2016 Aralık Anneleri

Kızımı bırakıp gidemem ki canım. Eşim kızımıza zarar verir köpekler diye korkuyor halbuki düne kadar köpekleri çok sever onlarla boğuşur, oyun oynardı sürekli. Ben gidecekmişim o kızımızla gezecekmiş! Mümkün değil kabul etmem zaten böyle bir şeyi. Annemin yanında bakıcı ve kardeşim de var canım yalnız değil. Zaten yalnız olsa durmam tutamaz beni kızımı da alır giderim. Annem eşin yorgun geliyor ailece olmak istersiniz diye kalmıyor Allah var eşim arar ısrar eder kal ben de göreyim anne seni diye. Kvye kal bile demeyiz ama kendi kendine iş uydurur eh biz bu akşam kalalım der. Soktuğu laflar huzurumuzu kaçırması da cabası.

Bir de köpek mevzuunu çözsek mutlu olucam. Annesi doldurdu hep aman dikkat edin kızınıza şöyle yapar böyle yapar demiş ama torununun benim kızımı çekiştirdiğini görmüyor kızıma zarar vermeye çalıştığını söylemiyor hiç!
Eşimin ailesinin önümüze getirdiği ilk sıkıntıda kopucaz artık; ben çok sıkıldım, bunaldım, boğuldum.. tabiki kızımı babasından ayırmak istemem ama adam resmen zorluyor.. taviz vermiyorum hatta restimi çekiyorum o da restle karşılık veriyor, üste çıkmaya çalışıyor. Söz konusu kendi ailesiyse bana düşman zaten. Ya değişecek ya da gidecek..
Doktora sorun bence canım köpekler çok akıllı bebeklere ve çocuklara zarar vermez ki.. benim yeğenim hiç unutmam elini köpeğin ağzına koymuştu köpek yine de ısırmamıştı. Enfeksiyon gibi bir risk var mı asıl konu bu. Benim bir bilgim Yok. Annen ne kadar düşünceliymiş canım. Ama ara ara kalsın belki eşin de annenle vakit geçirmek istiyordur. Vakit geçirmeleri ilişkiniz için de iyi olabilir canım. Siz zaten hep birliktesiniz inşalalh bir ömür.
Kv de huzur kaçırmasa kalsın sen de mutlu olursun sana iyi davransa her şeyi güzellikle yapsa etse... seve seve kal dersin. Ama kadın olay mübarek. Bu durumda çok normal istememen.
O fedekarlık yaparsa sen de yaparsın canım. Onunki aileyse seninki de aile. Tek taraflı davranmaması lazım. Kendi bilir. Kelebeğin de elbette babasıyla büyüsün istersin de huzursuzluk büyüdükçe o da huzursuz olacak. Sağlıklı bir aile ortamı yoksa yapacak bir şey Yok canım. Ablam da kv yüzünden bir ton sorun yaşadı yıllarca katlandı. En son boşandı. İyi de etti çocuklar da kendi de psikolojik olarak çok kötüydü. Şimdi huzurlu bir ortamdalar çok şükür.

Bugün diş kaşıntımız had safhada canım jel sürdüm biraz daha rahatladı gibi uyudu şimdi kelebeğim.
Aa anladım canım. Yöresel farklar.. Antepe ilk gittiğimde çok şaşırmıştım Egeden pek çıkmayan bir insan olarak :)
Oyy kıyamam ya ben ona :KK43: bir çıksaydı dişleri. Bizim şu an o kadar huzursuzluk yok iki elini ağzına sokup diş kaşıyor oğluş. Yetiyor demek ki...
aynen canım yöresel farklar çok şaşırtıyor insanı. Okul müdürüm Diyarbakırlı . İlk tanıştığımızda algılayamıyordum dediklerini :KK70:

Aa şimdiden eline sağlık canım üstüne biraz ceviz de kır:KK66:
Az önce yedirdim yoğurt bu sefer bayıla bayıla yedi günü gününü tutmuyor kelebeğimin
Denerim canım cevizle de ay hiç uğraşmak istemedi canım kabaklar bekliyor hala :KK70:
Belki alışmıştır tadına canım :KK66: inşallah bundan Sonra hep severek yer :)

Yaptım ama bitmedi hepsi yetiştiremedim anne olduktan sonra bana bi titizlik huyu geldi takıntı gibi hersey tam olsun istiyorum ama yetişmiyor dün akşam sızmış kalmışım
Ben en tam tersi saldım gitti canım anne olunca :) ev pis kalsın yeter ki oğlum iyi olsun modundayım başından ayrılmıyorum :KK70:

Yok artık ya kaka kokusu demek :) aslında biz bu insanları takarak onların iyice kendilerini birşey zannetmelerine sebep oluyoruz farkında olmadan..bende söyledim kv ye "biz farklı kulvarlardayız sana saygı duyar sever oğlun, çünkü annesisin...ama bana aşık Tutku'yla bağlı ben onun karısıyım..." dedim al al mor mor bakakaldı suratıma...sonra iyice bilendi...kesinlikle daha kıymetli olacağız bende eskiden "annecim babacım" peşlerinde gezerdim...şimdi suratım gülmüyor bile gayet mesafeli sorarlarsa cevap veriyorum yoksa sohbet muhabbet Yok...kim olursa olsun hayatta insan hiçbir zaman kendini ezdirmemeli haksızlığa hiçbir zaman tahammül edemem zaten...adım o yüzden az edepsize çıkmamıştır...eşinle aranızı düzelttiğinize sevindim canım..bir süre hiç konu açma asla bahsetme o kadar koyuyor ki bu eşlere..o açıyor mevzuyu yorum bile yapmıyorum..konuşmak istemiyorum hiçbiri ile ilgili diyorum bozuluyor...umursama yoksa iyice kıymete biniyorlar...
Hahha harika konuşmuşsun. Bizi kuma olarak görüyor bu kvler. Ben kadının sesine bile tahammül edemiyorum fena batıyor bana. Kızımı sevmesini hatta görmesini dahi istemiyorum. Katlanamıyorum. Az önce tartıştık yine bu düşüncelerimi eşime de söyledim. Olabilir yapmıştır, inanıyorum saygı duyuyorum sana ama annem sonuçta atsam atamam satsam satamam diyor. O bu kadar anlayışlı yaklaşırken ben az önce neden çok fazla üstüne gidip tartışma çıkardım bilmiyorum. Kendime de kızdım az önce. Ayyy bu kv beni delirtti sonunda:confused:

Cnm erkekler anacı napalım bende arada sokuyorum lafı ama anlaya hemen uste çıkar yok anası yalnız yok sıkılıyo kp de akşam 10 olur durun daha yok kalın ayyy hepsi aynı rabbim eşlerimizi bize öyle bağlasın ki gözleri bizden başkasını görmesin inşallah :)))
Ay amin kadını göresim yok. Samimiyetsiz şey bir de kızımı seviyormuş gibi davranıyor. Ayyy eşim keşke çöpsüz üzüm olsaydı. O zaman çok çok daha mutlu olurduk eminim :KK66:

canım annenlere gidince eşinin içini rahat ettirmek için köpeklerle kızını ayrı odalarda tutma imkanınız yok mu sonuçta bunlar da evcil hayvan laf söz dinler elbet odaya sokmayıverseniz bi gece eşin de problem etmez belki
Canım sorun da o işte. Köpekler odaya kapatıldığında sürekli havlıyor yanınıza gelmek istiyor. Çok büyük değiller kızım kucağımızdayken odaya gelseler annem pek dikkat etmiyor. Koltuğa farkında olmadan kızımı koyuyor köpekler de doğal olarak merak ettikleri için koklamaya geliyorlar sonra eşimde kayış kopuyor . Asıyor suratını oturuyor ya da kızımızı arka odalara kaçırıyor. Huzurumuz kaçıyor yani.
Eşimin korkusu çok yersiz ama anlamıyor ne kadar anlatsam da çünkü kv sürekli ince ince işliyor. Köpektir ısırır yok tüyü kaçar yok bilmem kimin torunu köpek yüzünden kist aldırmış midesinden vs vs vs.

canim k bkma ama 2 ay olmus diyosun nerdeyse gitmeyeli.babani gormeye. bebise kopekler yuzunden zarar geleceginden korkuyorsan 1-2 saatligine kv birakabilirsin... kv bukadar cadi gibi gormeyelim benimde var kv tmm oz anne gibi olamaz ama esimi sevdigim icin ailesinide seviyorum... kizma cnm ama takip ediyorum bayadir yazdiklarini sende biraz ailesini sev esinin saygi duy hic olmazsa.. denilen kelimeleri laflari kulak ardi et... huzurunuz icin:KK200: Narcoleptic insomniac Narcoleptic insomniac
canım kızımdan asla ayrılmam hele ki kv asla asla asla bırakmam ayrıca babamın torununu görmesini hissetmesini istiyorum şimdiye kadar toplasan 5 kere görmemiştir. Haftaya gidicez bakalım. Yavaş yavaş yanaşıyor eşim.

Evet canım bazıları sağ gösterip şok vuranlardan olabiliyor öyle tiplerden korusun Rabbim bizi.
Bebişlere de öğretmeye çalışırız ama biraz da kişilikle alakalı bu durum canım.
Haklısın canım ama çocuklarımızın "hayır" diyebilmesi ve farkındalıkları çok önemli. Gerekirse pedagogdan yardım alırız:KK66:

Aynen hayırlısı canım.. Aileler yüzünden dağılan yuvalara çok üzülüyorum :KK43: inşallah eşin akıllanır da kopmazsınız.
Akıllandı gibi :)) bakalım izlemedeyim. Keşke böyle bir tercih yapmak zorunda bırakmasaydım onu da. Ama ailesi yüzünden yaşadık biz tüm tartışmalarımızı artık sınırını koyması gerekiyor.

Doktora sorun bence canım köpekler çok akıllı bebeklere ve çocuklara zarar vermez ki.. benim yeğenim hiç unutmam elini köpeğin ağzına koymuştu köpek yine de ısırmamıştı. Enfeksiyon gibi bir risk var mı asıl konu bu. Benim bir bilgim Yok. Annen ne kadar düşünceliymiş canım. Ama ara ara kalsın belki eşin de annenle vakit geçirmek istiyordur. Vakit geçirmeleri ilişkiniz için de iyi olabilir canım. Siz zaten hep birliktesiniz inşalalh bir ömür.
Kv de huzur kaçırmasa kalsın sen de mutlu olursun sana iyi davransa her şeyi güzellikle yapsa etse... seve seve kal dersin. Ama kadın olay mübarek. Bu durumda çok normal istememen.
O fedekarlık yaparsa sen de yaparsın canım. Onunki aileyse seninki de aile. Tek taraflı davranmaması lazım. Kendi bilir. Kelebeğin de elbette babasıyla büyüsün istersin de huzursuzluk büyüdükçe o da huzursuz olacak. Sağlıklı bir aile ortamı yoksa yapacak bir şey Yok canım. Ablam da kv yüzünden bir ton sorun yaşadı yıllarca katlandı. En son boşandı. İyi de etti çocuklar da kendi de psikolojik olarak çok kötüydü. Şimdi huzurlu bir ortamdalar çok şükür.
Canım köpeklerin bir zararı olmayacağını 4 farklj doktordan duydu eşim. Hele ki annemin köpekleri çok çok özenle bakılıyor. Aşıları günü gelmeden yapılır. En ufak öksürseler hemen veterinere götürülür. Kvnin eşimi paranoyaklaştırmasından başka bir şey değil sorun. Ben hamileliğimde onlara sarılarak uyurdum. Karnımı koklarlardı :)))
Ablan en iyisni yapmış yürümüyorsa zorlamaya gerek yok. İnşallah çok mutlu olur kuzularıyla:)

Oyy kıyamam ya ben ona :KK43: bir çıksaydı dişleri. Bizim şu an o kadar huzursuzluk yok iki elini ağzına sokup diş kaşıyor oğluş. Yetiyor demek ki...
aynen canım yöresel farklar çok şaşırtıyor insanı. Okul müdürüm Diyarbakırlı . İlk tanıştığımızda algılayamıyordum dediklerini :KK70:
Hahah eşim 2.kanal der öyle konuşanlara:)
Az kaldı inanıyorum çıkacak dişler artık kusmaları da arttı kızımın eskiden hemen hemen hiç kusmazdı. Düzende bir değişiklik olmadığı için dişe veriyorum o ufak çıkarmaları.

Denerim canım cevizle de ay hiç uğraşmak istemedi canım kabaklar bekliyor hala :KK70:
Belki alışmıştır tadına canım :KK66: inşallah bundan Sonra hep severek yer :)
İnşallah canım sorunsuzca seve seve yesin kuzucuklarımız. Ben de diyorum acaba ben de mi yapsam çok fazla var kabak :KK66:

Canim benim oglum 21 aralik dogumlu. Ilk once sol tarafina donebildi. Simdi ilgisini ceken sey ne tataftaysa oraya donuyor. Yeni yeni daha tabi :) Her cocuk ayni zamanda ayni seyleri yapmaz. Kendini uzmek icin birseyler arama yok yere:KK39:
tesekkür ederim cnm,annelik işte.)içime su serptin valla.

Hahha harika konuşmuşsun. Bizi kuma olarak görüyor bu kvler. Ben kadının sesine bile tahammül edemiyorum fena batıyor bana. Kızımı sevmesini hatta görmesini dahi istemiyorum. Katlanamıyorum. Az önce tartıştık yine bu düşüncelerimi eşime de söyledim. Olabilir yapmıştır, inanıyorum saygı duyuyorum sana ama annem sonuçta atsam atamam satsam satamam diyor. O bu kadar anlayışlı yaklaşırken ben az önce neden çok fazla üstüne gidip tartışma çıkardım bilmiyorum. Kendime de kızdım az önce. Ayyy bu kv beni delirtti sonunda:confused:

Aynı ben :) bende bazen hırsımı olmadık konuları kv ye getirerek çıkarıyorum eşimden sonra da ne alaka ya diyorum :) ama bizi o kadar kötü etkilemişler ki resmen kabusumuz olmuş...canım dediğim gibi konuştuk hallettik diye düşün ve açma konuyu İnan daha zoruna gidecek bu eşinin ve kv lerin de istediği bu maalesef oğullarının mutluluklarını düşündüklerine ve istediklerine inanmıyorum tabi iyileri tenzih ederim...herkes bir değil...kızıma yaklaşıyor sigaralı, parfümlü deli oluyorum bende..

canım kızımdan asla ayrılmam hele ki kv asla asla asla bırakmam ayrıca babamın torununu görmesini hissetmesini istiyorum şimdiye kadar toplasan 5 kere görmemiştir. Haftaya gidicez bakalım. Yavaş yavaş yanaşıyor eşim.
Ha şöyle yola gelsin bakıyım:)))))

Aynı ben :) bende bazen hırsımı olmadık konuları kv ye getirerek çıkarıyorum eşimden sonra da ne alaka ya diyorum :) ama bizi o kadar kötü etkilemişler ki resmen kabusumuz olmuş...canım dediğim gibi konuştuk hallettik diye düşün ve açma konuyu İnan daha zoruna gidecek bu eşinin ve kv lerin de istediği bu maalesef oğullarının mutluluklarını düşündüklerine ve istediklerine inanmıyorum tabi iyileri tenzih ederim...herkes bir değil...kızıma yaklaşıyor sigaralı, parfümlü deli oluyorum bende..
Yalnız değilmişim çok sevindim :)) evet kesinlikle onların etkisi. Eşim en ince ayrıntısına kadar annesinden nefret ettiğimi biliyor artık :KK70:
Iyk hadi parfüm bir yere kadar da sigara olmamalı yaa. Ben kızımı öpüp koklamak için makyaj bile yapmıyorum dışarı çıkarken.

Selam kıZlar bügünde ben dertliyim kızım sol memeyi almıyordu günde anca 1 defa sağıyordum gecen hafta memeden peynirkesmış bişey çıkınca Dr mamagrofi istedi daha tam raporu almadım ama çeken kişi solda ödem oluşmuş dedi dünden beri 2 defa sağabildim kız gündüz uyumuyor sağmaya vaktim yok bu memeyi emmiyor da korkuyorum ne yapıcam ben dünden beri çok üzgünüm

X