure yapiyorum ya da rendeden gecirip silikon meyve filesine koyuyorum.Kafama göre takiliyorum yani :)
Benim doktorum da özellikle verebilirsin bilindiginin aksine pekmezde demir degil kalsiyum daha fazladir dedi.Ben de internetten arastirdim gercekten de oyleymis canim.Ha pekmezli pekmezsiz sevmiyor zaten benimki yoğurdu o ayri :)slm
canım
pekmezle yoğurt u aynı anda verme istersen
6 . ay kontrolümüzde dr ek gıda tavsiyesinde bahsetti
Slm uzun zamandır buraya bakmıyorum ben de bir aralık annesiyim. Demir ilacını ben de vermiyorum tanıdık eczacı biz torunuma vermiyoruz gerek yok demişti. Bu yazının tamamını merak ettim yollayabilir misinizDemir Eksikliği Kaynaklı Anemi Riski Taşıyan Bebekler:
Eğer bebeğiniz bu gruplardan birine girmiyorsa demir eksikliği için endişe etmeniz için bir neden yok. Yine de ediyorsanız mutlaka test yaptırmanızı demir takviyesinine test sonucuna göre başlamanızı tavsiye ediyorum.
- Prematüre bebekler
- Düşük kiloda dünyaya gelen bebekler
- Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı olan anneden dünyaya gelen bebekler
- Gebeliğinde sağlıklı beslenmeyen anneden dünyaya gelen bebekler
- Demir eksikliği kaynaklı anemisi olan anneden dünyaya gelen bebekler
- Anne sütü ya da formül mama dışında sütlerle beslenen bebekler
Slm uzun zamandır buraya bakmıyorum ben de bir aralık annesiyim. Demir ilacını ben de vermiyorum tanıdık eczacı biz torunuma vermiyoruz gerek yok demişti. Bu yazının tamamını merak ettim yollayabilir misinizDemir Eksikliği Kaynaklı Anemi Riski Taşıyan Bebekler:
Eğer bebeğiniz bu gruplardan birine girmiyorsa demir eksikliği için endişe etmeniz için bir neden yok. Yine de ediyorsanız mutlaka test yaptırmanızı demir takviyesinine test sonucuna göre başlamanızı tavsiye ediyorum.
- Prematüre bebekler
- Düşük kiloda dünyaya gelen bebekler
- Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı olan anneden dünyaya gelen bebekler
- Gebeliğinde sağlıklı beslenmeyen anneden dünyaya gelen bebekler
- Demir eksikliği kaynaklı anemisi olan anneden dünyaya gelen bebekler
- Anne sütü ya da formül mama dışında sütlerle beslenen bebekler
Hayırlı ramazanlar
Hayırlı haftalar kızlar
Hiç vakit bulup giremiyorum umarım herkes iyidir ben kızın kaka nöbetindeyim gecen çarşambadan beri yapmadı oruç tutmuyorum sütüm etkilenir diye
Hem ev hem kucaktan inmeyen gündüz ayağımda Sallama dışında uyumayan bi meleğim olunca giremedim herkes mi böyle ben mı beceriksizliğim anlamadım[/QUOT
Hayırlı ramazanlar
Hayırlı haftalar kızlar
Hiç vakit bulup giremiyorum umarım herkes iyidir ben kızın kaka nöbetindeyim gecen çarşambadan beri yapmadı oruç tutmuyorum sütüm etkilenir diye
Hem ev hem kucaktan inmeyen gündüz ayağımda Sallama dışında uyumayan bi meleğim olunca giremedim herkes mi böyle ben mı beceriksizliğim anlamadım[/QUOT
Kızlar ben 1 aydır brokoliydi havuçtu kabaktı haşlayıp ince süzgeçle ezip vermeye çalışıyorum yoğurt dışında yemek istmyo.ama yemek yemek istiyor beni masaya oturtmuyor çıldırıyor bende yicem die bende gecen gün aldım fasulye yemeğinin içinden patatesleri suyuyla ezdim verdim bi güzel yedi :-O yani bebeklerin evet damak tedi var ve yağsız tuzsuz yemiyor benimki. Bugün de kabak yemeği yaptım, minicik salca koyup blendrdan geçirdim. Bebişim yemek istyoo resmen inş bişi olmaz